Web Analytics Made Easy - Statcounter

آفتاب‌‌نیوز :

مراسم گرامیداشت سالروز پیروزی دیپلماتیک ایران در مقابل رژیم بعثی عراق با حضور حجت الاسلام و المسلمین سیدحسن خمینی و جمعی از شخصیت های سیاسی و فرماندهان دفاع مقدس در خانه موزه آیت الله هاشمی رفسنجانی برگزار شد.

محسن هاشمی در این مراسم با ذکر یاد امام و شهدا گفت: تلخی جام زهر پذیرش قطعنامه با پیروزی و صلحی که این تصمیم برای ایران و نسل های آینده به همراه آورد تبدیل به شیرین ترین شهدها برای امام و ملت ایران شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به تأثیر یادآوری این گونه پیروزی ها در تقویت غرور ملی و بهبود سرمایه اجتماعی، یادآور شد: تقریبا همه کشورهایی که به نوعی مورد حمله یک نیروی خارجی قرار گرفتند، روز خاتمه جنگ را جشن می گیرند و کهنه سربازان و آسیب دیدگان در جنگ را مورد تقدیر و تکریم قرار می دهند که هم برای نسل گذشته و هم برای نسل جدید این دستاورد یادآوری وت قویت گردد و انسجام و وحدت اجتماعی و غرور ملی که بزرگترین سرمایه های یک جامعه هستند، ارتقا یابد.

وی یادآور شد: برای ما این موضوع اهمیتی دو چندان دارد، چون دفاع مقدس ما تنها یک جنگ بر سر زمین نبود، بلکه دفاعی همه جانبه از اعتقادات، تمدن، فرهنگ و شخصیت ملتی بزرگ بود و شایسته است که سالروز پیروزی ایران در این جنگ هشت ساله، گرامی داشته شود اما می بینیم در سی سال گذشته، تنها روز آغاز جنگ مورد توجه تبلیغات رسمی بوده و روز پیروزی ایران و آغاز صلحی پایدار مورد غفلت قرار گرفته و در هیاهوی مسائل سیاسی گم شده است.

هاشمی در خصوص ویژگی های دفاع مقدس در تاریخ ایران نیز گفت: آخرین باری که ایران در جنگی، توانست همه تمامیت ارضی خود را حفظ کند مربوط به جنگ های عثمانی است و در جنگ های مختلف دوران قاجار و پهلوی، هر بار بخشی از خاک ایران جدا شده است؛ اما در جنگ تحمیلی، با وجود آنکه ابرقدرت های جهان و کشورهای منطقه، به صورت مستقیم یا غیرمستقیم از عراق حمایت می کردند، پس از پذیرش قطعنامه ۵۹۸ توسط ایران در ۲۶ تیر سال ۱۳۶۷ و برقراری آتش بس در ۲۹ مرداد همین سال، یک وضعیت ناپایدار نه جنگ و نه صلح بین ایران وعراق ایجاد شد که هزینه سنگینی به کشور تحمیل می کرد.

وی ادامه داد: از ابتدای اردیبهشت سال ۱۳۶۹، مکاتباتی بین صدام رئیس جمهور عراق و آیت الله هاشمی رفسنجانی رییس جمهور ایران شکل گرفت که در نهایت در ۲۳ مرداد سال ۱۳۶۹، دقیقا سی سال قبل، منجر به پذیرش تمامی خواسته های ایران توسط عراق به ویژه آزاد شدن همه اراضی اشغال شده، آزادی بدون قید و شرط اسرای ایرانی و بازگشت به قطعنامه ۱۹۷۵ الجزایر گردید که بزرگترین موفقیت برای دیپلماسی ایران محسوب می شد.

فرزند آیت الله هاشمی رفسنجانی تأکید کرد: نکته جالب در این زمینه نقش ویژه آیت الله هاشمی رفسنجانی است که با مشورت مستمر با رهبرمعظم انقلاب و استفاده از توان کارشناسی وزارتخارجه و شورای عالی امنیت ملی، این مذاکرات را راهبری کرده و با اشراف به روانشناسی صدام، در پیش نویس های تهیه شده، تغییرات جدی ایجاد کردند و با استفاده از شرایط بحرانی عراق که با اشغال کویت نیاز به ایجاد امنیت از ناحیه ایران داشت، توانست اهداف ایران را بدون واگذاری هیچ امتیازی از عراق به دست آورد.

علی مطهری: نقش آیت الله هاشمی در جنگ کتمان شدنی نیست

علی مطهری نیز در این مراسم با اشاره به نقش بی بدیل آیت الله هاشمی رفسنجانی در دفاع مقدس گفت: متاسفانه امروز حقایق کتمان می شود و واقعیات تاریخی نادیده گرفته می شود. در حالی که وقایعی نظیر پیروزی ایران در جنگ و نقش آیت الله هاشمی کتمان شدنی نیست. نقش آیت الله هاشمی در انجام این گونه کارها بسیار مؤثر بود. اما متأسفانه صدا و سیما و مسئولان توجه کافی به این موضوع ندارند.

نایب رئیس سابق مجلس شورای اسلامی افزود: ما می توانیم بسیاری از هدف های سیاسی را از طریق گفت و گو تأمین کنیم و آنچه در این گفت و گوها اهمیت دارد روانشناسی دیپلماسی است. روانشناسی دیپلماسی در پیشبرد اهداف بسیار مؤثر است. در پیشبرد و در این راه باید شخصیت افراد را شناخت.

وی افزود: وقتی با یک دیکتاتور مواجه می شوید باید طرز برخورد با او را بدانید؛ معمولا اینها دچار عقده های روانی هستند و صدام حسین از همین اشخاص بود و لذا نوع برخورد با او بسیار مهم است به گونه ای که یک پاسخ دادن به نامه اش، او را متحول کرد و آقای هاشمی این امر را به خوبی درک کرد. در مسأله عربستان نیز همین طور بود و قدرت آیت الله هاشمی در روانشناسی دیپلماسی سبب ارتقا روابط دو کشور شده بود. نقطه شروع این امر هم دیدار آیت الله هاشمی با ملک عبدالله بود.

مطهری اظهار داشت: در نامه های اولیه صدام او می خواست مطلب را با مذاکرات خصوصی حل کند و آقای هاشمی به سمت پذیرش خواسته های ایران سوق داد.

نایب رئیس سابق مجلس شورای اسلامی با اشاره به نقش عقلانیت شخصیت هایی همچون آیت الله مطهری و آیت الله هاشمی در مدیریت انقلاب و نظام جمهوری اسلامی ادامه داد: با این وجود و در حالی که صدا و سیما باید به این حقایق بپردازد اما شاهد هستیم که برخی واقعیات تاریخی نادیده گرفته می شود اما نمی شود حقایق را کتمان کرد.

فروزنده: به نتیجه رسیدن سند پیروزی ایران در جنگ را باید پیگیری کنیم

محمد فروزنده نیز در ادامه برنامه از نامه صدام در ۲۳ مرداد به عنوان یک سند محکم نام برد و گفت: جنگ عقبه‌ هایی دارد که نیاز به استراتژی و راهبرد و تاکتیک دارد که با ورود آیت الله هاشمی رفسنجانی به جنگ و تفکراتی که داشت پیروزی هایی نصیب ایران شد.

وزیر اسبق دفاع تصریح کرد: سند پیروزی انقلاب اسلامی ایران در جنگ در پرتو راهبرد های آیت الله هاشمی و فرماندهی مقام معظم رهبری به دست آمد. امروز با در دست داشت این سند که در سایه فرماندهی مقام معظم رهبری و با راهبرد ها و تاکتیک های عملیاتی آیت الله هاشمی به دست آمد برای همیشه تکلیف ما را با مردم و دولت عراق روشن کرده است.

وی افزود: وظیفه ای که امروز بر عهده ماست، این است که ادامه این سند را باید پی گیر شد تا به نتیجه برسانیم و حقی را که در سند به دست آوردیم در زمین نیز محقق شود.

حسین علایی مطرح کرد: راهبرد آیت الله هاشمی در جنگ

سردار حسین علایی دیگر سخنران این مراسم بود و گفت: اگر در جنگ امکانات بیشتری داشتیم به موفقیت‌ ها و پیروزی‌ های بیشتری دست پیدا می‌ کردیم. این راهبرد اجرایی در جنگ را آیت‌ الله هاشمی رفسنجانی مطرح کرد که در آن گفت با دست برتر می‌ توانیم به جنگ خاتمه دهیم. امام راحل هم معتقد بود که باید در جنگ کار بزرگی صورت گیرد تا از طریق سیاسی آن را دنبال کرد.

فرمانده اسبق نیروی دریایی سپاه افزود: جنگ ایران و عراق در ۲۳ مرداد سال ۶۹ و با پیروزی ایران از طریق پذیرش خواسته های بدون قید و شرط ایران خاتمه یافت و در این راه نقش آیت الله هاشمی رفسنجانی به عنوان ریاست جمهوری که تغییرات معادلات زمان را درک کرد و توانست با دیپلماسی و استفاده از ابزار جنگ این موفقیت را به دست بیاورد بی بدیل است.

منبع: سایت جماران

منبع: آفتاب

کلیدواژه: خانه موزه آیت الله هاشمی محسن هاشمی علی مطهری جنگ ایران و عراق آیت الله هاشمی رفسنجانی نقش آیت الله هاشمی آیت الله هاشمی پیروزی ایران ایران در جنگ دفاع مقدس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۵۶۰۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هاشمی تهرانی: امروزه در فضای حقیقی و مجازی حشر با علما از بین رفته/ هیئات مذهبی خیلی اوقات منبری ندارد/ بسیاری از بزرگان و مسئولین نظام دغدغه حجاب دارند/ اگر با جوانان حرف زده می‌شد اینجای کار نبودیم

به گزارش جماران؛ مراسم چهل و پنجمین سالگرد شهادت آیت الله مرتضی مطهری عصر روز پنجشنبه در مسجد جامع نارمک برگزار شد. در این مراسم که از طرف خانواده شهید مطهری و ستاد سالگرد برگزار شد، حجت الاسلام والمسلمین احمد ناطق نوری، علی، محمد و مجتبی مطهری، علی لاریجانی، محسن هاشمی و اقشار مختلف مردم حضور داشتند. 

حجت الاسلام والمسلمین سید محمدرضا هاشمی تهرانی در این مراسم سخنرانی خود را با موضوع علم و معرفت و جایگاه عالم دینی در جامعه آغاز کرد و گفت: در سیره امام جعفر صادق (ع) جهل و نادانی بزرگترین مرض بود. انسان در حرف ممکن است ادعای دینداری داشته باشد، اما تا مادامی که نسبت به توحید و ولایت جاهل و نادان باشد و نتواند حق را از باطل تشخیص دهد، دینداری اش هم ارزشی نخواهد داشت. 

وی با اشاره به روایتی جالب که در زمره روایات دقیق اهل بیت (ع) است اظهار داشت: از پیامبر اکرم (ص) سوال کردند که کدام عمل از همه اعمال پرفضیلت‌تر است. پیامبر در جواب فرمودند: پرفضیلت‌ترین عمل، علم به خداست. سوال کننده متعجب شد و فکر کرد که پیامبر متوجه سوال وی نشده است و دوباره سوال را پرسید. حضرت نگاهی کردند و باز فرمودند همان پاسخ را فرمودند. سوال کننده تعجبش بیشتر است و گفت من از عمل می‌پرسم شما جواب من را چیز دیگری می‌دهید. حضرت فرمود اگر کسی علم به خدا نداشته باشد، معرفت به توحید نداشته باشد، شناخت نداشته باشد کمترین اعمال او مقبول درگاه خداوند است. اما آن کسی که نمی‌داند چه کسی را می‌پرستد و علم به خدا ندارد و حقیقت توحید برای او مجهول است هر چقدر هم عمل کند فایده‌ای ندارد.

هاشمی تهرانی با بیان اینکه علم و معرفت یک حقیقتی است که ائمه اطهار مکرراً شیعیان را به آن‌ها توصیه می‌کردند، تصریح کرد: محب و شیعه بی‌سواد و بی‌معرفت، به درد اهل بیت (ع) نمی‌خورد. معارف غنی اهل بیت (ع) غیر از این چیز‌هایی است که ما در کتاب‌های خود می‌خوانیم. اهل بیت (ع) در مقام آموزش شیعیان یک راه خاصی را طی کردند. شیعه و محب بی سوادِ جاهل به چه دردی می‌خورد. 

این سخنران با بیان اینکه یکی از ویژگی‌های برجسته و منحصربفرد استاد مطهری این بود که تراز منبر را در عالی‌ترین سطح خود حفظ کرد، ادامه داد: استاد مطهری جایی منبر می‌رفت که وقتی پایین می‌آمد منبر و مطالب او کتاب معرفتی شیعه می‌شد. در زمان خود برخی از این کتب به چاپ ۴۰، ۵۰ و ۶۰ می‌رسید. 

استاد مطهری تراز عالم دینی را حفظ کرد. اینکه ما بنشینیم خواب، خاطره و حکایات شخصی تعریف کنیم به چه دردی می‌خورد. باید از استاد مطهری یاد بگیریم. 

حجت الاسلام هاشمی تهرانی گفت: ابان ابن تغلب از بزرگترین اصحاب اهل بیت بوده است. کسی که امام صادق (ع) برای او احترام ویژه‌ای قائل بود. ذهبی یکی از رجالیون قدرتمند اهل تسنن نقل می‌کند که احترام ابان ابن تغلب در مسجد النبی و مدینه بیشتر از امام صادق (ع) بوده است. تمام مسلمانان از جمیع فرق به این شخصیت بزرگ سترگ آن زمان احترام می‌کردند. امام صادق (ع) مکرر می‌فرمود خدا ابان ابن تغلب را رحمت کند، او ۴۰ هزار حدیث از پدرم امام باقر (ع) حفظ کرده بود، مکرر فرمود اگر ابان نبود روایات امام باقر (ع) ضایع شده بود. این‌ها شیعه بودند و در مسیر احیای امر اهل بیت کار می‌کردند.

این سخنران مذهبی اضافه کرد: هیئت گرفتن و نماز جماعت فوق العاده خوب است، اما آنچه که یکایک ما موظف هستیم این است که معارفت اهل بیت (ع) را ابتدا یاد بگیریم و به نسل بعد خود منتقل کنیم. 

وی با اشاره به اینکه مساله حجاب یکی از معضلات کف جامعه ما امروزه است که خیلی فراگیر است، ابراز کرد: بسیاری از بزرگان و مسئولین نظام دغدغه حجاب دارند. اگر معارف دینی در سطوح مختلف ارائه می‌شد و با این جوانان حرف زده می‌شد اینجای کار نبودیم. آیت الله مطهری با سعه صدر با تمام مخالفین بحث می‌کرد. مباحثات دقیق، بدون اینکه از کوره در برود. اسلام این را می‌خواهد که انسان آن‌چنان قدرت پیدا کند و معرفت عمیق دینی را آن‌چنان ارائه کند و بگوید هر کسی هر چه شبهه دارد بیاورد. این خصیصه مکتب تشیع و امام صادق (ع) است. علمای ربانی دین ما این چنین بودند. 

هاشمی تهرانی گفت: تهران بزرگانی به خود دیده است. مرحوم ابوالحسن رفیعی قزوینی، مرحوم شاه آبادی در تهران منبر‌های عمیق معرفتی می‌رفتند که پامنبری‌ها آن‌ها طلاب و دانشجو نبودند، بازاری‌های تهران بودند. مرحوم آیت الله میرزا عبدالکریم روشن در چهارراه سیروس برای مردم توحید تبیین می‌کرد. 

او با ابراز تأسف از اینکه امروزه در فضای حقیقی و مجازی حشر با علما از بین رفته است، اظهار داشت: علمای ربانی در برخی نقاط مهجورند. هیئات مذهبی خیلی اوقات منبری ندارد. آقای مداح می‌آید سینه زنی را برگزار می‌کنند و تمام می‌شود.

حجت الاسلام هاشمی تهرانی در پایان گفت: برخی آقایان علم‌شان که بالا می‌رود دیگر ابا دارند که روضه بخوانند اما شأن جلیل القدر مرحوم آقای مطهری این بود که در اوج حکمت و استاد تمامی حوزه و دانشگاه وقتی منبر می‌خواند بعد از آن در روضه برای سیدالشهدا هق هق می‌کرد که نشان می‌دهد در اوج علم و معرفت هم که باشی تنها راه نجات، راه اختصاصی رحمت واسعه حضرت سیدالشهداء (ع) است.

دیگر خبرها

  • (ویدئو) بغض محسن هاشمی درباره خواب عجیبی که آیت‌الله هاشمی ۶ ماه قبل از فوت دید
  • شطرنج ماهرانه تهران در فرایند دیپلماتیک جنگ غزه
  • برگزاری مراسم بزرگداشت آیت الله رئوفی
  • مذاکرات مهدی کروبی با شورای نگهبان به روایت آیت الله هاشمی /سردار سلیمانی و ناطق نوری مهمانم بودند /آقای حجازی از بهزاد نبوی دلخور بود
  • اعتراف عجیب سیدمحمد خاتمی /مولوی سُنی فراری از مشهد در افغانستان کشته شد /بازخوانی خاطرات آیت الله هاشمی رفسنجانی
  • ببینید | پاسخ آیت‌الله هاشمی رفسنجانی در مورد ثروت افسانه‌ای
  • چهره خندان ناطق نوری و محسن هاشمی در مراسم سالگرد شهید مطهری + عکس
  • هاشمی تهرانی: امروزه در فضای حقیقی و مجازی حشر با علما از بین رفته/ هیئات مذهبی خیلی اوقات منبری ندارد/ بسیاری از بزرگان و مسئولین نظام دغدغه حجاب دارند/ اگر با جوانان حرف زده می‌شد اینجای کار نبودیم
  • شهید مطهری در اوج حکمت و استادی، روضه خوانی را ترک نکرد
  • تصاویری از علی لاریجانی و ناطق نوری در یک مراسم سالگرد شهید مطهری/ محسن هاشمی هم آمد