Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا - نقدینه در حالی کلیات لایحه افزایش سرمایه شرکت‌های بورسی در مجلس تصویب شد که موافقان، این لایحه را گامی موثر برای شفافیت در بورس دانسته و مخالفان از وضعیت فعلی بورس انتقاد کردند.
به گزارش خبرگزاری آریا ، محمدحسن آصفری نماینده اراک در جلسه علنی امروز (چهارشنبه) به عنوان اولین مخالف کلیات لایحه افزایش سرمایه شرکت‌های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار یا فرابورس ایران از طریق صرف سهام با سلب حق تقدم گفت: چندی پیش در جلسه‌ای با آقای قالیباف رئیس سازمان بورس گفتند که از ابتدای امسال بیش از هفت میلیون نفر وارد بورس شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دولت چه برنامه‌ای برای آن‌ها دارد؟. اگر فکری نشود این تبدیل به تهدید خواهد شد. در حالی برخی صنایع وارد بورس شدند که سهام آن‌ها بیشتر از ارزش ذاتی‌شان خرید و فروش می‌شود. کاری که منطقی ندارد و باید درباره آن بررسی‌های لازم صورت گیرد.
وی با انتقاد از قیمت‌های غیرواقعی و غیرکارشناسی سهام برخی شرکت‌های بورسی گفت: مردم وام گرفته و یا طلا و ماشین فروخته و سهم خریدند آن هم سهام‌هایی که ارزش واقعی ندارند. حال می‌خواهیم با این لایحه شرکت‌های بورسی افزایش سرمایه داشته باشند کاری که بدون حسابرسی و دقیق است، آن هم برای بسیاری از کارخانه‌هایی که در بورس بوده و عملا ورشکسته هستند. چطور می‌خواهید در نهایت پول مردم را بدهید.
سیدکاظم دلخوش نماینده صومعه‌سرا در موافقت با کلیات این لایحه گفت: طبق تجربه قبلی در نوشتن قانون بورس معتقدم این لایحه به دلیل افزایش سرمایه می‌تواند باعث رونق بازار شود و شرکت‌های بورسی تحت کنترل دولت هم سهام خود را در اختیار عموم قرار می‌دهند. طبق قانون، شرکت‌ها موظف شده‌اند تا پایان قانون برنامه پنجم تأمین مالی داشته باشند.
علیرضا سلیمی نماینده محلات به عنوان دومین مخالف کلیات این لایحه گفت: این لایحه شبهات زیادی دارد. ما هم موافق رونق بورس و رونق اقتصاد هستیم اما باید فکری به حال رفع شبهات کرد. اینکه گفته می‌شود قرار است شرکت‌های پذیرفته شده در بورس و فرابورس سهام خود را عرضه کنند ابهام دارد. بخشی از این لایحه مغایر قانون برنامه و اصل 85 و اصل 138 قانون اساسی است. باید درباره این موارد تدبیری اندیشیده شود.
رحیم زارع نماینده آباده به عنوان آخرین موافق کلیات این لایحه گفت: این لایحه باعث کارآمدسازی بازار سرمایه و شفافیت می‌شود. در این لایحه ایرادات قبلی به بازار سرمایه رفع شده است و می‌توان به سمت بهره‌برداری از ابزارهای مالی و رقابت‌پذیری بازار بورس حرکت کرد. این لایحه ابزار نظارتی برای مجلس و دستگاه‌های نظارتی شده که بتوانند نظارت‌های لازم را در بازار بورس داشته باشند.
وی همچنین اظهار کرد: باید کمک کنیم که سرمایه‌های خرد به سمت بازار سرمایه حرکت کند. این لایحه می‌تواند گامی برای رسیدن به این هدف باشد.
به گزارش ایسنا، محمدرضا پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس نیز گفت: امروز بازار سرمایه متأثر از فضای عرضه و تقاضاست. تنمایل زیادی از طرف مردم به سمت بازار سرمایه حرکت کرده که می‌توان از این ظرفیت استفاده کرد. در تمام دنیا بازار سرمایه محل ارائه نقدینگی خرد است که باید ما هم بتوانیم آن‌ها را تجمیع کنیم.
وی افزود: البته بازار سرمایه فرصت و تهدید است. تهدید از آن جهت که قیمت برخی سهام‌ها فراتر از قیمت واقعی بوده و با کوچکترین ریزشی مردم متضرر می‌شوند. فرصت هم از این لحاظ که می‌توان نقدینگی‌های خرد را جذب تولید کرد به جای آنکه در بازارهای دیگر صرف شود.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس تأکید کرد که باید نقدینگی مردم در بازار سرمایه به سمت تولید و اشتغال رود. گلایه ما از دولت این است که چرا پروژه‌های جدید نفتی و معدنی در قالب شرکت‌های جدید تأسیس نمی‌کند که بتوان این پروژه‌هارا اجرایی کرد. این لایحه می‌تواند منابع جدید را برای بهبود وضعیت اقتصادی خلق کند.
-->

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: شرکت های بورسی افزایش سرمایه بازار سرمایه شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۴۴۸۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رای دادگاه تجدیدنظر به محکومیت کقزوی!

به گزارش بورس تابناک به نقل از نبض بورس، الیاس طهماسبی | شرکت استخراج و فرآوری مواداولیه شیشه (سهامی‌خاص) قصد فروش ۳.۹۸۶.۰۰۰ سهم از سهام خود را داشته که این موضوع را با انتشار آگهی مزایده در روزنامه دنیای اقتصاد مورخ ۱۱ خردادماه ۱۴۰۱ و تعیین شرکت سرمایه‌گذاری توسعه صنعت و تجارت بعنوان برگزارکننده مزایده اعلام عمومی نموده است؛ امّا پس از انجام فرآیند مزایده اختلافاتی بین طرفین درباره برنده مزایده سهام پیش می‌آید تا جایی‌که حل و فصل موضوع به دادگاه کشیده می‌شود! ادامه این خبر را لطفا در لینک زیر بخوانید : https://nabzebourse.com/000J03

دیگر خبرها

  • بازار بورس ۱۲ اردیبهشت؛ شاخص کل ۳۹۰۱ واحد افت کرد
  • رای دادگاه تجدیدنظر به محکومیت کقزوی!
  • نظارت ها بر شرکت های بورسی برای واریز به موقع سود سهام عدالت چگونه است؟
  • اصلاح بند س تبصره ۶ قانون بودجه ۱۴۰۳ چه تاثیری در بهبود وضعیت بازار سرمایه دارد؟
  • جاماندگی بورس از بازار‌ها
  • عبور از دژاووی بورسی
  • پیش بینی بورس چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ / سهامداران منتظر تحول یکباره بازار نباشند!
  • مشکلات اقتصاد ایران راه‌حل سیاسی دارد؟
  • کوچ نقدینگی از بازار طلا و ارز به بازار سرمایه/ بورس جذاب شد
  • جزئیات مهم از افزایش سرمایه سنگین نماد‌های بورسی