Web Analytics Made Easy - Statcounter

فرارو- "بنجامین ویتِس*" نویسنده "پایگاه خبری آتلانتیک" در مقاله‌ای برای این پایگاه خبری، از آشنا بودن بحران ناکارآمدی نخبگان سیاسی در لبنان که به حادثه انفجار در بندر بیروت ختم شده، برای ملت آمریکا سخن گفته و اذعان داشته که این مساله (بحران ناکارآمدی رهبران سیاسی)، مساله‌ای کاملا آشنا برای مردم آمریکا است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در این رابطه می‌نویسد:

«"مایکل روبین" محقق انیسیتو آمریکن اینترپرایز، اندکی پس از وقوع حادثه انفجار در بندر بیروت، در مقاله‌ای برای پایگاه خبری واشنگتن اگزمینر نوشت: "لبنان فقط زمانی می‌تواند به رشد و شکوفایی خود امیدوار باشد که بتواند نخبه‌های فاسد موجود در این کشور را از بین ببرد و نظامی را حاکم سازد که قویا با رفتار‌های غیرقانونی و فاسد، مقابله می‌کند. تنها در این صورت است که ملت لبنان می‌تواند به آنچه استحقاق آن را دارد برسد". البته که روبین در این رابطه درست می‌گوید. لبنان در سال‌های اخیر به شدت با بحران ناکارآمدی و فساد گسترده سیاسی و اقتصادی رو به رو بوده است و حادثه انفجار در بندر بیروت نیز یکی از تبعات و پیامد‌های این مساله می‌باشد».

به گزارش فرارو، در لبنان و در جریان حادثه انفجار در بندر بیروت، مقام‌های نظارتی و امنیتی، غفلت خیره کننده‌ای را به خرج داده اند و نسبت به تعیین تکلیف نزدیک به ۳۰۰۰ تن آمونیوم نیترات کوتاهی کردند و نتیجه آن شد که شهر بیروت با یک بحران گسترده مواجه شد. پس از وقوع حادثه نیز، منابع خبری و رسمی اعلام کردند که مسوول گمرک بیروت بار‌ها و بار‌ها به مقام‌های رده بالا، خطر انفجار محموله آمونیوم نیترات را گزارش کرده است. به طور خاص وی در سال ۲۰۱۶ در این رابطه یک نامه رسمی نوشته و خواستار صادرات محموله آمونیوم نیترات توقیف شده در بندر بیروت شده است. با این حال، مقام‌های ارشد لبنانی ضمن بی توجهی به این هشدارها، صرفا به دنبال دریافت خسارت بوده اند.

این کارنامه یِ مملو از ناکارآمدی دولت و ساختار سیاسی و اقتصادی لبنان، برای آمریکایی‌ها بسیار ملموس و آشنا است. بدون تردید، آمریکا در شرایط لبنان نیست و فاجعه‌ای که آمریکا با آن رو به رو است، همچون فاجعه بیروت پر سروصدا نیست بلکه برعکس، در سکوت کامل، و با توجه به بی کفایتی دولت آمریکا و وجود شخصی، چون ترامپ در قدرت، خسارات زیادی را به این کشور وارد می‌کند.

بی کفایتی تیم ترامپ در مدت اخیر، تبعات به مراتب بدتری را در مقایسه با حادثه انفجار در بندر بیروت، برای آمریکایی‌ها به دنبال داشته است. اگرچه شمار جانباختگان حادثه انفجار در بندر بیروت رو به افزایش است، با این حال، تعداد آن‌ها به مراتب کمتر از ۱۰۰۰ یا ۲۰۰۰ نفری است که روزانه بر اثر بی کفایتی دولت آمریکا در جریان شیوع گسترده ویروس کرونا در این کشور، جان خود را از دست می‌دهند. شاید برخی از مردم آمریکا بخواهند با این استدلال که در شرایط فعلی، وضعیت لبنان و آمریکا کاملا متفاوت است خود را تسکین دهند. البته که این مساله درست است، اما لبنان و آمریکا در برهه کنونی، در یک چیز مشترک هستند و آن فساد و ساختارناکارآمدِ سیاسی آن‌ها است که خسارت‌های زیادی را به ملت هایشان وارد می‌سازد.

اخیرا یک روزنامه نگار آمریکایی به نام "ویل سالتان" در مقاله‌ای نوشته است: "ترامپ را باید همدست و همکار رئیس جمهور چین در بحث مدیریت بحران کرونا دانست. وی در ابتدا در مورد تهدید بحران کرونا لاپوشانی و پنهانکاری کرد، مانع از ارائه واکنش منسجم و محکم دولت آمریکا و ساختار‌های آن به بحران شیوع ویروس کرونا شد، و آن‌هایی را که نسبت به خطر شیوع گسترده کرونا هشدار می‌دادند را نیز به نحو گسترده‌ای سرکوب کرد. ترامپ را شخصا بایستی مسوول مرگ هزاران آمریکایی بر اثر شیوع گسترده ویروس کرونا دانست". از این منظر، ناظران و تحلیلگران بر این باورند که دولت ترامپ در تمامی مراحل مرتبط با مدیریت بحران شیوع ویروس کرونا، بی کفایتی به خرج داده است و باید توبیخ شود. در حقیقت، بی کفایتی آن، آسیبی جدی به ملت آمریکا وارد کرده است.

همچون سیاستمداران و مقام‌های لبنانی که هشدار‌های لازم را در مورد خطر محموله آمنونیوم نیترات موجود در بندر بیروت دریافت کرده بودند و هیچ اقدام موثری انجام ندادند، مقام‌های آمریکایی نیز هشدار‌های زیادی را از دستگاه‌های ناظر و رسانه‌های خبری مبنی بر آنچه در چین در زمینه شیوع ویروس کرونا می‌گذرد، دریافت کرده بودند. با این حال، با ناکارآمدی و بی کفایتی خود و همچنین با جدی نرفتن هشدار‌های مکرر، عملا زمینه را برای یک بحران گسترده در این کشور فراهم ساختند. ما همچون کشوری نظیر ایتالیا، بر اثر بحران شیوع کرونا غافلگیر نشدیم. ما به اندازه کافی فرصت آماده سازی داشتیم. ما می‌توانستیم به نحو موثری خود را آماده کنیم و از خسارات کرونا در آمریکا جلوگیری کنیم. با این حال، ساختار فاسد سیاسی ما و وجود رهبر ناکارآمدی نظیر دونالد ترامپ، عملا با بی کفایتی خود، ما را وارد یک بحران تمام عیار کردند.

از منظری، بی کفایتی دولت ترامپ را باید گسترده از بی کفایتی نخبگان سیاسی لبنانی دانست. حادثه انفجار در بندر بیروت به طور ناگهانی اتفاق افتاد و قطعا تبعات آن نیز آنی و فوری هستند. با این حال، بحران اپیدمی ویروس کرونا، بحرانی است که ماهیتی مزمن دارد و دولت آمریکا حتی با پی بردن به عمق بحران، هنوز اقدام موثری جهت مقابله با آن نمی‌کند و به کشته شدن هزاران آمریکایی تن می‌دهد.

ترامپ هر روز بیشتر از دیروز با بی کفایتی خود به مصاف بحران شیوع ویروس کرونا در آمریکا می‌رود. وی گاهی حقایق را کتمان می‌کند، گاهی دیگران را مقصر بحران شیوع کرونا در آمریکا معرفی می‌کند و گاهی هم، در این رابطه به ترویج تئو. ری‌های توطئه می‌پردازد. همگی این موارد دستاوردی جز تشدید بحران در آمریکا نداشته اند.

از منظری دیگر، ضعف عملکرد ساختار سیاسی ما در قیاس با لبنان، وضعیت بدتر ما را نیز افشا می‌کند. دولت لبنان سال‌ها درگیر جنگ بوده، با مشکلات اقتصادی گسترده‌ای دست به گریبان بوده و میزبان چند صدهزار مهاجر از کشور‌های منطقه است و با درگیری‌ها و نزاع‌های سیاسی گسترده‌ای نیز مواجه است. اما ما درآ این وضعیت را نداریم. بهانه ما برای شرایط فعلی کشورمان چیست؟ ما فقط و فقط از ناکارآمدی افرادی، چون ترامپ رنج می‌بریم. همان‌هایی که هزینه‌ها و خسارات زیادی را به آمریکا تحمیل کرده اند و نه تنها مسوولیت نمی‌پذیرند، بلکه روز به روز به فرافکنی بیشتر در مورد کارنامه عملکردی خود هم دست می‌زنند.

*نویسنده: بنجامین ویتِس، وی نویسنده همکار با نشریه آتلانتیک است.

منبع: فرارو

کلیدواژه: لبنان انفجار بیروت ویروس کرونا دونالد ترامپ حادثه انفجار در بندر بیروت شیوع ویروس کرونا دولت آمریکا بحران شیوع بی کفایتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۴۲۰۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وعده صادق یک نمونه از نتایج ملموس «ما می توانیم» بود

معاون رئیس جمهور گفت: امام راحل روحیه خودباوری، اعتماد به نفس و «ما می توانیم» را در جامعه احیا کردند که یک نمونه از نتایج ملموس آن عملیات وعده صادق توسط نیروهای غیور مسلح کشور است که با موفقیت به اجرا در آمد. - اخبار سیاسی -

به گزارش حوزه دولت خبرگزاری تسنیم، سیدمحمد حسینی معاون پارلمانی خبرگزاری تسنیم، در مراسم اختتامیه اولین کنفرانس ملی مهارت ایران که با همت دانشگاه فنی و حرفه‌ای با حضور اساتید، پژوهشگران و فعالان صنعتی در مرکز همایش‌های صدا و سیما برگزار شد، با اشاره به اینکه 1403 اولین سال اجرای برنامه هفتم است و دولت در تدوین آن به مهارت آموزی اهتمام ویژه‌ای داشت، گفت: برگزاری این کنفرانس می‌تواند اهمیت مهارت افزایی و آموزش حرفه‌های شغلی را به گفتمان غالب در جامعه و بین خانواده ها، جوانان و نوجوانان و رسانه‌ها تبدیل کند. دولت نیز آمادگی دارد لوایح لازم در این زمینه را تدوین و به مجلس تقدیم کند تا اهداف مدنظر در برنامه هفتم محقق شود.

حسینی با تأکید بر اینکه نیروی انسانی بزرگترین سرمایه هر کشوری است، اظهار داشت: هیچ کشوری بدون نیروی متبحر نمی‌تواند از منابع و ذخایر مادی خود استفاده کند همچنان که برخی کشورها به رغم برخورداری از منابع زیرزمینی غنی، بخاطر کمبود سرمایه انسانی توانمند و متعهد، تحت سلطه قدرتهای جهانی هستند، لذا غلبه بر مشکلات و تسریع در پیشرفت کشور قبل از هر چیز نیازمند نیروی ماهر و توانمند است که بایستی جوانان را به یادگیری مهارت های شغلی ترغیب کرد تا در جامعه نقش‌آفرین و مؤثر باشند و در جهت رفع نیازها و مشکلات اقتصادی گام بردارند.

معاون رئیس جمهور تاکید کرد: امام راحل روحیه خودباوری، اعتماد به نفس و «ما می توانیم» را در جامعه احیا کردند که یک نمونه از نتایج ملموس آن  عملیات وعده صادق توسط نیروهای غیور مسلح کشور است که با موفقیت به اجرا در آمد درحالیکه برخی کشورهای غربی با بسیج همه امکانات خود در دفاع از رژیم صهیونیستی، موفقیت آمیز بودن عملیات ایران را باور نداشتند و مدعی بودند که موشکهای ایران نمی‌تواند از سپر دفاعی و پدافندی چند لایه آنها عبور کند اما غلبه بر این دیواره‌ها نشان داد که جوانان و نخبگان ما از چنان استعدادی برخوردار هستند که هیچ مانعی نمیتواند برنامه آنها را متوقف کند.

معاون پارلمانی رئیس جمهور با بیان اینکه بسیاری از جوانان از استعداد شگرفی برخوردار هستند و در همه حوزه‌ها می‌توانند منشأ کارهای بزرگ باشند از اقدامات انجام شده برای مهارت آموزی به سربازان وظیفه در پادگان‌ها نیز تجلیل کرد و گفت: این کار باعث می شود که دوران سربازی برای جوانان پرجاذبه و  مفید باشد.

حسینی تاکید کرد: بر اساس قاعده عقلی «حکم الامثال فیما یجوز و فیما لایجوز واحد» ملتی که بتواند در یک عرصه موفقیت و دستاورد بزرگ داشته باشد در سایر حوزه ها نیز این قابلیت و امکان را دارد بنابر این ما که در عرصه نظامی، علمی و هسته‌ای توانسته‌ایم با اتکا به توان عناصر نخبه و انقلابی به دستاوردهای بزرگی دست پیدا کنیم در عرصه‌های اقتصادی، صنعتی و کشاورزی نیز می‌توانیم پیشرفت های چشم گیری را رقم بزنیم.

معاون پارلمانی رئیس جمهور خاطرنشان کرد: دولت مردمی آیت الله رئیسی با احصاء نظام مسائل کشور و تدوین سند تحول و برنامه هفتم راهکارهای عملیاتی برای غلبه بر مشکلات را درنظر گرفته است و بر این مبنا گام به گام در حال رفع موانع و بهبود شرایط است.

حسینی با اشاره به نیاز کشور به مشاغل و حرفه های متنوع گفت: درگذشته غالبا در دانشگاه ها تاکید بر مباحث نظری بود و به حرفه آموزی کم توجهی وجود داشت اما در این دوره با توجه به نیاز کشور به نیروهای ماهر در حرفه ها و مشاغل گوناگون، مهارت افزایی و آموزش های فنی و حرفه ای در اولویت برنامه ها قرار گرفته است و دولت با حمایت از دانشگاه فنی و حرفه ای، افزایش اعتبارات و کمک به تامین تجهیزات و امکانات مورد نیاز آموزشی، مصمم است گام های بلندی در این زمینه بردارد. 

معاون رئیس جمهور تصریح کرد: دانشگاه باید نیروهای متخصصی تربیت کند که در آینده نقش آفرین باشند و تلاش اساتید دانشگاه فنی و حرفه‌ای در جهت تحقق شعار «ارزش‌مدار، کارآفرین و ثروت‌ساز» باشد البته دانشگاه ها باید در کنار ارائه آموزشهای فنی و تخصصی، تقویت  ایمان و پای بندی به اصول و ارزشها را نیز وظیفه خود بدانند.

حسینی افزود: از طرف دیگر فرهنگ سازی در جامعه و بین خانواده ها برای سوق دادن فرزندان به سمت مهارت آموزی در دانشگاه ها از اهمیت فراوانی برخوردار است تا فرهنگ کار در جامعه نهادینه شود.

معاون رئیس جمهور خاطرنشان کرد: دانشگاه فنی و حرفه ای در سال های اخیر با حمایت دولت مردمی گام های بلندی به سمت مهارت افزایی برداشته است و جوانان گرایش و اقبال بیشتری برای تحصیل در این دانشگاه پیدا کرده اند چون اشتغال به کار آنان در آینده تقریباً تضمین شده است.

معاون پارلمانی رئیس جمهور در ادامه با تاکید بر اهمیت استقرار مراکز آموزشی فنی و حرفه‌ای در جوار مجموعه‌های صنعتی اظهار داشت: دانشگاه‌های فنی و هنرستانها اگر در کنار کارخانه‌ها و مراکز صنعتی و معدنی و پارکهای علمی و فناوری باشند می توانند از تجهیزات و امکانات آنها برای آموزش عملی دانشجویان و دانش آموزان  بهره ببرند همچنان که دانشگاههای علوم پزشکی از دسترسی به بیمارستان ها برای آموزش دانشجویان بیشترین استفاده را بعمل می آورند.

حسینی همچنین با اشاره به مطالبه  اساتید دانشگاه فنی و حرفه ای مبنی بر تغییر نام این دانشگاه به دانشگاه ملی مهارت و تاسیس شهر مشاغل و پارک های مهارت و صنایع خلاقه، این پیشنهادها را موجه و قابل پیگیری دانست.

در پایان این مراسم با حضور حسینی از برگزیدگان کنفرانس، پژوهشگران برتر، حامیان دانشگاه و کنفرانس و نیز پیشکسوتان دانشگاه از جمله پروفسور حسن کی پور تجلیل شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • راهپیمایی‌های گسترده مردم یمن در حمایت از غزه
  • راهپیمایی گسترده مردم یمن در صعده در حمایت از غزه
  • شروع کار نمایشگاه کتاب بعد از شیوع کرونا نیازمند شجاعت بود
  • سخنرانی ترومن پس از بمباران هیروشیما / عماد مغنیه که بود و چگونه ترور شد؟ / تراژدی منابع مشترک چیست؟ / لذت رانندگی با شورلت‌های کلاسیک
  • سوپرلیگ بسکتبال غرب آسیا| شکست سنگین شهرداری گرگان در بیروت
  • واکنش تند بیروت به فرود یک هواپیما با عبارت حک‌شده «تل‌آویو»
  • وزیر جنگ اسرائیل: در حال انجام «عملیات تهاجمی» گسترده علیه کل جنوب لبنان هستیم
  • ببینید | جنبش ضداسرائیلی چگونه در دانشگاه‌های بزرگ آمریکا فراگیر و گسترده شد؟
  • فردا: مصاف نخست شهرداری گرگان در خانه الریاضی
  • وعده صادق یک نمونه از نتایج ملموس «ما می توانیم» بود