Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: دولت در حوزه بین‌الملل، فرصت سوزی‌های فراوانی داشته است. اوایل برجام ترکیه و روسیه دچار تنش سیاسی شدند، ایران می‌توانست جای ترک‌ها را در اقتصاد روسیه بگیرد اما چون نگاهمان به غرب بود، ورود به بازار روسیه مغفول ماند.

سید حامد ترابی، کارشناس مسائل بین‌الملل در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، با بیان اینکه آمریکا در سال ۹۲ به توافق برجام نیاز داشت، اظهار کرد: غرب در آن مقطع زمانی فشار حداکثری را به ایران تحمیل کرده بود و شرایط قیمت نفت، اجازه تحریم‌های بیشتر را به غرب نمی‌داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
 
وی ادامه داد: دولت روحانی به خاطر نشناختن ساختار تحریم‌ها و تفکر حاکم در بدنه‌ی خود، عملاً با مطرح کردن اظهارنظر‌هایی مانند خزانه خالی است، اگر تحریم‌ها برداشته نشود کاری نمی‌توان کرد و اگر برجام نباشد جنگ خواهد شد، مذاکره با آمریکا را زیر سایه تهدید و فشار برد.
ترابی با اشاره بر اینکه دولت با برجام به غربی‌ها این پیام را رساند که تحریم‌ها عامل مذاکره بود، گفت: در شرایط اعمال تحریم‌ها، مذاکره کردن یعنی تحریم به کشورمان فشار آورده است و ما می‌خواهیم توافق کنیم؛ وقتی در موضع ضعف مذاکره شود، شکست در آن محتمل است.
این کارشناس حوزه سیاست خارجه افزود: برخی جریانات و رسانه‌های داخلی، به مردم القا کردند که ریشه مشکلات موجود در تحریم‌های بین‌المللی است و حل این موضوع به یک مطالبه همگانی تبدیل شد و دولت روحانی هم سوار بر همین موج رأی آورد.
وی با تأکید بر اینکه وقتی تمام امیدتان را به رفع تحریم‌ها گره می‌زنید، هیچ‌گاه نمی‌توانید اقتصاد پویایی داشته باشید، بیان داشت: تا زمانی که نگاهمان به رفع تحریم‌ها باشد، نمی‌توانیم از ظرفیت‌های بالقوه و بالفعل کشورمان استفاده کنیم و حتی در صادرات برق به عراق هم که تحریم پذیر نیست، قوانین خزانه‌داری آمریکا را می‌پذیریم و قبول می‌کنیم که پولمان را نگه‌دارند و به‌جای آن، کالا‌های بشردوستانه به ایران بدهند.
ترابی عنوان کرد: ایران می‌توانست این مدتی که برای توافق با غرب صرف کرد، به گسترش روابط بانکی و تجاری خود با کشور‌های همسایه بپردازد؛ کشورمان باید سفارت‌خانه خود را به سفارتخانه‌های تجاری تبدیل و با کشور‌های متحد، پیمان‌های پولی منعقد کند.
این کارشناس حوزه سیاست خارجه گفت: با بیان اینکه آمریکا نمی‌تواند روابط راهبردی ایران و کشور‌های همسایه را تحریم کند، گفت: آمریکا نتوانست صادرات گاز و برق ایران به عراق را تحریم کند چون این‌یک توافق راهبردی مهم است؛ ایران بخش عظیمی از گاز و برق عراق را تأمین می‌کند بنابراین آمریکا مجبور است دائم معافیت بدهد.
وی اضافه کرد: وقتی غرب بفهمد که تحریم در کشاندن ایران به‌پای میز مذاکره مؤثر بوده است، از این ابزار به‌طور کامل دست برنمی‌دارد و همیشه سعی می‌کند که سایه تحریم را نگه دارد؛ همین امر باعث می‌شود که شرکت‌ها، موسسه‌ها و بانک‌ها حتی بعد از توافق هم با یک ریسک بالا به کشور توافق شده نگاه کنند.
ترابی با تأکید بر اینکه تحریم راه‌حل غرب برای وادار کردن ایران به امتیاز دادن است، افزود: باراک اوباما رئیس‌جمهور وقت آمریکا، بعد از برجام مصاحبه بسیار جالبی دارد. وی در پاسخ به سؤال خبرنگار که چرا روابط بانکی ایران با بانک‌های دنیا بعد از برجام برقرار نمی‌شود، اظهار کرد: ایران هنوز موشک می‌سازد و با حزب‌الله رابطه دارد، پس نباید توقع داشت که بانک‌ها با این کشور رابطه داشته باشند.
این کارشناس حوزه سیاست خارجه با بیان اینکه دولت در حوزه بین‌الملل، فرصت سوزی‌های فراوانی داشته است، مطرح کرد: اوایل برجام ترکیه و روسیه دچار تنش سیاسی شدند و پوتین دستور داد که واردات سبزیجات و میوه از ترکیه ممنوع شود؛ ایران می‌توانست جای ترک‌ها را در اقتصاد روسیه بگیرد، اما چون نگاهمان به رفع تحریم‌ها بود، مشکلات بانکی، مسائل مربوط به تُجار برای ورود به بازار روسیه مغفول ماند.
وی اضافه کرد: دولتمردان فکر می‌کردند که قرار است تحریم‌ها برطرف شود و خیلی دیر به این فکر افتادند که گلوگاه‌های ارزی کشورمان را از امارات که زیر نظارت‌های سفت ‌وسخت آمریکا است، خارج و به کشور‌های دیگر مثل روسیه، عمان و یا عراق منتقل کنند.  

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: برجام موشک بالستیک اوباما ترامپ روحانی مذاکره با آمریکا تحریم بین الملل تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۶۸۶۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقش بی‌اهمیت تحریم‌های تازه آمریکا در معادلات ایران

به گزارش تابناک، لایحه جدیدی که به جو بایدن اختیار تشدید تحریم‌ها علیه نفت خام ایران را می‌دهد، در آستانه تبدیل شدن به قانون است. با این حال، به نظر می‌رسد رئیس جمهور آمریکا تمایلی به اعمال فوری این تحریم‌ها در آستانه انتخابات ریاست‌جمهوری و در شرایط حساس بازار انرژی جهانی نداشته باشد.

تحریم‌های جدید در واکنش به تنش‌ها

این تحریم‌ها که اواخر هفته گذشته توسط مجلس نمایندگان آمریکا به تصویب رسید، در پاسخ به حمله موشکی ایران به اسرائیل اعمال شده است. طبق این مصوبه، دامنه تحریم‌ها علیه صادرات نفت خام ایران گسترش یافته و بنادر، نفتکش‌ها و پالایشگاه‌های خارجی که در تجارت نفت ایران دخیل هستند نیز هدف قرار خواهند گرفت.

اما آیا بایدن ماشه تحریم‌ها را می‌چکاند؟

با وجود لحن قاطعانه قانون جدید، تحلیلگران بازار نفت معتقدند که بایدن تمایلی به اقدامی که منجر به افزایش قیمت نفت خام یا بنزین شود، ندارد. برخی کارشناسان پیش‌بینی می‌کنند که او با اعطای معافیت‌هایی، اجرای کامل تحریم‌ها را به تعویق خواهد انداخت.

این رویکرد مشابه سیاستی است که دولت بایدن در قبال روسیه و تهاجم این کشور به اوکراین در پیش گرفته است. کاخ سفید با اعمال تحریم‌هایی علیه روسیه، سعی در محدود کردن درآمدهای این کشور دارد، اما در عین حال برای جلوگیری از اختلال در عرضه جهانی نفت و تشدید تورم، اجازه داده است صادرات نفت روسیه ادامه یابد. این ملاحظات، به‌ویژه در سال انتخابات ریاست‌جمهوری، از اهمیت بالایی برخوردار است.

علاوه بر این، آمریکا حتی با وجود تمدید تحریم‌ها، به ونزوئلا نیز اجازه داده است به صادرات نفت خود ادامه دهد. این اقدامات نشان می‌دهد که بسیاری از بازیگران بازار نفت، تحریم‌های جدید علیه ایران را چندان جدی نمی‌گیرند، چرا که انتظار دارند مشابه تحریم‌های روسیه، معافیت‌هایی برای ادامه صادرات نفت ایران نیز در نظر گرفته شود.

تأثیر نامشخص بر بازار

شورای امنیت ملی کاخ سفید هنوز در مورد جزئیات اجرای این تحریم‌ها اظهارنظری نکرده است. دولت در حال بررسی قانون جدید است، اما انتظار نمی‌رود تا پیش از پاییز، تأثیر قابل‌توجهی بر بازار نفت داشته باشد.

با این حال، بازار نفت در حال حاضر به شدت به هرگونه کاهش عرضه حساس است. قیمت نفت خام برنت در اوایل آوریل به بالاترین سطح 6 ماه گذشته یعنی بیش از 92 دلار در هر بشکه رسید. این افزایش قیمت در شرایط تقاضای جهانی بالا و تداوم طرح کاهش تولید اوپک و متحدانش رخ داده است.

دیگر خبرها

  • بازگشت فروش نفت ایران به زمان برجام با دو برابر قیمت نتیجه تمرکز دولت بر بازطراحی تجارت انرژی کشور
  • تحریم‌های جدید غرب مرتبط با ایران و روسیه
  • آمریکا تحریم‌های مرتبط با ایران و روسیه وضع کرد
  • فضاسازی تبلیغی پارلمان اروپا علیه عملیات «وعده صادق»
  • نقش بی‌اهمیت تحریم‌های تازه آمریکا در معادلات ایران
  • محکومیت تهدید تحریم دولت اسلام آباد از سوی آمریکا
  • آمریکا : مذاکره مستقیم برجامی با ایران نداریم؛ نه در نیویورک و نه در هیچ کجای دیگر / درباره روش‌های ارتباطمان با ایران نظری نمی‌دهیم
  • آمریکا: در حال مذاکره مستقیم با ایران نیستیم
  • واکنش رسمی آمریکا در خصوص مذکرات احیای برجام | مذاکره مستقیم در حال انجام است؟
  • آمریکا: در حال مذاکره مستقیم با ایران درباره برجام نیستیم