Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-07@02:40:26 GMT

اتفاقی که باید زودتر می‌افتاد!

تاریخ انتشار: ۲۷ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۹۹۱۹۶۴

اتفاقی که باید زودتر می‌افتاد!

به‌تازگی فراخوان رویداد بزرگ «جایزه ادبی مشهد» در حوزه‌های شعر، داستان و روایت‌نگاری منتشر و از پوستر این رویداد هم رونمایی شده است. این رویداد را خانه هنرمندان شهرداری مشهد برگزار می‌کند و زمان برگزاری آن احتمالاً پاییز امسال خواهد بود.

محمدکاظم کاظمی، شاعر و پژوهشگر

به‌تازگی فراخوان رویداد بزرگ «جایزه ادبی مشهد» در حوزه‌های شعر، داستان و روایت‌نگاری منتشر و از پوستر این رویداد هم رونمایی شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این رویداد را خانه هنرمندان شهرداری مشهد برگزار می‌کند و زمان برگزاری آن احتمالاً پاییز امسال خواهد بود.

به راستی که مشهد و حتی خراسان سال‌هاست از یک رویداد مهم ادبی در سطح ملی خالی است. از آخرین دوره برگزاری جشنواره «از توس تا نیشابور» دو سال گذشته است و تنها جشنواره ملی ادبی خراسان، عملاً تعطیل شده است. این در حالی است که در بعضی جاهای دیگر در کشور که شاید از نظر وسعت در اندازه خراسان نباشند جشنواره‌های سالانه ملی برگزار می‌شود، همچون جشنواره ملی شمس در شهر خوی و جشنواره ملی جم در شهر جم.

خراسان هم از نظر وسعت جغرافیایی، هم از نظر پیشینه ادبی و هم از نظر مفاخر ادبی درگذشته و زنده این مرز و بوم، از قطب‌های ادبی کشور است و نباید از رویدادهای بزرگ ادبی نیز خالی باشد. به راستی چرا چنین است؟ شاید یکی از دلایل آن، دور بودن از مرکز باشد و مرکزگرایی که در تصمیم‌گیری‌ها و امکانات فرهنگی وجود دارد. اما مشهد خودش پایتخت فرهنگی کشور است با نهادها و سازمان‌های بزرگی که هر کدام در سطح کشور دارای وجاهت ملی هستند، همچون آستان قدس رضوی، دانشگاه فردوسی مشهد، سازمان فرهنگی هنری شهرداری و ...

برای شهری با چنین ظرفیت و امکاناتی لازم نیست برگزاری چنین رویدادی منتظر تصمیم‌های مرکز باشد، که خراسان خود، مرکز است.

اما به راستی چرا چنین رویدادی در مشهد کمتر شکل می‌گیرد؟ به نظر می‌رسد یکی از دلایل آن می‌تواند این باشد که وجه ادبی مشهد، در پرتو وجه مذهبی آن قرار گرفته و لاجرم مقداری کمرنگ شده است. مسلماً اگر این مرکزیت مذهبی و مرکزیت ادبی در دو شهر متفاوت بودند، بهره‌وری بیشتری صورت می‌گرفت. ولی حقیقت این است که ما می‌توانیم این ظرفیت‌ها را به کمک هم بگیریم و هم‌افزایی کنیم.

البته نباید این را از نظر دور بداریم که برگزاری یک رویداد بزرگ ادبی برای رشد ادبیات یک شهر بسنده نیست. من بارها در جلساتی حضور داشته‌ام که در آن‌ها درباره ضرورت فعالیت‌های کلان ادبی و گاه برنامه‌های نمادین بزرگ صحبت شده است و من همیشه دغدغه‌ام را نسبت به قسمت سازنده و پرورنده ادبیات یعنی فعالیت‌های آموزشی، انتشاراتی و کارگاهی بیان کرده‌ام. از طرفی این فعالیت‌ها هم بدون یک رویداد بزرگ دیده نمی‌شود. همچنان که در ورزش، هم برگزاری مسابقات داریم و هم تمرین‌های روزانه فشرده و سخت و اردوهای مقدماتی، در ادبیات هم می‌باید این دو همراه با همدیگر باشند. خراسان در دهه ۷۰ فاقد یک رویداد بزرگ ادبی بود، ولی در پرورش شاعران جوان، بسیار مولد بود و جالب است که دبیر این جایزه یعنی حسین لعل‌بذری در دهه ۷۰ از دانش‌آموزان بسیار مستعد خراسان و از برندگان جایزه‌های دانش‌آموزی در سطح کشور بود؛ همچنان که دبیر بخش شعر آن، جواد گنجعلی در شعر چنین موقعیتی داشت. البته این را هم می‌دانیم که در همان سال‌ها نیز هم فعالیت‌های آموزشی و اردویی وجود داشت و هم مسابقات کشوری؛ چیزی که به افراد بالیده در آن اردوها و جلسات، انگیزه تلاش و جدیت بیشتر می‌داد و سبب می‌شد که در سطح کشور دیده شوند.

به واقع رویدادهای بزرگ، باید محصول و ویترین فعالیت‌های مستمری باشند که در طول سال تداوم می‌یابند و در برگزاری یک جایزه، حاصل خود را به نمایش می‌گذارند. طبیعتاً برای مخاطبان بیرونی و مسئولان، این رویداد بزرگ بیشتر ملموس و مؤثر است و همین، برگزاری آن را توجیه می‌کند و حمایت همه مسئولان از آن را ضروری می‌سازد.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: جایزه ادبی مشهد شاعران رویداد بزرگ فعالیت ها یک رویداد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۹۱۹۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری رویداد ملی مسئله محور «شروع» در دانشگاه کردستان

 مدیر توسعه کارآفرینی، مراکز رشد و نوآوری دانشگاه کردستان اظهار کرد: در رویداد «شروع» نیاز‌های فناورانه از طریق شرکت‌ها به صورت مسئله محور مطرح می‌شود و دانشجویان و یا هر یک از اعضای هیات علمی ایده‌ای در این حوزه داشته باشند، به شرکت معرفی خواهد شد.

نوید رضایی ادامه داد: شرکت مورد نظر با صاحب ایده وارد مذاکره خواهد شد و در صورتی که ایده مطرح شده قابلیت تامین نیاز شرکت را داشته باشد، از طریق تسهیلات و یا کمک بلاعوض، صاحب ایده را حمایت خواهد کرد.

وی با اشاره به اینکه این رویداد در دانشگاه‌های مختلف برگزار شده، عنوان کرد: این رویداد برای نخستین بار در دانشگاه کردستان و با حضور دانشجویان و اعضای هیات علمی علاقمند و صاحب ایده برگزار می‌شود.

رضایی مزایای شرکت در این جشنواره را آشنایی با فضای کار اشتراکی، فضای کارگاهی، خدمات مالی، ایجاد شبکه ارتباطی، آموزش و توانمندسازی دانست و خاطرنشان کرد: هدف از برگزاری این رویداد ایجاد زمینه و شرایط مناسب برای آشنایی دانشجویان با مسائل فناورانه در قالب انجام پروژه‌های علمی، حمایت از سرمایه‌های انسانی و استعداد‌های علمی کشور و تبدیل خلاقیت و دستاورد‌های علمی به محصولات قابل ارائه به بازار است.

باشگاه خبرنگاران جوان کردستان سنندج

دیگر خبرها

  • برگزاری رویداد ملی مسئله محور «شروع» در دانشگاه کردستان
  • برگزاری رویداد «شهید اصلانی» در چهارمحال و بختیاری
  • برگزاری رویداد جایزه جوانی جمعیت در آذربایجان غربی
  • برگزاری مناظره علمی پیرامون لایحه عفاف و حجاب در مشهد
  • برگزاری نخستین رویداد ملی غذایی «فبین فود» در مشهد
  • رویداد صدرا به دنبال همکاری با شرکت‌ها و صنایع بزرگ همدان
  • برگزاری اولین رویداد میزهای تخصصی سند ملی زیارت در مشهد
  • برگزاری سومین دوره مسابقات تنیس روی میز اپن آزاد بزرگسالان در مشهد
  • ویدیو/ اجتماع بزرگ صادقیون در مشهد
  • یوروویژن ۲۰۲۴ زیر سایه تهدیدات تروریستی؛ همه آنچه باید درباره بزرگترین رویداد موسیقی زنده جهان دانست