Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-05-08@15:31:57 GMT

واکسن ایرانی کرونا در آستانه تست انسانی

تاریخ انتشار: ۲۲ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۹۴۶۶۸۷

به گزارش فارس، سعید نمکی وزیر بهداشت، در نشست خبری ویدئو کنفرانسی با خبرنگاران که به مناسبت روز خبرنگار برگزار شد اظهار داشت: پدیده کووید ۱۹ شیوه جدیدی از زندگی را به ما تحمیل کرده و یکی از موارد این است که روی عزیز خبرنگاران را کمتر می‌بینیم. هرچند خبرنگاران از ابتدا در کنار مدافعان سلامت حضور داشته و عظمت کار بزرگی که در کشور اتفاق افتاده را به تصویر کشیده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اعتقاد من این است که یکی از نشانه‌های توسعه یافتگی در همه کشورها داشتن رسانه‌های پویا و حقیقت‌گویی است که در راستای اعتلای توسعه یافتگی کشور نقش آفرینی می‌کنند.

وی با بیان اینکه پزشکان و پرستاران در این روزها مظلومانه تلاش کردند گفت: یکی از رسالت‌های رسانه‌ها این است که این تلاش‌ها و حقایق این لحظه‌های سخت را به تصویر بکشند. هنوز هم لایه‌های ایثارگرانه زیادی مدفون شده‌اند. برخی می‌گویند تو چه کم شانس بودی که از وقتی آمدی مشکلاتی مثل زلزله و آنفلوآنزا و کرونا پیش آمد. می‌گویم که من خوش بخت بودم که خداوند من را مامور کرد که در این دوران به مردم کمک کنم. آنچه همکاران ما را در این صحنه نگه داشت، عشق بود. محور همه این تلاش‌ها و ایثارها، عشق است.

درخواست شهید محسوب شدن خبرنگاران در بحران کرونا

وزیر بهداشت در پاسخ به درخواست یکی از خبرنگاران درباره شهید محسوب شدند خبرنگارانی که پا به پای کادر درمان در حال فعالیت هستند گفت:  اصحاب رسانه همانند دوران دفاع مقدس در خط مقدم بوده‌اند و حتما این موضوع را دنبال می‌کنیم. در این زمینه مکاتباتی آماده و خدمت مقام معظم رهبری عرضه خواهیم کرد.

نمکی درباره تولید واکسن کرونا در کشور افزود: هنوز حرف‌های زیادی درباره واکسن کرونا در جهان وجود دارد و به نتیجه قابل قبولی در این زمینه نرسیدیم. مشابه این ویروس تاکنون دیده نشده و در نتیجه تهیه این واکسن هم پیچیدگی‌های خاص خود را دارد. اینکه این واکسن یا در جهان چه زمانی به بازار می‌آید و آیا واکسنی که به بازار می‌آید، طول مدت ایمنی آن چقدر خواهد بود مورد تردید است. در مجمع بین المللی سازمان جهانی بهداشت هم شرکت کرده و سبد خود را در خرید گذاشته‌ایم تا اگر جایی از جهان این واکسن را عرضه کرد، بتوانیم این واکسن را برای شهروندان خود خریداری کنیم.

نمکی بیان کرد: رسانه‌ها به مردم این را یاد بدهند که تا زمانی که واکسن موثر نیامده، موثرترین پدیده شستن دست‌ها، رعایت فاصله گذاری و شیوه نامه‌های بهداشتی است.

وی ادامه داد: برای اینکه از دنیا عقب نیفتیم با شرکت‌های دانش‌بنیان، رازی و انستیتو پاستور همزمان شروع به ساخت واکسن کردیم و امروز می‌توانم بگویم در سه الی 4 مورد همکاری مشترک واکسن ما مدل‌های انسانی را تقریبا پاس کرده و به زودی به سمت ارزیابی بالینی روی مدل‌های انسانی می‌رود.

جذب 13 هزار نیرو در وزارت بهداشت

وزیر بهداشت درباره افزایش کادر بهداشت و درمان کشور گفت: حدود 13 هزار نیروی جدید را در دو مرحله جذب می‌کنیم که عمده آنها پرستاران پزشکان و کادر بهداشتی هستند.

وی با اشاره به پرداخت کارانه و اضافه کار کادر بهداشت و درمان خاطرنشان کرد: آن روز که بنده وزیر شدم کارانه 18 تا 24 ماه عقب افتاده بود که بنده آن را به 7 تا 8 ماه کاهش داده و اضافه کار را جدا کردم، که اکنون به طور متوسط این میزان 7 ماه است که 3 ماه آن را پرداخت کرده‌ایم و سعی می‌کنیم 3 الی 4 ماه آینده با قی مانده را نیز بروز کنیم.

نمکی افزود: دو صدایی یا چند صدایی حاصل دو رویکرد یا نگاه به مشکلات کشور است. سلامت اصلی‌ترین رکن اساسی کشور است که می‌تواند بر اقتصاد و سیاست و فرهنگ تاثیر داشته باشد. برخی ممکن است این را به گونه دیگری مشاهده کنند، اما کشوری که در تحریم به سر می‌برد و مشکلات اقتصادی دارد، عده‌ای فکر می‌کنند باید اولویت‌های دیگری را پر رنگ دید. همه تلاش خود را کردیم که این دو صدایی‌ها را به تک صدایی و مهار زودرس کرونا بدل کنیم.

وزیر بهداشت درباره همکاری و تعامل با رسانه‌ها توضیح داد: وزیر بهداشتی که از ابتدا گرفتار سیل و زلزله و آنفلوآنزا و کرونا شده و با همه مشکلات تحریم‌ها، این وزیر ممکن است در تقسیم کار و حتی مشاهده اطراف خود کسی را نبیند. بعد از خداوند بر اساس ایمانی که به اهل فرهنگ و رسانه دارم، فکر می‌کنم موثرترین همراهان ما رسانه‌ها باشند. غیر از رسانه‌های تصویری، کسانی که می‌توانند با قلم، فتنه‌ها را بخوابانند و آتش‌ها به پا کنند و در دگرگونی‌های کشور موثر هستند.

از هیچ رسانه‌ای شکایت نکردم 

وزیر بهداشت واکنش به بسته شدن یکی از روزنامه‌ها توضیح داد: تاکنون از هیچ رسانه‌ای شکایت نکردم و حتی قبل از من هم اگر شکایتی بوده خواستم که پس گرفته شود. اگر گفتمان بر اساس حقیقت است که باید با جان و دل بپذیریم. در این دوران سخت که سربازان خط مقدم این دفاع را مشاهده کردیم، عده‌ای برای تشویش ذهن مردم و گسست اعتماد مردم، کارهای تلخی انجام داده و من را به یاد روزهای دفاع مقدس انداخت که عده‌ای در جبهه می‌جنگیدند و افرادی به صدام گرا می‌دادند که سنگر بچه‌های ما را بزند. اگر موردی وجود داشته باشد همراهی می‌کنیم تا هیچ خبرنگاری به دلیل شکایت از جانب ما در مشکل نباشد.

اعلام نکردیم که کنکور به تعویق افتاد

وی در خصوص دلیل اعلام تعویق کنکور خاطرنشان کرد: اعلام نکردیم که کنکور به تعویق افتاد. وقتی پروتکل‌های ما نسبت به پروتکل‌های برگزاری کارشناسی ارشد و دکتری سخت‌تر شد، وزیر علوم و رئیس سازمان سنجش اعلام کردند که اگر بخواهیم این پروتکل‌های سخت‌گیرانه‌تر را اجرا کنیم، نیازمند وقت بیشتری برای فضایابی هستیم. در نتیجه اعلام کردیم که این موضوع باید در ستاد ملی کرونا مطرح شده و تعویق آن تصویب شود.

وی ادامه داد: خانواده‌ها در اضطراب بودند و در این زمینه جلسه‌ای گذاشتیم و دیدیم که این تامین فضا را می‌توانیم انجام بدهیم. در نتیجه اعلام شد که تاریخ همان تاریخ باشد و کل این موضوع در کمتر از ۲۴ ساعت طول کشید. اصرار ما این بود که باید پروتکل‌ها سخت‌گیرانه‌تر باشد.

آخرین وضعیت پرداخت یک میلیارد یورو از صندوق ذخیره ارزی

وی در پاسخ به پرسشی درباره یک میلیارد یورو صندوق ذخیره ارزی که قرار بود به وزارت بهداشت اختصاص پیدا کند گفت: از این یک میلیارد یورو، ۳۰ درصد اولیه را تحویل گرفتیم که بیشتر آن هم در کاهش درآمدهای بیمارستان‌ها، قسمتی برای دارو و تجهیزات پزشکی، قسمتی برای تامین اکسیژن برای مراکز درمانی و قسمتی هم برای توسعه زیرساخت‌هایی مثل تخت آی سی یو هزینه شده است. بعد از آن هم هنوز دریافتی از این مبلغ نداشتیم.

نمکی در ادامه در پاسخ به پرسش خبرنگار فارس در خصوص دلیل افزایش و کاهش آمار مرگ و میر و مبتلایان به کرونا در کشور توضیح داد: نوسان آمار نشان از راستگویی و صداقت ما دارد،  این نوسان حاصل کم یا زیاد شدن مرگ و میرها در کشور است. اگر امروز بستری در یک استان بالا برود، ۱۵ روز دیگر مرگ‌ها افزایش پیدا می‌کند و وقتی موج جدید می‌رسد، تغییری دیده می‌شود. این را بدانید که آمارهای کرونا در ایران یکی از دقیق‌ترین و منطبق بر حق‌ترین آمارهاست.

 تصمیم نهایی درباره کنکور را ستاد کرونا گرفت

وزیر بهداشت در پاسخ به پرسش دیگر خبرنگار فارس درخصوص برخی زمزمه‌های نمایندگان مجلس درباره  استیضاح وزیر بهداشت و وزیر علوم به علت تعویق نیفتادن کنکور اظهار کرد: از هر تصمیم مثبتی در جمهوری اسلامی استقبال می‌کنیم و خدا به هرکسی که این بار را از ما بگیرد خیر بدهد. ما مطیع هر تصمیمی هستیم. موضوع کنکور تصمیم ستاد ملی مقابله با کروناست و تصمیم وزارت بهداشت یا وزارت علوم نیست.

      

منبع: اکوفارس

کلیدواژه: وزیر بهداشت پروتکل ها رسانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۴۶۶۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مبادلات تجاری ایران و‌ سریلانکا دوباره برقرار شد

مدیر کل دفتر شبه قاره هند سازمان توسعه تجارت ایران با اشاره به از سرگیری تبادل تجاری ایران و سریلانکا، گفت: تهاتر پول نفت ایران با چای سریلانکا، زمینه‌ای برای از سرگیری مبادلات تجاری بین دو کشور فراهم آورد. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزارای تسنیم به نقل از پایگاه اطلاع رسانی سازمان توسعه تجارت ایران، هادی طالبیان مقدم، تهاتر پول نفت ایران با چای سریلانکا، زمینه‌ای برای از سرگیری مبادلات تجاری بین دو کشور دانست و افزود: تحریم‌های ظالمانه علیه ایران بامشکلات مالی و عدم ایفای تعهدات مالی سریلانکا مصادف شد از این‌رو از چندی پیش ساز و کارهای مختلفی برای وصول مطالبات معوقه حاصل از فروش نفت خام ایران به سریلانکا پیگیری و دنبال شد تا اینکه در نهایت در سال گذشته تهاتر چای با پول نفت در دستور کار دو کشور قرار گرفت.

بنا به اظهارات وی؛ ایران در پروژه "اوما اویا" ( پروژه سدسازی و تونل‌سازی در سریلانکا) نقش کلیدی ایفا کرد و این موضوع خاطره خوبی از ایرانیان در ذهن سریلانکایی‌ها ایجاد کرد؛ در این پروژه انتقال فناوری،عملیات مهندسی، ساخت، نصب، راه‌اندازی و... توسط ایرانی‌ها انجام شد. هرچند پیش از این نیز شرکت‌های دیگری از ایران در زمینه برق‌رسانی به روستاهای زیادی از این کشور نقش مهمی داشته‌اند.

طالبیان‌ مقدم با اشاره به سفر هیات بلندپایه دولتی سریلانکا به ایران، تصریح کرد: ماهیندا آماراویرا وزیر کشاورزی و زراعت سریلانکا، در سفر به ایران با مقامات دولتی و بخش خصوصی ایران از جمله محمدعلی نیکبخت وزیر جهاد کشاورزی و عباس علی‌آبادی وزیر صمت دیدار و گفت‌وگو کرد.  

به گفته مدیر کل دفتر شبه قاره هند سازمان توسعه تجارت ایران؛ وزیر کشاورزی سریلانکا از چند مزرعه نمونه ایرانی مانند مزرعه پرورش قارچ، توت فرنگی،کارخانه‌های لبنیات و دامداری‌های ایرانی بازدید و در زمینه همکاری‌های دوجانبه با ایرانیان تبادل نظر کرد.

همچنین وی در همایش مشترکی که با همکاری اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران، معاونت ماشین_آلات و تجهیزات وزارت صمت، و دفتر شبه قاره هند (آسیای جنوبی) سازمان توسعه تجارت برگزار شد نیز شرکت کرد و در پایان جلسه به پرسش‌های تجار ایرانی و خارجی حاضر در جلسه پاسخ داد.

این مقام مسئول با اشاره به بازدید وزیر کشاورزی سریلانکا و هیاتی از تجار سریلانکایی از ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران (ایران اکسپو2024)، تصریح کرد: دستاوردهای حضور وی در ایران را می‌توان در ملاقات با مقامات رسمی، تبادل نظر و جمع‌بندی در خصوص احیای کمیته تجاری مشترک دو کشور، پیگیری تشکیل کمیسیون اقتصادی مشترک، برگزاری نمایشگاه‌های مشترک، تبادل هیات‌های تجاری، آموزش تجار و صنعتگران، تاکید و تایید بر استفاده از ظرفیت‌های شیلات، ماهیهای تزئینی، میوه‌های استوایی، سنگ‌های قیمتی، توتون و تنباکو و برندسازی مشترک، گردشگری سلامت، مصالح ساختمانی و زیرساختی، فناوری اطلاعات و توسعه زیرساختهای مرتبط، انرژی، صدور خدمات فنی و مهندسی و ... . خلاصه کرد.

وی ادامه داد: استفاده از ظرفیت گذر راه (کریدور) جنوب- شمال از مسیر چابهار به آسیای‌ میانه نیز مورد اشاره و تاکید طرفین قرار گرفت.

طالبیان‌ مقدم با تاکید بر لزوم توسعه صادرات ماشین‌آلات کشاورزی به سریلانکا، افزود: ایران ظرفیت خوبی در تولید کمباین، تراکتور، کودهای شیمیایی، هوشمندسازی گلخانه‌های صنعتی، اصلاح و بهبود بذر دارد و سریلانکایی‌ها نیز خواهان بهره‌گیری از این توان هستند؛ همچنین در این سفر پیشنهاد موافقت‌نامه و فعالسازی تجارت ترجیحی بین دوکشور و راه‌اندازی خط هوایی مستقیم نیز مطرح شد.  

به گفته وی؛ دو طرف بر لزوم ارتباط پولی و بانکی و راههای انتقال پول تاکید و اتفاق نظر داشتند. همچنین این مقام مسئول در پایان بیان کرد: طرفین توافق کردند عدد تجارت دو کشور را در بازه زمانی 5 ساله حداقل 2 برابر افزایش بدهند؛ به نظر می‌رسد سریلانکا دروازه ورود ایران به شرق آسیا و ایران دروازه ورود به غرب و آسیای غربی برای سریلانکا است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • واکسن‌های آسترازنکا از سراسر جهان جمع‌آوری می‌شوند
  • مهمترین اخبار ۱۹ اردیبهشت/احتمال عرضه داروی ایرانی SMA
  • مبادلات تجاری ایران و‌ سریلانکا دوباره برقرار شد
  • کسانی که واکسن آسترازنکا تزریق کرده‌اند بخوانند | این واکسن کرونا خونمان را لخته کرده است؟
  • واکسن های کرونا آسترازنکا از بازار جهانی جمع شد
  • واکسنی که ویروس‌های ظهور نکرده کرونا را از بین می برد!
  • ایران و عراق در مبادلات اقتصادی از ارز ملی خود استفاده کنند
  • مخبر: ایران و عراق در مبادلات اقتصادی از ارز ملی خود استفاده کنند
  • سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد؛ نجات جان ۱۵۴ میلیون نفر با تزریق واکسن در ۵۰ سال گذشته
  • رسانه عبری: مذاکرات آتش بس در آستانه شکست قرار دارد