Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-29@00:57:28 GMT

محدودیت در برگزاری مسابقات صعودهای ورزشی و کوهنوردی

تاریخ انتشار: ۲۶ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۹۸۱۴۱۵

محدودیت در برگزاری مسابقات صعودهای ورزشی و کوهنوردی

ایسنا/خراسان رضوی رییس هیأت کوهنوردی و صعودهای ورزشی خراسان رضوی گفت: ماهیت رشته کوهنوردی، فعالیت در طبیعت و فضای باز است، اما با توجه به شیوع کرونا محدودیت‌هایی برای این رشته هم به وجود آمده‌است.

احمد زحمتکش در گفت‌وگو با ایسنا، در خصوص کسب جایگاه دومین هیأت برتر کوهنوردی کشور، اظهار کرد: وزارت ورزش سرفصل‌هایی برای فدراسیون‌ها مشخص کرده تا با معیاری مشخص ارزیابی‌ جداگانه‌ای از هیأت‌های استانی داشته باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فدراسیون کوهنوردی نیز سرفصل‌ها را برای هیأت‌های استانی ارسال کرد تا در اواخر اسفندماه، هیأت‌ها بر اساس معیارهای تعیین شده گزارش و مستندات خود را برای فدراسیون ارسال ‌کنند. فدراسیون بر اساس رفتارهای سازمانی، توسعه مبانی ورزشی، توسعه رفتار قهرمانی، محاسبه امتیاز قهرمانان و برگزاری مسابقات امتیاز داده و نتیجه را اعلام کرد که خوشبختانه توانستیم با تلاش دوستان و فعالیت‌های خانواده کوهنوردی به رده دوم کشور دست یابیم.

وی در خصوص فعالیت‌های هیأت کوهنوردی خراسان رضوی از ابتدای سال جاری، افزود: با توجه به شیوع کرونا، برای مدت زمان کوتاهی فعالیت‌های ورزشی آزاد شد و به سرعت خراسان رضوی مجددا در وضعیت قرمز کرونا قرار گرفت و فدراسیون برگزاری دوره های آموزشی در وضعیت قرمز را ممنوع اعلام کرد. مدتی است بنا بر مصوبه ستاد کرونا استان، فعالیت‌های تمام باشگاه‌ها تعطیل شده است. در مجموع توفیق چندانی در سال جاری برای فعالیت‌ و کار آموزشی نداشته‌ایم. فقط فعالیت ضروری قهرمانان برای حفظ آمادگی، کماکان با رعایت پروتکل‌های بهداشتی در حال انجام است. مسابقات استعدادهای برتر کشور یکی دو سالی بود که در این فصل برگزار می‌شد و پیش‌بینی می‌شد که در شهریور ماه این مسابقات برگزار شود، اما درحال حاضر آن هم به تاخیر افتاده است.

رییس هیأت کوهنوردی و صعودهای ورزشی خراسان رضوی، ادامه داد: کوهنوردان و سنگ‌نوردان با افت زیادی روبرو شده‌اند. با وجود این که ورزشکاران خراسانی نیمی از ورزشکاران کل کشور در این رشته را تشکیل می‌دهند، امکاناتمان به مراتب کمتر از سایر استان‌های دیگر است. دیواره سنگ‌نوردی و سرعت در مشهد نداریم. برای این که بخواهیم ورزشکاران مشهدی را آماده نگه داریم، آنها را به نیشابور اعزام می‌کنیم.

زحمتکش با اشاره به ممنوعیت فعالیت تمام باشگاه‌های کوهنوردی به دلیل وضعیت قرمز خراسان رضوی در شیوع کرونا، خاطرنشان کرد: در حال حاضر هیچ باشگاهی در هر سطحی نمی‌تواند مسابقه برگزار کند. باشگاه‌هایی که در اوایل مرداد ماه برنامه داشته‌اند، مطابق تقویم برنامه‌هایشان را اجرا کرده‌اند. برخی باشگاه‌ها همزمان با اعلام ممنوعیت فعالیت باشگاه‌ها، در منطقه حضور داشته‌اند، اما پس از این موضوع، باشگاه‌های رسمی اعلام برنامه نکرده‌اند.

وی تصریح کرد: اگر باشگاهی خلاف دستورالعمل ستاد کرونا عمل کند، نسبت به تخلفی که داشته با آن برخورد خواهد شد. اداره کل ورزش‌وجوانان خراسان رضوی اعلام کرده‌ که فعالیت کلیه باشگاه‌ها به خصوص رشته‌ها و باشگاه‌های پربرخورد ممنوع است، در حالی که باشگاهی که فعالیت‌هایش کم برخورد و کم آسیب باشد در وهله نخست تذکر دریافت خواهد کرد و در وهله دوم با آن برخورد جدی‌تری صورت خواهد گرفت، اما باشگاه‌هایی که پربرخورد باشند، در صورت عدم توجه به دستور اداره کل ورزش‌وجوانان استان به سرعت پلمب خواهند شد.

رییس هیأت کوهنوردی و صعودهای ورزشی خراسان رضوی، عنوان کرد: ماهیت برگزاری برنامه‌های رشته‌های کوهنوری در داخل سالن نیست. مسابقات صعودهای ورزشی در داخل سالن برگزار می‌شود که در ابتداء شیوع کرونا تعطیل شد، سپس ستاد کرونا، فدراسیون و اداره کل ورزش‌وجوانان برای اجرای برنامه‌های آنان پروتکل‌های مشخصی صادر کردند. در صعودهای ورزشی در سالن برخلاف رشته‌هایی مانند کشتی، جودو، کاراته و...، عموما میان ورزشکاران برخوردی صورت نمی‌گیرد.

وی افزود: همچنین قسمت عمده‌ای از فعالیت‌های هیأت کوهنوردی در طبیعت انجام می‌شود و ورزشکاران می‌توانند با رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی، برنامه‌های خود را اجرا کنند، اما با توجه به دستورالعملی که جدیدا منتشر شده، برای این دسته از ورزشکاران نیز محدودیت‌هایی قائل شده‌اند. کوهنوردی خطر کمتری نسبت به سایر رشته‌های ورزشی دارد. ممکن است در یک برنامه، کوهنوردان مجبور باشند شب را در چادر سپری کنند، اما با توجه به وضعیت این بیماری، کوهنوردان می‌توانند برای برنامه‌های خود از چادرهای بیشتری استفاده کنند.

رویکرد هیأت کوهنوردی خراسان رضوی در سال ۹۹

زحمتکش در خصوص اهداف هیأت کوهنوردی در ادامه سال جاری، بیان کرد: در چهار سال گذشته موضوع آموزش را برنامه نخست هیأت کوهنوردی استان قرار دادیم و رتبه دوم آموزش کشور را در سه، چهار سال گذشته از آن خود کرده بودیم. در دوره جدید در نظر داریم به صعودهای ورزشی توجه بیشتری کنیم. بیش از نیمی از فعالیت‌های هیأت کوهنوردی و قهرمانی‌های کسب شده در این هیأت، در بخش صعودهای ورزشی رقم می‌خورد. توجه به زیرساخت‌های مربوط به صعودهای ورزشی از برنامه‌های اصلی هیأت کوهنوردی در ادامه سال جاری است.

وی اضافه کرد: نیمی از مخاطبان هیأت کوهنوردی را بانوان تشکیل می‌دهند، اما به دلیل وجود برخی از محدودیت‌ها، بانوان از این ظرفیت چه در بخش آموزش و چه در سایر حیطه‌ها استفاده نمی‌کنند. در حال حاضر یک‌سوم ظرفیت هیأت کوهنوردی به بانوان تعلق دارد و آمادگی داریم تا خدمات بیشتری به بانوان ارائه دهیم.

رییس هیأت کوهنوردی و صعودهای ورزشی خراسان رضوی در خصوص باشگاه‌های بدون مجوز این هیأت، اظهار کرد: به دلیل برخی از ناهنجاری‌هایی که در طبیعت توسط برخی از گروه‌های کوهنوردی رخ می‌دهد، یکی دوسال است دادستانی و برخی مراجع ذی‌صلاح از جمله مجموعه‌های فرهنگی که نگران این موضوع هستند به مشکلات باشگاه‌های بدون مجوز ورود پیدا کرده‌اند. به همراه اداره کل ورزش‌وجوانان استان، اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری و نیروی انتظامی کمیته‌ای تشکیل داده‌ایم تا باشگاه‌های بدون مجوز را شناسایی کرده و از فعالیت آنان جلوگیری کنیم. حدود دو ماه است که فعالیت‌های این کمیته اجرایی شده و فعالیت گروه‌های بدون مجوز به حداقل رسیده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی ورزشی اداره کل ورزش وجوانان بدون مجوز شیوع کرونا باشگاه ها سال جاری رشته ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۸۱۴۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پله‌نوردان بیشتر عمر می‌کنند | متخصصان از تاثیرات شگرف این فعالیت ورزشی بر سلامت می‌گویند

همشهری آنلاین – آرش نهاوندی: بالا رفتن از پله می‌تواند عمر شما را طولانی کند. این نتیجه گیری محققان بریتانیایی است که گزارش می‌دهند بالا رفتن از پله ها به طور چشمگیری خطر مرگ به هر دلیلی به ویژه خطر مرگ ناشی از بیماری‌های قلبی و عروقی را کاهش می‌دهد. یافته‌های این محققان، در یک کنگره علمی انجمن اروپایی قلب و عروق (ESC) ارائه شده است.

به گزارش مدیکال نیوز، دکتر سوفی پادوک، نویسنده این تحقیق و یکی از اعضای هیئت علمی دانشگاه شرق آنگلیا و دانشگاه نورفولک و نورویچ، گفت: اگر حق انتخاب بین پله‌ها یا آسانسور را داشته باشید، به سراغ پله‌ها بروید، زیرا این کار به قلب شما کمک می‌کند. حتی فعالیت‌های بدنی کوتاه مدت مانند دوره‌های کوتاه بالا رفتن از پله‌ها تأثیر مفیدی بر سلامتی دارد.

دکتر پادوک و همکارانش متاآنالیز ۹ مطالعه را در مورد فواید سلامتی بالا رفتن از پله انجام دادند( متاآنالیزیک روش آماری است که چندین مطالعه را ترکیب می‌کند و نتایج آن‌ها را یکپارچه می‌کند).

این تحقیق در مجموع ۴۸۰. ۴۷۹ شرکت‌کننده را شامل می‌شد مشارکت کنندگان زن و مرد به طور نسبتا یکسان در این تحقیق حضور داشتند. محدوده سنی شرکت کنندگان بین ۳۵ تا ۸۴ سال بود. جمعیت مورد مطالعه در این تحقیق شامل شرکت کنندگان سالم و همچنین کسانی بود که سابقه قبلی حمله قلبی یا بیماری شریانی محیطی داشتند.

محققان گزارش دادند شرکت کنندگانی که از پله‌ها بالا می‌رفتند در مقایسه با افرادی که از پله‌ها بالا نمی‌رفتند، ۲۴ درصد کمتر در معرض خطر مرگ در طول دوره مطالعه بودند.

در نتیجه این تحقیق همچنین مشخص شد که پله‌نوردان ۳۹ درصد کمتر در معرض خطر مرگ ناشی از بیماری‌های قلبی و عروقی و خطر کلی کمتر ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی یا حمله قلبی، نارسایی قلبی یا سکته قرار داشتند.

دکتر آدداپو ایلویوماد، متخصص قلب و عروق پیشگیرانه در موسسه قلب و عروق میامی در فلوریدا که در این تحقیق شرکت نداشت، گفت: کاهش قابل توجه مرگ و میر ناشی از همه علل و بیماری‌های قلبی وعروقی مرتبط با بالا رفتن منظم از پله ها، تأثیر عمیقی را که حتی دوره های کوتاه فعالیت بدنی می‌تواند بر سلامت ما داشته باشد، نشان می دهد. ایلویوماد افزود: این یافته‌ها این تصور را تقویت می‌کنند که هر مقدار حرکت برای بهینه‌سازی سلامت قلبی عروقی و طول عمر اهمیت دارد.

جیمز کانینگهام، مربی ارشد در شرکت« سلامت و تناسب اندام آنلاین توتال شیپ»، نیز گفت: بالا رفتن از پله یک شکل فوق العاده از ورزش است که می‌تواند به راحتی در زندگی روزمره گنجانده شود. این نوعی تمرین مقاومتی و قلبی و عروقی است که به طور همزمان روی قلب، ریه‌ها و عضلات شما تاثیر می‌گذارد. این مزیت دوگانه احتمالا یکی از دلایل مرتبط بودن آن با طول عمر است.

دکتر آدداپو ایلویومادنیز گفت: بالا رفتن از پله ممکن است به دلایل مختلفی یک شکل ویژه از ورزش موثر باشد. اول، این یک فعالیت تحمل وزن است که چندین گروه عضلانی از جمله عضلات چهارسر ران، همسترینگ، باسن و ساق پا را درگیر می‌کند. این نوع تمرین مقاومتی می‌تواند به حفظ توده عضلانی بدون چربی کمک کند، که برای سلامت متابولیک و تنظیم گلوکز بسیار مهم است. ثانیا، تلاش با شدت بالا که در طول پله‌نوردی لازم است، می‌تواند با به چالش کشیدن قلب و ریه‌ها، آمادگی قلبی و تنفسی را بهبود بخشد. در نهایت، بالا رفتن از پله یک الگوی حرکتی عملکردی است که فعالیت‌های زندگی روزمره را تقلید می‌کند و تعادل، هماهنگی و تحرک را ارتقا می‌دهد.

دکتر اریک جی هگدوس، متخصص ارتوپدی و همچنین استاد و رئیس دپارتمان علوم توانبخشی در دانشکده پزشکی دانشگاه تافتس در ماساچوست که در این مطالعه شرکت نداشت ، نیز درباره پله نوردی گفت که بالا رفتن از پله مزایای آشکاری نسبت به راه رفتن دارد. این یکی دیگر از روش‌های محبوب و کم‌ضرر ورزش است.

هگدوس گفت: پله‌نوردی ضربان قلب را بیشتر از پیاده‌روی سطحی و قطعا خیلی بیشتراز فعالیت‌های ثابت مانند نشستن، سوار شدن به آسانسور یا پله‌های برقی افزایش می‌دهد. وی افزود: افزایش ضربان قلب هم ایمن و هم سالم است . این متخصص البته هشدار داد: داشتن قدرت و تعادل برای بالا رفتن از پله‌ها مهم است.

بیشتر بخوانید:

راز جوان‌تر شدن در پیری

کاهش فشار خون با ایستادن بیشتر !

کد خبر 847444 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها سلامت سن و سال و عمر خبر مهم بیماری - قلبی قلب ورزش پزشکی

دیگر خبرها

  • مهم‌ترین اخبار ورزشی ۹ اردیبهشت
  • برگزاری مسابقات ورزشی مدارس سمپاد همدان با حضور ۱۵۰ دانش آموز
  • پله‌نوردان بیشتر عمر می‌کنند | متخصصان از تاثیرات شگرف این فعالیت ورزشی بر سلامت می‌گویند
  • بازگشت جوانان به مسجد با میانبر ورزشی یک روحانی
  • برگزاری جشنواره ورزشی فرزندان اوتیسم در کرج
  • لغو محدودیت اعطای پایه‌های تشویقی اعضای هیات علمی
  • فعالیت مجدد اماکن ورزشی شهرداری یزد
  • بهره برداری از دومین باشگاه کوهنوردی در زرند
  • برگزاری بیش از ۲۵ تظاهرات در ادلب برای سرنگونی «الجولانی»
  • برنامه ریزی برای دونده های شانس کسب سهمیه المپیک ۲۰۲۴ پاریس