Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-29@05:32:10 GMT

معرفی ستارگانِ نوجوان شهر

تاریخ انتشار: ۲۷ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۹۹۳۹۱۲

معرفی ستارگانِ نوجوان شهر

ایسنا/اصفهان دی ماه سال گذشته بود که جشنوارۀ «منظومۀ ستارگان درخشان» از نوجوانان ۱۲ تا ۱۸ سالِ علاقه‌مند در ۱۳ رشتۀ مختلف خواست تا در چند سطر درباره خود و اهدافی که در آینده دارند بنویسند و ایده‌ای برای خوشحال کردن مردم ارائه دهند. شب گذشته در اختتامیه‌ای مجازی با حضور پنج سخنران، برگزیدگان این جشنواره معرفی شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محمد احمدی فیض آبادی، دبیر اجرایی جشنوارۀ «منظومۀ ستارگان درخشان» در مراسم اختتامیه، گزارشی از این جشنواره ارائه داد و گفت: این جشنواره در سال ۹۸ توسط  ادارۀ فرهنگی سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری اصفهان کلید خورد و ۷۰۰ نفر از شرکت کنندگان در بازه سنی ۱۲ تا ۱۸ سال با ارائه ایده در مدارس و گذرگاه‌های فرهنگی به صورت حضوری در آن شرکت کردند.

وی با اشاره به اینکه بالاترین میزان استقبال از این جشنواره به نوجوانان پایه دهم برمی‌گردد، توضیح داد که بیشترین میزان شرکت کنندگان نیز به رشته هنرهای نمایشی و سینما و تلویزیون اختصاص داشته است.

فیض آبادی، خاطر نشان کرد: رشته تحصیلی بیشتر شرکت کنندگان این جشنواره تجربی بود و کمترین شرکت کنندگان دانش آموزان هنرستانی بودند که این موضوع جای تأمل دارد.

دبیر اجرایی جشنواره منظومه ستارگان با اشاره به سه مرحله‌ای بودن ثبت‌نام شرکت کنندگان «منظومه ستارگان درخشان» گفت: مجموع شرکت‌کنندگان این جشنواره ۱۵۰۰ نفر بود که ۴۵۰ نفر به رقابت دور دوم رسیدند و از میان آنها ۱۳ نفر به مرحله نهایی راه یافتند.

اسما نکویی، رئیس گروه شهر دوستدار کودک نیز با اشاره به بحث داوری این جشنواره گفت: جشنواره منظومه ستاره های درخشان با ۸ داور پیگیری و هر ایده توسط دو داور بررسی شد. فرم‌های داوری بدون نام و با کد بررسی می‌شد و در نهایت بر اساس میزان میانگین در هر گروه و رشته شرکت کنندگان برتر انتخاب شدند.

رئیس گروه شهر دوستدار کودک با ابراز خرسندی از اینکه برگزیدگان غالبا نوجوانان فعال و با سوابق مشارکت جویی در خانه نوجوان بودند، گفت: اهمیت مشارکت‌های اجتماعی در سنین کودکی و نوجوانی در اینجا مشهود است و امیدوارم این عزیزان همواره به یاد داشته باشند که آنچه دوست دارند را به مرحله اجرا دربیاورند.

در ادامه، سعید صرامی، مدیر فرهنگسرای پایداری با یادآوری ۲۳ اسیر نوجوانی که به اسارت رژیم بعثی عراق درآمدند، از برگزیدگان جشنواره منظومه ستارگان درخواست کرد که همواره ستارگان دفاع مقدس را سرلوحه برنامه‌هایشان قرار دهند.

سید صالح خشوعی، رئیس اداره فرهنگی سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری اصفهان از دیگر سخنرانان مراسم اختتامیه جشنواره منظومه ستارگان بود که ضمن ابراز خشنودی از گذراندن مسیری هشت ماهه در کنار نوجوانان، اظهار کرد: حس مسئولیت پذیری، کار تیمی، مشارکت جویی، احترام به سلایق، تحمل آرا، رواداری و کار اجرایی را در این مسیر تمرین کردیم که دستاورد مهمی است. در این جشنواره با گذراندن مراحل و کارگاه‌های مختلف، مفهوم ستاره شدن را آموختیم و اگر هدفمان اعتلای شهر و کشور و همچنین خوشحال کردن مردم شهر باشد، آن وقت است که می‌توانیم بگوییم ستاره شده‌ایم.

وی با اشاره به بیت «تو مگو همه به جنگند و ز صلح من چه آید/تو یکی نه‌ای هزاری تو چراغ خود برافروز» به مخاطبان این جشنواره گفت: این مسیر را با هدف دنبال کنید و راهتان را ادامه دهید چرا که تمام این اتفاقات مقدمه‌ای برای رسیدن به همین مفهوم بزرگ بوده است.

علیرضا روحانی، معاون فرهنگی هنری سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری اصفهان نیز به عنوان پنجمین سخنران در ادامه توضیح داد: همواره بر این باور بودم که عمل باید جایگزین حرف باشد. کار را شما انجام دادید، تیم اجرایی منظومه ستارگان درخشید و با ایثار و از خودگذشتگی و در کنار هم بودن منظومه را تشکیل دادید.

وی افزود: جشنواره منظومه ستارگان ثابت کرد که می‌توان با تنوع و تعدد در نگاه، پوشش، آرا، دیدگاه وفرهنگ،  نظم زیبایی را پدید آورد.

به گزارش ایسنا، «کیهان سلیمانی» کنشگر کسب و کار، «علی مصدق» هنرآفرین موسیقی‌های بومی و ملی، «شمیم ابراهیمیان» هنرآفرین هنرهای نمایشی و تلویزیون، «زهرا طباطبایی» کنشگر رسانه، «دلارام قلع ریز» هنرآفرین صنایع دستی، «فاطمه سادات مارانی» کنشگر و هنرآفرین دارای معلولیت، «مریم دهقانی» کنشگر مذهبی، «مبینا چگونیان» هنرآفرین هنرهای تجسمی و شهری، «مریم مومنی» کنشگر در زمینه اجتماعی و مدنی، «سارا شفیعی» هنرآفرین ادبیات فارسی، «فاطمه ترکان» کنشگر مدیریت، «سید امین دانش» کنشگر ابداع و اختراع و «نیلوفر عنایتی» کنشگر ورزش و تربیت بدنی، ۱۳ برگزیدۀ  ۱۳ بخش از جشنواره «منظومه ستارگان درخشان» بودند که در اختتامیه جشنواره از آنان نیز تقدیر شد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری جشنواره شهرداری اصفهان سخنراني جشنواره منظومه ستارگان ستارگان درخشان شرکت کنندگان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۹۳۹۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هیچ چیز جز گوشی موبایل لازم ندارید

محمدرضا خردمندان کارگردان سینما در اولین دورهمی جشنواره «آسمون» ویژه تولیدات فضای مجازی نوجوان به اهمیت فیلمسازی در نوجوانی اشاره کرد و گفت: هیچ چیز جز گوشی موبایل لازم ندارید.

به گزارش ایسنا، طبق گزارش رسیده،اولین دورهمی آسمونی‌ها در جشن ۱۰ سالگی فعالیت «بادبوم» ویژه فعالیت‌های سینمایی نوجوان‌ها در مجموعه‌های سینمایی و تلویزیونی، با حضور حمید امامی دبیر جشنواره و محمدرضا خردمندان کارگردان سینما در خانه هنرمندان برگزار شد.

ابتدا، سید حمید امامی مدیر بادبوم به جمع هنروران نوجوان حاضر در جشن اشاره کرد و گفت: ما در این جمع قرار بود یک دورهمی ساده داشته باشیم اما کار گسترده شد و بخاطر محدودیت‌ فضا، نصف بچه‌هایی که قرار بود دعوت شوند، دعوت نشدند و ان شالله دورهمی بعدی در ورزشگاه آزادی باشد.

امامی: تلاش کردیم موضوعات «آسمون» را مطابق با نوجوانان انتخاب کنیم/ می‌توانید آینده خود را بسازید

او به آغاز فعالیت بادبون در سال ۹۳_۱۳۹۲ پرداخت و از خانواده‌های بچه‌های عضو بادبوم قدردانی کرد و افزود: از تمام پدر و مادران بچه‌های عضو بادبوم بخاطر اینکه این‌ سال‌ها با ما ساختند، درحالی که بارها موقعیت بادبوم عوض شد، تشکر می‌کنیم.

دبیر جشنواره «آسمون» از آغاز یک جشنواره جدید خبر داد و ادامه داد: امروز آغاز رسمی جشنواره آسمون است؛ این جشنواره ویژه تولید محتوای برای بچه‌های ۹ تا ۱۸ سال است که جوایز بسیار ارزشمندی دارد و که آغاز رسمی آن با شماهایی است که در این مدت با ما بودند.

امامی با بیان اینکه موضوعات و جوایز و تمام جزئیات جشنواره در asemoonfest.ir آمده است،  تاکید کرد: سعی شد موضوعاتی انتخاب شود که کاملا مربوط با نسل ضد و دهه هشتاد و نودی‌ها باشد چون می‌خواهیم ثابت کنیم نوجوان‌ها می‌توانند آینده‌ خودشان را شکل بدهند.

خردمندان:‌ برای فیلمسازی از خودتان شروع کنید

سپس، محمدرضا خردمندان کارگردان سینما در سخنانی نوجوانی را بهترین دوره زندگی هر فرد دانست و افزود: باید برای دوره نوجوانی به‌شدت تلاش کرد و اشتباه اینجا جایز است و حتما در بزرگسالی می‌توان از اندوخته‌های آن استفاد کرد.

او از تکرار تجربه در نوجوانی به‌عنوان یک توصیه یاد کرد و تاکید کرد: در نوجوانی باید بسیار تجربه کرد؛ این دوره فرصتی برای آزمون و خطاست و هیچ اشکالی ندارد که خطا کنیم، چراکه این تجارب مواد خام آینده خواهند شد تا از آن‌ها استفاده مفید کنیم.

این فیلمساز در توصیه‌هایی برای نوجوانانی که قصد دارند در عرصه فیلمسازی و بازیگری فعالیت کنند، گفت: من خودم در سینما کارم را با فیلم کوتاه و ارزان‌قیمت شروع کرده‌ام. به بچه‌هایی که می‌خواهند کارگردانی و بازیگری را در آینده دنبال کنند، توصیه می‌کنم از خودتان و تجارب و خاطراتتان شروع کنید؛ تمام آنچه که شما هستید و تجریه شخصی دارید و آن چیزهایی که هویت شماست برای شروع فیلمسازی به شما کمک خواهند کرد.

خردمندان: به اولین چیزی که نیاز دارید، ایده است

خردمندان از ایده به‌عنوان اولین مرحله برای فیلمسازی یاد کرد و گفت: یک فیلمساز و نویسنده اول چیزی که برای شروع نیاز دارد، ایده است. من در ابتدای راه یک توصیه دارم، به تجربیات شخصی خودتان رجوع کنید چون بهترین ایده فیلمسازی از خودتان و خاطرات شماست پس در خاطرات‌تان جستجو کنید که چه لحظاتی در زندگی دارید که شما را تحت تاثیر قرار داده و آن اتفاق را به خوبی می‌شناسید و همراه با رنج و حس غرور و ... است و نسبت به آن اطلاعات کامل دارید و همین‌ها قابلیت ساخت یک فیلم کوتاه را به شما خواهد داد، چراکه به ابعاد آن اشراف دارید.

او به ذکر نمونه‌هایی از تجارب مشترک بچه‌ها پرداخت و عنوان کرد: درباره دوچرخه و شغل پدرتان و موضوعاتی که به‌خوبی آن را می‌شناسید، فیلم بسازید که جزئیات قابل لمس از آن‌ها در ذهن داشته باشید که همگی برامده از تجربه شخصی شماست. همه فیلمسازان بزرگ، اولین داستان و شعر و فیلم را از تجربه درونی و غنی شده خودشان ساخته‌اند. البته اینکه آیا این خاطرات به‌تنهایی برای ساخت فیلم کافی است، باید بگویم خیر! بلکه باید به آن‌ها واقعیت و تخیل اضافه کنیم تا فیلم به یک اثر هنری تبدیل شود.

کارگردان "بیست و یک روز بعد" تجاربی از فیلمسازی خود را با نوجوان‌ها به اشتراک گذاشت و گفت: من وقتی نوجوان بودم در اوایل دهه ۷۰ یک همکلاسی داشتم که شرایط اقتصادی خوبی نداشت و همین موجب مشکلاتی می‌شد که مدیران مدرسه قصد داشتند او را اخراج کنند و  این سوژه برای من محور یک داستان شد چون او را به‌خوبی می‌شناختم.من این داستان را با چاشنی تخیل نوشتم و چاپ شد و اولین تجربه نویسندگی من رقم خورد و من فهمیدم می‌توانم از خاطراتم داستان بنویسم. در ادامه من برای فیلمسازی از این روش استفاده کردم و فیلم "بیست و یک روز بعد" که قصه‌ی واقعی داشت را با هدف حرکت به‌سمت درون مایه تخیل به آن آمیخته شد تا بتوانیم در فیلم حرفی داشته باشیم.

خردمندان خطاب به حاضرین گفت: توصیه می‌کنم تجربیات و خاطرات‌ خودتان را درباره موضوعات و دوستانی که به‌شدت آن‌ها را می‌شناسید، بنویسید که برای شما تولید داستان می‌کنند. به‌نظرم فیلم ساختن به‌شدت ارزان و آسان شده و هیچ چیز جز گوشی موبایل برای فیلم‌سازی لازم نیست و این امکاناتی است که در دست همگی قرار دارد.

او افزود: بچه‌هایی که می‌خواهند بازیگر شوند باید ده برابر یک نقش را در زندگی روزمره خودشان بازی کرده باشند و ده‌ها قدم از یک تست بازیگری جلوتر باشند و یادبگیرند که تقلید کنند و افعال دیگران را شبیه‌سازی کنند و برای نقش‌های مختلف شناسنامه درست کنند. مدل راه رفتن، حرف زدن و فکر کردن زندگی افراد و مشاغلی  مثل نجار، بنا و پزشک را مرور کنند تا آماده همکاری با یک فیلم باشند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تجلیل از برگزیدگان جشنواره قرآنی «پله‌های آسمانی» در تبریز
  • معرفی اعضای شورای سیاست‌گذاری و دبیر جشنواره فیلم کوثر
  • سومین جشنواره چند رسانه‌ای گردشگری کشور به میزبانی کرمان برگزار می‌شود
  • رقابت ۱۰ گروه در جشنواره هنر‌های نمایشی کودک و نوجوان آذربایجان غربی
  • فعالیت های فرهنگی در فرودگاه های کشور +فیلم
  • معرفی برگزیدگان نخستین جشنواره ملی کیش بهشت خانواده‌ها
  • هیچ چیز جز گوشی موبایل لازم ندارید
  • تقدیر از برگزیدگان سیزدهمین جشنواره نوجوان سالم
  • گروه های جشنواره هنرهای نمایشی مازندران معرفی شدند
  • معرفی گروه‌های راه یافته به مرحله استانی جشنواره هنر‌های نمایشی