Web Analytics Made Easy - Statcounter

عصر ایران؛ جعفر محمدی - به سید پرویز فتاح، همه توپیدند: از نظامی ها تا دولتی ها و از حسین شریعتمداری تا محمود احمدی نژاد.
هر کس هم از زاویه نگاه خود به رئیس بنباد مستضعفان حمله کرد. کیهان نوشت که او سفره دل را در منظر بیگانگان گشوده و احمدی نژاد گفت که مدت هاست حاضر به پس دادن ملکی است که از بنیاد گرفته ولی کسی نمی آید بگیرد، نظامی ها و دولتی ها هم گفتند اگر ملکی از بنیاد در دست شان است برای استفاده شخصی شان نیست و برای امور عمومی به کار می رود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



امروز می خواهم از زاویه ای دیگر به این ماجرا نگاه کنم. سال هاست که املاک زیادی از بنیاد مستضعفان در دست اشخاص حقوقی و حقوقی است و فتاح تنها به مشتی نمونه خروار اشاره کرد که اگر همه را در آن برنامه تلویزیونی می گفت، اولاً زمان اجازه نمی داد و ثانیاً معلوم نبود چه واکنش های شدیدتری در انتظارش باشد.


عده ای قائل به تفکیک هستند و می گویند اگر املاک بنیاد در دست اشخاص حقیقی یا برای استفاده های شخصی و غیرعمومی باشد، باید هزینه آن به قیمت روز ستانده شود و اگر هم نمی دهند باید از ملک اخراج شوند. اما اگر املاک در دست بخش عمومی باشد، بلااشکال است.

من با بخش اول این شخن موافقم اما بر قسمت دومش نقد دارم. بنیاد مستضعفان، همان گونه که از نامش بر می آید، تشکیلاتی است برای محرومیت زدایی و رسیدگی به حال اقشار آسیب پذیر جامعه که تا دهه 70 خورشیدی، به آنها "مستضعف" می گفتند.
از این منظر، تا بخواهید کار برای بنیاد در اقصی نقاط کشور وجود دارد. آنقدر ملک ناآباد و مردم مستضعف از تهران تا دورافتاده ترین مرزها وجود دارند که اگر بنیاد شبانه روز هم کار کند، باز هم زمان و توان کم می آورد.

اگر این را ماموریت بنیادی بنیاد بدانیم، دیگر نمی توانیم آن را به چشم بنگاه تأمین املاک برای این و آن نگاه کنیم. بنابراین حتی اگر بنیاد ملکی را به فلان دستگاه دولتی بدهد، باید اجاره اش را به بهای روز بگیرد و خرج محرومین و محرومیت زدایی کند؛ مستضعفان، قطعاً نسبت به دستگاه های عریض و طویل حکومتی، برای دریافت کمک و امکانات از بنیاد ارجح هستند.

بنیاد حتی مسوول تامین دفتر برای روسای جمهور سابق و اسبق هم نیست چه نام آنان سیدمحمد خاتمی باشد چه محمود احمدی نژاد. حفظ شأن روسای جمهور پیشین، اول از همه با خودشان است و سپس با نهاد ریاست جمهوری که برایشان دفتر و محافظ و ... تأمین کند نه این که از "بنیاد شکل گرفته برای مستضعفان و از جیب فقرا"، برای آنان دفتر و دستک مهیا کنند.

از این رو، سخنان فتاح، چه درباره املاکی که در دست اشخاص حقیقی بوده و چه در خصوص ملک های تحت تصرف بخش های عمومی، منطبق با ماموریت های ذاتی بنیاد است و بدعادت شدن نهادهای عمومی و برخی از ما بهتران برای بهره گیری رایگان یا ارزان از املاک بنیاد، به مطامع آنها مشروعیت نمی بخشد.

فتاح، قبل از آن که رئیس بنیاد مستضعفان شود، کمیته امداد امام خمینی (ره) را اداره می کرد و برخلاف بسیاری از مدیران پیشین بنیاد، با فقر و فقرا از نزدیک در ارتباط بود. از این رو، شخصاً ترجیح می دهم سخنان او را از این منظر می توان تحلیل کنم و مانند بسیاری، حرف حق را با پیوند دادن به نگاه های سیاسی و بازی های جناحی به حاشیه نبرم.

بیشتر بخوانید:

*فتاح: زمینی که حداد عادل در منطقه فرشته گرفته اند اجاره اش به روز نیست؛ یا اجاره به روز یا زمین را پس بدهند/ در کاخ مرمر آسانسور و جکوزی نصب کرده‌اند/خاتمی ملک بنیاد باران را پس داد/زاکانی ساختمان مرکز پژوهش‌ها را تخلیه کند/ حریف ارتش و سپاه نمی‌شویم *ماجرای زمین ۲۰۰ میلیاردی حداد عادل در فرشته (فیلم) *جواب مجمع تشخیص مصلحت نظام به اظهارات فتاح (رئیس بنیاد مستضعفان) لینک کوتاه: asriran.com/00376Y

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: بنیاد فتاح بنیاد مستضعفان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۵۵۷۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بنیادی فر داور پرسپولیس شد/ سوت بازی استقلال در دستان کوپال

به گزارش خبرگزاری مهر و به نقل از سایت فدراسیون فوتبال، رقابت‌های هفته بیست و ششم لیگ برتر فصل جاری ۱۴۰۳-۱۴۰۲ در حالی یکشنبه و دوشنبه ۱۶ و ۱۷ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ برگزار می‌شود که کمیته داوران اسامی داوران هر یک از دیدارها را به شرح زیر اعلام کرد:

یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳

گل گهرسیرجان- شمس آذر قزوین

داور: ایمان کهیش کمک‌ها: حسن ظهیری، حامد تازه پور و حامد سیری ناظر: ایرج نظری

دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳

صنعت نفت آبادان - مس رفسنجان

داور: پیام حیدری کمک‌ها: حسین مرادی، عباس پورحمیدی و امیر ایار ناظر: حسین خانبان

پیکان تهران - آلومینیوم اراک
داور: محمدحسین زاهدی فرد کمک‌ها: مهدی شفیعی، بهزاد پناهی و محمدعلی صلاحی ناظر: رسول فروغی

سپاهان اصفهان - استقلال خوزستان
داور: حسن اکرمی کمک‌ها: مهدی سیفی، محسن بابایی و فرزاد منصوری ناظر: سعید بطحائی

نساجی مازندران - پرسپولیس
داور: موعود بنیادی فر کمک‌ها: علیرضا ایلدروم، حسن انتظاری و امیرسامان سلطانی ناظر: محسن قهرمانی

ملوان بندر انزلی - هوادار تهران
داور: میثم حیدری کمک‌ها: یعقوب حجتی، علیرضا طاهرخانی و پوریا افشاریان ناظر: فریدون اصفهانیان

فولاد خوزستان - تراکتور تبریز
داور: بیژن حیدری کمک‌ها: علی احمدی، یوسف مغروری و مسعود حقیقی ناظر: حسن کامرانی فر

استقلال - ذوب آهن اصفهان
داور: کوپال ناظمی کمک‌ها: امیرمحمد داودزاده، محمدعلی پورمتقی و شبیر بهروزی ناظر: محمدرضا ابوالفضلی

کد خبر 6096626

دیگر خبرها

  • بازگشت سریع موعود از قطر: سلام پرسپولیس!
  • خانواده ۵ معلولی در دشتستان صاحب خانه می‌شوند
  • راهی جدید برای پیشگیری و درمان بیماری‌های روده
  • نجات کوهنورد ۲۶ ساله در ارتفاعات سبلان
  • بنیادی فر داور پرسپولیس شد/ سوت بازی استقلال در دستان کوپال
  • ناظمی و بنیادی فر برای سرخابی‌ها سوت می‌زنند
  • اولین فینالیست ایرانی در آسیا بعد از فغانی!
  • داوران ایرانی دیدار فینال جام ملت‌های زیر ۲۳ سال آسیا را سوت زدند
  • جام جهانی از داوری ایران گرفته شد
  • کوهنورد ۲۶ ساله اردبیلی در ارتفاعات سبلان پیدا شد