Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت‌الاسلام والمسلمین خادمیان گفت: مؤمنین با توجه به اینکه امسال تکلیفان فرق کرده است، باید در ماه محرم امسال ثابت کنند میان دین و علم تقابلی وجود ندارد.

حجت الاسلام حمید خادمیان کارشناس امور دینی در گفتوگو با خبرنگار قدس آنلاین با اشاره به اینکه در ارتباط با برگزاری مراسم عزاداری ماه محرم با سه گروه طرفدار تعطیلی مراسم، طرفدار برگزاری حتی در صورت به خطر افتادن سلامت و جان مردم و طرفداران برگزاری با رعایت تمام پروتکل‌های بهداشتی مواجهیم، دیدگاه دو گروه اول را نادرست خواند و گفت: بعضی از بزرگان ما در معرفت بینی تأکید دارند که مردم باید پای منبر کسانی بنشیند که در فقه به اجتهاد رسیده‌اند و سخنان آنها ضریب خطای کمتری دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اجتهاد هم به بزرگی عمامه و بلندی محاسن نیست بلکه اجتهاد به یک تکاپوی جدی در حوزه فهم فقه با استفاده از ابزاری مانند اصول فقه است.

حجت‌الاسلام و المسلمین خادمیان افزود: اینکه می‌گویند مراسم عزاداری برگزار شود و حتی کشته شدن در آن را فضل می‌دانند، ما حتی برای رفتن به خود کربلا هم که تا حد بسیار بالایی مورد تکریم است چنین چیزی نداریم؛ براساس نظر فقها اگر شما یقین دارید که در مسیر کربلا کشته می‌شوید این سفر برای شما حرام است مگر اینکه یقین ندارید بلکه ظن دارید، یعنی احتمال می‌دهید که در مسیر خطراتی وجود داشته باشد که می‌گویند به ظن توجه نکنید.

کارشناس امور دینی ادامه داد: ما در شرایطی قرار داریم که مؤمنین باید در ماه محرم امسال ثابت کنند میان دین و علم تقابلی وجود ندارد. امسال ما تکلیفمان تغییر کرده است، یعنی سال‌های گذاشته مراسم را با راحتی و فشرده تر بگزار می کردیم نیاز چندانی به رعایت فاصله و عدم تداخل نبود، اما امسال باید تعداد عزاداران حاضر در هیئت ها را کمتر و فواصل را بیشتر کنیم وکمیت جلسات را در سطح شهر افزایش دهیم. اگر قبلاً قرار بود مثلاً هزار نفر در هیئت حضور داشته باشند، این هزار نفر براساس پروتکل‌های بهداشتی، استفاده از ماسک، حضور در فضای باز یا فضاهای سربسته با سقف بلند و رعایت فاصله حداقلی تبدیل به دویست نفر در پنج نقطه شوند. در واقع می توان با یک تغییر استراتژی همه درخواست ها را جمع کرد و انشالله مراسم باشکوه برگزار خواهد شد اما اینکه بگوییم نه در مراسم عزاداری اباعبدالله الحسین(ع) کرونا نمی‌گیریم، یک انگاره غلط، غیر منطقی و غیرعقلانی است و این بیماری با هیچکس نسبت خویشاوندی ندارد.

وی در ارتباط با نحوه اطعام عزاداران و توزیع نذری‌ها در ماه محرم امسال توضیح داد: ما در ایام ماه مبارک رمضان و مناسبت‌های دیگر مانند عید غدیر تجربه موفقی در مسئله اطعام و پخت غذا داشتیم؛ غذا داخل آشپرخانه ها با رعایت کامل اصول بهداشتی بسته بندی می‌شد و هنگام متفرق شدن عزاداران و حاضرین توزیع می‌شد و آنها هم یا غذای خود را به خانه می‌بردند یا در گوشه و کناری که فضا کاملاً باز و ایمن بود غذای خود را میل می‌کردند. خادمین هیئت‌ها باید این مسئله را مدیریت کنند، عزاداران هم همکاری و شرایط متفاوت امسال را درک کنند.

حجت الاسلام خادمیان با اشاره به وظیفه مسئولین در مدیریت هیئت‌ها و مراسم عزاداری گفت: مسئولین باید نکات ضروری را یادآوری کنند اما در همین حین نباید ایجاد هراس و ترس کنند. ما الگوی عملی داریم؛ باید توجه کنیم که مقام معظم رهبری چگونه عمل می‌کنند، ما هم مطابق آن عمل کنیم. ایشان علی رغم آنکه سلایق مختلفی مطرح بود تصمیم گیری در مورد مراسم امسال را به ستاد ملی مقابله با کرونا واگذار کردند. بنابراین مسئولین هم تبعیت بکنند و سلایق خود را دخیل نکنند و ترس اضافی را به مردم القا نکنند. صداوسیما باید از همین حالا پای کار باشد و مسئله را آموزش دهد، فیلم‌هایی ساخته شود که نشان دهد فاصله فیزیکال به چه صورتی باید باشد، اگر پروتکل‌ها رعایت نشود چه خطراتی در کمین است و مردم را به درستی توجیه کنند. مسئولان مواد ضدعفونی و شوینده توجه داشته باشند که این مواد را به میزان کافی در اختیار هیئت‌ها و مردم قرار دهند و حسینیه‌ها و مساجد و تکایایی که قرار است در آن مراسم برگزار شود، ضد عفونی به خوبی انجام شود.

کارشناس امور دینی در پاسخ به این سوال که آیابه ویژه هیئت‌هایی که امکان پخت و پز بار عایت کامل اصول بهداشتی را ندارند، می‌توانند نذری های خود را در قالب کمک‌های مؤمنانه و تهیه مواد خشک برای نیازمندان اختصاص دهند تصریح کرد: اطعام و توزیع غذای گرم، به نوعی تکریم عزاداران محسوب می‌شود بنابراین هیئت‌هایی که امکان پخت و پز دارند می‌توانند نذر خود را به همان شکل سابق ادا کنند اما اگر هیئتی امکان پخت و پز با این اصول را ندارد، همین خدمات مؤمنانه و توزیع مواد خام و خشک میان نیازمندان بهترین راه است. کمک به فقرا و نیازمند در نزد ائمه و در مبانی دینی ما بسیار مورد توجه و تاکید است، نمی‌شود آدم امام حسینی باشد ولی نسبت به فقر و مشکلات جامعه خود بی توجه باشد.

وی در پایان گفت: امروز بنا براین است که همه افراد کرونا دارند، ناقل هستند و عدم رعایت اصول بهداشتی توسط حتی یک نفر خطرآفرین است.آنگونه هم که براساس کارشناسی علمی مطرح شده بخش اعظمی از مهار کرونا به واسطه استفاده از ماسک و رعایت فاصله صورت می‌گیرد، اینکه مثلاً بگوییم انشالله کسی در این جمع کرونا ندارد و کوتاهی شود، عین بی‌برنامگی است. برنامه ریزی‌ها باید به گونه‌ای باشد که موارد ابتلا به حداقل برسد و با بی احتیاطی عامل شیوع بیماری نباشیم.

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: ماه محرم عزاداری ویروس کرونا ماه محرم امسال مراسم عزاداری حجت الاسلام هیئت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۹۷۰۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا روند کاهش وزن به نقطه «ثابت» می‌رسد؟

ایتنا - چه در حال وزن کم کردن به کمک داروهای جدید باشید، چه برای لاغری سراغ جراحی رفته‌اید یا اینکه برای کاهش وزن، کالری مصرفی را کاهش و ورزش روزانه را افزایش داده‌ باشید، حتما مقطعی را تجربه کرده‌اید که عدد روی ترازو هیچ تغییری نمی‌کند و پایین نمی‌آید و به مانع سخت «وزن ثابت» برخورد می‌کنید.
در پژوهشی جدید، کوین هال، محقق موسسه ملی بهداشت که در اندازه‌گیری سوخت‌وساز و تغییر وزن تخصص دارد، به این موضوع پرداخت که روند کاهش وزن، با توجه به روشی که افراد انتخاب می‌کند، چه موقع متوقف می‌شود و وزن ثابت می‌ماند.

او با استفاده از داده‌های حاصل از کارآزمایی‌های بالینی باکیفیت درباره روش‌های مختلف کاهش وزن، برای تجزیه و تحلیل رفتار وزنی افراد در طول کاهش وزن مدل‌های ریاضی تهیه کرد تا متوجه شود که چرا روند کاهش وزن ثابت می‌ماند و بدون تغییر می‌شود.

به گزارش سی‌ا‌ن‌ان این گزارش روز دوشنبه در مجله «چاقی» (Obesity) منتشر شد.

او به این نتیجه رسید یکی از دلایل تاثیر بیشتر جراحی معده و همچنین مصرف دارو‌هایی مانند «اوزمپیک» و «ویگووی» بر کاهش وزن این است که در این روش‌ها زمان فرارسیدن نقطه ثابت ماندن وزن دو برابر می‌شود و آن‌ها در مقایسه با افرادی که کالری مصرفی‌شان را کاهش می‌دهند، مدت زمان طولانی‌تری وزن کم می‌کنند.

بدن با حفظ تعادل بین کالری‌‌های دریافتی و کالری‌ که می‌سوزانیم، وزن را تنظیم کند. هنگامی که کالری می‌سوزانید یا دریافت کالری را کاهش می‌دهید، بدن استفاده از ذخایر انرژی (کالری) را شروع می‌کند و اشتها فرمان می‌دهد که بیشترغذا بخوریم. 

طبق تحقیق هال، هرچه فرد بیشتر وزن از دست بدهد، اشتها قوی‌تر می‌شود، تا جایی که گاه این چنان زیاد می‌شود که ممکن است تمام تلاش‌هایی که برای کاهش وزن انجام داده‌اند، ناکام بماند یا به‌کل از بین برود.

این سازوکار پاسخ و واکنش (بازخورد) برای اجداد شکارچی‌ ما ارزشمند بود اما برای انسان امروزی که به‌راحتی به غذاهای فوق‌فراوری‌شده با کالری زیاد دسترسی دارد، چیز خوبی نیست.

 

هال با استفاده از محدود‌کردن کالری به‌تنهایی، کاهش وزن مشاهده‌شده در «مطالعه کالری» را مدلسازی کرد. برای این کار، ۲۳۸ بزرگسال به طور تصادفی به دو گروه تقسیم شدند که یک گروه باید کالری مصرفی‌اش را به مدت دو سال ۲۵ درصد کم می‌کرد و یک گروه به غذا خوردن معمولش ادامه می‌داد. این مطالعه با حمایت سازمان ملی بهداشت و سلامت بریتانیا از سال ۲۰۰۵ تا ۲۰۱۰ انجام شد.

طبق این تحقیق، گروه بزرگسالانی که کالری مصرفی را کاهش داده بودند، حدود هفت کیلو وزن کم کردند و گروهی که به روال همیشگی غذا خوردند، حدود یک کیلو‌ وزن اضافه کردند. با وجود آنکه افراد شرکت‌کننده تلاششان را دو سال ادامه دادند، کاهش وزن‌ این افراد تقریبا پس از ۱۲ ماه ثابت شد، زیرا اشتهای آنان برای مقابله با آن افزایش یافت.

دکتر کریستوفر از مرکز تحقیقاتی استنفورد، در توجیه این سطح ثابت وزن می‌‌گوید، کاهش کالری دریافتی ابتدا به کاهش وزن کمک می‌کند، اما سازوکار پاسخ و واکنش (بازخورد) بدن در ادامه مانع کاهش وزن می‌شود، زیرا بدن به آن واکنش نشان می‌دهد و از نظر سوخت‌وساز کارآمدتر می‌شود. بر همین اساس همان میزان کالری کاهش‌یافته هم دیگر به کم‌ کردن وزن کمکی نمی‌کند و وزن همچنان در همان نقطه ثابت می‌ماند.

هال می‌‌گوید این مطالعه نشان می‌دهد که داروهایی مانند اوزمپیک و ویگووی یا مداخلاتی مانند جراحی کاهش وزن زمان رسیدن به «وزن ثابت» را طولانی‌تر کنند، اما نمی‌توانند به طور کامل مانع آن شوند و آن‌ها نیز با از دست دادن وزن بیشتر، با افزایش اشتها مواجه خواهند شد.

هال توصیه می‌کند هر روشی را که انتخاب می‌کنید باید بدانید که پایدار ماندن بر آن برای حفظ روند کاهش وزن ضروری است. بنابراین از خود بپرسید آیا می‌توانید آن را به مدت طولانی ادامه دهید یا خیر.

به گفته او، افرادی که در مسیر لاغر‌شدن به «وزن ثابت» می‌رسند، می‌توانند با بیشتر کم کردن کالری مصرفی یا اضافه‌ کردن ورزش از این مرحله بگذرند، اما باید بدانند که این روند تا آخر عمر باید ادامه داشته باشد و نوعی تغییر سبک زندگی به شمار می‌رود. در غیر این‌ صورت، فایده چندانی نخواهد داشت.  

دیگر خبرها

  • برگزاری مراسم بازنشستگی و تجلیل از دکتر عراقی‌زاده
  • ادعای‌های متعارض اصلاح‌طلبان در خصوص انتخاب هیئت رئیسه مجلس/ از نگاه چپ‌ها قالیباف با پایداری ائتلاف می‌کند یا با اعتدالی‌ها؟
  • سوگ مردم استان یزد در محرم شهادت امام جعفر صادق (ع)+ فیلم
  • ورود هزار و ۳۴۴ میلیارد تومان نقدینگی به صندوق‌های با درآمد ثابت
  • تفال به حافظ شنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳؛ المنه لله که در میکده باز است....
  • برگزاری مراسم سوگواری شهادت امام جعفر صادق (ع) در مهردشت +فیلم
  • قیمت طلا کاهش یافت
  • قیمت طلا تکان خورد / قیمت جدید طلا ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • حجاب و عفاف از مهم‌ترین مولفه‌های عزت خانواده است
  • چرا روند کاهش وزن به نقطه «ثابت» می‌رسد؟