Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/مرکزی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی گفت: رتبه استان مرکزی در حوزه انتشارات و کتابفروشی خوب نیست.

حجت‌الاسلام عباس دانشی امروز چهارشنبه ۲۲ مردادماه در آئین اختتامیه نخستین جشنواره کتاب سال استان مرکزی اظهار کرد: انتخاب کتاب سال یکی از حقوق جامعه فرهیخته و ارزشمند نویسندگان، پژوهشگران و  فعالان حوزه تالیف، تصنیف و ترجمه و اساتید علم، فرهنگ و ادب استان مرکزی است که تا آثار جامعه علمی و فرهنگی به خوبی دیده شود و نقش موثری در معرفی فعالان فرهنگ و علم دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی هدفگذاری برای برگزاری رویدادهایی که در استان مرکزی برگزار نشده است را از اولویت‌های استان برشمرد و افزود: برگزاری نخستین جشنواره کتاب سال استان مرکزی از سال گذشته در این استان پایه‌گذاری شد و مبنای آن کتاب‌های منتشر شده از سال ۹۳ تا ۹۷ در نظر گرفته شد که در ۹ رشته دین، ادبیات، علوم اجتماعی، تاریخ و جغرافیا، هنر و معماری، فلسفه، روانشناسی، کودک و نوجوان، دفاع مقدس و استان شناسی هدفگذاری و فراخوان آن اعلام شد.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی از ارسال ۱۳۱ اثر به دبیرخانه جشنواره نخستین دوره انتخاب کتاب سال استان مرکزی خبر داد و افزود: آثار رسیده توسط ۳۹ داور از اساتید برجسته حوزه و دانشگاه و شخصیت‌های فرهنگی و علمی مورد بررسی دقیق و داوری قرار گرفت و نهایتا ۱۸ عنوان کتاب که از ۱۰۰ امتیاز حداقل ۷۰ امتیاز کسب کردند به مرحله نیمه نهایی راه یافتند و در پایان ۹ اثر در نشست تخصصی داوران به عنوان آثار برگزیده و ۶ اثر تشویقی برگزیده شد.

وی بیان کرد: براساس آئین‌نامه کتاب سال استانی، بدیع بودن موضوع کتاب، رعایت استانداردها در ساختار، فصل بندی، نگارش، دستور زبان، گزینش واژگان، رعایت استاندارها در ذکر منابع و ماخذ، بالابودن عیار علمی، بهره مندی از قدرت تحلیل، پاکیزگی و آراستگی کتاب از نظر حروف چینی و صفحه آرایی و چاپ، رعایت استانداردهای تصحیح، تصنیف و ترجمه در خصوص آثار ترجمه شده و تصحیح شده از مبانی مدنظر داوران بود.

حجت‌الاسلام دانشی تصریح کرد: امیدواریم این جشنواره بنیانی برای استمرار فعالیت‌های فرهنگی و علمی استان مرکزی در سال های آینده باشد. اگر نمایشگاه کتاب استان بزرگترین رویداد فرهنگی استان است قطعا جشنواره کتاب سال استان بزرگترین رویداد علمی و انتشاراتی است.

وی تاکید کرد: برگزاری جشنواره‌ها و رویدادهای بزرگ فرهنگی مطالبه بحق اهالی فرهنگ و هنر استان مرکزی است و نباید تعطیل شود و باید در موعد مقرر برگزار شود. در برخی استان‌های کشور شاهد برپایی چندین دوره جشنواره کتاب سال هستیم اما در استان مرکزی این فرصت‌ها از دست رفته بود و حتی برخی جشنواره‌ها بنیان نهاده نشده است.

این مقام مسئول در اداره کل ارشاد استان مرکزی در ادامه اظهار کرد: در استان مرکزی ۴۶ ناشر فعال و ۵۸ کتابفروشی وجود دارد که بر این اساس رتبه این استان در حوزه انتشارات و کتابفروشی خوب نیست و به نظر می رسد، نزدیکی استان به مراکز مهم نشر در قم و تهران یکی از دلایل پایین بودن این رتبه است و حتی پدیدآورندگان کتاب، آثار خود را در تهران و قم منتشر می کنند که انتظار می رود، پدیدآوردندگان آثار علمی، فرهنگی و اجتماعی استان، آثار خود را در همین استان که ظرفیت چاپ خوبی در اختیار دارد، به چاپ برسانند تا مورد حمایت اداره کل فرهنگ  ارشاد اسلامی استان قرار گیرند.

وی همچنین گفت: در سال جاری طراحی و برنامه ریزی لازم برای برگزاری نمایشگاه بزرگ کودک در استان در دستور کار اداره کل ارشاد اسلامی استان مرکزی قرار گرفته بود و رایزنی هایی برای تحقق این مهم با وزارت ارشاد صورت گرفته بود که متاسفانه شرایط کرونایی اجازه انجام این رویداد فرهنگی را نداد و امیدواریم بتوانیم نمایشگاه ملی کتاب کودک و نوجوان را به میزبانی استان مرکزی برگزار کنیم و همه ساله این کار بزرگ فرهنگی در استان برپا شود.

در این آیین از نفرات برتر کتاب سال استان مرکزی با اهدای لوح و جایزه قدردانی شد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استان مرکزی اداره کل ارشاد اسلامی استانی فرهنگی و هنری کتاب کتاب سال استان مرکزی ارشاد اسلامی استان جشنواره کتاب سال استان مرکزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۴۸۵۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز به‌کار جشنواره تیتر دانشجویی کشور در مشهد

معاون مدیرکل اداره‌ پشتیبانی امور فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، گفت: پس از ۲ سال وقفه سیزدهمین دوره جشنواره رسانه و نشریات دانشجویی «تیتر» با همکاری وزارت علوم و حضور فعالان این حوزه، به میزبانی دانشگاه فردوسی مشهد برگزار می‌شود. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد، مجتبی صفری در نشست با خبرنگاران، اظهار داشت: مهم‌ترین فایده‌ نشریات دانشجویی، تمرین کار گروهی است، این کار متفاوت از هر کار گروهی است که در انجمن‌های علمی و دیگر تشکلات انجام می‌شود، این موضوع که در نشریات، حول یک ایده و ایدئولوژی، افراد جمع می‌شوند و می‌نویسند، بسیار حائز ارزش است.

وی افزود: یکی از رسالت‌های نشریات دانشجویی، توضیح اطلاعات صریح و آگاهی‌بخشی به قشر دانشجو است، باید برای قلم، اصالتی قائل بود و نباید آن را درگیر حاشیه‌ها کرد، هم‌چنین باید مصرف کننده را به خوبی در نظر گرفت و بر آن مبنی نوشت.

معاون مدیرکل اداره‌ پشتیبانی امور فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، خاطرنشان کرد : فرصت تعامل دانشجویان با جامعه در طول عملکرد مثبت یک نشریه اتفاق می‌افتد و باید از ظرفیت نشریات در دانشگاه استفاده کرد.

وی گفت: بخش زیادی از نشریات دانشگاهی، حقوقی هستند، بنابراین تقویت نشریات دانشجویی و پرداختن به آنها، یک عملکرد دوسربرد است، زیرا انجمن‌های علمی هم‌ در این راستا تقویت می‌شوند.

صفری با تاکید بر اینکه جشنواره‌ تیتر 13 یک رسالت ویژه‌‌ دارد عنوان کرد: نشریات دانشجویی، نقطه‌ عطفی ایجاد خواهد کرد، امید می رود که با برگزاری این جشنواره، سال پر رونقی در نشریات داشته باشیم.

معاون فرهنگی اجتماعی و دانشجویی دانشگاه فردوسی مشهد نیز اظهار داشت: انتقال معنا به مخاطب یا با زبان گفتار و یا به زبان نوشتار صورت می‌گیرد که هرکدام ویژگی‌های خاص خودشان را دارند، کسانی که در حوزه‌ نشریات فعال هستند و دست به قلم دارند، زبانشان‌ زبان نوشتار است، لذا اقتضای خاص خودش را دارد،

محمد علی وطن دوست افزود: ما افزون بر رویکرد توصیفی، نیاز به رویکرد نوینی به نام رویکرد حل مسئله داریم، بنابراین توصیه ما به نشریات دانشجویی این است که فعالیت‌های خود را با رویکرد حل مسئله و تحلیلی جلو ببرند، زیرا رویکرد تحلیلی، ناظر به آینده، بروز، کارآمد، مسئله محور و ناقد است.

معاون فرهنگی اجتماعی و دانشجویی دانشگاه فردوسی مشهد تصریح کرد : هرکدام از فعالین انجمن‌ها، نشریات و تشکلات، اولویتش را حل مسائل دانشگاه قرار دهد، از حمایت ویژه‌ی ما برخوردار خواهد شد.

منتظمی، دبیر این جشنواره نیز اظهار داشت: جشنواره‌ تیتر با شورای سیاست‌گذاری کلید خورد، شورای سیاست‌گذاری متشکل است از معاونت فرهنگی، دو وزارت‌خانه‌ علوم و بهداشت، مدیرکل فرهنگی و پشتیبانی، دبیر جشنواره و دو نفر از افراد حقیقی که انتخاب می‌شوند.

وی در ادامه افزود: ما در ابتدا، فراخوان زدیم و آثار دانشجویان به دبیرخانه رسید و بعد از آن داوری در دو مرحله انجام شد بنابراین در مرحله‌ اول، 100 داور انتخاب و هر اثر 2 بار مورد داوری قرار گرفت و در مرحله‌ دوم، داوری حساس‌تر شد و از چهره‌های سرشناس حوزه‌ رسانه‌ دعوت ‌کردیم.

دبیر سیزدهمین جشنواره سراسری رسانه و نشریات دانشجویی عنوان کرد: در این جشنواره، اول از آثار برتر تقدیر می‌شود تا فعالین نشریات، یکدیگر را بشناسند و در آخر، آثار برتر جشنواره‌ تیتر در رسانه‌های معتبر منتشر خواهد شد.

گفتنی است، بیش از چهار هزار نشریه دانشجویی در کشور زیر نظر دانشگاه‌های وزارت علوم فعالیت می‌کنند که سیزدهمین دوره جشنواره رسانه و نشریات دانشجویی «تیتر» پس از دو سال وقفه با همکاری وزارت علوم و بهداشت و فعالان این حوزه از 15 تا 18 اردیبهشت در مشهد مقدس به میزبانی دانشگاه فردوسی برگزار می شود.

متقاضیان سیزدهمین جشنواره سراسری رسانه و نشریات دانشجویی «تیتر 13» تا 30 آذر ماه 1402 فرصت داشتند آثار خود را به این جشنواره ارسال کنند، آثار رسیده در دی ماه توسط هیئت داوران بررسی شد و حال  این جشنواره با شعار «برای ایران بنویسیم» برگزار می‌شود.

برگزاری نمایشگاه نشریات دانشجویی، نشست کارشناسان نشریات دانشگاه ها و برگزاری کارگاه های آموزشی برای دانشجویان و کارشناسان از جمله برنامه های محوری این جشنواره بوده و در پایان از آثار برتر شرکت کننده در جشنواره شد.

انتهای پیام/282/

دیگر خبرها

  • آغاز به‌کار جشنواره تیتر دانشجویی کشور در مشهد
  • عرضه ویژه کتاب‌های انتشارات علمی و فرهنگی
  • فراخوان دوسالانه «کارتون کتاب» منتشر شد
  • فراخوان ششمین جشنواره دو سالانه بین المللی «کارتون کتاب»
  • فراخوان ششمین دوسالانه بین‌المللی «کارتون کتاب» منتشر شد
  • ششمین دوسالانه بین‌المللی «کارتون کتاب» فراخوان داد
  • طرح تحول در انتشارات کانون پرورش فکری کلید خورد
  • «مواجهه‌ای نامتعارف با منطق هگل» در کتابفروشی‌ها
  • ارسال ۳۴۲ اثر به دبیرخانه جشنواره تئاتر فتح خرمشهر
  • انتشارات علمی و فرهنگی چگونه از عرش به فرش رسید؟