Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بازار نیوز»
2024-04-28@16:02:41 GMT

با ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان به قاچاق موبایل کمک کنید!+فیلم

تاریخ انتشار: ۲۲ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۹۳۷۸۵۷

با ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان به قاچاق موبایل کمک کنید!+فیلم

‍‍‍‍‍‍

سودجویان و قاچاقچیان با سواستفاده از طرح گوشی مسافری، اقدام به ثبت گوشی‌های قاچاق خود آن هم با خرید اطلاعات پاسپورت مسافرانی که به کشور بازگشته‌اند، می‌کنند.

گروه بازار دیجیتال بازارنیوز: طرح رجیستری، طرحی است که پس از سال‌ها برنامه ریزی،  برای اولین بار در اواسط سال ۸۵ در کشورمان اجرایی شد، اما به دلیل اشکالات فراوانی که داشت، در اوایل سال ۸۶ متوقف شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
این طرح سال‌ها که در مرحله‌ی آزمایشی قرار دارد و بار‌ها اجرایی شده و به دلیل مشکلات فنی متوقف شده بود. تقریباً از سال ۹۴ بود که اجرایی‌شدن طرح رجیستری جدی‌تر شد و کارگروه‌هایی برای بررسی تخصصی این طرح تشکیل شدند. این طرح از پاییز ۹۶ و با همت آذری جهرمی، وزیر ارتباطات مجدداً کلید خود و به مرحله‌ی اجرا درآمد.   *هدف از رجیستری چیست؟
هدف اصلی طرح رجیستری، مبارزه با قاچاق و واردات غیر قانونی گوشی‌های هوشمند است. از آن‌جایی که درصد بالایی از گوشی‌های هوشمند موجود در بازار ایران به صورت قاچاق وارد کشور می‌شوند، طرحی به نام رجیستری اندیشیده شده تا با این موضوع مقابله شود. در این طرح، تنها گوشی‌های موبایلی که از طریق گمرک ایران وارد کشور شده‌اند فعال خواهند شد.

*معافیت‌های خاص، آفت هر طرح موفق مبارزه با قاچاق   یکی از معافیت‌های این طرح، معافیت پرداخت حق گمرکی گوشی‌هایی بود که توسط مسافرین خارج از کشور وارد می‌شد. این معافیت، همچون هر معافیت دیگر در حوزه اقتصاد، باعث باز شدن فضای تخلف و دور زدن قانون شد. برخی سودجویان و قاچاقچیان که اقدام به ورود موبایل قاچاق به کشور کرده بودند، با اجاره پاسپورت مسافرانی که به کشور بازگشته بودند، کالای قاچاق خود را به صورت رسمی رجیستر می‌کردند و به این شکل قانون را دور می‌زدند.

از بزرگترین مشکلاتی که در بحث گوشی‌های مسافری وجود داشت، اختلاف قیمت آن با گوشی‌هایی بود که به طور رسمی وارد کشور می‌شدند که علت آن، معافیت آن‌ها از پرداخت حق گمرکی ۸۰ دلاری بود.

این دور زدن قانون که بیشتر هم در گوشی‌های اصطلاحا پرچم دار و برند‌های لاکچری رخ می‌داد و ارز بسیاری را به صورت غیرقانونی از کشور خارج می‌کرد، مسئولین را بر آن داشت تا این معافیت را لغو کنند. مهرداد جمال ارونقی، معاون فنی و امور گمرکی گمرک ایران در ۲۴ مهرماه سال گذشته اعلام کرد که  معافیت گوشی‌های مسافری از پرداخت حق گمرکی ۸۰ دلاری برداشته شد.

اگرچه با تصمیم به افزایش تعرفه گمرکی گوشی‌های مسافری به ۲۶ درصد و حذف معافیت ۸۰ دلاری برای واردات تلفن همراه مسافری، واردات غیررسمی گوشی تا حد زیادی کاهش یافت، اما هنوز هم استفاده از روش‌هایی که سعی در فروش گوشی‌های وارداتی غیررسمی دارند، ادامه دارد.    *خرید و فروش پاسپورت برای تطهیر چهره قاچاق
قاچاقچیان موبایل که در فضای مجازی فعالیت گسترده‌ای دارند و حتی سایت خرید و فروش پاسپورت راه اندازی کرده‌اند، سعی دارند با ارائه قیمت‌های اغوا کننده، مسافرانی که به تازگی از سفرخارجی برگشتند را مجاب به فروش اطلاعات خود کنند. یکی از فروشندگانی که مدعی بود «همه او را می‌شناسند» در گفتگو با خبرنگار بازارنیوز، گفت که حاضر است برای هر پاسپورت ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان بپردازد. در این صورت اگر یک خانواده ۴ نفره مسافرت خارجی حتی به کشور همسایه مانند عراق داشته باشند، مبلغی برابر با ۱۰ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان دریافت می‌کنند.

در شرایط فعلی، هر فرد می‌تواند حتی سه ماه پس از بازگشت به کشور، به صورت غیر حضوری و برخط اقدام به ثبت گوشی مسافری کند که در این شرایط هیچگونه احراز هویتی توسط مراجع ذیربط انجام نمی‌شود و کسی نمی‌داند آیا فردی که گوشی به نامش ثبت می‌شود، خودش گوشی را وارد کرده یا صرفا از اطلاعاتش استفاده می‌شود.   *3 میلیون دستگاه گوشی قاچاق به صورت مسافری ثبت شده‌اند
اکبر سلطانی، کارشناس ارشد سامانه همتا، در یک برنامه رادیویی، درباره میزان واردات گوشی مسافری در سال گذشته اظهار داشت: در سال ۹۸ از مجموع ۱۵ میلیون گوشی همراه وارد شده به کشور نزدیک به ۴ میلیون دستگاه به صورت مسافری وارد شده است که برآورد می‌شود حدود ۳ میلیون از این دستگاه‌ها به صورت قاچاق و سوءاستفاده از رویه مسافری وارد کشور شده باشد.   کد ویدیو دانلود فیلم اصلی   برچسب ها: موبایل ، رجیستری موبایل ، گوشی مسافری لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000JKa

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: موبایل رجیستری موبایل گوشی مسافری گوشی مسافری وارد کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۳۷۸۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موبایل‌واره چیست و چگونه از آن برای تقلب در کنکور استفاده می‌کنند؟

عبدالرسول پورعباس رئیس سازمان سنجش آموزش کشور با حضور در یک برنامه تلویزیونی به تشریح تمهیدات سازمان سنجش آموزش کشور برای برگزاری کنکور اشاره کرد و گفت: در هیچ کدام از حوزه‌های امتحانی نوبت اول کنکور قطع نمی‌شود، دیگر این موضوع ضرورتی ندارد. در آن سال که اینترنت قطع شد، امکانات فعلی مقابله با تقلب‌ها در اختیار ما نبود؛ اما اکنون با دستگاه‌های تقلب یاب و آشکارساز حفاظت برقرار است. 

رصد ۱۹ هزار نفر هنگام ترک کانال‌های مدعی تقلب

وی در ادامه تصریح کرد: تعدادی کلاهبردار به صورت ناجوانمردانه سعی می‌کنند از مردم پول بگیرند. از داوطلبان خواهش می‌کنم که به این افراد پول ندهند. پرونده‌هایی داشتیم که این باند‌های کلاهبردار از داوطلب و خانواده اش اعتراف گرفته‌اند و با این اعترافات آنها را تهدید کرده‌اند. ۱۹ هزار نفر را رصد کردیم که کانال‌های مدعی تقلب را ترک کردند.

معاون وزیر علوم یادآور شد: به تمام داوطلبان توصیه می‌شود این کانال‌ها را تا زمان برگزاری کنکور ترک کنند؛ زیرا اگر با آشکارساز‌ها متوجه شویم که تجهیزات گرفته‌اند حتی اگر از تجهیزات استفاده نکنند هم متخلف محسوب شوند.

فروش هندزفری و موبایل‌واره به داوطلبان کنکور

رئیس سازمان سنجش آموزش کشور با اشاره به اینکه تجهیزات هندزفری و موبایل واره در قالب تبانی خریداری شده و جاسازی شده است، افزود: روز گذشته دو کانال بزرگ با ۵۰ هزار فالور را دستگیر کردند. دلیل اینکه خریداری تجهیزات تخلف محسوب می‌شود، این است که تعداد زیادی از داوطلبان رفتند تجهیزات هندزفری و موبایل واره خریده‌اند. این دستگاه‌ها در قالب تبانی خریداری شده و جاسازی شده است. فرد در ابتدایی که وارد حوزه می‌شود، به محض روشن شدن آن توسط دستگاه‌های ما سیگنال‌ها دریافت می‌شود و صورت جلسه می‌شود. 

کار گذاشتن ابزار جاسوسی در بدن داوطلبان توسط پزشک

پورعباس تاکید کرد: برخی از افراد به دکتر مراجعه کرده‌اند و ابزار‌های جاسوسی برای کنکور را در بدن کار گذاشته‌اند. حتی قبل از فرآیند آزمون هم اگر داوطلب این ابزار‌ها را داشته باشد متخلف محسوب می‌شود و از آزمون محروم می‌شود. این موبایل واره‌ها ابزار جاسوسی هستند و اگر خریداری شود؛ یعنی شبکه‌ای پشت این موضوع است. موبایل ساده‌ای نیست که بتوان آن را یک تخلف محسوب کرد. بسیاری از این افراد به دکتر مراجعه کرده‌اند و این ابزار‌ها را در بدن کار گذاشته‌اند.

ریئس سازمان سنجش آموزش کشور با بیان اینکه عده‌ای اجیر می‌شوند که به محض توزیع سوال در جلسه آزمون، با ابزار‌های جاسوسی از سوال عکس بگیرند، اظهار کرد: با توجه به تمام تمهیداتی که در نظر گرفته شده است امکان ندارد که تا قبل از بازشدن در مخزن هیچ انسانی با سوالات تماس داشته باشد. تا ساعت ۸ صبح که سوالات در قرنطینه است هیچ امکانی برای دسترسی به سوال وجود ندارد. اما ما می‌دانیم که عده‌ای اجیر می‌شوند که به محض توزیع سوال در جلسه آزمون، با این ابزار‌های جاسوسی از سوال عکس بگیرند و به بیرون ارسال کنند و در بیرون عده‌ای این سوالات را حل کنند.

دستگیری ۳ نفر به دلیل از عکس گرفتن از سوال‌ها در جلسه کنکور

به گفته وی، پارسال ۳ نفر ۳ صفحه را عکس گرفتند و در عرض چند دقیقه دستگیر شدند. ممکن است عکسی بیرون بیاید؛ اما مطلقاً پاسخی به حوزه نمی‌رود. همه دستگاه‌های مخابراتی را پارسال کشف کردیم و امسال هم با دستگاه‌های آشکارساز تمام حوزه‌ها را پوشش می‌دهیم.

پورعباس یادآور شد: نظام آموزش عالی بر اساس عدالت آموزشی و کارآیی سنجش ورودی دانشگاه‌ها تعریف می‌شود. یک مصوبه‌ای علاوه بر مصوبه سال گذشته در شورای امنیت کشور تصویب شد تا آزمون سراسری به سلامت برگزار شود. داوطلبی که در جلسه آزمون گرفتار شود متخلف محسوب می‌شود. مجرمان با متخلفان متفاوت هستند و پلیس فتا وقتی افراد شبکه‌های متقلب را دستگیر می‌کند آنها با یک تا ۵ سال زندان مواجه خواهند بود.

منبع: ایسنا

tags # اخبار اجتماعی سایر اخبار آیا قدرت‌های فوق‌بشری واقعیت دارند؟ چطور انسان به این قدرت‌ می‌رسد؟ بعد از فضا چه چیزی وجود دارد، جهان کجا تمام می‌شود؟! (تصاویر) مرکز واقعی جهان کجا است؟ فضانوردان چگونه در فضا دستشویی می‌کنند؟ | سرنوشت مدفوع انسان در فضا چه می‌شود؟

دیگر خبرها

  • تفاوت های آیفون 13 و 13 پرو در چیست ؟
  • کدام مونتاژ گوشی‌های سامسونگ بهتر است؟ (چین، ویتنام یا هند)
  • هیچ چیز جز گوشی موبایل لازم ندارید
  • روایت یک کارگردان از فیلمسازی در نوجوانی/ هیچ چیز جز گوشی موبایل لازم نیست
  • آموزش: ۸ ترفند ساده برای شارژ سریع‌تر گوشی
  • پس از A54، گوشی گلکسی A35 هم آپدیت غیرمنتظره دریافت کرد
  • معافیت مردم شهرستان محمودآباد از پرداخت پذیره اولیه موقوفات
  • ممنوعیت استفاده از آیفون در مراکز نظامی کره جنوبی
  • موبایل‌واره چیست و چگونه از آن برای تقلب در کنکور استفاده می‌کنند؟
  • ببینید | دستگیری ۷۰ زورگیر و سارق موبایل در تهران