Web Analytics Made Easy - Statcounter

اخبار حاکی از این است که اروپا علی‌رغم همراهی نکردن با قطعنامه تمدید تحریم تسلیحاتی ایران، از مسیر دیگری به دنبال تمدید این طرح است و پو در پشت پرده این مخالفت اهداف دیگری نهفته است.

گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو-امید فعال؛ در پی شکست قطعنامه پیشنهادی واشنگتن برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران در شورای امنیت، «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا، روز یکشنبه، ۲۶ مرداد مدعی شد «قصد دارد هفته آینده تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران را از طریق مکانیسم ماشه برجام فعال کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
»

قطعنامه تمدید تحریم تسلیحاتی ایران، با ۱۱ رأی ممتنع، ۲ موافق که یکی آمریکا بود و ۲ مخالف شکست خورد؛ روسیه و چین به صراحت با آن مخالفت کردند، اروپایی‌ها و غیرمتعهد‌ها هم به آن رأی ممتنع دادند.

تحلیل‌های مختلفی پیرامون عدم حمایت کشور‌های اروپایی از قطعنامه پیشنهادی ترامپ در شورای امنیت مطرح است؛ برخی‌ها بر این باورند که غرب و آمریکا بازهم به دنبال اجرای بازی پلیس خوب و بد هستند؛ آمریکا می‌خواهد در نقش قلدر، سازوکار مکانیسم ماشه را فعال کند و کشور‌های اروپایی که در عین حال حامی ایران هستند، به اجبار تن به بازگشت تحریم‌های شورای امنیت علیه کشورمان دهند.

البته شواهد نشان می‌دهد که ماجرای دیگری نیز پشت پرده آرای ممتنع اروپا به قطعنامه تمدید تحریم تسلیحاتی ایران است؛ کشور‌های اروپایی همواره پیرو سیاست‌های منطقه‌ای آمریکا بودند و در راستای تحقق اهداف ایالات متحده در صحنه سیاسی، نقش آفرینی می‌کردند اما حضور «دونالد ترامپ» در جایگاه رئیس جمهوری، روابط اروپا با آمریکا را به حاشیه برده است.

رسانه‌های مختلف تاکنون بار‌ها جدال لفظی میان مقامات اروپایی با ترامپ را به نمایش عموم گذاشته‌اند، ترامپ در اظهاراتی خطاب به مکرون در نشست دو روزه ناتو ۲۰۱۹، گفت: «توصیفات رییس جمهور فرانسه از ناتو به عنوان یک مغز مرده، توهین آمیز و سخنانی (بسیار بسیار ناخوشایند) بود.»

این تنها جدال میان مکرون و ترامپ نبوده است، «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا، که به فرانسه سفر کرده بود، درست بعد از این‌که هواپیمایش در این کشور بر زمین نشست، در یک توئیت به امانوئل مکرون، می‌نویسد: «مکرون گفته است که اروپا باید ارتش خودش را بسازد تا از خودش جلوی آمریکا، چین و روسیه حفاظت کند. خیلی توهین‌آمیز است ولی شاید اروپا بهتر باشد اول سهم عادلانه‌اش را در ناتو که آمریکا خیلی زیاد به آن یارانه داده، بپردازد!»  
ترامپ و مکرون درباره مسائل دیگری چون مبارزه با تغییرات اقلیمی و آینده اروپا نیز اختلاف نظر دارند. اوج این اختلافات را در موضوع دریافت مالیات جدید از شرکت‌های آمریکایی در فرانسه می‌توان مشاهده کرد؛ ترامپ در پاسخ به اقدام ریاست‌جمهوری فرانسه می‌گوید: «ما اقدامات متقابل جدی خود در برابر حماقت مکرون را به زودی اعلام می‌کنیم. همیشه گفته‌ام که شراب آمریکایی بهتر از فرانسوی است!»

سیاست‌های قهری آمریکا، این بار دامن اروپا را گرفت؛ سفیر آمریکا در آلمان اعلام کرد دونالد ترامپ تهدید کرده است که کشور‌های اروپایی که با شرکت هواوی همکاری کنند، این اقدامشان به ضرر همکاری اطلاعاتی آمریکا با آن‌ها خواهد بود.

نشریه فارن پالسی هم در گزارشی به بررسی مناسبات ترامپ با شرکای اروپایی خود طی سه سال گذشته پرداخت، مناسبات دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا با شرکای اروپایی این کشور در سه سال گذشته دچار از هم گسیختگی شده است و تازه‌ترین نمونه این شکاف تصمیم ناگهانی واشنگتن برای خارج ساختن ۹ هزار و ۵۰۰ نظامی این کشور از آلمان تا ماه سپتامبر است؛ اقدامی که اعضای سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) را شوکه کرد.

یکی از مقامات بروکسل که روی سیاست خارجی اتحادیه اروپا کار می‌کند، معتقد است: فاصله از اروپا به عنوان یک اولویت ژئوپلیتیکی از زمان باراک اوباما آغاز شد. اوباما به عنوان رئیس جمهور علاقه‌ای به خاورمیانه نداشته، اما خاورمیانه از نظر جغرافیایی مساله اروپا است. اوباما اولویت‌های خود را از اروپا به چین و آسیا منتقل کرد.

این مقام اتحادیه اروپا ادامه می‌دهد: موضع ترامپ در مسایل بین المللی مهم مانند ایران و کاهش مسئولیت آمریکا در امنیت اروپا، اروپایی‌ها را به سمت فاصله گرفتن از آمریکا سوق داده است و به این باور رسانده که راه خود را در جهان پیش ببرند.     بنابر گزارش CNN آمریکا؛ اتحادیه اروپا و رهبران کشور‌های عضو به انتخاب جو بایدن در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا امید دارند چرا که وی طرفدار چند جانبه گرایی است و انتظار این است که او روابط بین ایالات متحده و اروپا را تقویت کند.

اروپا می‌خواهد با تحت فشار گذاشتن آمریکا، قدرت رو به افول خود را احیا کند و بتواند از دونالد ترامپ امتیاز بگیرد؛ سیاست‌های ترامپ، آمریکا را در یک انزوا بین‌المللی قرار داده و این یک شانس طلایی برای قاره سبز است تا مجدداً قدرت از دست رفته خود بازپس بگیرد.

در پی تلاش آمریکا برای خروج از برجام، ایالات متحده در روز ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۷ رسماً از برجام خارج شد. با وجود اینکه آمریکا از توافق هسته‌ای خارج شده است، واشنگتن تهدید کرده است که اگر شورای امنیت تحریم تسلیحاتی علیه ایران را تمدید نکند با استفاده از یک ماده مندرج در توافق هسته‌ای تمام تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران را بر‌می‌گرداند.

فرآیند اسنپ‌بک [در صورت نقض تعهدات توافق هسته‌ای]تحریم تسلیحاتی را مجدّداً برقرار می‌کند، توسعه موشک‌های بالستیک (که قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای را هم دارند) منع می‌کند و تحریم هوشمند علیه شرکت‌ها و اشخاص را دوباره برمی‌گرداند. به سایر کشور‌های جهان نیز اعلام می‌شود تا حمل‌و‌نقل از مبدا یا به مقصد ایران را بازرسی کنند و [در صورت نیاز]مجاز به ضبط هر نوع محموله‌ای هستند.

آمریکا تمامی سعی خود را می‌کند که با قرار دادن مکانیزم «اسنپ بک» در فرایند حل «مکانیسم ماشه»، آنطور که می‌خواهد به بهانه کارشکنی ایران، بهانه احتمالی خود در آینده را داشته باشد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: ترامپ اروپا برجام فرانسه تحریم موشک روحانی مکانیسم ماشه تمدید تحریم تسلیحاتی ایران کشور های اروپایی دونالد ترامپ شورای امنیت رئیس جمهور هسته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۸۴۶۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیانیه وزارت علوم در حمایت از دانشگاهیان آمریکایی و اروپایی

وزارت علوم با صدور بیانیه‌ای ضمن محکومیت جنایات وحشیانه رژیم کودک‌کش صهیونیستی از مدیران جوامع علمی خواست که به حق آزادی بیان در دانشگاه‌ها احترام بگذارند و از ورود نیروهای امنیتی به دانشگاه‌ها جلوگیری کنند. - اخبار سیاسی -

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری تسنیم، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در محکومیت اقدامات دولت‌های غربی علیه جوامع علمی ضد صهیونیست و حمایت از حرکات آزادی‌خواهانه اساتید و دانشجویان دانشگاه‌های آمریکایی و اروپایی بیانیه‌ای صادر کرد.

بیداری دانشگاهیان آمریکا حاصل رسوایی رژیم صهیونیستی است

متن بیانیه به شرح زیر است:

مردم ستمدیده‌ی فلسطین بیش از شصت سال است که بدترین نوع تروریسم را تجربه میکنند. آیا در دنیای امروز، قساوت دیگری را در این حجم و ابعاد و با این تداوم زمانی می‌شناسید‌؟ به گلوله بستن بانویی در وسط خیابان فقط به جرم اعتراض به سربازِ تا دندان مسلّح، اگر تروریسم نیست پس چیست؟ این بربریّت چون توسّط نیروی نظامی یک دولت اشغالگر انجام میشود، نباید افراطی‌گری خوانده شود؟ یا شاید این تصاویر فقط به این علّت که شصت سال مکرّراً از صفحه‌ی تلویزیون‌ها دیده شده، دیگر نباید وجدان ما را تحریک کند.

جوانان عزیز! من امید دارم که شما در حال یا آینده، این ذهنیّت آلوده به تزویر را تغییر دهید؛ ذهنیّتی که هنرش پنهان کردن اهداف دور و آراستن اغراض موذیانه است. رنج‌های امروز اگر مایه‌ی ساختن فردایی بهتر و ایمن‌تر نشود، فقط به خاطره‌هایی تلخ و بی‌ثمر فرو خواهد کاست. من ایمان دارم که تنها شما جوانهایید که با درس گرفتن از ناملایمات امروز، قادر خواهید بود راه‌هایی نو برای ساخت آینده بیابید و سدّ بیراهه‌هایی شوید که غرب را به نقطه‌ی کنونی رسانده است. (فرازهایی از نامه امام خامنه‌ای به عموم جوانان در کشورهای غربی‌)"

ملت مظلوم و مقتدر فلسطین بیش از 7 دهه تحت اشغالگری رژیم صهیونیستی اسرائیل قرار داشته و از حق مسلم حیات در سرزمین خودشان محروم شده اند.

در 7 اکتبر 2024 عملیات طوفان الاقصی توسط نیروی مردمی حماس برای دفاع از سرزمین فلسطین در مقابل سالها ظلم و اشغالگری صهیونیست‌ها صورت گرفت. رژیم کودک کش اسرائیل به دلیل عجز و ناتوانی در مقابله نظامی با نیروهای جبهه مقاومت، به تداوم ظلم و آدم کشی در غزه به ویژه حمله به مراکز آموزشی و بهداشتی و حمله به کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در سوریه و شهادت رساندن دیپلمات‌های کشورمان پرداخت.

در این مدت بیش از 35 هزار نفر از مردم بیگناه غزه به ویژه زنان و کودکان به دست رژیم غاصب به طرز فجیعی قتل عام شده اند. این حجم کشتار، دل ملت‌های آزاده را در کل جهان به درد آورده و حرکت‌های مردمی در دفاع از ملت مظلوم فلسطین را شکل داده است.

غربی‌ها و طرفداران صهیونیست‌ها با حقیقتی عریان روبرو شده‌اند؛ آحاد ملت‌ها در غرب و آمریکا انگشت به دهان مانده‌اند؛ بازداشت و دستگیری قریب به 2500 دانشجو و استاد در دانشگاه‌های کلمبیا، بوستون، لس‌آنجلس، آستین، تگزاس، ییل، نیویورک، ماساچوست، اموری، هاروارد، براون، میشیگان، مینه‌سوتا، برکلی و ده‌ها دانشگاه دیگر با ورود خشن پلیس و استفاده از گاز اشک‌آور تنها به جرم فریاد علیه نسل‌کشی صهیونیست‌ها در قتل عام 35 هزار فلسطینی بیگناه که قریب به 15 هزار تن از آنها کودکانی‌اند که الفبای زندگی را تجربه نکرده‌اند؛ رخدادی که ذهنیت و تصویر دموکراسی در غرب را همچون تبلی توخالی در برابر افکار عمومی به لرزه انداخت و زنجیره اعتراضات فراگیری را علیه حمایت‌های بی چون و چرای متحدان این رژیم کودک‌کش در جوامع علمی ایجاد کرد.

اکنون موجی جدیدی از بیداری در وجدان انسان‌ها به ویژه دانشگاهیان در سراسر دنیا آغاز شده که نوید دهنده حرکت و نهضتی پایدار و مداوم در احقاق حق ملت مظلوم فلسطین می باشد. دانشگاهیان در سراسر دنیا به ویژه کشورهای آمریکایی و غربی بر اساس دفاع از انسانیت و حقوق بشر، جنبش های بشردوستانه به راه انداخته اند و موجی از حمایت و پشتیبانی از مردم مظلوم غزه به راه انداخته اند.

ضمن حمد خداوند و سپاس از دانشگاهیان در سراسر دنیا به ویژه دانشگاهیان عزیزی که در دل کشورهای مدعی حقوق بشر، بر اساس مسئولیت و وظیفه انسانی و احترام به حق حیات یک ملت و با آگاهی و شجاعت با شکل دادن تجمعات متعدد در دانشگاه‌ها خواهان پایان دادن به ظلم و تجاوز در سرزمین های اشغالی و احقاق حق ملت مظلوم فلسطین هستند، اعلام می داریم تا پایان دادن این اشغالگری و محکومیت رژیم صهیونیستی این حرکت را ادامه دهید.

وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ضمن محکومیت جنایات وحشیانه و ددمنشانه رژیم کودک‌کش صهیونیستی و محکوم کردن برخوردهای امنیتی با دانشجویان و اساتید، از مدیران جوامع علمی و نهادهای مرتبط در کشورهای اروپایی و آمریکایی درخواست می‌نماید، به حق آزادی بیان در دانشگاه‌ها احترام بگذارند و از ورود نیروهای امنیتی به دانشگاه‌ها برای سرکوب دانشگاهیان جلوگیری کنند. به امید پیروزی نهایی ملت فلسطین و اقامه نماز در قدس شریف ان‌شاءالله»

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • فضای ورزشی اروپا از ایران بهتر است اما آنجا بهشت نیست! / فیلم
  • پیشتازی ترامپ در مقابل بایدن در مهمترین موضوع برای آمریکایی‌ها
  • بیانیه وزارت علوم در حمایت از دانشگاهیان آمریکایی و اروپایی
  • اعتراف روزنامه غربگرا: ایران  سه بر صفر از آمریکا جلو است
  • مزه دورکاری در اقتصاد آمریکا
  • آمریکا این بار با اف ۱۵ های جدید جیب عربستان را خالی می‌کند
  • جیب‌بُرترین شهر و کشور اروپایی
  • بورل: آمریکا دیگر هژمونی ندارد؛ روسیه تهدیدی وجودی برای اروپاست
  • آمریکا دیگر هژمونی ندارد/ روسیه تهدیدی وجودی برای اروپاست
  • بورل: آمریکا دیگر هژمونی ندارد/ روسیه تهدیدی وجودی برای اروپاست