Web Analytics Made Easy - Statcounter

عمار صمصامی گفت: ضوابط برگزاری مراسم عزاداری های محرم الحرام 1442هجری قمری با شعار عزاداری مسئولانه -هم عرض ارادت و هم حفظ سلامت اعلام شده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ عمار صمصامی ‌رئیس کانون مداحان زاهدان در گفت و گو با عصرهامون بیان کرد: دستورالعمل اجرایی در بخش های متفاوت اعلام شده است که برگزاری مراسم عزاداری عمومی در فضاهای سربسته صرفاً در ایام مشخص شده و ساعات محدود و در مساجد، حسینیه ها و تکایایی مجاز است که به تشخیص کارگروه استانی دارای شرایط مناسب بهداشتی و مدیریتی هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته این مقام مسئول، کاهش زمان مراسم، تراکم حداقلی، آلودگی زدایی منظم، رعایت فاصله یک و نیم متر و استفاده مستمر و همگانی از ماسک، برگزاری مراسم در اماکن مجاز صرفا با رعایت اصول انجام می شود.

رئیس کانون مداحان زاهدان اضافه کرد: هیچ گونه پذیرایی در جریان برگزاری مراسم عزاداری و پس از آن انجام نمی شود و اطعام و نذورات صرفاً مطابق دستورالعمل های بهداشتی در پخت و پز و بسته بندی به صورت بیرو ن بر و در ظروف غیر مشترک و یک بار مصرف توزیع خواهد شد.

صمصامی تصریح کرد: جابجائی هیات ها و دسته روی، استفاده از طبل، سنج و وسایل مشابه در برگزاری مراسم مجاز نیست، به علاوه برپایی هر نوع ایستگاه های صلواتی توزیع نذورات و چای موکب ها، خیمه ها، چادر و...در همه شهرستان ها ممنوع است.
 
وی در خصوص ضوابط اجرای مراسم گفت: میکروب زدایی مستمر محل برگزاری مراسم با محلول های مجاز، قبل، هنگام و بعد از مراسم، استقرار همیاران سلامت هیئت در ورودی محل برگزاری مراسم و انجام تب سنجی، در صورت امکان شست وشو و ضدعفونی دست ها، کنترل و اهدا ماسک و استقرار ظروف حاوی مواد ضدعفونی کننده دست ها با پایه نگهدارنده به تعداد و فاصله مناسب در محل برگزاری مراسم از ضوابط اجرای مراسم بوده و جهت حفظ سلامت عزاداران استفاده از ماسک برای همه افراد در محل برگزاری مراسم ضروری است.

به گفته این مقام مسئول، پرهیز از برهنه شدن و رعایت فاصله گذاری هنگام سینه زنی، علامت گذاری مکان استقرار افراد در هیئت برای حفظ فاصله مکانی، محاسبه حداکثر ظرفیت فضای سرپوشیده بر اساس فاصله گذاری مجاز و آماده‌سازی فضای بیرونی مراسم برای حضور افراد بیش از ظرفیت، استقرار سیستم تهویه مطبوع و هواکش برای محیط های سرپوشیده با تأکید بر استفاده از تهویه طبیعی، باز بودن در و پنجره، پرهیز از برگزاری مراسم در مکان های فاقد پنجره، پارکینگ، زیر زمین و ... و اجرای مراسم حداکثر در مدت زمان یک ساعت برای محیط های سر پوشیده و 2 ساعت برای فضای باز از دیگر ضوابط اجرایی است. 

رئیس کانون مداحان زاهدان گفت: تأکید بر استفاده از ماسک توسط مداح و سخنران مراسم و توصیه عموم به استفاده از آن، نظافت، شست وشو و میکروب زدایی مستمر سرویس های بهداشتی، نصب سیستم لوله کشی صابون مایع، ترجیح استفاده از صندوق های کفشداری اختصاصی و ضدعفونی روزانه آن، استفاده از کیسه های یکبار مصرف برای کفش عزاداران، جمع‌آوری آبخوری ها و آبسردکن ها و ارائه بطری آب آشامیدنی یک نفره از دیگر موارد اجرایی است و دفع پسماندها باید به شیوه بهداشتی در سطل‌های دردار پدالی و کیسه های پلاستیکی محکم بدون درز و نشت صورت گیرد.

اخذ مجوز ایستگاه صلواتی از سازمان تبلیغات اسلامی

وی بیان کرد: توصیه کلی مبنی بر عدم برگزاری ایستگاه صلواتی و اکتفا به پخش نوحه خوانی با صدای ملایم، لزوم اخذ مجوز ایستگاه صلواتی از سازمان تبلیغات اسلامی و مشخص بودن مسئول ایستگاه صلواتی و صدور کارت بهداشت برای متصدیان، نظافت، شست وشو و ضدعفونی مستمر ایستگاه صلواتی، توصیه عمومی به توزیع مواد غذایی و نوشیدنی بسته بندی شده یک نفره و به شکل سلف سرویس، پرهیز از توزیع مواد غذایی و نوشیدنی به شکل فله، استقرار تجهیزات شستشو و ضدعفونی دست برای مراجعین به ایستگاه، طراحی معبر و علامت گذاری فضای مقابل ایستگاه های صلواتی برای رعایت فاصله گذاری لازم از ضوابط اجرایی ایستگاه های صلواتی است. 

 صمصامی درباره ضوابط پذیرایی در هیئت و طبخ و توزیع غذای نذری گفت: به توزیع غذا درب منازل نیازمندان، ارائه نذورات به صورت خشکه در صورت امکان، دوخت و توزیع ماسک و مواد ضدعفونی نذری توصیه می شود‌. 

وی بیان کرد: استفاده از ظروف یک بارمصرف گیاهیِ یک نفره در صورت توزیع مواد غذایی گرم و پخته، توزیع آب و نوشیدنی و ماست به شکل بسته بندی های یک نفره، عدم سرو انواع سبزیجات و سالاد و مواد فاسدشدنی، لزوم معرفی محل طبخ غذا و آشپزها به اداره بهداشت و اخذ مجوزهای لازم، ممنوعیت ورود و خروج به محل طبخ غذا و دخالت افراد متفرقه در تهیه و توزیع غذا و چای و لزوم اخذ کارت گواهی تندرستی برای مسئولان پذیرایی و طبخ غذای هیئت باید رعایت شود و همچنین رعایت تمامی ضوابط بهداشتی در ورود و خروج محل طبخ غذا و پذیرایی ضروری است. 
 
این مقام مسئول اظهار کرد: شست وشوی دقیق و ضدعفونی ظروف و ابزار طبخ غذا قبل بعد از طبخ، خودداری از صرف غذا در محل هیئت و به شکل جمعی و تأکید بر ارائه غذا به صورت بیرون بر، توزیع غذا در کوتاه ترین زمان پس از طبخ و به شکل گرم و با بسته بندی بهداشتی یک نفره، ممنوعیت عرضه غذای روباز از ضرورت های طبخ غذاست.

رئیس کانون مداحان زاهدان اضافه کرد: مشارکت همیاران بهداشت هیئت و بسیج در نظارت بر طبخ و توزیع غذا، لزوم رعایت ضوابط بهداشتی و عدم دخالت افراد متفرقه در توزیع غذا، عدم پذیرش غذای آماده و بسته های غذایی نذری از افراد ناشناس توسط هیئت ها، ممنوعیت ذبح و قربانی احشام در جلوی هیئت های عزاداری و یا تکایا و مساجد،  تغییر سبک غذایی نذورات در صورت عدم امکان رعایت ضوابط و استفاده از بسته های غذایی بسته بندی شده کارخانه ای، ممنوعیت استعمال دخانیات در محل و یا اطراف مراسم از دیگر ضوابط است.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: محل برگزاری مراسم ایستگاه صلواتی بسته بندی توزیع غذا طبخ غذا یک نفره

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۰۲۴۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکسیناسیون موثرترین مداخله بهداشتی برای ارتقاء سلامت

  مهدی زنگنه، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان ضمن گرامیداشت هفته جهانی واکسیناسیون گفت: برنامه توسعه ایمن سازی کودکان، از اولین و موفق‌ترین برنامه‌های ادغام شده در نظام ارائه خدمات بهداشتی درمانی کشور از سال ۱۳۶۳ بوده که با برنامه ریزی و مداخلات دقیق، منجر به ارتقا پوشش کشوری واکسیناسیون کودکان زیر یکسال از ۳۷ درصد در سال‌های آغازین برنامه به بالای ۹۰ درصد تا سال ۱۳۶۸ و سپس تداوم و تثبیت آن به بالای ۹۵ درصد طی ۱۵ سال گذشته گردیده و همین روند در سطح شهرستان‌های تابعه دانشگاه نیز صادق بوده است.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان ادامه داد: دستاورد‌های بزرگ جهانی مثل ریشه کنی ویروس‌های آبله در سال ۱۹۸۰، ویروس وحشی فلج اطفال تیپ ۲ در سال ۲۰۱۵ و ویروس وحشی فلج اطفال تیپ ۳ در سال ۲۰۱۹ و حذف کشوری بیماری‌هایی مانند سرخک، سندروم سرخجه مادرزادی و کزاز نوزادی و همچنین عاری شدن کشور از فلج اطفال و کنترل بیماری‌های دیفتری، سیاه سرفه، سل نیز از دیگر نتایج آن به شمار می‌روند.

وی گفت: همه ساله با هدف اطلاع رسانی، حمایت طلبی و جلب مشارکت مردمی، هفته آخر آوریل (۵ لغایت ۱۱ اردیبهشت ماه)، از طرف سازمان جهانی بهداشت به عنوان هفته جهانی ایمن‌سازی نامگذاری می‌گردد.

وی ادامه داد: امسال نیز پویشی با شعار جهانی Humanly Possible: Saving lives through immunization "نجات زندگی با ایمن سازی" جهت آگاهی بخشی جامعه و ارتقا پوشش واکسیناسیون کودکان برگزار شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • تصاویری از نوه و نتیجه امام خمینی در مراسم عزاداری فوت عروس ارشد امام (ره)
  • کارگاه دوخت لباس شیرخوارگان حسینی در حرم مطهر راه‌اندازی شد/مهیای نذر جمعه اول
  • سه تن مواد غذایی تاریخ مصرف گذشته در زاهدان معدوم شد
  • برگزاری مراسم بزرگداشت شهید مدافع حرم محرم علیپور در مرند
  • مراسم بزرگداشت شهید مدافع حرم "محرم علیپور" برگزار شد
  • رعایت نکات بهداشتی در استفاده از حشره کش‌های خانگی
  • تشکر از داوطلبان آزمون سراسری برای رعایت دستورالعمل‌ها
  • واکسیناسیون موثرترین مداخله بهداشتی برای ارتقاء سلامت
  • قدردانی از متصدیان سه واحد نمونهٔ بهداشتی در مه ولات
  • فعالیت مجامع اجلاسیه بین المللی پیرغلامان حسینی