Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از فارس، پیروز حناچی شهردار تهران در مراسم افتتاح ایستگاه ۱۳۲ سازمان آتش‌نشانی شهر تهران گفت: عرق سازمانی، موتور محرک برای پیشرفت هر سازمانی محسوب می‌شود و وقتی یک سازمان عرق سازمانی بیشتری دارد موفقیت‌های بیشتری هم نصیبش می‌شود. سازمان آتش‌نشانی شهر تهران به واسطه دارا بودن این عرق سازمانی بالا توانسته است با همه محدودیت‌ها مقابله کند و هر روز به فکر نجات جان انسان‌ها باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حناچی گفت: این سازمان در این دوره به عنوان بازوی دولت عمل کرد و شاهد مثال آن حضور در گلستان و گرگان و مناطق سیل‌زده بود و از آن زیباتر بعد از فروکش کردن سیل حضور اعضای شورای شهر آق قبل در تهران و تشکر از همکاران‌مان بود. همکاران ما در سیل خرم آباد و خوزستان و حتی در آتش‌سوزی زاگرس هم حضور مستمری داشتند و به عنوان بازوی دولت عمل کردند و این خاطرات خوب فراموش‌شدنی نیست.

شهردار تهران گفت: داشتن دیسیبلین مشابه نظامی در سازمان آتش‌نشانی شهر تهران لازم است زیرا اقدامات این سازمان همگی در مواقع بحرانی شکل می‌گیرد و اگر این دیسیبلین وجود نداشته باشد کارها به درستی پیش نمی‌رود.

وی افزود: موضوع پراکنش مناسب ایستگاه‌های آتش نشانی تاثیر مستقیم روی کاهش زمان رسیدن به حوادث دارد و در سازمان آتش‌نشانی به این موضوع توجه خوبی شده است.

حناچی خاطرنشان کرد: خانواده بزرگی در سازمان آتش‌نشانی داریم که حدود ۵ هزار نفر عضو دارد و این سازمان بالاترین سرمایه اجتماعی را در کل شهرداری دارد و باید قدر این سازمان را بدانیم. نباید این سرمایه اجتماعی که ذره ذره ایجاد شده به دلایل مختلف خدشه‌دار شود و باید بیش از پیش حفظ شود.

شهردار تهران ادامه داد: پلاسکو برای سازمان آتش‌نشانی شهر تهران نقطه عطفی بود و هیچ چیز این سازمان نسبت به قبل از پلاسکو قابل مقایسه نیست و ما در سازمان آتش‌نشانی شهر تهران درس بزرگی از حادثه پلاسکو گرفتیم.

وی گفت: امروز هم باید به این نکته توجه کنیم که باید از حادثه سینا اطهر درس بگیریم زیرا اگر اینگونه نباشد فقط خسارت به جا مانده و هیچ پیشرفتی نصیب ما نخواهد شد.

شهردار تهران تصریح کرد: ما در سینا اطهر به دلیل تغییر کاربری ضربه خوردیم و باید این موضوع تغییر کاربری با حمایت مجلس تغییر کند و لایحه‌ای هم حتما به مجلس خواهیم برد.

وی افزود:  فراموش نکنیم که حتی در حادثه پلاسکو هم تغییر کاربری‌ها باعث شد تا این حادثه رقم بخورد و سینا اطهر هم نمونه همین تغییر کاربری‌ها بود.

شهردار تهران گفت: از میان یک میلیون پارسلی که در سطح شهر تهران داریم ۳۳ هزار ساختمان ناایمن شناسایی کردیم. طرح ۹۹۹ سازمان آتش‌نشانی موضوع مهمی است که باید به آن توجه کرد.

حناچی ادامه داد: ساکنان هر خانه ناایمن باید بدانند که چرا ساختمان محل سکونت‌شان ناایمن است و در صدد رفع آن بر بیایند و اینگونه نباشد که بعد از حادثه بگویند چرا اطلاع نداشته‌اند.

کد خبر 540428 برچسب‌ها پیروز حناچی

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: پیروز حناچی سازمان آتش نشانی شهر تهران سازمان آتش نشانی تغییر کاربری شهردار تهران سینا اطهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۶۹۵۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وضعیت تجهیزات آتش نشانی در ایران چگونه است؟

حوادث آتش نشانی، بخش ناگزیری از حوادث زندگی بشر هستند. از دیرباز، این حوادث به روش­های مختلف به عنوان یک عامل خسارت شدید شناخته می­شوند.

آتش سوزی جنگلها حتی در زمان انسانهای اولیه نیز حضور داشته و از آن زمان تا به امروز، خطرات ناشی از حریق و پیشرفت فناوری انسان، همواره سعی دارند از یکدیگر سبقت بگیرند.

در جهان امروز، آتش سوزی دنیای بسیار بزرگی دارد. حوادث آتش سوزی دیگر محدود به شعله کشیدن چوب یا پارچه نیست بلکه انواع پیشرفتهتری از آتش سوزی شامل آتش سوزی تجهیزات الکتریکی، مواد شیمیایی آزمایشگاهی، مواد محترقه و انفجارپذیر و آتش سوزی هستهای، انسان را در معرض خطر قرار میدهند. اگر در قرنهای گذشته میتوانستیم به سادگی و به کمک آب یا خاک به اطفای حریق بپردازیم، امروز دیگر چنین شرایطی نداریم. برخی انواع آتش سوزی به کمک آب خاموش نمیشوند و گاهی، حتی بیش از پیش شعله خواهند کشید. بنابراین، باید برای این انواع آتش از خاموشکنندههای موثرتری استفاده کرد.

در کنار این پیشرفت انواع حریق، آتش نشانی نیز برای مقابله با این وضعیت به پیشرفتهای خوبی رسیده است. تجهیزات آتش نشانی به انسان کمک میکنند تا برای مقابله با آتش، دست پرتری داشته باشند و بتوانند با سهولت بیشتر با آتش مبارزه کنند. این تجهیزات روز به روز در حال پیشرفت هستند تا انسان برای اطفای هر نوع حریق در هر نوع محیطی، آمادگی داشته باشد.

حال بیایید در یک مقایسه ساده، ببینیم این پیشرفتها در صنعت آتش نشانی تا چه اندازه کافی بوده است. به عبارت دیگر، با توجه به پیشرفت آتش و آتش نشانی، کدام یک جلوتر هستند؟ آیا پیشرفتهای آتش نشانی برای دنیای امروز کافیست؟

آمار حوادث ناشی از آتش در جهان

طبق آمار منتشر شده در سال 2023، در سراسر جهان 340,000 نفر مستقیما به خاطر آتش سوزی جان خود را از دست دادهاند. همچنین خسارت مالی ناشی از آتش سوزی در جهان رقمی بین 394 تا 893 میلیون دلار تخمین زده میشود. اگر چه این رقم نسبت به بسیاری از هزینههای موجود در جهان امروز رقم فضایی و عجیبی نیست اما باز هم عدد بالایی به حساب میآید.

آمار حوادث آتش نشانی در ایران

در یک مطالعه که در سال 2010 انجام شده است، تعداد حوادث آتش سوزی کشورهای مختلف مورد مقایسه قرار گرفته و طبق این آمار، کشورهای جهان به 6 گروه تقسیم شدهاند. بر اساس این طبقه بندی، ایران در گروه سوم یعنی کشورهایی که سالانه بین 20000 تا 100000 حادثه آتش سوزی دارند، جای گرفته است. این دستهبندی نشان میدهد به لطف خدا ایران در زمینه حوادث حریق دارای وضعیت بدی نیست اما هنوز هم جای پیشرفت دارد.

از نظر تلفات جانی، در کشورمان در طی شش ماهه نخست سال 1398 حدود 1000 مورد تلفات ناشی از سوختگی در کشور گزارش شده که بیشترین مقدار مربوط به سه استان تهران، اصفهان و فارس است.

تنها چاره برای اینکه چنین آمارهایی روند کاهشی داشته باشند و هر روز تلفات کمتری برای حریق داشته باشیم، تقویت تجهیزات آتش نشانی است. در ادامه، به بررسی مهمترین تجهیزات آتش نشانی موجود در کشور میپردازیم.

تجهیزات آتش نشانی در ایران

تجهیزات آتش نشانی، ابزار و وسایل نسبتا سبکی هستند که برای اطفای حریق به کار برده میشوند. این تجهیزات را میتوانیم به چند دسته کلی تقسیم کنیم:

کپسول آتش نشانی

یکی از مهمترین تجهیزات آتش نشانی، کپسول های اطفای حریق است. این کپسولها با پاشیدن خاموشکننده مناسب روی آتش، ارتباط شعله و اکسیژن را کم کرده و آن را خاموش میکنند. کپسولهای آتش نشانی در انواع و اندازههای مختلف تولید میگردند که هر نوع کپسول، با یک رنگ مشخص از انواع دیگر متمایز میشود. کپسولهای آتش نشانی برای مصارف خانگی و اداری، مسافرتی و مخصوص آتش نشانان کاربردی میباشد.

شیرها، نازلها و اتصالات

برای انتقال ماده خاموشکننده (آب، کف یا پودر) به از مبدا به محل آتش سوزی، از این ابزارها استفاده میشود. شیر آتش نشانی در سمت مبدا و نازل آتش نشانی در آخرین بخش از مسیر انتقال ماده خاموشکننده قرار میگیرد. اتصالات نیز در بین این دو قطعه قرار میگیرند.

شیلنگ آتش نشانی

وسیله اصلی انتقال ماده اطفای حریق، شیلنگ آتش نشانی است. شیلنگ آتش نشانی از برزنت، پارچه یا لاستیک ساخته میشود و انواع مختلف آن برای تامین بیشینه فشارهای مختلف به کار میروند.

دستگاههای آتش نشانی

برای برخی مصارف در اطفای حریق، دستگاههای خاصی مورد نیاز هستند. به عنوان مثال دستگاه کفساز برای اطفای حریقهایی که با کف خاموش میشوند و مانیتور و پمپهای آب برای افزایش فشار آب مورد استفاده قرار میگیرند. این تجهیزات نیز نقش مهمی در فرآیند آتش نشانی دارند.

لوازم ایمنی فردی

هر آتش نشان برای حفظ ایمنی خود در مواجهه با آتش، نیاز به تجهیزات فردی نظیر دستکش، کلاه، البسه و کفش ایمنی دارد. باید توجه داشت که وسایل ایمنی آتش نشانی باید دارای استاندارد ضدحرارت باشند. مثلا استاندارد کفش ایمنی HRO و HI مربوط به کفشهای دارای مقاومت حرارتی هستند که برای آتش نشانی مناسباند.

ابزارهای اعلام حریق

این دسته از وسایل آتش نشانی مخصوص اعلام خطر هستند. آژیرهای صنعتی و چراغهای خطر را میتوانیم از مهمترین ابزارهای اتش نشانی برای اعلام حریق بدانیم.

ابزارهای آتش نشانی خانگی

بعضی از ابزارهای آتش نشانی میتوانند بدون نیاز به حضور آتش نشانان نیز حریق را اطفا کنند. اسپرینکلرها شناختهشدهترین نوع این ابزارها هستند که در صورت تشخیص دمای بیش از حد یا دود، به صورت خودکار با پاشش حجم زیادی از آب به اطفای حریق میپردازند.

جمع بندی

آتش و آتش سوزی یکی از بلایای همیشگی محیط زندگی انسان است. آتش سوزی همواره برای انسان خطرآفرین بوده اما امروزه، وسایل آتش نشانی مختلف سعی دارند با اطفای سریع انواع حریق، از حجم خسارات آن بکاهند. کپسولهای آتش نشانی، شیلنگ آتش نشانی، شیرها، نازلها، اتصالات و کوپلینگها، ابزارهای اعلام حریق و لوازم ایمنی فردی نظیر کفش، دستکش، کلاه و... از مهمترین ابزارهایی هستند که به آتش نشانان کمک میکنند با اطفای به موقع انواع حریق، جلوی ایجاد خسارتهای بزرگ را بگیرند و با سرعت بیشتری از جان و سرمایه شهروندان محافظت نمایند.

کد خبر 747447

دیگر خبرها

  • آتش سوزی در انبار کالا در جنوب تهران
  • همه اختیار‌ها را به رئیس کل بانک مرکزی دادیم؛ اما هنوز در سیاست‌ ارزی دچار مشکل هستیم/ جلسه سومی وجود ندارد؛ تا یکشنبه برای دریافت برنامه ارزی منتظر می‌مانیم
  • شهرداری تهران به دنبال ارائه کیفی خدمات در نمایشگاه کتاب است
  • کاهش پرونده‌های تغییر غیرمجاز کاربری اراضی در تهران
  • وضعیت تجهیزات آتش نشانی در ایران چگونه است؟
  • رونمایی از چهره جدید گذر ۳۰ تیر | این گذر تغییر کاربری می دهد
  • کاهش ورودی پرونده‌های تغییر غیرمجاز کاربری اراضی در شهر تهران
  • کاهش ورودی پرونده‌های تغییر غیرمجاز کاربری اراضی در تهران
  • ارائه لایحه اصلاح قانون کار به مجلس دوازدهم در اولین فرصت
  • تکیه سادات اخوی نونوار می‌شود