Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴ اعضای شورای اسلامی شهر تهران در آخرین جلسه به تغییر نام ۷ خیابان در پایتخت رأی مثبت دادند. بر این اساس، نامگذاری خیابان سازمان آب حدفاصل بزرگراه شیخ فضل الله نوری تا بلوار آیت الله کاشانی در محدوده گذر صادقیه در منطقه ۲ و ۵ به نام مهندس بازرگان پیشنهاد شد و به تایید اعضا رسید. این نامگذاری حواشی جدیدی در فضای مجازی ایجاد کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عضو جبهه پایداری در انتقاد به این اقدام نوشت: «اقدام بعدی شورای شهر تهران احتمالا اختصاص خیابان یا مکان مهمی به نام مسعود رجوی و مریم ابریشم‌چی باشد!»

این برای نخستین بار نیست که نامگذاری مناطق مختلف شهری از سوی شورای شهر حاشیه ساز می شود. در کنار نامگذاری‌های حاشیه ساز، تلاش اعضای شورای شهر تهران برای نام‌گذاری‌ها نیز با حواشی مواجه شده است و کاربران شبکه‌های اجتماعی می‌گویند اعضای شورای شهر آیا کار مهمتری از تشکیل جلسه و نام‌گذاری خیابان‌ها و میادین و پل‌ها ندارد؟

در برخی موارد نیز منطق نامگذاری مشخص نبود. مثلا به مناسبت روز خبرنگار، نام دو خیابان به «روح الله رجایی» و «سهیل گوهری» تغییر کرد. روح الله رجایی سردبیر جام جم بود و از روزنامه‌نگاران قدیمی به شمار می‌رفت اما مرحوم سهیل گوهری تا کنون در هیچ رسانه و نشریه‌ای فعالیت نکرده است و احتمالا نامگذاری یک خیابان به اسم او محصول رفاقت اعضای شورای شهر و کارمندان آن با سهیل گوهری باشد نه فعالیت رسانه‌ای او.

حجت نظری در توییتر خود نوشت پیشنهاد این نامگذاری را خود او داده است. البته او بهتر می‌دانست که چنین تصمیمی شاید در صحن شورای شهر تصویب نمی‌شد بنابراین در اقدامی عجیب‌تر، نام یک کوچه فرعی را به اسم سهیل گوهری گذاشتند تا دیگر نیازی به تصویب در صحن نباشد و در همان کمیسیون قضیه را جمع کنند.

کاربران شبکه‌های اجتماعی در توییتر حجت نظری نقدهای بسیار تندی به او مطرح کردند و از نامگذاری خیابان به اسم رفقای عضو شورای شهر گلایه کردند؛ گلایه‌هایی که نه به مرحوم سهیل گوهری، بلکه به تصمیم‌گیری‌های دورهمی شورای شهر مربوط می‌شد.

بیشتر بخوانید: بازرگان؛ بین شیخ فضل الله و کاشانی/ حاشیه‌های تغییر اسم خیابان‌ها در تهران

تابلوی مصدق؛ حواشی فروغ

به گزارش رویداد۲۴ شورای شهر جدید تهران، از زمان آغاز به کار خود تاکنون اقدام به تغییر نام تعدادی از مناطق تهران کردند و برای این تغییر نام، اسامی شخصیت‌های سیاسی، هنری و علمی در تاریخ کشور را پیشنهاد دادند که برخی از آنها با حواشی بسیاری همراه بود؛ از جمله مهمترین نام‌گذاری خیابان‌ها در تهران خیابان مصدق بود. ابتدا قرار بود خیابان کارگر به نام مصدق تغییر کند که مخالفت جریان‌های چپ و فعالیت آنها در شبکه‌های اجتماعی باعث شد شورای شهر از این اقدام منصرف شود. آنها می‌گفتند چرا میان اینهمه خیابان نام خیابان «کارگر» باید تغییر کند. عاقبت پس از کش‌وقوس‌های زیاد، نام خیابان نفت به دکتر مصدق تغییر یافت.

خیابان فروغ فرخزاد هم از خیابان‌هایی بود که نامگذاری آن حاشیه ساز بوده است. مخالفان فروغ به خاطر جنبه‌های زنانگی شعر فروغ او را در شاعری در تراز انقلاب نمی‌دانند و معتقدند نام چنین شاعری نباید بر خیابان‌های ایران ثبت شود.

از جمله اسم گذاری‌های حاشیه‌ساز ایران، خیابان آیت الله منتطری در نجف آباد است. این نامگذاری یکبار در دهه شصت اتفاق افتاده بود. آن زمان هم مطالب دربارهٔ او در کتاب‌های درسی حذف شد و نام خیابان‌هایی که به اسم او بود عوض شد.


در سنندج نیز خیابان‌هایی به نام خلفای اهل سنت نامگذاری شده است که حاشیه‌های ایجاد کرده بود. در شهرهای سنی‌نشین مانند بندرلنگه در استان هرمزگان، میدان اصلی شهر به نام «امام علی» تغییر کرد و مجسمه بزرگی با طرح «علی» در میدان نصب شد. آن زمان اهل تسنن می‌گفتند دست‌کم بگذارید ما هم نام خلفای دینی خودمان را در شهر بگذاریم. این پیشنهاد مورد قبول واقع نشد.

در اراک هم نام خیابانی به نام مرحوم دکتر محمد مصدق نامگذاری شده است اما در یزد بعد از مخالفت امام جمعه، نامگذاری یک خیابان به نام مصدق از دستور خارج شد.

چندی پیش نامگذاری یک خیابان به نام جلیل شهناز هم حاشیه‌ساز شده بود. فرمانداری تهران به این تغییر نام اعتراض کرده بود و در جلسه‌ای در شورای شهر به این اعتراض رسیدگی شد و البته اعتراض رای نیاورد. شورای شهر معتقد بود چون تهران چند معبر به نام تختی دارد، می‌تواند نام یکی از این معابر را عوض کند واین موجب ناراحتی ورزشکاران شده بود.

در مورد دیگر از نام‌گذاری‌های جنجالی، بعد از نام گذاری یک خیابان به نام شجریان جمعی از دلواپسان تجمع کردند. آنها شجریان را ملعون و خواننده فتنه نامیده و گفتند ملت ایران سزاوار چنین اقدامی نیست و نباید سکوت کرد.

تغییر اسم بلوار فردوس به ناصر حجازی پیشکسوت فقید استقلال هم مسئله ساز شده بود و مخالفان آن چند بار تابلوی خیابان کنند یا روی آن رنگ پاشیدند و شهرداری هر بار تابلو را برای بار دیگر نصب کرد.

دلواپسان سبزواری هم به تغییر نام خیابانی در سبزوار اعتراض کردند. در این شهر خیابانی که از گذشته به نام شهیدان حسینی ثانی بوده، از سوی شورای اسلامی این شهر به‌نام «کلیدر» نامگذاری شد.

نامگذاری یک بلوار به نام مرحوم هاشمی در زنجان هم موجب ناراحتی تندروهای این شهر شده بود. آن زمان رییس شورای شهر زنجان آیت الله هاشمی را ستوده بود اما دیگر اعضا مخالف بودند.در نهایت، کلیات نامگذاری یکی از خیابان‌های شهر زنجان با اکثریت قریب به اتفاق اعضای شورا مورد تصویب قرار گرفت و قرار شد در خصوص انتخاب خیابان بعدا تصمیم‌گیری شود.

نامگذاری یک خیابان به نام زرتشت در یزد هم حاشیه‎هایی ایجاد کرده بود. منتقدان می‌گفتند در کشور اسلامی نامگذاری خیابان‌ها به نام ادیان دیگر درست نیست و به همین دلیل شورای شهر را تحت فشار گذاشتند.

مهمترین حاشیه نامگذاری یک خیابان در شیراز به نام بهمن بیگی بود که منجر به درگیری بین مهدی حاجتی و دستغیب شد و در نهایت اتفاقاتی افتاد که منجر به تغییر رئیس شورای شهر شیراز شد.

لینک کوتاه: کپی در کلیپ بورد کپی لینک خبر های مرتبط

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 شورای شهر تهران مهدی بازرگان مهندس مهدی بازرگان گذاری یک خیابان به نام نامگذاری یک خیابان نامگذاری خیابان گذاری خیابان ها اعضای شورای نام خیابان سهیل گوهری شورای شهر نام گذاری تغییر نام حاشیه ساز گذاری ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۶۰۲۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اگر عرضه نظارت لیگ برتر را ندارند، شورای امنیت ملی و حفاظت اطلاعات وسط بیایند | بچه‌های علی پروین و ناصر حجازی فوتبالیست شدند، اما له‌شان کردند

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از خبرگزاری فارس، عبدالله ویسی در نشست خبری پس از بازی فولاد و آلومینیوم اظهار داشت: ما مقابل تیمی بازی کردیم که هفته‌های گذشته بسیار بانشاط بازی می‌کرد. مثلا بازی با پرسپولیس که ۲ بار عقب افتاد و در نهایت با تساوی ۴ بر ۴ در ضربات پنالتی به برتری رسید. می‌دانستیم از این بازی چه می‌خواهیم. بازی پراسترس و پرتنشی برای ما بود ولی بسیار مسلط بودیم و شایسته بازی کردیم.
وی ادامه داد: تمام نقاط قوت آلومینیوم را پوشش دادیم. می‌توانستیم به گل‌های دیگر نیز دست یابیم. در شروع نیمه دوم می‌توانستیم گل بزنیم ولی تمرکزمان به هم خورد و گل دریافت کردیم. ما می‌خواستیم که نبازیم و با امتیاز به اهواز بازگردیم. نباختن خوب بود ولی ما ۳ امتیاز را می‌توانستیم بگیریم.
سرمربی فولاد اظهار داشت: آدم حرص می‌خورد. ما می‌گویم ورزش سلامت، سالم است و پاکی دارد. اگر کمیته انضباطی، کمیته اخلاق، فدراسیون فوتبال و سازمان لیگ نمی‌توانند دخالت کنند و نمی‌توانند ببینند که بازی‌ها چگونه دارد رقم می‌خورد، اگر عرضه ندارند، من می‌گویم که شورای امنیت ملی بیاید وسط یا حفاظت اطلاعات!
وی اظهار داشت: حفاظت اطلاعات کشور ما بسیار قوی است و بیایند رصد کنند مسابقه‌ها را و نگذارند که حق کسی خورده شود. این اتفاق بسیار مسئله حساسی است و حق‌خوری است. این ظلم به فوتبال است. انتظار داریم که بیایند بازی‌ها را رصد کنند. جلوی دوربین یک حرفی می‌زنند و پشتش یک کارهای دیگر می‌کنند. هم در قهرمانی و هم در نیفتادن تیم‌ها. تمامی لیگ‌ها را می‌گویم و نه فقط لیگ برتر.
بچه های علی پروین و ناصر حجازی فوتبالیست شدند، اما داغان و له کردند
ویسی در خصوص اینکه حول تیم فولاد یکسری حواشی است که برخی بازیکنان با برخی نسبت دارند، گفت: ما نجاست فوتبال را ول کردیم، می‌آییم برای تیمی که نماد فوتبال ایران است، حاشیه درست می‌کنیم. فولاد خوزستان باید در فوتبال ایران باشد. اینکه برای استقلال خوزستان، نفت آبادان و فولاد خوزستان حاشیه درست می‌کنند و هر روز یک داستان درست می‌کنند، ظلم است.
وی ادامه داد: بچه علی پروین فوتبالیست شد، آمدند داغانش کردند و گفتند چون بچه علی پروین است. پس بچه چه کسی باید فوتبالیست شود؟ بچه ناصری حجازی فوتبالیست شد، لهش کردند! می‌گویند چرا بچه افشاریان داور شده؟ پس چه بشود؟ شغل پدرش است.
وی اظهار داشت: ما متاسفانه مرتباً حاشیه درست می‌کنیم. می‌گویند بچه فلان سردار در فولاد است. من نه سیاسی هستم و نه کاری به این مسائل دارم. این بچه از ۵ سالگی در تیم نونهالان، نوجوانان، جوانان و امیدها حضور داشت. چون بچه سردار است، نمی‌شود فوتبالیست شود؟ اصلا آن موقع که فوتبال را شروع کرد که پدرش سرباز بود! تیم را به حاشیه نبرید، این ظلم به فوتبال است.
سرمربی تیم فوتبال فولاد خوزستان گفت: پسر من می‌خواست فوتبالیست شود و گفتند چون پسر ویسی است نمی‌شود. الان در خوزستان بیکار است. برای چه باید این حرف‌ها را بزنید؟
ویسی اظهار داشت: می‌گفتند تاج چون اصفهانی است، سپاهان قهرمان می‌شود. کجاست الان سپاهان؟ ۸ سال است دارد حق سپاهان خورده می‌شود. نکنید و تیم را به حاشیه نبرید.

کد خبر 848844 برچسب‌ها ویژه ورزشی لیگ برتر فوتبال ایران

دیگر خبرها

  • پرده‌برداری از تابلوی نامگذاری بلوار ورودی دانشگاه آزاد اصفهان
  • پرده‌برداری از تابلوی نامگذاری بلوار ورودی دانشگاه آزاد اصفهان به نام دکتر فروغی
  • آقای همایون شجریان، تو را به خدا بیایید و بگویید ما اشتباه کردیم!
  • ویسی: فدراسیون و سازمان لیگ عرضه ندارند شورای امنیت وسط بیاید
  • اگر عرضه نظارت لیگ برتر را ندارند، شورای امنیت ملی و حفاظت اطلاعات وسط بیایند | بچه‌های علی پروین و ناصر حجازی فوتبالیست شدند، اما له‌شان کردند
  • ویسی:فدراسیون و سازمان لیگ عرضه ندارند شورای امنیت وسط بیاید
  • پیش‌بینی هزینه ۴۰۰ میلیارد ریالی جهت توسعه مناطق حاشیه شهر
  • اجازه نمی‌دهیم حاشیه بر شهرداری و شورای شهر زنجان حاکم شود
  • اجازه حاشیه‌سازی در حریم شورا و شهرداری را نمی‌دهیم
  • بازخوانی بی‌نظیر آواز شجریان توسط خواننده پایتخت + ویدئو