Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها - صنایع دستی به دلیل عدم نیاز به واردات و فراگیری نسل به نسل، یکی از حوزه‌های مهم و استراتژیک است که عدم تامین مالی از مهم‌ترین موانع تولید صنایع دستی در استان است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شهرکرد، صنایع دستی یکی از حوزه‌های بسیار مهم و در حال حاضر استراتژیک است، چرا که به گفته کارشناسان همه مواد اولیه مورد نیاز آن در داخل، تولید و هیچ‌گونه نیازی به واردات ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از طرفی به دلیل بومی‌بودن و فراگیری نسل به نسل، نیاز به آموزش گسترده با هزینه‌های گزاف نداشته و بسیاری از مردم محلی و روستاییان و عشایر همچنان با گذر زمان از این صنایع در زندگی روزمره استفاده و به تولید آن اهتمام دارند.

توسعه "صنایع دستی" راهکاری برای اشتغال پایدار در اقتصاد مقاومتیایجاد 3 هزار شغل مرتبط با صنایع دستی در خراسان جنوبی نشانه توسعه استبخش خصوصی بازارچه 4 هکتاری صنایع دستی در استان گلستان می‌سازد

اما با تورم و رکود اقتصادی، انواع مسائل و مشکلات این حوزه را نیز بی‌نصیب نگذاشته و بر طرح‌ و رنگ‌ و تار و پود هنرهای سنتی و صنعتی سایه انداخته است.با توجه به اینکه بخش بزرگی از تامین معاش بسیاری خانواده‌ها از حوزه صنایع دستی است، نیاز به توجه و بررسی بیشتر دارد تا بتوان نقاط قوت آن را تقویت و موانع را برطرف کرد.

به سراغ یک تولیدکننده لباس‌ محلی و برخی مسئولان صنایع‌دستی رفتیم تا در این خصوص با ایشان گفت‌وگویی داشته باشیم.

تسهیلات کم‌بهره، کمک به قشر صنعتگر و هنرمند است / استفاده طرح‌های سنتی در لباس‌های امروزی برای فرهنگ‌سازی و برندسازی

آذر اسدی، تولیدکننده لباس محلی بختیاری در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم عنوان داشت: کمبود اعتبارات مالی، عمده‌ترین مشکل بخش صنایع دستی به ویژه لباس محلی است چرا که مواد اولیه از جمله پارچه، افزایش قیمت خیلی زیادی داشته و امکان خرید پارچه نداریم.

وی افزود: برخی همکاران در شرایط کرونایی و عدم وجود مسافران که بخش عمده‌ای از خریداران لباس محلی بوده کاملا بیکار هستند و تسهیلات کم‌بهره می‌تواند یکی از راهکارهای کمک به قشر صنعتگر و هنرمند باشد.

این تولیدکننده لباس محلی تصریح کرد: لباس محلی معمولا در جشن‌ها استفاده می‌شود که با وجود کرونا و کاهش مراسم‌های جشن و عروسی، استقبال از این لباس و فروش و درآمدزایی از آن بسیار اندک شده است.

اسدی با اشاره به عدم تبلیغات کافی برای صنایع دستی و لباس محلی، گفت: در حال حاضر از طریق شبکه‌های اجتماعی، اقدام به سفارش‌گیری و ارسال لباس محلی به مشتریان سراسر کشور و خارج از کشور می‌کنیم.

وی با اشاره به صادرات لباس محلی تاکنون به کشورهای تایلند و استرالیا، تشریح کرد: صادرات لباس محلی بختیاری با معانی و مفاهیم سنتی نهفته در آن از پوشیدگی و زیبایی خاصی برخوردار است که با سلایق ایرانیان متناسب بوده و بیشتر صادرات آن نیز برای ایرانیان مقیم سایر کشوها انجام می‌شود.

این تولیدکننده لباس بختیاری، به‌روزرسانی صنایع دستی را اقدام موثری در راستای برندکردن این محصولات دانست و افزود: می‌توانیم از پارچه‌ها و طرح‌های سنتی در لباس‌های امروزی استفاده و فرهنگ‌سازی کینم.

وی، شرکت در نمایشگاه‌ها را فرصت مناسبی برای عرضه و فروش محصولات صنایع دستی برشمرد و یادآور شد: حضور در نمایشگاه‌ها به شناخت مردم از فرهنگ و سنت‌های قدیمی کمک کرده و آشنایی با مزایای صنایع دستی آن‌ها را به استفاده از این منبع پرفایده بومی راغب می‌کند.

گلیم‌بافی، نمد و سرمه‌دوزی مهم‌ترین صنایع دستی تولیدی در استان

عارف رئیسی، مدیرعامل اتحادیه تعاونی‌های صنایع دستی چهارمحال وبختیاری با بیان اینکه بازارچه صنایع دستی شهرکرد در سال‌‌های گذشته برای فروش محصولات صنایع دستی جایگاه مناسبی بود، گفت: در زمان شیوع کرونا که مسافر و خریدار کمتر است، تولید و فروش صنایع دستی با مشکل مواجه شده و امکان برپایی نمایشگاه نیز وجود ندارد.

وی با اشاره به رشته‌های متنوع صنایع دستی در استان، افزود: اتحادیه صنایع دستی چهارمحال و بختیاری 45 تعاونی زیرمجموعه دارد که هر تعاونی به منظور تقویت و برطرف کردن مسائل یک رشته فعال است.

مدیرعامل اتحادیه تعاونی‌های صنایع دستی چهارمحال وبختیاری با اشاره به روستای شیخ‌شبان به عنوان مهم‌ترین مرکز تولید خاتم استان، بیان کرد: گلیم‌بافی، نمد و سرمه‌دوزی مهم‌ترین صنایع دستی تولیدی در چهارمحال و بختیاری هستند.

رئیسی با تاکید بر مسائل مالی و نقدینگی به عنوان مهم‌ترین مشکل صنعتگران و هنرمندان، ادامه داد: عدم تامین مالی صنعتگران از عوامل تاثیرگذار بر تولید و فروش آن است، همچنین عدم تعامل موثر این قشر با یکدیگر از بزرگترین موانع تولید، فروش و صادرات انبوه و متمرکز است.

وی ادامه داد: اگر تعامل اثرگذار ایجاد شود، تولید عمده در هر رشته رونق یافته و برای فروش و صادرات نیز می‌توانیم اقدامات موثری داشته باشیم در حالی که الان هر کدام از صنعتگران به تنهایی و پراکنده محصول تولید و به فروش می‌رسانند.

رئیسی با بیان اینکه در حال حاضر بیشتر تولید صنایع دستی استان به صورت سفارشی است، خاطرنشان کرد: تسهیلات اعطا شده به بخش صنایع دستی اقدام موثری است اما برخی از دریافت‌کنندگان تسهیلات، آن را در بخش صنایع دستی هزینه نکرده که نیاز است نظارت مستمر بر روند هزینه‌کرد آن صورت گیرد.

مدیرعامل اتحادیه تعاونی‌های صنایع دستی چهارمحال وبختیاری ساماندهی و تقویت تشکل‌های موجود را عامل مهمی در توسعه صنایع دستی برشمرد و عنوان داشت: در این صورت رقابت سازنده و براساس توانمندی و کیفیت تولید صورت می‌گیرد.

وی با اشاره به بالا بودن هزینه و واردات برخی از اقلام مواد اولیه صنایع دستی گفت: توان مردم برای خرید صنایع دستی با توجه به تورم و وضعیت اقتصادی موجود کاهش یافته است.

قابل رقابت بودن محصولات صنایع دستی از مهم‌ترین شاخصه‌های برندینگ

مهرداد رئیسی، معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: در صنایع دستی اصل سنت را نمی‌توان تغییر داد اما با حفظ اصالت می‌توان الگوسازی و آن را به‌روزرسانی کرد.

وی با اشاره به روش‌های مختلف بازاریابی افزود: برای استفاده از سایت‌های فروش صنایع دستی باید اعتمادسازی از سوی این سایت‌ها صورت گیرد تا مردم بتوانند به راحتی خرید و اعتما کنند.

معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری چهارمحال و بختیاری با اشاره به شهرکرد به عنوان شهر ملی نمد، مطرح کرد: چهارمحال و بختیاری یک برند ملی در صنایع دستی دارد که نمد است.

رئیسی خاطرنشان کرد: برندسازی باید توسط تولیدکننده یا شرکت تولیدی صنایع دستی انجام شود و معاونت صنایع دستی و هنرهای سنتی استان به برندسازی با برگزاری کارگاه‌های آموزشی برندسازی، کیفی‌سازی و بسته‌بندی محصولات کمک می‌کند.

وی، قابل رقابت بودن محصولات صنایع دستی را از مهم‌ترین شاخصه‌های برندینگ دانست و عنوان داشت: محصولات قابل رقابت چهارمحال و بختیاری تاکنون نمد، گلیم و قفل بوده و در بافته‌های داری و سفال‌ سرامیک نیز با ایجاد شرایط لازم قابلیت رقابت جهانی وجود خواهد داشت.

رئیسی با اشاره به تورم و گرانی مواد اولیه تصریح کرد: گرانی در قیمت‌گذاری صنایع دستی تاثیر زیادی دارد و همه مردم آن را لمس کرده اما تولید صنایع دستی کاملا راکد نمانده است.

انتهای پیام/7540/ ع

R7540/P/S6,54/CT7 بیشتر بخوانید... ۴ رشته بومی صنایع دستی در استان گلستان احیا می‌شود ۳ پروژه صنایع دستی در آذربایجان‌غربی به بهره‌برداری می‌رسد کرونا نبض صنایع دستی را به شماره انداخت/ واحدهای تولیدی حال و روز خوشی ندارند قیمت ارز و طلا لیگ ایران و جهان بیشتر بخوانید... ۴ رشته بومی صنایع دستی در استان گلستان احیا می‌شود ۳ پروژه صنایع دستی در آذربایجان‌غربی به بهره‌برداری می‌رسد کرونا نبض صنایع دستی را به شماره انداخت/ واحدهای تولیدی حال و روز خوشی ندارند پربیننده‌ترین اخبار استانها ۱ توسعه مهندسی در بهشت گمشده ایران/ ایجاد ‌‌یک بندر بزرگ اقیانوسی جدید در سواحل مکران‌ ۲ سردار فدوی: دشمنی‌های شیاطین و مستکبرین عالم علیه ایران ‌علنی‌تر شده است/ در موضع قدرت و پیروزی هستیم‌ ۳ سرمایه‌گذاری ۷۰میلیون‌دلاری در نیروگاه بادی «میل نادر» سیستان/ بهره‌برداری از فاز نخست نیروگاه در شهریور ماه‌ ۴ گزارش ویدئویی| میراث شوم ۶ دولت در لرستان/ بلاتکلیفی ۲۱ ساله هتل صخره‌ای خرم‌آباد ۵ سفر یک روزه معاون رئیس‌جمهور به اردبیل/از افتتاح مسکن محرومین تا بهره‌برداری پروژه‌های نیمه‌تمام ۶ آیت‌الله مکارم شیرازی: ‌عزاداری ماه محرم با رعایت شروط ابلاغی ‌مانعی ندارد/ حضور مبتلایان به کرونا در مراسم مسئولیت شرعی دارد ۷ برپایی مجالس عزاداری بدون همکاری هیئات و دستگاه‌ها ممکن نیست / دسته‌روی و ایستگاه صلواتی ممنوع ۸ بازداشت ۲۳ اخلالگر ارز در شیراز / متهمان گردش مالی ۳ هزار میلیارد تومانی داشتند مهمترین اخبار استانها سردار فدوی: دشمنی‌های شیاطین و مستکبرین عالم علیه ایران ‌علنی‌تر شده است/ در موضع قدرت و پیروزی هستیم‌ ‌گزارش ویدئویی| آتش کوره‌داران بر ‌کشاورزی روستای قشلاق فردیس‌ / محصولات ‌از عطش بی‌آبی خشک شدند گزارش| چرا پایگاه سوم شکاری به نام «شهید نوژه» نام‌گذاری شد؟ / ناگفته‌هایی از «کودتای نقاب» ‌ آیت‌الله علم‌الهدی: «نهضت مواسات» التهابات ناشی از گرانی‌ها را کاهش داد مهمترین اخبار تسنیم سردار فدوی: دشمنی‌های شیاطین و مستکبرین عالم علیه ایران ‌علنی‌تر شده است/ در موضع قدرت و پیروزی هستیم‌ پیشنهاد طرح دوفوریتی خروج خودکار از برجام در صورت فعال سازی مکانیسم ماشه رسانه قطری خبر داد: فشار آمریکا بر دولت عراق برای عدم واکنش به توافق امارات و رژیم اسرائیل آخرین آمار کرونا در کشور| فوت ۱۶۵ نفر در ۲۴ ساعت گذشته سید حسن نصرالله امشب سخنرانی می‌کند درباره ما ارتباط با ما آرشیو اخبار پیوندها بازار پربیننده‌ترین اخبار قیمت ارز و طلا لیگ ایران و جهان ما را دنبال کنید: RSS اینستاگرام توییتر فیسبوک   آپارات   بیسفون   سروش   ویسپی   آی‌گپ
All Content by Tasnim News Agency is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

منبع: تسنیم

کلیدواژه: صنایع دستی چهارمحال صنایع دستی در استان چهارمحال و بختیاری محصولات صنایع دستی تولیدکننده لباس صنایع دستی صنایع دستی هنرهای سنتی بهره برداری مواد اولیه ترین اخبار لباس محلی مهم ترین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۹۸۸۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عرضه بادام به سرمایه‌گذاران در نمایشگاه اکسپو

حسین بهرامی معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری در حاشیه نمایشگاه اکسپو با بیان اینکه ۸۰ هزار هکتار از اراضی شیب‌دار در چهارمحال و بختیاری مستعد کشت و توسعه باغات بادام است، گفت: توسعه باغات بادام، افزایش اشتغال، صادرات و فرآوری بادام را به دنبال دارد.

وی با بیان اینکه نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۴ در زمینه صادرات کالا و زنجیره ارزش راهبردی تشکیل شده است، افزود: دو محصول بادام و ماهیان سردآبی زنجیره ارزش راهبردی سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری در این نمایشگاه به سرمایه‌گذاران عرضه می‌شود. 

بهرامی با بیان اینکه ۳۰ هزار هکتار باغ بادام در استان وجود دارد، ادامه داد: ارزش این محصول در چهارمحال و بختیاری بیش از ۵۰ همت است که بیش از ۱۰ هزار نفر در استان به صورت مستقیم و غیرمستقیم مشغول در این حوزه مشغول به‌کار هستند. 

بیشتر بخوانید

افزایش ۲ هزار تنی صادرات مغز بادام از چهارمحال و بختیاری

وی با بیان اینکه صادرات محصول بادام چهارمحال و بختیاری آشکار است، افزود: در سال ۱۴۰۲ نزدیک به ۲ هزار و ۲۰۰ تن بادام با ارزش حدود ۱۸ میلیون دلار از این استان صادر شد که عمدتا صادرات این محصول، بدون پوست بود. 

بهرامی با بیان اینکه این استان ظرفیت بالایی برای تولید ماهیان سردآبی دارد، بیان کرد: از ۵۰۰ مزرعه فعال شیلات ماهی در سال ۱۴۰۲ در چهارمحال و بختیاری، بیش از ۲۵ هزار و ۵۰۰ تن تولید انجام شد. 

وی با بیان اینکه ۲۲ کارخانه تولید خوراک آبزیان در چهارمحال و بختیاری وجود دارد، اظهار کرد: سالیانه ظرفیت تولید ۳۷۰ هزار تن از این محصول و ۱۵ هزار تن بسته‌بندی ماهی در استان وجود دارد.

بهرامی ادامه داد: ارزش ریالی صادرات ماهی، تخم ماهی قزل‌آلا و خوراک آبزیان از چهارمحال و بختیاری پارسال ۱۹ میلیون دلار بود.

نمایشگاه ایران اکسپو از هشتم تا ۱۲ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ در محل دائمی نمایشگاه‌های بین المللی تهران برگزار می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان چهارمحال و بختیاری شهرکرد

دیگر خبرها

  • ۵۰ میلیارد دلار صادرات غیرنفتی در کشور انجام شد
  • واکسیناسیون ۲۶ هزار رأس دام سبک و سنگین در مناطق محروم چهارمحال و بختیاری
  • آغاز پرورش ماهی در استخرهای ذخیره آب کشاورزی چهارمحال و بختیاری
  • عرضه بادام به سرمایه‌گذاران در نمایشگاه اکسپو
  • طراحی و ساخت برج‌های تقطیر توسط یک شرکت دانش‌بنیان
  • بهره برداری از پایگاه اورژانس ۱۱۵ در اردل
  • ۶۰ هزار هکتار از دیمزارهای چهارمحال و بختیاری زیر کشت رفت
  • جهش تولید در ۶۰ هزار هکتار اراضی دیم چهارمحال و بختیاری
  • فعالیت ۱۶ هزار صنعتگر در حوزه صنایع دستی زنجان
  • بهره برداری از طرح آبرسانی روستای گل سفید کیار