Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-04@04:33:57 GMT

آغاز مرمت قلعه بهادری در کمیجان

تاریخ انتشار: ۲۸ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۰۰۸۵۷۱

آغاز مرمت قلعه بهادری در کمیجان

ایسنا/مرکزی رئیس اداره میراث فرهنگی شهرستان کمیجان از آغاز مرمت قلعه بهادری خبر داد.

سعید نیک نام در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به اینکه قلعه خاندان بهادری مربوط به دوره قاجار است که زمین آن ۱۱ هزار مترمربع وسعت دارد، افزود: بنای قلعه سه هزار مترمربع و دارای دو بخش و دو درب چوبی در قسمت شمالی و غربی است که البته درب اصلی در بخش جنوبی بنا قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه وسیع‌ترین و بزرگ‌ترین ساختمان‌های قلعه در بخش شمالی بنا قرار گرفته که به بخش اعیان‌نشین شهره است، گفت: این قلعه علاوه بر شاه نشین دارای باغ، قلمستان و برج‌های بلند است که متاسفانه در طول زمان برج‌ها آسیب دیده و ارتفاع به شش متر رسیده است.

نیک‌نام مصالح به کار رفته در ساخت این بنا را خشت، سنگ، آجر، چوب، آهک و گچ عنوان کرد و افزود: مجموعه قلعه خاندان بهادری، شش بخش دارد که از آن میان، دو قسمت در محدوده هشتی در ضلع جنوبی قلعه و مربوط به اصطبل‌ها و محل نگهداری چهارپایان بوده است و وسیع‌ترین و بزرگ‌ترین ساختمان‌های قلعه، در بخش شمالی آن قرار گرفته که مدت‌ها، به عنوان بخش اعیان‌نشین قلعه، کاربری داشته است.

وی اضافه کرد: بخش بیرونی عمارت قلعه بهادری، مجموعه‌ای از اتاق‌های پنج دری و سه دری و ایوان‌های ستون‌دار، با تزیینات چشم‌نواز و زیبا در اروسی‌ها و پنجره‌های چوبی و شیشه‌های رنگی است که ضمن جذابیت دادن به معماری قلعه، اشرافیت بخش بیرونی به حیاط مرکزی را نیز مهیا کرده است.

رئیس اداره میراث فرهنگی شهرستان کمیجان با بیان اینکه این بنای تاریخی با شماره ۷۷۰۱ در تاریخ ۱۷ اسفندماه ۱۳۸۱ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است، افزود: ضلع شمال غربی بنا شامل ساختمان شاه‌نشین قلعه و فضای مطبخ غربی به دلیل بارندگی بیشترین آسیب را دیده است که مورد بازسازی قرار می‌گیرد.

وی اضافه کرد: عملیات مرمت قلعه خاندان بهادری روستای اسفندان شهرستان کمیجان با اعتباری بالغ بر ۶۵۰ میلیون  ریال آغاز شد که دو ماه به طول می‌انجامد، اما برای مرمت کل بنا بیش از سه میلیارد تومان اعتبار نیاز است.

نیک‌نام افزود: در حال حاضر کاربری بنا تاریخی است و با تکمیل مرمت به بخش خصوصی واگذار خواهد شد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: مرمت آثار تاریخی قلعه تاریخی استانی فرهنگی و هنری استان مرکزی کمیجان میراث فرهنگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۰۸۵۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حجم تجارت خارجی ایران در سال قبل ١۴٠ میلیارد دلار بود

سخنگوی دولت گفت: حجم تجارت خارجی ایران در سال قبل بیش از ١۴٠ میلیارد دلار بود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، علی بهادری جهرمی شامگاه چهارشنبه _دوازدهم اردیبهشت_ در نشست با فعالان اقتصادی شهرستان گلپایگان اظهار کرد: حجم تجارت خارجی ایران در سال قبل بیش از ١۴٠ میلیارد دلار بود، همچنین تجارت خارجی ایران در فروردین سال جاری ١٠.۴ میلیارد دلار بود که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۵۰ درصد افزایش یافته است.

وی با بیان اینکه حال منابع ارزی ما خوب است تصریح کرد: ما مشکلات ارزی و دیگر معضلات جاری را می‌دانیم اما مجبوریم در شرایط تحریم، تعادل ارزی را برقرار کنیم.

سخنگوی دولت با اشاره به اینکه نظارت بر نوسانات نرخ ارز به صورت جدی دنبال می‌شود، خاطرنشان کرد: نگاه دولت هدایت منابع ارزی به سوی موارد مهم و اولویت‌ها است.

بهادری جهرمی افزود: این دولت نهضت تکمیل طرح‌های نیمه تمام را آغاز کرد، اما بر اساس اولویت بندی پیش می‌رود.

وی درباره نظارت بر نظام بانکی گفت: سال گذشته سه مؤسسه مالی اعتباری بزرگ را منحل کردیم بدون اینکه هیچ مشکل اقتصادی و اجتماعی رخ دهد.

سخنگوی دولت ادامه داد: این دولت اهل اراده و تصمیم است و وقتی تصمیمی می‌گیردبه آن عمل می‌کند و اهل شعار و وعده نیست.

بهادری جهرمی تصریح کرد: درصدد هستیم که منابع بانکی را به سمت اقدامات مولد مانند تولید و مسکن سوق دهیم و از سوی دیگر در بخش‌های تکلیفی مانند فرزندآوری نیز از آن بهره‌مند شویم.

وی گفت: نرخ سود بانکی نرخ سابق است از طرف دیگر نرخ تورم تولید کننده که در ابتدای دولت ١٠٣ درصد بود الان به ٢٣ درصد رسیده است.

سخنگوی دولت با بیان اینکه در دهه ٩٠ بسیاری فرصت‌ها از دست رفت، گفت: این موضوع تنها به مباحث اقتصادی محدود نبوده است و در دیگر موارد مانند فرهنگی و اجتماعی نیز کاستی داشتیم.

بهادری جهرمی همچنین در مورد توزیع شیر در مدارس اظهار کرد: این موضوع پارسال در قانون بودجه نبود اما امسال سعی کردیم برای آن ردیف بودجه تعریف کنیم.

منبع: ایرنا

کد خبر 749985

دیگر خبرها

  • بالاخره دل یوفا برای نیمکت‌نشین‌ها سوخت!
  • بهادری جهرمی: رشد تجارت خارجی فروردین، ۴۸ درصد مدت مشابه سال قبل است
  • سیل بند کرخه شهرستان اندیمشک مرمت شد
  • مرمت سیل بند کرخه شهرستان اندیمشک
  • مسدود شدن جاده خوسف - معدن قلعه زری
  • فراشبند همچنان صدر نشین ثبت بارش های بهاری
  • حجم تجارت خارجی ایران در سال قبل ١۴٠ میلیارد دلار بود
  • قلعه حسن صباح هنوز هم دست نیافتنی است
  • احیا و مرمت قنات مدوئیه
  • واژگونی نیسان در قلعه گنج با یک کشته و یک مصدوم