Web Analytics Made Easy - Statcounter

برای اولین بار ارتباط بین از بین رفتن یخچال های طبیعی و فعالیت های انسانی عامل تغییرات اقلیم مشخص شد.

به گزارش «انرژی امروز» از کربن بریف، پیش از این دانشمندان توانسته بودند در موارد متعددی ردپای تغییرات اقلیم با عامل انسانی را در انواع و اقسام شرایط آب و هوایی بد از جمله امواج گرما، سیلابها، آتش سوزی های جنگل و خشکسالی ها بیابند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حالا برای اولین بار دانشمندان توانستند تاثیرات تغییرات اقلیم بر روی گونه های ویژه در کاهش شدید یخچال ها را کمی سازی کنند.

مطالعات جدید نشان داده است که تغییرات اقلیم که توسط بشر به وجود می آید در سال 2018 دست کم ده برابر بیشتر بر «از بین رفتن توده» یخچال ها در کوه های آلپ جنوبی نیوزلند موثر بوده است.

در سال 2011 هم از بین رفتن توده یخی دست کم شش برابر بیشتر توسط تغییرات اقلیم رخ داد.

این یافته چندان هم عجیب نیست. اما دانشمندان این تحقیق احتمالا تاثیرات تغییرات اقلیم بر کاهش یخچال ها را دست کم گرفته بودند و دلیل آن تمرکز این محققین به صورت جداگانه بر سال های مورد بررسی بوده است به جای آن که یک روند چند ساله را در نظر بگیرند.

 

جرم نامتعادل

این تحقیق نشان داد که در تمامی کره زمین یخچال ها با سرعتی بسیار بالا در حال عقب نشینی هستند. البته پیش از این هم تا حدود عقب نشینی یخچال ها به فعالیت های انسانی ربط داده می شد.

اینکه چگونه یک یخچال در طولانی مدت عقب نشینی یا پیشروی می کند بستگی دارد به «تعادل جرم» آن. «تعادل جرم» تفاوت بین مقدار برفی است که یک یخچال سالانه دریافت می کند و مقدار برفی که همان یخچال با ذوب شدن برف، با بهمن و یا عوامل دیگر از دست می دهد.

در سال هایی که از دست دادن خالص برف اتفاق می افتد یک یخچال بیشتر از آن چه که یخ دریافت کند، از دست می دهد. البته معمولا یک فاز تاخیری قبل از عقب نشین یخچال وجود دارد. به گفته یکی از دانشمندان این تحقیق این فاز تاخیری می تواند از چند سال تا حتی صد سال متغییر باشد.

این مطالعه اولین بار است که تاثیر گرمایش زمین در تغییرات تعادل جرم یخچال ها را در یک سال نشان می دهد.

این نتایج نشان می دهد که تغییرات اقلیمی که عامل آنها انسانی هستند تغییرات در دوساله کاهش جرم یخچال های در آب جنوبی نیوزلند را تشدید کرده است.

نیوزلند حدود 3 هزار یخچال طبیعی دارد که بیشتر آنها در آلپ جنوبی هستند. دانشمندان تاثیرات تغییرات اقلیم را بر روی یخچال های آلپ جنوبی در سال های 2011 و 2018 بررسی کردند. این دو سال به این دلیل انتخاب شده است که در این بازه زمانی بالاترین رکورد ذوب یخچال های نیوزلند ثبت شدند.

دانشمندان برای این که بدانند تعادل جرم چگونه تغییر می کند از آزمون «بررسی خط برف» استفاده کردند. عکس برداری از این یخچال ها هم بخشی از تحقق آنها بود.

پس از آن شبیه سازی یخ از بین رفته بر اساس دو سناریو انجام شد. در سناریوی اول شامل تمامی فاکتورهای تاثیر گذار انسانی انتشار گازهای گلخانه ای بود. سناریوی دوم تمامی فاکتورها به غیر از عامل انسانی را بررسی کرد.

نتایج نشان داد که در سال 2011 تغییرات اقلیم دست کم شش برابر و در سال 2018 دست کم 10 برابر بیشتر باعث از بین رفتن یخچال ها شد.

برچسب هاانرژی امروز یخچال طبیعی

منبع: انرژی امروز

کلیدواژه: انرژی امروز یخچال طبیعی آسیا اروپا انرژی امروز ایران بین الملل تحریم خبرگزاری بین المللی خبرگزاری داخلی خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا ریاست جمهوری سازمان های بین المللی سایتهای اینترنتی شرکت ملی نفت ایران NIOC شرکت های بین المللی مجلس شورای اسلامی نفت خام وزارت نفت وزارت نیرو تغییرات اقلیم بین رفتن یخچال ها دست کم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت energytoday.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «انرژی امروز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۸۴۶۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تخریب آثار تاریخی در باران شدید کرمان؛ قسمت اسلامی قلعه نرماشیر ریخت

در جریان بارندگی‌های اخیر و سیلابی که در استان‌های سیستان و بلوچستان، کرمان، یزد و اصفهان به‌راه افتاد بسیاری از بنا‌ها و محوطه‌های تاریخی دچار آسیب‌های جدی شدند. پیگیری از مسئولان میراث فرهنگی استان سیستان و بلوچستان مشخص کرد که بیش از ۱۸۴ میلیارد ریال به بنا‌ها و آثار تاریخی استان آسیب وارد شده است. روز گذشته نیز فعالان میراث فرهنگی در زواره خبر دادند که آبگرفتگی، ۲۰۰ خانه تاریخی را تخریب کرده و خسارت شدیدی به ۱۰ خانه صفوی و قاجاری زواره وارد شده است.

  بخش اسلامی قلعه نرماشیر کاملاً فروریخته

به گزارش ایلنا، «محسن موحدی» معاون میراث فرهنگی استان کرمان نیز به تخریب بنا‌های تاریخی استان پس از بارندگی‌های اخیر اشاره کرد و گفت: استان کرمان منطقه جغرافیایی بسیار وسیعی است که آثار و بنا‌های تاریخی این استان در اقلیم کوهستانی و کویری آن پراکنده هستند.

او گفت: اغلب آثاری که در استان کرمان به دنبال بارش‌های اخیر دچار آسیب شده‌اند مربوط به اقلیم کویری است چراکه در بنا‌های این منطقه معمولا بیشترین مصالحی که به‌کار رفته، خاک و کاهگل است.

موحدی درخصوص آمار موجود و میزان خسارتی که سیل به بنا‌ها و محوطه‌های تاریخی وارد کرده است، اعلام کرد: اداره میراث فرهنگی استان کرمان همچنان در حال جمع‌بندی خسارات سیل کرمان است که به محض تکمیل به وزارت میراث فرهنگی ارسال می‌شود، اما مهمترین آثاری که هم‌اکنون تخریب شده‌اند یخچال تاریخی سیرجان و قلعه نرماشیر است که قسمت مربوط به دوره اسلامی آن کاملا فروریخته.

معاون میراث فرهنگی افزود: خوشبختانه پلان و نقشه‌های بنا‌های تاریخی تخریب شده موجود هستند که بر اساس اطلاعات موجود می‌توان این بنا‌ها را به‌سرعت مرمت و بازسازی کرد.

نجات یخچال خراب سیرجان پس از بارندگی!

یخچال تاریخی سیرجان که سال‌ها قبل بدون توجه به تذکر میراث فرهنگی توسط مالک به‌صورت کاملا خودسرانه و غیراصولی مرمت شده بود، گنبد آن در جریان بارندگی و سیلاب اخیر، فروریخت.

معاون میراث‌فرهنگی استان کرمان درباره این اثر گفت: یخچال تاریخی سیرجان که یکی از مهمترین بنا‌های تاریخی کرمان است سال‌ها قبل بدون اخذ مجوز و توجه به تذکرات میراث فرهنگی توسط مالک مرمت شد که در آن زمان امکان مداخله توسط کارشناسان میراث فرهنگی وجود نداشت چراکه هر اقدامی صورت می‌گرفت این اثر تاریخی بیشتر تخریب می‌شد.

او گفت: یخچال تاریخی سیرجان، اما پس از بارندگی دچار تخریب جدی شد و گنبد مرمت شده آن فرو ریخت که درحال حاضر با توافقی که با مالک صورت گرفته، قرار است این بنای ارزشمند با اصولی علمی مرمت شود تا پایداری خود را در مواجهه با بلایای طبیعی حفظ کند.

موحدی، اما در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه چه تعداد بنای تاریخی شاخص در استان کرمان وجود دارد که توسط مالکین دچار دخل و تصرف‌های جدی می‌شود، ادامه داد: این سوال سختی است، اداره میراث‌فرهنگی استان کرمان تلاش دارد آثار و بنا‌هایی که در اختیار بخش خصوصی و دولتی هستند را به‌طور مداوم رصد کند. درحال حاضر بنا‌هایی که در اختیار میراث فرهنگی وضعیت خوبی دارند و در شرایط مناسبی نگهداری می‌شوند، اما بنا‌هایی که در اختیار دستگاه‌های دولتی از جمله اوقاف هستند به دلیل وجود وارث بیشتر مورد آسیب و تخریب قرار می‌گیرند.

دیگر خبرها

  • گرمایش جهانی چگونه بر وقوع بلایای طبیعی تاثیر می‌گذارد؟
  • بازار رمزارز‌ها / سقوط بیت‌کوین و اتریوم پیش از رویداد هنگ‌کنگ
  • جدیدترین قیمت رمزارزها در جهان: ۱۱ ارديبهشت
  • نزول بیت‌کوین و اتریوم / قیمت روز ارزهای دیجیتال
  • تخریب آثار تاریخی در باران شدید کرمان؛ قسمت اسلامی قلعه نرماشیر ریخت
  • نامه رهبر انقلاب به دانشجویان منشا تحولات عظیم اروپا و آمریکا شد
  • جدیدترین قیمت رمزارزها در جهان: ۱۰ ارديبهشت
  • هشدار دانشمندان در مورد «سندرم غرق شدگی» شهر‌های ساحلی جهان 
  • آمار تصادفات عید امسال به نظر من اصلاً رسمیت ندارد/ ده برابر کشورهای پیشرفته در تصادف کشته می‌دهیم
  • جدیدترین قیمت رمزارزها در جهان: ۹ ارديبهشت