Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «رویداد24»
2024-05-01@09:02:48 GMT

آمریکا توانایی فعال کردن مکانیسم ماشه را دارد؟

تاریخ انتشار: ۲۶ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۹۸۳۰۳۷

آمریکا توانایی فعال کردن مکانیسم ماشه را دارد؟

رویداد۲۴ بالاخره رای گیری در مورد قطعنامه پیشنهادی آمریکا برای تمدید تحریم‌های تسلیحاتی ایران برگزار شد، اما این قطعنامه با ۱۱ رأی ممتنع، ۲ رأی موافق و ۲ رأی مخالف به تصویب نرسید. بعد از این اتفاق، نماینده آمریکا در سازمان ملل اعلام کرد: «در روز‌های آتی وعده خود برای استفاده از مکانیسم بازگشت خودکار تحریم‌ها «مکانیسم ماشه» برای احیای تحریم‌ها علیه ایران را پی خواهیم گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»
در سوی مقابل نیز نماینده ایران در سازمان ملل، در بیانه‌ای درباره اقدام آمریکا برای استفاده از مکانیسم ماشه جهت احیای تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران هشدار داد.
مجید تخت روانچی افزود: «تحمیل هرگونه تحریم یا محدودیت از سوی شورای امنیت بر ایران با پاسخ سخت ایران مواجه خواهد شد و در این خصوص گزینه‌های ما محدود نیست و آمریکا و هر کشور دیگری که احتمالاً به آن کمک کند یا به رفتار غیرقانونی آن تن در دهد، مسئولیت کامل اقدامات خود را بر عهده خواهد داشت.     پرستیژ آمریکا در جهان خدشه دار شد
علی بیگدلی کارشناس مسائل بین الملل  اشاره به عدم رای آوری قطعنامه آمریکا در مورد تمدید تحریم‌های تسلیحاتی ایران، اظهار داشت: در حالیکه از قبل این احتمال می‌رفت که آمریکا نتواند اجماعی در این رابطه ایجاد کند، اما اینکه با دو رای مثبت بسیار برای ایالات متحده گران تمام شده، این موضوع از آن جهت اهمیت دارد که می‌توان گفت پرستیژ آمریکا در جهان خدشه دار شد و به نوعی ابرقدرتی این کشور زیر سوال رفت.
وی با تاکید بر اینکه حتی انگلیس به عنوان نزدیک‌ترین متحد آمریکا نیز به این قطعنامه رای مثبت نداد، گفت: زمانیکه بوریس جانسون به عنوان یک نئو محافظه کار نخست وزیر انگلیس شد، تحلیلگران پیش بینی می‌کردند، که انگلیسی‌ها به آمریکا نزدیک‌تر شوند، اما این عدم رای باعث شد، این استنباط ایجاد شود که انگلستان ترجیح داد در کنار اروپا باقی بماند و ترامپ را در این زمینه یاری نکند، این مسئله به خوبی اختلاف نظر در راس هرم مدیریت جهان را نشان داد، که می‌تواند در آینده تبعات بسیار زیادی را به دنبال خود داشته باشد.   بیشتر بخوانید: ترامپ: در روز‌های آینده، مکانیسم ماشه را فعال می‌کنم   بیگدلی افزود: به اعتقاد بنده این عدم رای به قطعنامه پیشنهادی آمریکا قبل از اینکه رای به عدم تمدید تحریم‌های تسلیحاتی ایران باشد، یک نه بزرگ به یکجانبه گرایی آمریکای ترامپ است که با اقدامات خود در این چند وقت باعث شده که آمریکا در سیاست خارجی خود با شکست‌های متعددی روبرو شود، انعقاد پیمان صلح بین اسرائیل و امارات نیز که روز‌های گذشته محقق شد، همه برای این است که رئیس جمهور فعلی آمریکا دستش در مبارزات انتخاباتی در حوزه سیاست خارجی باز باشد، تمام اقداماتی که ترامپ در قبال ایران نیز انجام می‌دهد، از جمله این قطعنامه پیشنهادی و همچنین پیشنهاد مذاکراتی که گاه و بیگاه ارائه می‌دهد، همه برای استفاده او در ایام برگزاری انتخابات ریاست جمهوری آمریکا است.
این کارشناس مسائل سیاسی با اشاره به اینکه آمریکا بعد از شکست در زمینه تمدید تحریم تسلیحاتی ایران به دنبال فعال کردن مکانیزم ماشه خواهد بود، یادآور شد: پمپئو و تیم سیاست خارجی آمریکا قبل از رای گیری قطعنامه نیز اعلام کرده بودند که اگر تحریم‌های تسلیحاتی ایران تمدید نشود، آمریکا با استدلال‌های حقوقی ثابت خواهند کرد که آمریکا هنوز عضو برجام است و با توجه به این موضوع مکانیزم ماشه را فعال خواهد کرد، و بعید به نظر می‌رسد که اروپا بگذارد مکانیزم ماشه فعال شود.   فعال شدن مکانیزم ماشه به معنای نابودی برجام است
وی تصریح کرد: اگر مکانیزم ماشه فعال شود، این امر به معنای نابودی برجام خواهد بود، به تبع آن نیز ایران دوباره فعالیت‌های هسته‌ای خود را از سر خواهد گرفت و حتی احتمال دارد از NPT نیز خارج شود، هر چند که این مسئله به ضرر کشورمان خواهد بود، اما تنها امکان نظارت بر فعالیت‌های هسته ایران را نیز کشور‌های غربی از دست خواهند داد، در همین رابطه وزیر امورخارجه فرانسه در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه چرا اروپا آنقدر اصرار دارد که برجام حفظ شود، اعلام کرد که برجام تنها امکان نظارت بر فعالیت‌های هسته ایران است و اروپا چنین مسئله‌ای را از دست نخواهد داد.
وی با اشاره به اینکه رفتار‌های خارج از عرف ترامپ باعث شده که اروپا به مرور زمان از آمریکا فاصله بگیرد، بیان داشت: رفتاری که ترامپ با مکرون رئیس جمهوری فرانسه در چند نوبت داشته و به نوعی او را تحقیر کرده، باعث شده که این مسئله برای فرانسویان گران تمام شود، مذاکره مکرون با پوتین رئیس جمهوری روسیه در مورد برگزاری مذاکرات مستقیم در مورد ایران و اعلام آمادگی فرانسه نیز در این راستا ارزیابی می‌شود، در حال حاضر مکرون رهبری اروپایی‌ها در حوزه برجام و مباحث مرتبط با آن را بر عهده گرفته و دیدگاه وی در این زمینه متمایل به روسیه و با فاصله از آمریکا است.
این تحلیلگر مسائل بین الملل اضافه کرد: طی سالیان متمادی اروپا درصدد بود که خود را به عنوان یک قدرت برتر در جهان جا بیاندازد و مستقل از آمریکا تصمیم گیری کند، در مورد مسائل مختلفی که در جهان وجود دارد، به نوعی می‌توان گفت اتحادیه اروپا قصد داشت از زیر سایه آمریکا خارج شود، حال در چنین شرایطی با روی کار آمدن ترامپ و اقدامات خارج از عرف و غیر عادی که او انجام داد، باعث شد که اروپا از آمریکا فاصله بگیرد، در این رابطه مکرون به عنوان رئیس جمهوری فرانسه به دنبال اثر گذاری فعال و موثر در زمینه‌های مختلف جهانی است، این موضوع را در سفر او به بیروت بلافاصله بعد از انفجار لبنان و همچنین مسائل مختلف برجام می‌توان به عینه مشاهده کرد.
بیگدلی ادامه داد: حال اگر جو بایدن به عنوان رئیس جمهور بعدی آمریکا انتخاب شود، این احتمال وجود دارد که احترام به روابط آمریکا و اتحادیه اروپا به مانند دوران اوباما بازگردد، این درحالیست که در عرصه سیاست داخلی آمریکا نیز روز به روز شرایط برای ترامپ دشوارتر می‌شود، انتخاب کامالا هریس به عنوان معاون بایدن می‌تواند تاثیر بسیار زیادی برای فشار بیشتر به ترامپ داشته باشد. هریس در قاب یک رنگین پوست که سناتور است و تجربه کار سیاسی و حقوقی دارد به خوبی می‌تواند ضعف‌های بایدن را بپوشاند و شانس دموکرات‌ها را برای بازپس گیری کاخ سفید از ترامپ بیشتر کند. منبع: فرارو لینک کوتاه: کپی در کلیپ بورد کپی لینک خبر های مرتبط

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 تحریم های آمریکا علیه ایران مکانیسم ماشه تحریم های تسلیحاتی ایران مکانیزم ماشه مکانیسم ماشه تمدید تحریم تحریم ها باعث شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۸۳۰۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترامپ اعضای ناتو را تهدید کرد


به گزارش خبرآنلاین به نقل از ایسنا «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور سابق آمریکا در مصاحبه‌ای با مجله «تایم» که سه‌شنبه منتشر شد، بر اصرار ماه گذشته خود مبنی بر اینکه تل‌آویو باید «جنگ را به پایان برساند» قبل از آنکه هرگونه حمایت بین‌المللی را از دست بدهد، ایستاد.

ترامپ گفت: «فکر می‌کنم که اسرائیل یک کار بسیار بد در حوزه روابط عمومی انجام داده است. فکر می‌کنم ارتش اسرائیل نباید هر شب تصاویری از ساختمان‌های فروریخته و بمباران بفرستد.»

او در پاسخ به این سوال که آیا او تعلیق یا اعمال شروطی برای کمک نظامی ایالات متحده به رژیم صهیونیستی را به منظور پایان دادن به جنگ در نظر دارد، گفت «خیر.»

تهدید ناتو

در جریان گفت‌وگو با مجله تایم، ترامپ همچنین خطاب به اعضای ناتو گفت آنها را به حال خود رها می‌کند، مگر اینکه آنها هزینه‌های نظامی خود را افزایش دهند.

دونالد ترامپ به اعضای ناتو هشدار داده است که در صورت پیروزی در دور دوم ریاست‌جمهوری، آن‌ها «دست تنها» خواهند بود، مگر اینکه هزینه‌های نظامی خود را افزایش دهند. رئیس‌جمهور سابق ایالات متحده و نامزد سال ۲۰۲۴ گفت که پیام او به این ائتلاف نظامی این است: «اگر نمی‌خواهید هزینه کنید، پس خودتان هستید و خودتان.»

ترامپ که مدت‌هاست شکایت می‌کند که «ایالات متحده بار مالی ناروایی را در ناتو به دوش می‌کشد»، قبلا ماده پنج این معاهده، یعنی اصل دفاع جمعی ائتلاف را زیر سوال برده است.

در اوایل سال جاری، او بیشتر از این پیش رفت و گفت روسیه می‌تواند با متحدان ناتو که به اندازه کافی برای دفاع جمعی هزینه نکرده‌اند، «هر کاری که می‌خواهد انجام دهد.» ترامپ در مصاحبه مفصل خود با مجله تایم گفت هنوز روی حرفش هست.

یک اقیانوس فاصله

این سیاستمدار ۷۷ ساله گفت، اگر در انتخابات نوامبر دوباره کاخ سفید را به دست بگیرد، ادامه کمک‌های ایالات متحده به اوکراین مشروط به این خواهد بود که اروپا با این کمک‌ها مطابقت کند. واشنگتن تاکنون بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار، با حمایت جو بایدن و حمایت دو حزب اصلی کنگره، کمک به اوکراین ارسال کرده است.

ترامپ می‌گوید: «ما یک اقیانوس بین خودمان داریم، آنها هیچی.»

ترامپ نگفت که آیا به همه کمک‌های مالی آمریکا پایان می‌دهد یا خیر، اما گفت: «تا زمانی که اروپا شروع به برابری نکند، پول نمی‌دهیم. اگر اروپا قرار نیست پول بپردازد، چرا ما باید پرداخت کنیم؟ آنها بسیار بیشتر تحت تأثیر قرار می‌گیرند. ما یک اقیانوس بین خودمان داریم، آنها نه.»

رئیس‌جمهور سابق آمریکا همچنین اشاره کرد که در صورت پیروزی در دور دوم ریاست جمهوری، در حمایت نظامی دیرینه آمریکا از تعدادی از متحدان کشورش تجدیدنظر خواهد کرد. او پیشنهاد کرد که می‌تواند نیروهای آمریکایی را که با هدف بازدارندگی علیه نظام کیم جونگ اون، رهبر کره‌شمالی در کره‌جنوبی مستقر هستند، خارج کند.

ترامپ گفت که تدابیر فعلی «هیچ معنایی ندارد. چرا ما باید از کسی دفاع کنیم؟ و ما در مورد یک کشور بسیار ثروتمند صحبت می‌کنیم.»

دیگر خبرها

  • ترامپ اعضای ناتو را تهدید کرد
  • تحولات جهانی به سود ایران است
  • شرط ترامپ برای کمک به اوکراین
  • ترامپ برای کمک به کی‌یف شرط گذاشت
  • دادگاه نیویورک ترامپ را ۹۰۰۰ دلار جریمه کرد
  • با دیپلماسی فعال منطقه‌ای ایران خط لوله صلح با وجود کارشکنی آمریکا در حال ساخته شدن است
  • بایدن هم مثل ترامپ عربستان را قربانی می‌کند؟
  • تحریم سپاه توسط غربیان گویای سلامت کار پاسداران است
  • روسیه: با اعمال تحریم‌های احتمالی اروپا گاز گران‌تر می‌شود
  • تجمع دانشجویان بام ایران در حمایت از خیزش جهانی دانشجویی+ تصاویر