Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جماران؛ نمایندگی ایران در سازمان ملل متحد از شورای امنیت خواست در برابر اقدام غیرقانونی و بیمارگونه آمریکا بایستد.

نمایندگی ایران در سازمان ملل متحد، قطعنامه پیشنهادی آمریکا برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران را در راستای سیاست داخلی ایالات متحده توصیف کرد و از شورای امنیت خواست در برابر اقدام غیرقانونی و بیمارگونه آمریکا بایستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در بیانیه مطبوعاتی نمایندگی ایران در سازمان ملل متحد که روز پنج‌شنبه منتشر شد، آمده است: پیش نویس قطعنامه آمریکا که در نقض فاحش قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت ارائه شده است، با هدف پرداختن به سیاست داخلی آمریکا بوده و به حفظ صللح و امنیت بین‌المللی ارتباطی ندارد.

این بیانیه ادامه می‌دهد: این پیش‌نویس قطعنامه، یکپارچگی، اقتدار و اعتبار شورای امنیت، و به طریق اولی، سازمان ملل متحد و چند جانبه‌گرایی، حاکمیت قانون و دیپلماسی را هدف قرار داده است.

نمایندگی ایران در سازمان ملل متحد اضافه کرده است: ایالات متحده برای ارضای اعتیاد عمیق خود به اعمال تحریم و توجیه رفتار غیرمسئولانه خود در شورا ، بی اساس ایران را به بی‌ثباتی در منطقه متهم می‌کند در حالیکه مداخلات، رفتارهای مخرب، سیاست‌های تفرقه‌انگیز آن، اشتهای سیری‌ناپذیر برای صادرات سلاح‌های مرگبار خود به کشورهای منطقه، همچنین حضور تعداد زیادی از نیروهای این کشور در خاورمیانه، دخالت آنها و دروغ‌پراکنی و اقدامات مخرب آنها منابع اصلی بی ثباتی، ناامنی و رنج انسانی در این منطقه است.

این بیانیه تاکید می‌کند از اعضای شورای امنیت انتظار می‌رود که در مقابل اقدام غیرقانونی و بیمارگونه ایالات متحده مقاومت کنند، سوء استفاده و دستکاری در کار شورا را رد، و ثابت کنند که این نهاد قادر است از برجام مورد تایید خود پشتیبانی کند.

نمایندگی ایران در سازمان ملل متحد تصریح کرده است: از قطعنامه ۲۲۳۱ که به اتفاق آرا تصویب شده است و از اختیار و اعتبار شورا محفاظت کنید.

آغاز رای‌گیری مجازی شورای امنیت درباره قطعنامه پیشنهادی آمریکا

رای‌گیری مجازی شورای امنیت درباره قطعنامه پیشنهادی آمریکا روز پنجشنبه به وقت محلی آغاز شد.

رای‌گیری مجازی شورای امنیت درباره قطعنامه پیشنهادی آمریکا برای تمدید تحریم‌های تسلیحاتی ایران روز پنجشنبه به وقت محلی آغاز شد.

آمریکا پیش‌ از این، پیش‌نویس این قطعنامه ضدایرانی را به ۱۵ عضو شورای امنیت ارائه کرده بود.

اعضای شورای امنیت سازمان ملل برای اعلام رای خود، ۲۴ ساعت زمان دارند.

به نظر نمی‌رسد این قطعنامه شانس چندانی برای تصویب در شورای امنیت داشته باشد.

نشریه «فارین پالسی» پیش از این نوشته بود که ممکن است نیازی نباشد روسیه و چین بخواهند این قطعنامه را وتو کنند، زیرا تاکنون این قطعنامه از حمایت اکثریت ۹ عضو اعضای شورای امنیت برخوردار نشده است. فرانسه، آلمان و انگلیس نیز مخالف این اقدام آمریکا هستند.

اخبار مرتبط محکومیت تلاش آمریکا برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران از سوی یک مقام روس آخرین تلاش های آمریکا برای تحریم تسلیحاتی ایران از زبان برایان هوک درخواست شورای همکاری خلیج فارس از سازمان ملل برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران قطعنامه آمریکایی تمدید تحریم تسلیحاتی ایران در شورای امنیت رای نمی‌آورد اخطار آمریکا به چین و روسیه در خصوص وتوی قطعنامه تحریم تسلیحاتی ایران مخالفت مجدد چین با تمدید تحریم تسلیحاتی ایران در شورای امنیت برجام بدون لغو تحریم تسلیحاتی ادامه پیدا نمی‌کند ادعای پمپئو: تضمین می‌کنیم که تحریم تسلیحاتی ایران تمدید شود روسیه: تحریم تسلیحاتی ایران موجب باطل شدن برجام خواهد شد پاسخ روسیه به ادعای آمریکا در مورد تحریم تسلیحاتی ایران

منبع: جماران

کلیدواژه: سهام عدالت بودجه 99 ویروس کرونا شورای امنیت تحریم تسلیحاتی ایران سهام عدالت بودجه 99 ویروس کرونا امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی شورای امنیت درباره قطعنامه پیشنهادی آمریکا نمایندگی ایران در سازمان ملل متحد تمدید تحریم تسلیحاتی ایران برای تمدید تحریم رای گیری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۵۸۹۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درخواست آمریکا از چین برای مهار ایران


به گزارش تابناک به نقل از خبرآنلاین، نشریه فارن پالیسی در مقاله ای با عنوان "چین واقعاً چقدر بر ایران اهرم دارد؟" نوشت: حتی قبل از اینکه ایران صدها هواپیما بدون سرنشین و موشک را به سمت اسرائیل پرتاب کند، مقامات آمریکایی از چین خواسته بودند تا از نفوذ خود برای متقاعد کردن تهران برای مهار اقدامات تحریک‌آمیز خود و گروه‌های مقاومت در سراسر خاورمیانه استفاده کند.

حمله انتقام جویانه ایران که اولین حمله مستقیم این کشور به خاک اسرائیل بود، ایالات متحده را به استفاده بیشتر از اهرم بالقوه پکن در خاورمیانه ترغیب کرده است. چین مدت‌هاست که بزرگترین شریک تجاری ایران است و مقامات ارشد ایالات متحده از جمله رئیس جمهور جو بایدن، به طور علنی از پکن خواسته‌اند تا به کنترل تهران کمک کند، به ویژه در حالی که ماه‌ها حملات گروه انصارالله در دریای سرخ که توسط ایران تشویق می‌شوند، حمل و نقل جهانی را مختل کرده است. جان آلترمن، مدیر برنامه خاورمیانه در مرکز مطالعات استراتژیک و بین‌المللی گفت: « حدود یک سوم از کل تجارت ایران با چین شکل می‌گیرد و این کشور به یک محافظ مهم برای منافع ایران در شورای امنیت تبدیل شده است. به نظر من چین تنها کشوری است که بیشترین توانایی را برای نفوذ بر ایران دارد، اگر بخواهد.»

با افزایش تنش بین اسرائیل و ایران، قانونگذاران آمریکا فشار را بیشتر می‌کنند. در تازه‌ترین اقدام، مجلس نمایندگان آمریکا با اکثریت قریب به اتفاق قانون تحریم‌های انرژی ایران و چین را تصویب کرد. این قانون برای هدف قرار دادن شرکت‌های چینی که نفت خام ایران را خریداری می‌کنند و در نتیجه پول را به اقتصاد ایران پمپاژ می‌کنند، طراحی شده است. این لایحه برای تصویب نهایی به سنا منتقل شده است.

جاش گوتهایمر، نماینده دموکرات کنگره گفت: «در حالی که ما اینجا هستیم، ایران از تجارت نفتی خود با چین برای آوردن درآمد ۱۵۰ میلیون دلاری در روز استفاده می‌کند. چین با واردات میلیون‌ها بشکه نفت در روز، ایران را در تجارت نگه می‌دارد و بودجه‌های مهمی را برای برنامه هایی چون توسعه موشکی و تسلیحات هسته‌ای فراهم می‌کند.

اگرچه ایالات متحده به طور فزاینده ای به دنبال چین برای تحت تأثیر قرار دادن ایران است، برخی کارشناسان هشدار می دهند که این موضوع به این سادگی ها نیست.

کمتر کشوری به اندازه چین با ایران روابط اقتصادی قابل توجهی دارد. چین برای بیش از یک دهه بزرگترین شریک تجاری ایران بوده است، یک رابطه طولانی مدت که عمدتا حول محور تجارت نفت بوده است. بین سال‌های ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۳، شرکت‌های چینی واردات نفت ایران را بیش از سه برابر کردند و فروش را به بالاترین حد در ۱۰ سال اخیر رساندند.

اما روابط اقتصادی آنها به لحاظ نفوذ نابرابر است. به عنوان مثال، سال گذشته بیش از ۹۰ درصد صادرات نفت خام ایران به چین بوده است. با این حال، چین تامین‌کنندگان بسیار دیگری فراتر از ایران دارد و عرضه تهران تنها ۱۰ درصد از کل واردات چین را تشکیل می‌دهد.

پاتریشیا کیم، یکی از همکاران موسسه بروکینگز، به فارین پالیسی گفت: پکن به‌عنوان بزرگ‌ترین شریک تجاری و حامی قدرت بزرگ ایران، از کانال‌های ارتباطی ممتاز با تهران برخوردار است و بدون شک نفوذ بیشتری بر این کشور نسبت به ایالات متحده یا متحدانش دارد.

او افزود: «اگر رهبران چین تصمیم بگیرند رویکرد مداخله جویانه تری اتخاذ کنند، سخت است بگوییم که پکن چقدر می تواند تهران را مهار کند.»

ویلیام فیگوروآ، کارشناس روابط چین و ایران در دانشگاه گرونینگن هلند، گفت: در حالی که چین از نظر فروش و تجارت نفت دارای اهرمی است، استفاده از این اهرم هم از نظر سیاسی و هم از نظر لجستیکی چالش برانگیز است.

به عنوان مثال، پالایشگاه های خصوصی چین که در بازار سیاه فعالیت می کنند، به طور غیرقانونی بیشتر نفت ایران را خریداری می کنند، نه پالایشگاه های دولتی. او گفت که این پالایشگاه‌های خصوصی «به‌شدت دشوار است که کنترل شوند» و کنترل مستقیم واردات نفت ایران از چین را برای پکن چالش‌برانگیز می‌کند.

مقیاس سرمایه گذاری چینی ها در ایران که عمدتاً توسط شرکت های خصوصی هدایت می شود، همچنان یک موضوع آزاردهنده در روابط بین دو کشور است. فیگوئروا گفت که چین به طور مزمن در ایران سرمایه گذاری ناکافی کرده است، که شکایت هایی را از سوی تهران برانگیخته و بر تمایل آنها برای تن دادن به فشار چین تأثیر می گذارد.

*ترجمه: ابوالفضل خدائی

دیگر خبرها

  • تجلیل امیرعبداللهیان از ایستادگی ملت ‌و گروه‌های مقاومت فلسطینی در برابر صهیونیست‌ها
  • دهه ۹۰؛ دهه‌ی «رکود، عبرت، تجربه»
  • مسکو: با استقرار موشک‌های آمریکا در آسیا-اقیانوسیه مقابله می‌کنیم
  • داوطلبان مورد حمایت جبهه ایستادگی ایران اسلامی در زنجان و خدابنده
  • کاندیداهای موردحمایت جبهه ایستادگی ایران اسلامی درزنجان و خدابنده
  • درخواست الجزایر از شورای امنیت درباره گورهای جمعی غزه
  • تأکید امیرعبداللهیان بر تحریم تسلیحاتی و تجاری اسرائیل
  • درخواست آمریکا از چین برای مهار ایران
  • کاردار ایران خطاب به وزیر دفاع انگلیس: کاملا نادان هستید
  • واکنش کاردار ایران به اظهارات وزیر دفاع انگلیس