Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-29@17:20:51 GMT

زدن چه ماسکی از نزدنشان بهتر است؟

تاریخ انتشار: ۲۷ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۰۰۰۷۸۷

یک مطالعه جدید نشان داده است که همه ماسک ها با جنس های مختلف قطعا برای جلوگیری از شیوع بیماری برابر نیستند. ناطقان: به نقل از نیو اطلس، دانشمندان دانشگاه "دوک" تکنیک ساده ای را برای آزمایش اثربخشی پارچه ها و طراحی های مختلف ماسک صورت در کاهش انتشار قطرات تنفسی در هنگام صحبت کردن نشان داده اند. این تحقیقات به طرز حیرت انگیزی نشان می دهد که برخی ماسک های صورت نه تنها محافظت کمی در برابر بیماری ایجاد می کنند، بلکه حتی نپوشیدن آنها می تواند بهترتر از پوشیدنشان باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



با ادامه شیوع بیماری همه گیر کووید-۱۹ در بسیاری از نقاط جهان، ماسک های صورت به یک ضرورت اجتماعی برای رعایت بهداشت عمومی تبدیل شده اند و با توجه به کمبود ماسک های جراحی و ماسک های تنفسی N۹۵ که عموما به درستی مورد استفاده کادر درمان قرار می گیرند و کمتر به عموم مردم می رسند، معمولاً از عموم مردم خواسته می شود در صورت بیرون رفتن از خانه و قرار گرفتن در فضاهای مشترک و مکان های عمومی از هر چه ممکن است برای پوشاندن صورت خود استفاده کنند.

ماسک های صورت خانگی در حالت ایده آل باید دو تا سه لایه داشته باشند، اما در غیاب پارچه مناسب برای تهیه ماسک خانگی، بسیاری از مقامات بهداشتی در سرتاسر جهان استفاده از گزینه های دیگری از قبیل روسری، باندانا یا دستمال گردن را پیشنهاد داده اند و برخی از متخصصان می گویند: هرگونه ماسک صورت یا پوششی بهتر از هیچ چیز است.

بنابراین "اریک وستمن" از دانشکده پزشکی دانشگاه دوک تلاش کرد تا بفهمد کدام یک از ماسک های صورت برای خریداری توسط یک سازمان غیرانتفاعی که به جوامع فقیر در معرض خطر کمک می کند، مناسب است. وی دریافت که بازار، پُر از محصولاتی است که ادعا می کنند خارق العاده اند اما هیچ روشی برای آزمایش اثربخشی این ماسک ها وجود ندارد.


بنابراین "وستمن" از همکار خود "مارتین فیشر" که مدیر مرکز تصویربرداری پیشرفته نوری و طیف سنجی دانشگاه دوک است، کمک خواست. آنها با استفاده از تعدادی از مواد آزمایشگاهی متداول که همگی در بازار در دسترس هستند، یک سیستم ارزان قیمت و ساده ساختند تا بتوانند میزان کارایی ماسک های مختلف در جلوگیری از انتشار قطرات تنفسی را در حین صحبت کردن بررسی کنند.

"فیشر" توضیح داد: ما می خواستیم روشی ساده و کم هزینه بسازیم که بتوانیم از آن برای آزمایش ماسک های مختلف استفاده کنیم و آن را با دیگران در جامعه به اشتراک بگذاریم. قطعات دستگاه آزمایش در دسترس و ساده هستند و می توانند اطلاعات مفیدی در مورد اثربخشی ماسک ها ارائه دهند.

محققان برای اثبات کارایی روش جدید خود، تعدادی از ماسک های متداول آزمایش کردند. این آزمایش شامل یک بلندگو بود که ماسک ها روی آن قرار داده می شدند و یک جمله ضبط شده را به مدت ده ثانیه تکرار می کرد و در عین حال، یک لیزر هر قطره ای را که از ماسک عبور می کرد، نمایان می کرد.

"فیشر" می گوید: ما می دانیم که وقتی مردم صحبت می کنند، قطرات کوچکی از دهانشان خارج می شود، بنابراین بیماری می تواند تنها با صحبت کردن و بدون سرفه یا عطسه نیز گسترش یابد. ما همچنین می توانیم ببینیم که برخی از پوشش ها و ماسک های صورت در مسدود کردن ذرات دفع شده بسیار بهتر از سایرین عمل می کنند.

تعجب ندارد که یک ماسک N۹۵ که به شکل مناسب روی صورت قرار گرفته است، موثرترین کاهش را در انتشار قطرات دارد و ماسک جراحی نیز با فاصله اندکی پشت آن قرار می گیرد. در عین حال، اغلب ماسک های پارچه ای خانگی آزمایش شده نیز نتایج مثبتی را نشان دادند و باعث جلوگیری از انتشار قطرات تنفسی با فاصله نه چندان زیادی از ماسک های جراحی می شوند.

اما این تصور که هر چیزی بهتر از هیچ چیز است، درست نیست و متأسفانه همه انواع پوشش های صورت در کاهش انتشار قطرات مؤثر نیستند. به عنوان مثال پارچه های بافتنی و بانداناها به طور قابل توجهی در کاهش حجم قطرات منتشر شده از دهان عملکرد ضعیفی دارند. اما نتایج حاصل از آزمایش دستمال گردن های جدید که این روزها به عنوان ماسک نیز استفاده می شوند، تعجب محققان را برانگیخت.

"وستمن" درباره نتایج آزمایش دستمال گردن می گوید: این تصور که هر چیزی بهتر از هیچ است، صحیح نیست، چرا که تعداد ذرات ساطع شده از دستمال گردن ها شبیه به حجم دیده شده در آزمایش های بدون ماسک است.

وی افزود: ما دریافتیم که این پوشش، قطرات بزرگ تنفسی را به ذرات کوچک خرد می کند و اینگونه آنها بیشتر در هوا می مانند و راحت تر در هوا جابجا می شوند.


این تحقیق نتیجه گیری می کند که پوشیدن این نوع ماسک نه تنها مفید نیست بلکه می تواند مضر هم باشد و استفاده از آن نسبت به نزدن ماسک خطر بیشتری برای انتقال بیماری دارد. اما این نتیجه هنوز فرضیه است و تحقیقات صریحا اثبات نمی کنند که پوشیدن دستمال گردن باعث افزایش انتقال ویروس می شود. در عوض، این تحقیقات نشان می دهد که جمله رایج این روزها مبنی بر اینکه پوشیدن هر چیزی بهتر از هیچ چیز است، می تواند درست نباشد.

همچنین این مطالعه نشان می دهد که ماسک های N۹۵ در حالی که از پوشنده به خوبی محافظت می کنند، لزوما برای افراد اطراف پوشنده این نوع ماسک ایمن نیستند، زیرا دریچه این ماسک باعث ایجاد جریان هوای قوی در بیرون ماسک می شود. به همین دلیل است که اخیراً دستورالعمل های به روز شده استفاده از این نوع ماسک را توصیه نمی کنند.

"فیشر" می گوید: برای درک اینکه چه نوع ماسک هایی در مقابله با کووید-۱۹ بهینه هستند، کار بیشتری لازم است، اما در کوتاه مدت امیدواریم که این روش ساده که توسط دانشگاه دوک تهیه شده است، توسط سازندگان ماسک مورد استفاده قرار گیرد تا محصولاتی را که تولید می کنند، به سادگی آزمایش کنند.

این مطالعه جدید در مجله Science Advances منتشر شده است. منبع: ایسنا برچسب ها: ماسک ها ، نزدن ، زدن ماسک

منبع: ناطقان

کلیدواژه: ماسک ها نزدن زدن ماسک ماسک های صورت انتشار قطرات دستمال گردن بهتر از هیچ نوع ماسک ماسک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۰۰۷۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ربات انسان‌نمای تسلا تا سال دیگر به بازار می‌آید

ایتنا - ایلان ماسک، مدیر اجرایی تسلا، اعلام کرد ربات انسان‌نمای جدید تسلا که هنوز در مرحله تحقیق و توسعه است، ممکن است تا پایان سال آینده آماده فروش شود.
چندین شرکت از جمله تسلا روی ربات‌های انسان‌نما سرمایه‌گذاری کرده‌اند تا کمبود احتمالی نیروی کار را در صنایعی مانند حمل‌ونقل، انبارداری، خرده‌فروشی و تولید که وظایف تکراری در آن‌ها ممکن است خطرناک یا خسته‌کننده باشند، برطرف کنند.

به گزارش ایتنا و به نقل از ایندیپندنت، ماسک در یک کنفرانس آنلابن به سرمایه‌گذاران گفت که حدس می‌زند ربات تسلا به نام اوپتیموس (Optimus) بتواند تا پایان سال جاری چنین وظایفی را در یک کارخانه انجام دهد. 

این نوع ربات‌ها قادر خواهند بود کارهای تکراری را پشت سر هم انجام دهند و جایگزین بخش‌هایی شوند که می‌تواند برای نیروی انسانی خطرناک یا خسته‌کننده باشد، مانند تولید مواد سمی و کار در محیط‌های ناامن برای انسان.

تولید ربات‌هایی در قدوقامت انسان ویژه تسلا نیست. چندین سال است که هوندا ژاپن و هیوندای موتور بوستون داینامیکس (Boston Dynamics) در حال توسعه فناوری ربات‌های انسان‌نما هستند.

امسال، استارت‌آپ فیگور (Figure) تحت حمایت مایکروسافت و انویدیا اعلام کرد که با شرکت خودروسازی آلمانی بی‌ام‌دبلیو (BMW) برای استقرار ربات‌های انسان‌نما در تاسیسات این خودروسازی در ایالات‌ متحده قرارداد همکاری امضا کرده است.

ماسک قبلا گفته بود که فروش ربات‌ها می‌تواند نسبت به سایر بخش‌ها از جمله خودروسازی، بخش بزرگ‌تری از تجارت تسلا باشد.

تسلا اولین نسل ربات آپتیموس را با نام «زنبور بامبل» (Bumblebee) در سپتامبر ۲۰۲۲ عرضه کرد. امسال این شرکت ویدیویی از نسل دوم این ربات دوپا در حال تا کردن تی‌شرت منتشر کرد.

ویدیو فیگور، شرکت رقیب، که در فوریه منتشر شد، ربات انسان‌نما را در حال درست کردن قهوه نشان داد و ربات بوستون داینامیکس در حال چرخیدن از حالت خوابیده به ایستاده و راه رفتن دیده شد.

 ماسک در جلسه سه‌شنبه با اشاره به توانایی‌های هوش مصنوعی گفت: «فکر می‌کنم تسلا بین سازنده‌های ربات‌ انسان‌نما بهترین موقعیت را دارد».

البته ماسک در ناکام ماندن برخی وعده‌های جسورانه‌ سابقه دارد. او در سال ۲۰۱۹ هم به سرمایه‌گذاران گفته بود که تسلا تا سال ۲۰۲۰ شبکه‌ای از خودروهای خودران به نام «روباتاکسی» راه‌اندازی خواهد کرد.

دیگر خبرها

  • دیدار ایلان ماسک با نخست وزیر چین در پکن
  • نحوه نظارت بر صحت نتایج آزمایش‌ها در آزمایشگاه‌های پزشکی
  • ترجیح آزمایشگاه‌های تشخیص طبی به تعطیلی مراکز تا ادامه فعالیت
  • آزمایشگاه‌های طبی کمترین شکایت را در نظام پزشکی دارند
  • آزمایشگاه‌های تشخیص‌طبی در بین گروه‌های پزشکی دارای کمترین شکایت هستند
  • رئیس انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی تشخیص طبی ایران : آزمایشگاه‌های تشخیص‌طبی در بین گروه‌های پزشکی دارای کمترین شکایت هستند
  • آزمایشگاه‌های تشخیص طبی دارای کمترین شکایت هستند
  • آزمایشگاه های طبی کمترین شکایت را در نظام پزشکی دارند
  • آزمایشگاه های طبی کمترین شکایت را در بین حرف پزشکی دارند
  • ربات انسان‌نمای تسلا تا سال دیگر به بازار می‌آید