Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-29@15:56:07 GMT

نساجی؛ صنعت راهبردی ولی مغموم در تحقق جهش تولید

تاریخ انتشار: ۲۸ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۰۰۵۶۵۸

نساجی؛ صنعت راهبردی ولی مغموم در تحقق جهش تولید

ایسنا/یزد نساجی به عنوان یکی از صنایع راهبردی کشورمان در حالی مورد کم‌توجهی مسئولان به ویژه در سال جهش تولید واقع شده که یک عضو هیات علمی دانشگاه یزد معتقد است احیای این صنعت راهبردی مستلزم تحقق سیاست‌های اقتصاد مقاومتی و حمایت خاص دولتمردان جهت ایجاد مراکز نوآوری است.

امسال از سوی مقام معظم رهبری به نام سال «جهش تولید» نامگذاری شده و مسئولان حوزه‌های مختلف تلاش دارند از تمام ظرفیت‌های اقتصادی و تولیدی کشور برای تحقق این مهم بهره گیرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

توانمندی‌های حوزه نساجی یکی از این ظرفیت‌هاست که با وجود ضرورت استفاده از محصولات این بخش در تمام ایام و در همه سطوح جامعه می‌تواند به رغم مشکلات ناشی از تورم، رکود و مسائل مبتلا به اقتصاد کلان کشورمان، در زمینه تحقق جهش تولید به کمک مسئولان بیاید.

هرچند برخی کارشناسان معتقد هستند که صنعت نساجی کشورمان به سبب فرسودگی ماشین‌آلات و نداشتن دانش فنی و فناوری روز از بازار نساجی دنیا کمی عقب‌تر است ولی بسیاری نیز بر این باور هستند که با تقویت این حوزه و رونق صادارت می‌توان به توسعه و بهبود این مهم و حذف وابستگی کشور به درآمدهای نفتی کمک کرد.

استان یزد به عنوان یکی از قطب‌های نساجی کشور از دیرباز سوابق درخشانی در این بخش داشته لذا این باور وجود دارد که نساجی یزد می‌تواند نقش موثر و حیاتی در رونق اقتصادی و جهش تولید در این حوزه داشته باشد و به واسطه برخورداری از بازارهای بسیار خوب ملی و منطقه‌ای باید مورد توجه و اهتمام ویژه مسئولان و دست‌اندرکاران قرار گیرد.

نساجی یکی از هفت صنعت راهبردی ایران

«محمدرضا دهقانی‌اشکذری» عضو گروه علمی نساجی دانشگاه یزد در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا به ضرورت حمایت از صنعت نساجی در سال جهش تولید تاکید می‌کند و می‌گوید: برخی در نظام‌های اقتصادی دنیا معتقدند که صنایع و کسب و کارها مثل شکوفه‌های درخت توسعه هستند یعنی اگر صنایع حمایت نشوند، میوه‌ی توسعه حاصلی نخواهد شد که مردم را منتفع کند.

وی‌ اضافه می‌کند: اگر کشوری بخواهد توسعه پایدار داشته باشد که به دنبالش رفاه را برای مردم به ارمغان آورد قطعاً نیازمند صنایع با توسعه پایدار است و در ایران اسلامی نیز صنعت نساجی یکی از هفت صنعت راهبردی است ولی به دلایلی در جایگاهی که پیش‌بینی شده است، قرار ندارد.

این عضو گروه علمی دانشگاه یزد با بیان این‌ که یکی از دلایل کاهش انگیزه و شکست در بازار رقابتی صنعت نساجی، معظل قاچاق است، بیان می‌کند: خارجی بودن فرهنگ مصرف از دیگر چالش‌های حوزه نساجی در ایران است.

دهقانی‌اشکذری بستن مجاری قاچاق را یکی از راهکارهای جدی حمایت از صنعت نساجی می‌داند و عنوان می‌کند: برای رسیدن به بازارهای جهانی باید ابتدا از بازار کشور خودمان شروع کنیم و سپس با مطالعه بازارهای بین‌المللی به اهداف ترسیم شده دست یابیم.

این استاد دانشگاه در ادامه با بیان این‌ که نباید صنعت نساجی را مانند خیلی از صنایع رقابتی در فضای عرضه و تقاضا رها کنیم،‌ تصریح می‌کند: رقبای خارجی، مواد اولیه گران، قاچاق کالا، دانش سنتی و دستمزدهای بالای نیروی کار، همگی تهدیدهایی جدی برای صنعت نساجی در استان یزد هستند که باید توسط مسئولان و دست‌اندرکاران بیش از پیش مدیریت شود.

وی تاکید می‌کند: دولت باید به صنعت نساجی نگاه حمایتی خاصی داشته باشد چون این صنعت از جمله صنایع زیربنایی از جهت تامین نیازهای الزامی مردم و دارای بازار بسیار خوب ملی و منطقه‌ای است.

دهقانی اشکذری با بیان این‌ که صنعت نساجی یزد از نظر ظرفیت اشتغال و رونق تولید، قابلیت جهش را دارد، اظهار می‌کند: احیای این صنعت راهبردی مستلزم تحقق سیاست‌های اقتصاد مقاومتی و حمایت خاص دولتمردان درخصوص ایجاد مراکز نوآوری است.

نساجی صنعتی با قابلیت‌های بالا در یزد

«مجتبی دستمالچیان» رییس انجمن صنایع نساجی و پوشاک یزد هم با اشاره به ضرورت ایجاد زیرساخت‌های لازم برای تحقق شعار امسال که از سوی مقام معظم رهبری به نام «جهش تولید» نامگذاری شده است، اظهار می‌کند: از دیرباز تاکنون صنعت نساجی یزد در دنیا معروف بوده و در این دیار، پارچه‌هایی با ارزش افزوده بالا تولید شده است.

وی ادامه می‌دهد: ترمه و پارچه‌ی دارایی، از جمله محصولات منحصربه‌فرد صنعت نساجی استان یزد است که همچنان تاریخچه این هنر و صنعت دیرینه، مردم کویر را در تار و پود خود برای گردشگران به نمایش گذاشته است.

رییس انجمن صنایع نساجی و پوشاک یزد با بیان این‌ که صنعت نساجی این استان هنوز باعث افتخار کشور است و استان یزد قطب تولید پارچه‌های رومبلی کشور محسوب می‌شود، می‌گوید: با وجود ظرفیت‌های بالای نساجی در این استان، متأسفانه در حال حاضر شاهد تعطیلی برخی از واحدهای نساجی هستیم که باید به منظور ساماندهی این معضل، برنامه‌ریزی جدی از سوی مسئولان انجام شود.

دستمالچیان تهیه بانک اطلاعاتی دقیق از واحدهای فعال و موجود نساجی استان را اولین گام برای برنامه‌ریزی جدی در این حوزه می‌خواند و بیان می‌کند: نداشتن آمار دقیق از نحوه فعالیت واحدهای رسمی دارای مجوز و واحدهای سنتی که مجوز صنعتی هم ندارند، لطمه‌های زیادی به سیاست‌گذاری در حوزه نساجی استان یزد زده است.

این مسئول با بیان این‌ که صنعت نساجی برای یزد چند مزیت دارد، تصریح می‌کند: دوستداری طبیعت، کم‌مصرفی در آب و بیشترین میزان اشتغال نسبت به سرمایه‌گذاری، از جمله مزیت‌های صنعت نساجی است.

رییس انجمن صنایع نساجی و پوشاک یزد در ادامه با اشاره به این‌ که ایران در حوزه صنعت نساجی امروز دارای مزیت‌های نسبی است، خاطرنشان می‌کند: بسیاری از کالاهای نساجی از الیاف مصنوعی ساخته می‌شوند به عبارتی تمام الیاف یا نخ‌های مصنوعی از مشتقات نفتی بوده و مواد اولیه آن را توسط پتروشیمی‌های داخل کشورمان می‌توان تولید کرد.

دستمالچیان در پایان با بیان این‌ که متاسفانه برخی کارخانه‌ها به سبب سفارش‌ها و بازار خرید مجبور به عرضه محصولات خود با برند خارجی هستند، می‌گوید: امروز نساجی استان یزد قابلیت این را دارد که بهترین پارچه‌ها را  با بالاترین کیفیت تولید کند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی يزد صنعت نساجی جهش تولید صنعت نساجی صنعت راهبردی نساجی استان جهش تولید استان یزد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۰۵۶۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موتور ایرانی برای خودروی ایرانی

به گزارش همشهری آنلاین، تولید موتور خورجینی ۴ لیتری با این حجم بالا که مناسب خودروهای شاسی‌بلند و آفرودی است می‌تواند شرکت‌های خودروسازی داخلی را برای تولید این مدل‌ها بی‌نیاز کند.

محصولی کاملا دانش‌بنیان

تیم سازنده این موتور، متشکل از حدود ۴۰متخصص و عضو هیأت‌علمی دانشگاه‌های برتر ایران و جهان هستند که حضور این افراد نشانه اهمیت بالای تولید چنین قوای محرکه‌ای است. این تیم بیش از ۳سال پیش با طرح‌ریزی یک برنامه عمیق در مسیر اکتساب فناوری‌های یکی از شناخته‌شده‌ترین و پرکاربردترین موتورهای ۶سیلندر گام گذاشتند و در نتیجه موفق شدند این محصول باکیفیت در سطح استاندارد جهانی را منطبق با روزآمدترین طراحی، تولید و مورد آزمایش قرار دهند.

توان تولید انبوه

روح‌الله دهقانی، معاون علمی رئیس‌جمهوری در رونمایی از این دستاورد مهم دانش‌بنیان گفت: «قوای محرکه در حجم بالا با سوخت بنزین، یکی از انواع قوای محرکه است که در بسیاری از خودروها، متناسب با نیاز صنایع راهبردی کشور کاربرد دارد. این یک نیاز کاملا راهبردی است که کشور اهمیت آن را دریافته و شرکت‌های مختلف در مسیر بومی‌سازی و تولید آن گام برداشته‌اند». او افزود: «امروز توانمندی تولید موتور ۶سیلندر بنزینی خورجینی با حجم ۴هزار سی‌سی دارای کاربری‌های متنوع صنعتی، تفریحی و نظامی است، در این مجموعه دانش‌بنیان به اثبات رسید و امیدوارم این جریان قوی که در این شرکت و سایر شرکت‌های دانش‌بنیان به راه‌ افتاده، با قوت ادامه پیدا کند و به‌زودی تولید انبوه و استفاده از این تولیدات را در کاربری‌های خاص خود نظاره‌گر باشیم.»

توانمندسازی خودروسازی بومی

بومی‌سازی محصولاتی مانند موتور ۶سیلندر خورجینی ۴لیتری، ازجمله فناوری‌های راهبردی‌ و کلیدی‌ است که می‌تواند منجر به ساخت دیگر محصولات بومی شود. صنعت خودروسازی کشور نیز با تکیه بر توانمندی شرکت‌های دانش‌بنیان می‌تواند با ارتقای سطح تولیدات خود، زمینه‌ساز تولید و توسعه محصولات ارزشمند دیگری شود. دهقانی با تأکید بر این موضوع گفت: «معاونت علمی به‌عنوان پشتوانه اصلی این شرکت، سرمایه‌گذاری در تحقیق و توسعه را برعهده گرفته است.»

بیشتر بخوانید:

خودروهای برقی این شرکت گوشی ساز با قیمت قبل به‌روزرسانی شد توجه به نیاز کشور

کلید پروژه ساخت موتور ۶سیلندری با توجه به نیاز کشور از سوی پژوهشکده فناوری‌های راهبردی شهید رضایی دانشگاه صنعتی شریف زده شد. طبق تخمین این شرکت دانش بنیان، نیاز بخش دفاعی کشور به این قوای محرکه حدود ۱۰هزار خودرو تخمین زده شده است و با درنظر گرفتن نیاز سایر حوزه‌ها این ظرفیت به ۳۰هزار عدد نیز می‌رسد. برای پیشبرد این پروژه از حدود ۱۳۰موتور بنزینی الگوبرداری شد و دستاورد ۱۳سازنده نامی موتور در سطح جهانی مورد مطالعه و بررسی قرار گرفت و درنهایت موتور مبنای ۴هزار سی‌سی ۶سیلندر، انتخاب و پس از چند سال تلاش، نخستین نمونه از این موتور ساخته شد.

کد خبر 847304 برچسب‌ها روح‌الله دهقانی فیروزآبادی تکنولوژی (فناوری) دانش بنیان خودرو - ایرانی

دیگر خبرها

  • تامین ۵۰ درصدی پنبه مورد نیاز صنعت نساجی کشور
  • تولید چادرهای امدادی متناسب با فصل و اقلیم از سوی هلال احمر
  • راهبردهای صنعت پتروشیمی در تحقق شعار سال ۱۴۰۳ تشریح شد
  • مشعل های شرق کارون جمع آوری می شوند
  • حضور نمایندگان ۱۰۰ کشور در نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران
  • حضور نماینده ۱۰۰ کشور در نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران
  • گلستان با ۸۸ درصد تحقق الگوی کشت جزو استان‌های پیش ‌رو است
  • اجرای برنامه‌های راهبردی برای دو زنجیره مهم مازندران
  • اتمام طرح تحقیقاتی تهیه و تدوین نقشه راه صنعت استان کرمانشاه
  • موتور ایرانی برای خودروی ایرانی