Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک کارشناس مسائل بین‌الملل می‌گوید: به نظر می‌آید شرایط کنونی لبنان شرایط حساسی است که رژیم صهیونیستی بیشترین نفع را از آن می‌برد و من معتقدم که کل پروژه‌ای که در یک سال گذشته برای به آشوب کشیدن لبنان پدید آمده، به دلیل مشکلات عدیده‌ای است که در رژیم صهیونیستی وجود دارد و می‌خواهند این کشور که خط مقدم مبارزه با رژیم صهیونیستی است را دچار اختلال و آشوب کنند که شاید بتوانند از این طریق مقداری امنیت رژیم صهیونیستی را تامین کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«سیدرضا صدرالحسینی»، کارشناس مسائل بین‌الملل، در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری برنا درباره استعفای حسان دیاب نخست‌وزیر لبنان و تاثیر آن بر سیاست داخلی این کشور اظهار کرد: پیش از ورود مستقیم به بحث استعفا حسان دیاب باید به این سوال بپردازیم که اصلا چه اتفاقی در طول یک سال گذشته در لبنان افتاده که فعلا وضعیت سیاسی لبنان دچار چنین آشفتگی‌ای شده است. از حدود یک سال پیش موضوع دخالت بیگانگان به طور مستقیم با برافراشته شدن چادرهای مخالفین و با پشتیبانی گروه‌ها و جریانات وابسته به غرب  و مخالفت با دولت‌ وقت لبنان آغاز شد و هدف، خلا بی‌دولتی بود تا بتوانند امنیت رژیم صهیونیستی را بیشتر ایجاد کنند.

صدرالحسینی با اشاره به کارشکنی‌ها نیروهای نزدیک به سعد حریری اظهار کرد: پس از روی کار آمدن حسان دیاب از حدود 8 ماه پیش در طول 5 ماه بی‌دولتی اتفاقی افتاد که هر کسی نمی‌توانست دولت را در اختیار بگیرد و تشکیل دولت دهد، چرا که جریان‌هایی که طرفدار سعد حریری بودند تلاش می‌کردند شرایطی را ایجاد کنند که مجددا خود سعد حریری و یا فردی از جریان مخالف با حماس در راس کار قرار بگیرد. دیاب تجربه‌ سیاسی نداشت اما با توجه به اینکه شخصی شناخته شده، ملی و علاقه‌مند به کشورش بود، با انتخاب  میشل عون و حمایت حزب‌الله به نخست‌وزیری رسید. 

این کارشناس مسائل بین‌الملل افزود: در طول این ایام تلاش او این بود که بتواند تا جای ممکن مشکلات اقتصادی لبنان که در اثر فشارهای بیگانگان و خیانت عربستان و امارات به وجود آمده بود را جبران کند. در این مدت مجددا فشارها افزایش پیدا کرد تا به تحریم سزار آمریکایی‌ها رسید که با نام تحریم سوریه آغاز و به کشورهای پیرامون سوریه از جمله لبنان تسری پیدا کرد و به طور مستقیم هم آمریکایی‌ها در چارچوب تحریم‌هایی آمدند و دولت لبنان را تحریم کردند و حرفشان این بود که باید، اصلاحات صورت بگیرد اما در واقع محور حرفشان این بود که حزب‌الله و مقاومت باید از صحنه سیاسی-اجتماعی خارج شود. دیاب نسبت به این مسئله مقاومت کرد و با مثلث مردم، دولت و مقاومت توانست کابینه را تشکیل دهد و میشل عون هم از آنها به صورت کامل حمایت می‌کرد. 

او با اشاره به فاجعه انفجار انباری در بیروت بیان کرد: با انفجاری که در بیروت پیش آمد مشکلات لبنان چند برابر شد، دخالت مستقیم مکرون به عنوان کلیدواژه آشوب‌های لبنان بیان شد و پس از رفتن  مکرون، جمعیت‌هایی تجمع و به مراکز دولتی حمله کردند و مدارک و اسنادی را سوزاندند. تعدادی از وزرا استعفا دادند و از جمله دیاب استعفا داد.

صدرالحسینی با تاکید بر اینکه مردم لبنان نیازمند کمک‌های بین‌المللی هستند، گفت: در این راستا باید توجه داشته باشیم که برخی از کشورها از جمله آمریکا و فرانسه از این موقعیت در حال سو استفاده بوده و  در حال خدشه به استقلال این کشور هستند چرا که گفته‌اند، کمک‌های خود را به دولت لبنان نمی‌دهیم بلکه به ان جی اوها خواهیم داد. این موضوع تا به حال سابقه نداشته است و امکان اینکه این ان جی اوها بتوانند مشکلات مردم را در همه نقاط جغرافیایی لبنان حل و فصل کنند وجود ندارد. به نظر می‌رسد این کمک‌ها به عده‌ای خاص که خودشان سرمنشا فساد در لبنان بوده‌اند، تخصیص یابد. 

این کارشناس مسائل بین‌الملل شرایط کنونی لبنان را حساس توصیف و عنوان کرد: به نظر می‌آید شرایط کنونی لبنان شرایط حساسی است که رژیم صهیونیستی بیشترین نفع را از آن می‌برد. من معتقدم که کل پروژه‌ای که در یک سال گذشته برای به آشوب کشیدن لبنان پدید آمده، به دلیل مشکلات عدیده‌ای است که در رژیم صهیونیستی وجود دارد و می‌خواهند، این کشور که خط مقدم مبارزه با رژیم صهیونیستی است را دچار اختلال و آشوب کنند که شاید بتوانند از این طریق، مقداری امنیت رژیم صهیونیستی را تامین کنند.٢/٥ 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: استقلال حزب الله رژیم صهیونیستی فرانسه لبنان کارشناس مسائل بین الملل شرایط کنونی لبنان رژیم صهیونیستی یک سال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۴۹۲۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هجمه مسئولان صهیونیست ضد گالانت درباره وضعیت جبهه شمال

مسئولان سابق و کنونی رژیم صهیونیستی با اشاره به اینکه ارتش این رژیم در عملیات‌های خود ضد حزب‌الله موفق نبوده است از مقامات اسرائیلی و به ویژه وزیر جنگ آن خواستند از توهم خارج شوند و واقع بین باشند و بدانند که وضعیت جبهه شمالی تا چه اندازه آشفته است. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، بعد از انجام عملیات‌های پیشرفته کمی و کیفی حزب‌الله لبنان علیه مواضع رژیم صهیونیستی در شمال فلسطین اشغالی طی چند هفته گذشته انتقادات مسئولان و شهرک نشینان صهیونیست از ارتش و کابینه این رژیم به شکل قابل توجهی افزایش پیدا کرده و آنها به شکل مداوم درباره عواقب تشدید جنگ با مقاومت لبنان و وضعیت آشفته جبهه شمالی فلسطین اشغالی هشدار می‌دهند.

در همین زمینه «یعقوب عمیدور»  مشاور پیشین شورای امنیت داخلی رژیم صهیونیستی در واکنش به ادعاهای اخیر «یوآو گالانت» وزیر جنگ رژیم اشغالگر که مدعی شده بود «اسرائیل نیمی از فرماندهان حزب الله را در جنوب لبنان حذف کرده است» گفت: این اظهارات گالانت بسیار مبالغه آمیز بوده و از او می‌خواهیم که در توهم زندگی نکند و واقع بین باشد.

شبکه 14 تلویزیون رژیم صهیونیستی به نقل از این مقام سابق اسرائیلی اعلام کرد که مقدار موشک‌ها و سایر تجهیزات نظامی پیشرفته که حزب الله در اختیار دارد بسیار زیاد است و اکنون زمان جنگ در شمال نیست. ما باید واقع بین باشیم و اسرائیل نمی‌تواند هم‌زمان در غزه و لبنان بجنگد.

وی افزود که تاکنون بیش از 80 هزار شهرک نشین اسرائیلی در جبهه شمال آواره شده‌اند که نمی‌توانند به خانه‌های خود برگردند و ما اصلا نمی‌دانیم که جنگ در این جبهه چگونه شروع شد و چگونه پایان خواهد یافت. واقعیت آن است که عملیات‌های اسرائیل تاثیر زیادی روی توان رزمی حزب الله نگذاشته و ورود به یک جنگ گسترده با حزب الله بسیار دشوار است و عواقب سنگینی دارد. آنچه که در دو طرف مرزهای لبنان و اسرائیل (فلسطین اشغالی) رخ می‌دهد عملیات‌های تاکتیکی است که هیچ تاثیر عملی و راهبردی نداشته است.

1650 عملیات حزب‌الله لبنان علیه رژیم صهیونیستی طی 200 روزشهرک «مرگلیوت» با دهها موشک حزب‌الله هدف قرار گرفتضربه کاری به ارتش اسرائیل و ترجمه عملی تهدیدات نصرالله

از طرف دیگر رسانه‌های عبری گزارش دادند که از زمان آغاز درگیری‌ها در شمال حدود 4000 هزار راکت و 600 موشک ضد تانک از طرف حزب‌الله به اسرائیل شلیک شده است.

«گیورا زلاتس» رئیس شورای منطقه‌ای در الجلیل اعلی نیز به نوبه خود گفت که در حال حاضر شهرک های شمالی کاملا خالی شده و همه از آمدن به اینجا می‌ترسند. آنچه که گالانت اخیرا گفته و برخی تحلیلگران نظامی اسرائیلی می‌گویند هیچ اهمیتی برای ساکنان شمال که آواره شده‌اند ندارد. اسرائیل باید تصمیم بگیرد که چگونه ساکنان شمال را در تابستان به خانه‌هایشان برگرداند.

از طرف دیگر روزنامه عبری یدیعوت آحارانوت اعلام کرد که هدف راهبردی اسرائیل عقب راندن نیروهای ویژه رضوان حزب الله از مرزهاست تا ساکنان شمال بتوانند به خانه‌های خود برگردند اما می‌بینیم که این هدف محقق نشده است. در حال حاضر شهرک‌های شمالی خالی بوده و بعد از گذشت بیش از نصف سال از جنگ هیچ چشم اندازی برای پایان درگیری‌ها در شمال دیده نمی‌شود.

بعد از عملیات‌های پیشرفته حزب‌الله طی هفته‌های گذشته و به ویژه حملات ترکیبی و نیز عملیاتی که دو روز قبل علیه مقر فرماندهی تیپ گولانی ارتش اسرائیل انجام داد و به اعتراف منابع عبری، تلفات چشمگیری میان افسران این تیپ به جا گذاشت، رسانه‌های صهیونیستی بار دیگر به اشتباه محاسباتی و شکست اطلاعاتی ارتش اشغالگر اعتراف و اعلام کردند که اسرائیل روی این مسئله حساب کرده بود که حزب‌الله عملیات‌های خود را از یک سطح و حد خاصی بالاتر نخواهد برد اما اتفاقی که طی دوره اخیر شاهد آن بودیم کاملاً عکس این تصور است و همین مسئله اسرائیل را در برابر گزینه‌های سختی قرار می‌دهد.

شبکه کان رژیم صهیونیستی به نقل از تحلیلگران نظامی خود اعلام کرد که رسیدن پهپادهای حزب‌الله به شمال عکا یعنی «ما قبل از حیفا» باتلاقی را که ارتش اسرائیل در عرصه‌های مختلف از جمله جبهه لبنان با آن مواجه است، عمیق‌تر می‌کند؛ جایی که اسرائیل در قطع ارتباط میان جبهه جنوب لبنان و غزه به‌طور کامل شکست خورد و نتوانست نیروهای حزب‌الله را وادار به عقب‌نشینی از مرزهای فلسطین اشغالی کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کمین ترکیبی حزب الله لبنان برای کاروان نظامی صهیونیست‌ها در کفرشوبا
  • حمله پهپادی حزب الله به یک پایگاه توپخانه‌ای رژیم صهیونیستی
  • هجمه مسئولان صهیونیست ضد گالانت درباره وضعیت جبهه شمال
  • حمله موشکی و راکتی مقاومت به مواضع نظامیان رژیم صهیونیستی
  • حمله موشکی و راکتی مقاومت به سه پایگاه نظامی رژیم صهیونیستی
  • وزیر جنگ رژیم صهیونیستی: نبرد آتی در جبهه شمال تعیین کننده است
  • حزب الله: مرکز تجمع دشمن صهیونیست را در حرش نطوعه هدف قرار دادیم
  • حمله موشکی سنگین حزب‌الله به مرگلیوت
  • اعتراف رسانه‌های عبری به حجم سنگین حملات موشکی حزب الله
  • حمله موشکی سنگین حزب الله به مرگلیوت