Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-05-03@21:14:56 GMT

ماجرای ریزش سقف بنای تیموری در میبد چه بود؟

تاریخ انتشار: ۲۵ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۹۷۰۶۶۲

ماجرای ریزش سقف بنای تیموری در میبد چه بود؟

به گزارش همشهری‌آنلاین به نقل از ایسنا، رئیس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان میبد اظهار کرد: ساباط حسینیه بزرگ فیروزآباد در حال مرمت و بازسازی فرو ریخته است.

رسول مشتاقیان افزود: این بنا با پیمانکارانی از شهرداری در حال مرمت و بازسازی بود که رطوبت‌های ناشی از سرویس‌های بهداشتی به دیواره‌های اطراف این بنا اثر گذاشته و باعث خسارت‌ به آن شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی به هم پیوسته بودن بناهای تاریخی را یکی از ویژگی‌های بافت‌های تاریخی میبد عنوان و اضافه کرد: زمانی که یکی از بناهای تاریخی در شهرستان میبد تخریب می‌شود، مابقی آثار هم در حالت هشدار قرار می‌گیرد و ساباط فیروزآباد نیز از چنین خصوصیتی برخوردار است.

آشنایی با جاذبه‌های گردشگری میبد 

مشتاقیان ادامه داد: این ساباط به دیوارهای منازلی متصل است که مالکانشان مدت‌هاست آن‌ها را رها کرده‌اند و این موضوع یکی دیگر از علل فرو ریختن سقف این اثر متعلق به دوره تیموری است.

رئیس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان میبد  گفت: بناهای میبد و منازل قدیمی از خشت و گل ساخته شده و اگر دیوارها و سقف آن‌ها به طور اساسی تعمیر نشوند، رطوبت به سرعت می‌تواند منجر به تخریب آن‌ها شود.

نشانی از قدمت بنا وجود ندارد

مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد هم در این‌باره گفت: طاق مجموعه فیروزآباد مستقر بر یک مسجد تاریخی و راسته‌بازار و طاق‌های به‌هم پیوسته بوده و قدمت این مجموعه به دوران تیموری بازمی‌گردد.

سیدمصطفی فاطمی با بیان این که عملیات مرمت این مجموعه با مشارکت شهرداری و با حضور کارشناس ناظر میراث فرهنگی در حال انجام بود، اضافه کرد: به اعتقاد کارشناسان میراث فرهنگی استان‌های یزد و تهران، این سقف که در جریان عملیات مرمت ۴۰ سال قبل، به درستی بازسازی نشده بود به علت احتمال بالای ریزش باید برچیده و مجدد ایجاد می‌شد، اما با برداشت اندودروی سقف و به علت رطوبت سرویس بهداشتی مجاور، این سقف ریزش کرد.

وی با اشاره به این که ریزش این سقف خسارت جانی نداشت، ادامه داد: البته با این وجود، شهرداری موظف به بهسازی و تجدید بنای این سقف شده و به‌زودی سقف مذکور دوباره بنا خواهد شد؛ اما نکته اینجاست که این سقف ۸۰۰ ساله و مربوط به دوران تیموری نیست و نشانی از قدمت ۸۰۰ سالگی در آن دیده نمی‌شود.

فاطمی اضافه می‌کند: طاق‌های متعلق به دوره تیموری دارای اسلوب معماری متفاوت و از نوع خشت خاصی بوده که این ویژگی‌ها در این طاق وجود ندارد.

کد خبر 540450 برچسب‌ها تاریخ - بناها استان یزد

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: استان یزد میراث فرهنگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۷۰۶۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سفره یک روزه طلاب خراسان جنوبی به بافت تاریخی خوسف/شکوه معماری

به گزارش خبرنگار مهر، علی صالحی صبح پنج شنبه به خبرنگاران بیان کرد: جمعی از طلاب خواهر حوزه‌های علمیه بیرجند و خوسف از ظرفیت‌های گردشگری خوسف بازدید کردند.

رئیس میراث فرهنگی خوسف گفت: این کاروان ۷۵ نفره در سفر یک روزه به این شهرستان از منظر و بافت ۵۰۰ هکتاری فرهنگی تاریخی خوسف، آرامگاه ابن حسام، مزارع کشاورزی، خانه‌های تاریخی دکتر شکوهی و میرزا جعفر، مسجد جامع و دریاچه طبیعی گواب این شهر دیدن کردند.

مسئول میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان خوسف افزود: تبیین شاخص‌های مختلف معماری اسلامی، انتقال فرهنگ و هنر منطقه، اهمیت میراث تاریخی و کهن و حفظ و نگهداشت آن از جمله اهداف تورهای گردشگری یک روزه است.

وی گفت: شهر خوسف در ۳۶ کیلومتری غرب بیرجند و در حاشیه کویر لوت قرار گرفته است و به دلیل وجود کتیبه‌های تاریخی کال جنگال در نزدیکی خوسف و وجود محوطه‌های قبل از اسلامی، نشان از قدمت این شهرستان در این دوران دارد.

صالحی افزود: در دوران اسلامی، اوّل بار جیهَانی در اَشکال العالم از خوسف نام برده و می‌نویسد: «شهری خُرد است و در آن بُستان‌های بسیار و زراعت همراه است و عمارت فراوان و آب‌های بسیار.»

وی گفت: حمدالله مستوفی اولین کسی است که در سال ۷۴۰ ه. ق در نُزهه القلوب نام کنونی خوسف را آورده و درباره آن چنین می‌گوید: «خوسف شهر کوچکی است و چند موضع توابع دارد و آب آن از رودخانه باشد و دیه‌ها را آب از کاریز باشد و در آنجا همه نوع محصولی حاصل آید.»

مسئول میراث فرهنگی خوسف گفت: حافظ اَبرو در مورد تعداد دهات، مزارع و موقعیت شهر خوسف چنین نوشته: «بیست قریه و صد مزرعه از توابع خوسف است که بر کنار بیابان است و بر آن طرف بیابان، حدود کرمان است. خَبیص از نواحی آن است و آن را بیابان لوت خوانند و در تابستان از آن موضع نمی‌توان گذشت.

صالحی یادآور شد: بافت تاریخی خوسف که از دوران صفویه به بعد شکل گرفته، نشان از پیشینه عظیم معماری در این شهر دارد. بیشتر آثار معماری فعلی شهر متعلق به دوره صفوی تا قاجار است.

کد خبر 6094885

دیگر خبرها

  • تعطیلی بنا‌های تاریخی استان در روز شهادت امام جعفر صادق (ع)
  • روستای فهرج کاندیدای بهترین روستا‌های جهانی گردشگری
  • دستگیری چهار حفار غیرمجاز اماکن تاریخی در تربت‌حیدریه
  • تعطیلی بنا‌های تاریخی استان اصفهان فردا
  • تعطیلی تمام اماکن تاریخی و فرهنگی فارس در روز شهادت امام جعفر صادق (ع)
  • مرمت بانیه تاریخی استان مرکزی شتاب می‌گیرد
  • سفر یک روزه طلاب خراسان جنوبی به بافت تاریخی خوسف/شکوه معماری
  • سفره یک روزه طلاب خراسان جنوبی به بافت تاریخی خوسف/شکوه معماری
  • نمایش ۵۹ شیء تاریخی به زودی در موزه‌های استان همدان
  • وجود بیش از یکهزار و 800 اثر تاریخی ثبت ملی شده در آذربایجا‌ن‌غربی