Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/کرمان سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: تقریبا از اواخر خرداد ماه و اوایل تیرماه در استان کرمان شاهد موج دوم اپیدمی کرونا بودیم که این موج دوم از موج اول شدت بیشتری داشته و هم اکنون نیز در مرحله استقرار این بیماری در موج دوم اپیدمی در استان کرمان هستیم.

دکتر "مهدی شفیعی" در گفت و گو با ایسنا درباره وضعیت کرونایی استان کرمان گفت: بیماری کرونا ویروس جدید، بعد از اینکه از اسفندماه در کشور همه گیر شده با اقدامات خوبی که در سطح ملی و همچنین استان کرمان صورت گرفت، زنجیره انتقال ویروس تا حدودی قطع و اپیدمی به صورت مقطعی و با شیب ملایم پیش می رفت اما با گرم شدن هوا وضعیت استقرار این بیشتر شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اینکه همزمان با گام دوم مقابله با ویروس کرونا در کشور و با باز شدن صنوف، اقدامات پیشگیرانه و خود مراقبتی از سوی مردم کمتر و درنتیجه زنجیره انتقال ویروس دوباره در سطح جامعه برقرار شد افزود: تقریبا از اواخر خرداد ماه واوایل تیرماه در استان کرمان شاهد موج دوم اپیدمی بودیم که این موج دوم از موج اول شدت بیشتری داشته و هم اکنون نیز در مرحله استقرار این بیماری در موج دوم اپیدمی در استان کرمان هستیم.

وی با اشاره به کاهش آمار مبتلایان قطعی به کووید ۱۹ در استان کرمان در روزهای اخیر نیز گفت: خوشبین هستیم که اگر مردم بحث های پیشگیرانه را همچنان رعایت کنند به سمت کاهش منحنی اپیدمی کرونا در استان کرمان تا دو هفته آینده برویم.

مدیرگروه مبارزه با بیماری های واگیردار دانشگاه علوم پزشکی کرمان درباره برخی انتقادات نسبت به عدم تعطیلی تالارها در کشور و استان کرمان نیز گفت: زمانی که بیماری واگیر از جمله کووید ۱۹ در منطقه ای اپیدمی می شود، یکسری ابزارها برای کنترل اپیدمی و به حداقل رساندن آن وجود دارد که یکی از این روش ها بحث های محدودسازی یا قرنطینه می باشد.

وی با بیان اینکه محدودسازی به شکل وجود دارد افزود: یکی از محدودسازی های بحث قرنطینه از نطفه است به طوری که هر شهر یا روستایی که کانون اولیه ویروس شناخته می شود، قرنطیه می شود تا از انتقال ویروس به سایر نقاط جلوگیری شود و این کار در ابتدای اپیدمی در کشور چین و در شهر ووهان انجام شد.

شفعیعی ادامه داد: بحث دوم محدودسازی، درباره مکان هایی است که از آلودگی پاک می باشند و به دنبال آن هستیم که از ورود عامل الوده ساز به آن مکان ها جلوگیری کنیم که این روش نیز در ایران در ابتدای شیوع اپیدمی مطرح شد و بحث محدودسازی ورود به شهرها صورت گرفت.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به اینکه با محدودسازی به دنبال آن بودیم که زنجیره انتقال ویروس را در محیط بیرون از خانه قطع کنیم افزود: در این راستا بحث فاصله گذاری اجتماعی را با تعطیلی صنوف، دانشگاه ها، مدارس و تا حدودی ادارات در دستور کار قرار داده تا با کاهش ترددها بتوانیم زنیجره انتقال ویروس را محدود و یا حتی متوقف کنیم اما سوال اساسی این بوده که تا چه زمانی می توانیم این نوع محدودیت ها را اعمال کنیم؟

مدیر گروه مبارزه با بیماری های واگیردار دانشگاه علوم پزشکی کرمان ادامه داد: در این میان و با توجه به شرایط حاکم بر کشور، بحث های معشیتی و اقتصادی مردم مطرح شد که ممکن بود با ادامه این تعطیلی ها تبعات زیادی را برای کشور به همراه داشته باشد.

وی با اشاره به اینکه به انداز دو دوره کمون این محدودسازی ها را در کشور انجام گرفت اظهار کرد: باید به صورت آرام کشور را به شرایط عادی باز می گرداندیم که در این راستا به صورت پله به پله و با رعایت پروتکل های بهداشتی محدودیت ها برداشته شد و برای هر کدام از این صنوف که بازگشایی مجدد می شدند پروتکل های عمومی و خصوصی را تعریف کردیم.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با تاکید بر اینکه بازگشاها، کار علمی و درستی بود اظهار کرد: در مرحله استقرار اپیدمی هستیم بنابراین دیگر محدودیت ها تاثیری نخواهد داشت و در این شرایط رعایت اقدامات پیشگیرانه و خود مراقبتی اصل مهم و اساسی است. شاهد هستیم که هرجایی که پروتکل های بهداشتی رعایت نمی شود، زنجیره انتقال ویروس در آنجا دوبار برقرار می شود بنابراین خودمراقبتی ها باید در سرلوحه کار مردم برای کنترل بیماری باید به عنوان یک اصل قرار گیرد.

وی با تاکید بر اینکه محیط بیرون از منزل، محیط امنی نیست پس باید بحث خودمراقبتی را جدی بگیریم تا خیلی از مشکلات حل شود اظهار کرد: در ایام سوگواری ماه محرم و صفر معمولا تجمعات مذهبی را داریم که در این راستا، فضاهای برگزاری این مراسمات و پخش نذورات از نگرانی های ما در این ایام است.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به اعلام دستورالعمل خاصی از سوی ستاد ملی مقابله با کرونا به استان ها اظهار کرد: پس از ابلاغ این دستورالعمل، ساز و کارهای نحوه اجرای این روتکل ها در ستادهای استانی مطرح و به هیئات ابلاغ خواهد شد.

شفیعی با ارائه توصیه هایی به هیئت ها و مردم گفت: توصیه اکید می شود کسانی که قصد برگزاری مراسمات محرم و صفر را در منزل دارند حتما باید از سازمان تبلیغات اسلامی مجوز برگزاری این مراسمات را گرفته تا تیم های نظارتی از محل برگزاری مراسم بازدید کنند ضمن آنکه تاکید داریم در این گونه مراسمات از توزیع نذورات و پخش چای و شربت و غذای گرم جدا خودداری کنند.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با تاکید بر اینکه زمان مراسمات باید کوتاه باشد اظهار کرد: مراسمات در فضاهای بسته نباید برگزار شود ضمن آنکه توصیه می کنیم این مراسم ها به شکل ایستاده باشد تا ناظرین و گردانندگان مراسم بتوانند فاصله فیزیکی را رعایت کنند.

شفیعی با اشاره به اینکه باید در این ایام از راه انداختن دسته جات خودداری شود زیرا ممکن است این راه انداختن همراه با تجمعات شود خاطر نشان کرد: افراد دارای علامت به هیچ عنوان در مراسمات شرکت نکنند ضمن آنکه توصیه می شود سایر افراد نیز در این اجتماعات از ماسک استفاده کرده و محلول های ضدعفونی را همراه داشته و مرتبا دست های خود را گندزدایی کرده و به یه هچ عنوان دست ها خود را به صورت و دهان و بینی نزنند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: کروناویروس دانشگاه علوم پزشکی کرمان اخبار اجتماعی کرمان استانی اجتماعی سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان زنجیره انتقال ویروس استان کرمان موج دوم اپیدمی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۶۶۹۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا تمام مبتلایان به ویروس اچ پی وی به سرطان مبتلا می شوند؟ تفاوت واکسن گارداسیل و پاپیلوگارد

 دکتر طاهره افتخار می افزاید: این ویروس از تماس جنسی و یا تماس های خیلی نزدیک سرایت می کند و ماندگاری بیشتری نسبت به دیگر ویروس ها دارد.

وی توضیح می دهد: ویروس اچ پی وی به مواد شوینده نیز مقاومت نشان داده و در مواردی حتی پزشکان از لمس صورت خود با دست آلوده به این ویروس مبتلا شده اند. بنابراین ممکن است این ویروس از راه غیر جنسی هم انتقال یافته و برای مثال در فردی از طریق نشستن در جایی مرطوب و جایگزین شدن فردی دیگر در آن مکان نیز انتقال یابد؛ اما شایع ترین راه انتقال این ویروس از طریق مقاربت است.

دکتر طاهره افتخار، متخصص زنان و زایمان

این پزشک متخصص زنان و زایمان درباره سن مبتلایان به ویروس اچ پی وی می گوید: بیشترین بیماران سنین ۲۳ تا ۳۰سال هستند که در این باره تفاوتی بین جنسیت وجود ندارد بنابراین ممکن است هم دختران و هم پسران را مبتلا کند.

وی بیان می کند: دلایلی مانند مصرف سیگار یا مصرف قرص های پیشگیری از بارداری، خطر ابتلا به ویروس اچ پی وی را افزایش می دهد؛ اما در افراد زیر ۳۰سال چنانچه فرد رفتار پر خطر نداشته و زندگی، ورزش و تغذیه سالم داشته باشد خود به خود ممکن است این ویروس از بین برود.

افتخار تصریح می کند: ویروس اچ پی وی مانند ویروس تبخال از بین نمی رود و برای همیشه در بدن باقی می ماند بنابراین تشخیص زودهنگام آن در پیشگیری از ابتلا به سرطان دهانه رحم بسیار اهمیت دارد.

همه ویروس ها ریسک سرطان ندارند

وی ادامه می دهد: یکی از شایع ترین علل سرطان دهانه رحم، ویروس اچ پی وی است. هر زگیل در هر جای بدن ممکن است به سبب وجود ویروس اچ پی وی به وجود آید اما همه این ویروس ها ریسک سرطان ندارند و تنها تعدادی از آن ها مانند زگیل تناسلی پر خطرند که شانس ابتلا به سرطان ها را بیشتر می کند.

این پزشک متخصص زنان می افزاید: شایع ترین سرطان های ناشی از ویروس اچ پی وی، سرطان دهانه رحم، واژن، مقعد و قسمت خارجی ناحیه تناسلی است و در برخی موارد، ممکن است حلق و حنجره را نیز درگیر کند.

وی با اظهار تأسف اذعان می دارد: شیوع ویروس اچ پی وی تنها مختص جوامع غربی نیست بلکه متأسفانه بین جوانان جامعه ایران، تعداد مبتلایان به این ویروس بسیار است که یکی از علل آن، وجود رفتارهای پر خطر و کنترل نشده در جامعه است.

افتخار درباره راه های پیشگیری از ابتلا به سرطان دهانه رحم می گوید: افرادی که روابط پر خطر نداشته و ارتباط شان محدود به کانون خانواده است به صورت مداوم نیاز به تست پاپ اسمیر ندارند اما کسانی که محدودیتی در رابط جنسی ندارند بسیار بیشتر از دیگران در خطر ابتلا قرار می گیرند. 

واکسن گارداسیل مطمئن تر است یا پاپیلوگارد؟

وی بر لزوم تزریق واکسن برای کودکان و جوانان تأکید می کند و ادامه می دهد: یکی از راه های ایمن سازی در برابر ویروس اچ پی وی، تزریق واکسن خارجی گارداسیل است. البته از آنجایی که این واکسن گران است و چندان اعتمادی به تاریخ مصرفش نیست، بهتر است از مشابه ایرانی آن به نام پاپیلوگارد استفاده کرد.

افتخار تصریح می کند: در واقع این واکسن ها از عملکرد و ماهیت یکسانی برخوردارند و تفاوت عمده آن ها در کشور سازنده واکسن می باشد. علاوه بر این واکسن پاپیلوگارد هم ارزان تر از گارداسیل است و هم عامل ۷۰درصد از سرطان هایی که مربوط به ویروس اچ پی وی است را پشتیبانی می کند بنابراین نگرانی در این باره وجود ندارد.

وی درباره سن تزریق این واکسن در دختران و پسران می گوید: این واکسن برای هر جنسیتی می تواند از سن ۹ تا ۴۵ سالگی تزریق شود.

این پزشک متخصص زنان، زایمان و نازایی به جوانان توصیه می کند: پرهیز از رفتارهای پرخطر بهترین راه مصون ماندن در برابر ویروس اچ پی وی است تا سلامتی را در تمام طول عمر خود به همراه داشته و به انواع بیماری ها از جمله زگیل تناسلی و ... مبتلا نشوند. چراکه انجام رفتارهای پر خطر علاوه بر تهدید ابتلا به این ویروس، سبب ابتلا به ایدز، هپاتیتB، هپاتیتC و بسیاری از بیماری های خطرناک دیگر می شود.

افتخار درباره نقش ورزش در پیشگیری یا بهبود سرطان های مربوط به زنان می گوید: چنانچه ویروس اچ پی وی وارد بدن سالم شود، سیستم ایمنی بدن به ویژه در سنین جوانی می تواند آن را تا حدود زیادی از بین ببرد. بنابراین ورزش در تقویت سیستم ایمنی بدن بسیار مؤثر است.

وی درباره بهترین روش های تشخیص زود هنگام سرطان دهانه رحم تصریح می کند: بهترین روش های تشخیص این نوع بیماری استفاده از تست های غربالگری همچون آزمایش پاپ اسمیر، سونوگرافی های زنان و معاینات سالانه است چراکه این ویروس مانند ویروس تبخال در بدن می ماند و قابل رؤیت نیست. بنابراین انجام آزمایش های پی در پی و منظم در تشخیص زودرس و درمان به موقع بسیار مؤثر خواهد بود.

عفت زارع

دیگر خبرها

  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • آیا تمام مبتلایان به ویروس اچ پی وی به سرطان مبتلا می شوند؟ تفاوت واکسن گارداسیل و پاپیلوگارد
  • چیز‌هایی که فکر نمی‌کنید به کبدتان آسیب بزنند
  • مواظب این موجود خطرناک باشید
  • واکسیناسیون موثرترین مداخله بهداشتی برای ارتقاء سلامت
  • چیز‌هایی که فکر نمی‌کنید به کبدتان آسیب می‌زنند
  • بیش از سه هزار و ۵۰۰ دوز واکسن سرخک در خراسان رضوی تزریق شد
  • ‌ بهره‌برداری از ۳۶ پروژه عمرانی سلامت‌محور در فارس
  • افتتاح ۲ طرح بهداشتی در جوین