Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-07@07:02:06 GMT

«فردوس»؛ تهدیدی برای شهر مردگان

تاریخ انتشار: ۲۷ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۹۹۵۵۶۷

«فردوس»؛ تهدیدی برای شهر مردگان

به گزارش روزنامه فیگارو، عملیات ساخت بزرگراهی برای اتصال دو منطقه بزرگ در قاهره پایتخت مصر در نزدیکی منطقه تاریخی «قرافه» موسوم به شهرمردگان، این مکان تاریخی دنیای اسلام را با خطر جدی مواجه کرده است.

هفته گذشته بولدوزرها در گورستان شمالی شهر مردگان دیوار مقبره‌ها را خراب کردند تا مسیر برای ساخت بزرگراه فردوس فراهم شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قدمت مقبره‌های این گورستان به اوایل قرن بیستم برمی‌گردد و برخی از آنها آرامگاه نویسندگان و سیاستمداران معروف هستند.

در گورستان جنوبی که قدمت بیشتری دارد نیز چند صد مقبره تخریب و در عوض یک پل هوایی غول پیکر ساخته شده است. در سایه این پل زیارتگاه لیث بن سعد فقیه ایرانی الاصل جهان اسلام قرار دارد که قدمت آن به سده ۷۰۰ میلادی برمی‌گردد.  

همزمان که بولدوزرها به تخریب منطقه مشغول بودند، خانواده‌ها سراسیمه خود را برای بردن اجساد عزیزانشان رساندند. برخی نیز با خطر از دست دادن خانه‌هاشان مواجه شدند؛ اگرچه این منطقه با نام شهر مردگان شناخته می‌شود اما بسیاری از افراد در حیاط‌های دیوارکشی شده پیرامون مقبره‌ها زندگی می‌کنند.   

مقامات فرمانداری و شورای عالی آثار باستانی قاهره ادعا می‌کنند هیچ بنای تاریخی ثبت شده‌ای در جریان این عملیات عمرانی آسیب ندیده‌ است.

مصطفی وزیری رئیس شورای عالی آثار باستانی قاهره می‌گوید غیرممکن است اجازه تخریب آثار باستانی را بدهیم. مقبره‌های تخریب شده متعلق به دهه ۲۰ و ۴۰ میلادی بودند و خسارتشان را پرداخت خواهیم کرد.

اما کارشناسان آثار باستانی این دیدگاه را کوته‌بینانه دانسته و می‌گویند در میان مقبره‌های تخریب شده قبرهایی بودند که اگرچه در فهرست محدود بناهای تاریخی ثبت نشده بودند اما ارزش تاریخی و معماری داشتند. از آن مهم‌تر این که ساخت بزرگراه، بافت شهرکی منطقه را که در قرن‌های گذشته عمدتا دست نخورده باقی مانده بود، از بین می‌برد. این دو قبرستان در محوطه تاریخی قرافه قرار دارند که جزئی از فهرست میراث جهانی یونسکو است.

می الابراشی کارشناس مرمت ابنیه تاریخی در این باره می‌گوید: این کار با هویت خود منطقه مغایرت دارد. این دو قبرستان از آغاز شکل‌گیری قاهره بخشی جدانشدنی از تاریخ این شهر بوده‌اند.   

کارشناسان آثار باستانی بر این باورند که ساخت‌وساز در شهر مردگان‌ به تلاش‌ها برای حراست از بناهای تاریخی به جا مانده از دوره امپراطوری رم گرفته تا برخی از سلسله‌های اسلامی و اوایل دوره مدرن و همچنین حفظ انسجام قاهره در گذر قرن‌ها که این شهر را منحصربفرد می‌کند، ضربه می‌زند.  

برچسب‌ها مصر تخریب بنای تاریخی میراث فرهنگی یونسکو قاهره

منبع: ایرنا

کلیدواژه: مصر تخریب بنای تاریخی میراث فرهنگی یونسکو قاهره مصر تخریب بنای تاریخی میراث فرهنگی یونسکو قاهره آثار باستانی شهر مردگان مقبره ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۹۵۵۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از سند ثبت ملی بافت تاریخی روستای بیابانک رونمایی شد

ه گزارش خبرگزاری خبرآنلاین استان سمنان، حسن عربی گفت: در چهارمین جشنواره گردشگری گولاچ روستای هدف گردشگری بیابانک که روز پنجشنبه 13 فروردین‌ماه ۱۴۰۳ با استقبال گردشگران، مردم و مسئولان استانی و شهرستانی برگزار شد، از سند ثبت بافت تاریخی روستای بیابانک در فهرست آثار ملی کشور رونمایی شد.

مسئول نمایندگی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان سرخه افزود: در اجرای قانون راجع به حفظ آثار ملی مصوب آبان ۱۳۰۹ و نظام‌نامه اجرایی آن مصوب آبان ۱۳۱۱، بند (ج) ماده‌واحده قانون تشکیل سازمان میراث فرهنگی کشور مصوب ۱۳۶۴ و بند ششم ماده سوم قانون اساسنامه سازمان میراث فرهنگی کشور مصوب ۱۳۶۷، بافت تاریخی روستای هدف گردشگری بیابانک، اثر فرهنگی تاریخی محدوده تاریخی روستای بیابانک، با قدمت صفویه و قاجاریه در فهرست آثار ملی کشور ثبت گردید.

حسن عربی گفت: بافت تاریخی روستا به شماره ۳۳۱۱۱ مورخ 16/۰۶/1399 در فهرست آثار ملی ثبت گردیده است.

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902638

دیگر خبرها

  • ترک‌خوردگی‌ها و فرونشست عجیب نقش جهان
  • کشف دیواره تاریخی در خیابان باباطاهر همدان + عکس
  • کشف دیواره تاریخی در خیابان باباطاهر همدان
  • نوبت مرگ کوره‌های قاجاری رسیده است؟
  • ثبت اثر تاریخی در جواهرده رامسر در فهرست آثار ملی کشور
  • «باغ حاجی» از بیم تخریب تا امید آبادانی
  • ۹۴۰ اثر تاریخی زنجان در فهرست آثار ملی ثبت شده است
  • آثار تاریخی مکشوفه در گذر کمرزرین، گویاترین زبان تاریخ اصفهان است
  • عمارت «شجاع‌السلطنه» بهار در دو قدمی تخریب
  • از سند ثبت ملی بافت تاریخی روستای بیابانک رونمایی شد