Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری فارس" طبق گزارش‌های مطبوعاتی در لبنان، اهمال مسؤولان مختلف تا کارمندان سیاسی، نظامی و امنیتی منجر به انفجار بندر بیروت در چهارم آگوست ۲۰۲۰ شد؛ انفجاری که تا کنون بیش از ۱۷۰ نفر در آن کشته شده‌اند، تعداد مجروحان به بیش از ۵۰۰۰ نفر رسیده و منزل هزاران نفر تخریب شده است.

بر اساس گزارش روزنامه «الاخبار»، تحقیقات اولیه نشان می‌دهد نامه‌ها و پیام‌های زیادی رد و بدل شده و درباره خطر «آمونیوم نیترات» ذخیره شده در بندر بیروت هشدار داده شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از جمله این گزارش‌ها، گزارش مدیریت کل امنیت عمومی لبنان در سال ۲۰۱۴ است که آن را برای رئیس‌جمهور وقت (میشل سلیمان) و نخست‌وزیر وقت (تمام سلام)، وزارت کشور و وزارت زیرساخت فرستاده بوده و درباره خطرناک بودن این مواد هشدار داده است.

همچنین نامه‌هایی میان گمرک‌ها و وزارت دارایی، ارتش دستگاه قضایی رد و بدل شده، اما هیچ کدام از این‌ها منجر به اتخاذ تصمیم قاطعی درباره انتقال این مواد از بندر نشده است.

الاخبار افزود، اسنادی که به آن دست پیدا کرده نشان می‎دهد مسؤولان زیادی در درجه‌های مختلف در این حادثه دخیل هستند، اما تا این لحظه گروه کوچکی از کارمندان بازداشت شده‌اند.

در گزارش مدیر کل امنیت کشور لبنان آمده که در ۲۰ ژوئیه ۲۰۲۰ نامه‌ای به رئیس‌جمهور و نخست‌وزیر فرستاده شده است. آن‌ها در جریان خطرناک بودن مواد مذکور قرار گرفته‌اند، اما اطلاعات امنیتی تأکید می‌کند که مدیرکل امنیت کشور لبنان «طونی صلیبا» از طریق تلفن «حسان دیاب» را در جریان مقدار مواد توقیف شده در بندر بیروت قرار داده است.

بر اساس گزارش الاخبار، تحقیقات نشان می‌دهد که این کشتی بر اساس درخواست «عبدالحفیظ القیسی» مدیرکل وزارت حمل و نقل و زیرساخت وقت هفت سال پیش توقیف شده است. پس در تحقیقات فعلی باید مشخص شود که وزیر زیرساخت آن زمان «غازی زعیتر» و وزیر زیرساخت پس از وی «یوسف فینانوس» در جریان این بار در بندر بیروت بوده‌اند یا خیر.

تحقیقات اولین منجر به بازداشت «شفیق المرعی» مدیر کل سابق گمرک و «بدری ضاهر» مدیر کل فعلی گمرگ لبنان شده است. این دو نفر علی‌رغم اینکه در جریان مواد مذکور در انبار بندر بیروت بوده‌اند برای حل این موضوع اقدام نکرده‌اند.

در ادامه این گزارش آمده، بازپرسان اداره کل امنیت کشور لبنان با «پیتر جرمانوس» کمیسر دولت در دادگاه نظامی نیز تماس برقرار کرده و وی را در جریان بار آمونیوم نیترات توقیف شده در بندر قرار داده‌اند، اما جرمانوس به آن‌ها گفته این پرونده در حوزه دادستانی کل نظامی نیست.

بازپرسان مذکور، «غسان عویدات» دادستان کل لبنان را نیز در جریان این مواد خطرناک در بندر بیروت قرار داده‌اند، اما گزارشی مفصل برای وی ارسال نکرده‌اند.

در ادامه این گزارش آمده، پرونده بار آمونیوم نیترات سال‌ها میان مدیرکل گمرک و قاضی امور اضطراری در بیروت «جاد المعلوف» باقی ماند. چندین درخواست برای قاضی معلوف فرستاده شده و از وی درخواست شده که این بار دوباره صادر شود، اما وی این درخواست‌ها را به کمیته امور قضایی در وزارت دادگستری لبنان فرستاده و تنها یک بار با صادرات دوباره این بار موافقت شده است.

بر اساس گزارش الاخبار، اداره اطلاعات در بندر بیروت پرونده امنیت بندر را بر عهده داشته و از جمله وظایف آن مقابله با جاسوسی و تروریسم است. ریاست این دفتر بر عهده سرتیپ «طونی سلوم» است که در انفجار مذکور زخمی شد. انتظار می‌رفته که اداره اطلاعات بندر بیروت برای از بین بردن خطر این مواد اقدام کند به جای آنکه مسؤولیت را بر دوش دیگران بگذارد.

«میشل عون»، رئیس جمور لبنان دیروز (سه شنبه) بار دیگر اعلام کرد که همه تلاش خود را خواهد کرد تا «واقعیت‌ها» در مورد انفجار بندر بیروت آشکار شود

منبع: فردا

کلیدواژه: آمونیوم نیترات بندر بیروت انفجار بندر بیروت آمونیوم نیترات بندر بیروت کل امنیت بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۴۰۰۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استخراج‌کنندگان غیرمجاز رمزارز نقره‌داغ می‌شوند

به گزارش قدس آنلاین، مصطفی رجبی مشهدی، مدیرعامل شرکت توانیر اظهار داشت: برای کسانی که به صورت مجاز به استخراج رمز ارز مشغول هستند، پیش بینی شده تا از ٢ بامداد تا ٩ صبح که ساعت حداقل بار شبکه برق است، بتوانند فعالیت کنند.

وی افزود: به استخراج کنندگان غیرمجاز رمزارز هشدار می‌دهیم که اگر کسانی به صورت غیرمجاز از برق برای تولید رمزارز استفاده می‌کنند، جرایم سنگینی تا بیش از ۱۰۰ برابر نرخ انرژی در نظر گرفته شده است.

مدیرعامل توانیر همچنین تاکید کرد: ماینرهایی که از این طریق کشف شود، ضبط و تحویل مقامات قضایی شده و براساس قوانین جدید امحا خواهد شد.

وی در عین حال از هموطنان خواست تا از طریق برنامه کاربردی «برق من»، موارد استفاده غیرمجاز از رمزارز را گزارش کنند که این موضوع علاوه بر محرمانه ماندن، مشمول پرداخت پاداش به گزارش کننده نیز می شود.

منبع: خبرگزاری تسنیم

دیگر خبرها

  • کشف ۱۰۰ کیلوگرم تریاک جاسازی‌شده در بار هندوانه
  • توقیف ۴۴ هزار تُن روغن غیرقابل مصرف‌ در بندر شهید رجایی
  • اژه‌ای: وضع بنادر و انبار گمرکات با نقطه مطلوب فاصله دارند
  • با نقطه مطلوب وضعیت بنادر ،‌گمرکات و انبارها فاصله داریم
  • وضعیت بنادر، گمرکات و انبارهای «تملیکی» و «توقیفی» بهتر شده است
  • استمرار جنایات سبعانه رژیم غاصب صهیونیستی در غزه
  • استخراج‌کنندگان غیرمجاز رمزارز نقره‌داغ می‌شوند
  • آب تالوار آرسنیک ندارد/ نیترات آب در دشت شهرستان بهار بالاست
  • اسرائیل دست به دامن فرانسه برای کاهش حملات حزب الله
  • حزب‌الله: دیوانگی اسرائیل ما را نمی‌ترساند