Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش «نماینده»،محسن زنگنه نماینده مردم تربت حیدریه در مجلس شورای اسلامی درباره فروش اوراق سلف موازی نفتی از هفته‌ آینده ‌اظهار داشت: کاری که دولت می‌خواهد انجام دهد هنوز قطعی نشده که میخواهد دقیقا چکند چون امروز هم اطلاعیه‌ای درباره بورس انرژی منتشر کرد مبنی بر فروش 500 هزار بشکه فروش سلف با سود ۱۹ درصد که برخی می‌گویند این همان است که دولت گفته بود اما من بعید می‌دانم چرا که با سخنان روزهای قبل وی متفاوت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: اکنون خبری که داریم و در جلسه سران قوا مطرح شده و قالیباف و روسای کمیسیون‌های بودجه و اقتصاد نیز عنوان می‌کنند درباره کاری که دولت انجام می‌دهد؛ در حقیقت از این منظر انجام می‌دهد که ممکن است کسری بودجه را حل کند و باعث انتقال نقدینگی به سمت بازار خرید نفت باشد که از این جهت حقیقتا حرکت خوبی است.

زنگنه بر همین اساس اضافه کرد: ضمن اینکه اگر نفت را هم به مردم بفروشند، اگر این فروش واقعی باشد و افراد اجازه صادرات و فروش آن را داشته باشند از این هم از نکاتی است که جزو اصول اقتصاد مقاومتی است اما چند مسئله در این میان وجود دارد که ما می‌خواهیم مردم آنها را بدانند که اشکال از کجاست.

*فروش نفت به مردم نیاز به مصوبه مجلس دارد

این نماینده مجلس شورای اسلامی در ادامه بیان کرد: ما در اصل فروش نفت هیچ اشکال و ایرادی نمی‌بینیم و اینکه نفت به مردم داده شود خیلی هم خوب است؛ اینکه مردم هم بخواهند صادرات کنند آن چیزی است که ما سال‌ها گفته‌ایم تا از انحصار شرکت نفت در بیاد.

وی تصریح کرد: در این حوزه دو نکته وجود دارد؛ یکی بحث قانونی قضیه است که دولت نمی‌تواند خارج از سقف بودجه بدهی ایجاد کند چرا که ما در برنامه ششم مشخص کردیم که دولت تا سقف خاصی می تواند بدهی ایجاد کند و در این موضوع از سقف خارج می‌شود و فراتر از آن سقف مشخص شده است و همچنین فراتر از سقف بودجه سال ۹۹ است و مشکل قانونی دارد که باید دولت این را حل کند.

زنگنه بیان کرد: این موضوع به جهت ابهامی که دارد باید حل شود چرا که اگر در دو سال آینده قرار است این نفت را واقعاً به مردم بدهیم، اگر قیمت نفت و گاز افزایش پیدا کند و قیمت دلار نیز کاهش یا افزایش داشته باشد، تعهدی را برای دولت ایجاد می‌کند؛‌ اولا دولت تعهدی که مقدار آن هم معلوم نیست را می‌پذیرد چرا که براساس که تاکنون منتشر شده، افرادی که بشکه نفت را می خرند مالک آن هستند و تا دو سال بعد می‌توانند یا نفت را تحویل بگیرند یا می‌تواند نفت را دولت از آنها بخرد.

*دولت حق ندارد تعهد سقف باز را ایجاد کند

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی ادامه داد: اگر بناست که دولت از مردم نفت را بخرد اگر قیمت نفت دچار کاهش یافته باشد یا قیمت دلار کاهش یا افزایش پیدا کند دولت تضمین کرده که سود خریداران را تا ۱۸ درصد تضمین کند یعنی اینکه تعهدی با سقف باز برای دولت ایجاد می شود آنهم دولتی که بعد خواهد آمد و این خلاف قانون است چرا که دولت حق ندارد یک تعهد سقف باز را ایجاد کند.

وی برهمین اساس اضافه کرد: برای این مسئله از این دو محل واقعاً ایراد قانونی دارد و قطعاً باید از تصویب مجلس بگذرد مانند قانون هدفمندسازی یارانه‌ها که آقای روحانی در یک سخنرانی گفته بود که دولت‌های قبلی هم تعهداتی دادند و ما آن را پرداخت کردیم و اکنون هم ما تعهداتی انجام می‌دهیم که دولت‌های بعدی آن را پرداخت کنند و گفته بود افرادی که مخالف هستند که تعهد ایجاد می‌شود و خلاف قانون است دروغ بزرگی می‌گویند؛ خیر این دروغ بزرگ نیست در دولت قبلی هم که تعهد ایجاد کردند در قانون هدفمندسازی یارانه‌ها تبدیل به قانون شد.

نماینده مردم تربت حیدریه در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: بنده هم دیدم در فضای مجازی می‌گویند این فروش نفت است من می‌گویم اصلا ایرادی ندارد و این جزو خواسته‌های مقام معظم رهبری هم هست که ما نفت را در اختیار مردم و بخش های خصوصی قرار دهیم که آنها هم بتوانند مشارکت کنند و هم صادرات هم فروش پالایشگاه انجام شود اما ایراد قانونی آن باید حل شود.

وی خاطرنشان کرد: در این کار دو ایراد قانونی وجود دارد یکی اینکه دولت نمی تواند فراتر از سقف بودجه تعهد ایجاد کند و نباید فراتر از سقف تعیین شده باشد، برخی دولتی‌ها این را به قانون برنامه ششم موکول می کنند، در قانون برنامه ششم، توسعه همه جانبه بدهی‌های دولت را به بودجه دولت حدود ۴۰ درصد تعیین کردند و اکنون با این فروش اوراق که داریم فروش نفت ما از آن سقف بالاتر می زند که قطعاً مصوبه مجلس را می‌خواهد و همچنین تعهدی که دارد برای دولت بعدی ایجاد می کند تعهد سقف باز است که این هم نیاز به مصوبه مجلس دارد.

منبع: نماینده

کلیدواژه: عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی مجلس محمدباقر قالیباف مجلس شورای اسلامی سقف بودجه فروش نفت سقف باز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت namayande.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «نماینده» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۶۲۳۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فروش نفت ونزوئلا با ارز دیجیتالی

با بازگشت تحریم‌های نفتی آمریکا علیه ونزوئلا، این کشور آمریکای جنوبی در تلاش برای سرعت بخشیدن به روند فروش نفت خود به ارز دیجیتالی است.   به گزارش ایسنا، وزارت خزانه‌داری آمریکا هفته گذشته، به مشتریان و تامین کنندگان شرکت نفتی دولتی PDVSA ونزوئلا تا ۳۱ مه فرصت داد تا مبادلات مالی خود تحت مجوز عمومی را که تمدید نکرده است، تکمیل کنند. این اقدام، تولید و صادرات نفت را برای ونزوئلا، دشوارتر خواهد کرد زیرا شرکت‌ها برای همکاری با ونزوئلا، باید دست نگه داشته و تک به تک، از دولت آمریکا مجوز دریافت کنند.   شرکت PDVSA از سال میلادی گذشته، به تدریج در حال جابجایی فروش نفت به ارز دیجیتالی یواس‌دی‌تی (USDT) بوده که به تتر هم معروف است و ارزشش به دلار آمریکا مرتبط است و برای حفظ ارزش ثابت، طراحی شده است.   رویترز به نقل از سه منبع آگاه نوشت: شرکت نفتی دولتی PDVSA ونزوئلا به دنبال تسریع استفاده از این ارز دیجیتالی است تا ریسک بلوکه شدن درآمد حاصل از فروش نفت در حساب‌های بانکی خارجی، کاهش پیدا کند.   پدرو تله‌چیا، وزیر نفت ونزوئلا هفته گذشته به رویترز گفته بود ما از ارزهای مختلفی استفاده می‌کنیم و در بعضی از قراردادها، ارزهای دیجیتالی ممکن است شیوه پرداخت مورد ترجیح باشد.   صادرات نفت ونزوئلا در دوران تعلیق موقتی تحریم‌های آمریکا افزایش یافت و در مارس، به حدود ۹۰۰ هزار بشکه در روز رسید که بالاترین میزان در چهار سال گذشته است.   تا پایان سه ماهه اول، شرکت نفتی PDVSA، بسیاری از قراردادهای نفتی نقدی را به مدلی تغییر داد که خواستار پیش پرداخت برای نیمی از ارزش محموله به تتر بود.   این شرکت همچنین از مشتریان جدیدی که به دنبال معاملات نفتی هستند، خواسته است رمزارز در کیف دیجیتالی داشته باشند. به گفته یکی از این منابع آگاه، این الزام حتی در بعضی از قراردادهای قدیمی قید شده که به طور خاص، به وضعیت استفاده از تتر اشاره نکرده بودند.   در اکتبر که واشنگتن، مجوز ۶ ماهه به شرکت‌های بازرگانی و مشتریان شرکت PDVSA برای همکاری با این شرکت نفتی صادر کرد، اکثر آنها برای عمل به الزام مبادلات دیجیتالی، به واسطه‌ها متوسل شدند.   شرکت PDVSA ونزوئلا از سال ۲۰۲۰ که آمریکا، تحریم‌های ثانویه را برای ونزوئلا اعمال کرد، برای فروش نفت خود به خصوص به چین، به واسطه‌ها متکی بوده است.   بر اساس گزارش رویترز، تحلیلگران نفت انتظار دارند حتی اگر واشنگتن، مجوزهای تکی به شرکت‌ها برای فعالیت در ونزوئلا اعطا کند، تولید، صادرات و درآمد نفتی این کشور به زودی، محدود خواهد شد. کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • خط و نشان تند رئیسی برای بانک‌ها / انتقاد از حمله و آزار و اذیت پلیس آمریکا علیه دانشجویان
  • خط و نشان تند رئیسی برای بانک‌ها / انتقاد از برحورد پلیس آمریکا با دانشجویان
  • رئیسی: بانک هایی که مقررات را رعایت نکنند منحل خواهند شد/مطلقا به فساد و مفسد رحم نمی‌کنیم/دستورات رئیسی برای رفع مشکلات درمانی، آموزشی و بافت فرسوده در جنوب غرب تهران
  • رئیسی: بانک هایی که مقررات را رعایت نکنند منحل خواهند شد | مطلقا به فساد و مفسد رحم نمی‌کنیم
  • بانک‌هایی که مقررات را رعایت نکنند منحل خواهند شد/ مطلقا به فساد و مفسد رحم نمی‌کنیم
  • دولت توانسته بخش قابل توجهی از اهداف خود برای رفع ناترازی‌ها و مشکلات اقتصادی را محقق کند
  • مروری بر بودجه در سال ۱۴۰۳؛ دست دولت در جیب مردم برای جبران کسری!
  • تحریم های جدید ایران تا چه حد جدی است؟
  • فروش نفت ونزوئلا با ارز دیجیتالی
  • قیمت نفت در بودجه چند دلار است؟