Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها - بیمارستان ۳۲۷ تخت‌خوابی تأمین اجتماعی در شهرک خاوران تبریز یکی از بزرگ ترین بیمارستان های سازمان تامین اجتماعی در کشور، به ویژه در شمالغرب کشور است که در طی ۱۲ سال از صدور مجوز احداث آن، با موانعی روبه‌رو بوده است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از تبریز، بیمارستان بزرگ 327 تختخوابی تبریز بیش از یک دهه است که احداث آن با مشکلات و موانع جدی مواجه شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیمارستانی که در سال 1387 مجوز احداث آن صادر شد و تاکنون به جز یک برگ مجوز، خروجی دیگری از آن را شاهد نیستیم.

سازمان تأمین اجتماعی در چند سال اخیر احداث بیمارستان را در کشور متوقف کرده است ولی به دلیل اینکه مجوز بیمارستان بزرگ تبریز متعلق به قبل از صدور این دستور العمل توقف احداث بیمارستان جدید بوده، متعهد به احداث آن شده است.

در این بین، تأمین اجتماعی شرط ورود به آغاز احداث را تأمین زمین مورد نیاز بیمارستان از سوی استان و انتقال سند اراضی به تأمین اجتماعی اعلام کرده اما در این یک دهه اراضی مختلفی را در اختیار بیمارستان قرار دادند ولی چون اراضی به نام بیمارستان و سازمان تأمین اجتماعی سند نخورد، این سازمان ورود به احداث آن را قبول نکرد چراکه معتقد است در زمینی سرمایه گذاری می‌کند که به نام خود باشد و بعد از سرمایه گذاری چند صد میلیارد تومانی، زمین بیمارستان، مدعی و معارضی نداشته باشد.

موضوع تغییر مکان بیمارستان از تبریز به سهند، سرمایه گذاری کره‌ای‌ها برای احداث آن و استفاده از فاینانس خارجی و محل‌های مختلف استقرار بیمارستان، تنها چیزی بود که از این بیمارستان در رسانه‌ها مطرح شد ولی هیچکدام هنوز به سرانجام نرسیده است.

محمدرضا پورمحمدی، چهارمین استانداری است که بعد از صدور مجوز در سال 87 روی کار آمده است ولی ظاهراً تمایل دارد با رفع موانع آن، حداقل، یک یادگاری از خود در این استان به جای بگذارد.

با وجود اینکه استانداری زمینی در اختیار ندارد تا آن را به تأمین اجتماعی واگذار کند ولی بر اساس اطلاعات رسیده به دفتر تسنیم، چند ده میلیارد تومان پول از اعتبارات مختلف استان یا از طریق تهاتر با شهرداری تبریز قرار است برای تملک 13 هکتار از اراضی خاوران پرداخت کرده یا معاوضه کنند تا سازمان تأمین اجتماعی بهانه‌ای برای عدم ورود به احداث این بیمارستان بزرگ و مهم در منطقه نداشته باشد.

در این بین، عوامل مختلفی برای تأخیر در آغاز احداث بیمارستان، از جمله عدم تأمین زمین مناسب از سوی آذربایجان شرقی مطرح شده است ولی ظاهراً اراده‌ای هم برای این امر نبوده است. چراکه اگر در زمان مناسب این زمین تأمین می‌شد، اکنون قیمت زمین به این حد نمی‌رسید، ضمن اینکه قیمت تمام شده بیمارستان هم به مراتب کمتر از امروز می‌بود اما خوشبختانه با احساس ضرورت جدی برای احداث این بیمارستان، اراده‌ها به سمت کاهش بهانه‌ها و آغاز احداث سوق یافته است.

مسئولان ارشد استان یکی دیگر از عوامل و موانع احداث این بیمارستان را مانع تراشی‌های مدیر سابق درمان تأمین اجتماعی در آذربایجان شرقی می‌دانستند که استاندار با پیگیری عزل و تغییر وی، روند اداری و عملیاتی احداث بیمارستان 327 تختخوابی تبریز را تسریع بخشید.

هرگونه تأخیر و تعلل عمدی در احداث بیمارستان تأمین اجتماعی قابل قبول نیست

اما داغ‌ترین خبر در زمینه روند کاری بیمارستان بزرگ تأمین اجتماعی در تبریز، امروز به جلسه بررسی مشکلات و موانع احداث بیمارستان 327 تخت‌خوابی تأمین اجتماعی تبریز در استانداری آذربایجان شرقی رسید که در این جلسه محمدرضا پورمحمدی استاندار آذربایجان شرقی، با اشاره به صدور مجوز احداث این بیمارستان در سال 87، گفت: تأخیر در آغاز عملیات اجرایی این بیمارستان موجب نارضایتی‌هایی شده است که لازم است با تسریع در ساخت آن، این تأخیر جبران شود چراکه به مطالبه جدی مردم تبدیل شده است.

وی خواستار همراهی و همکاری هرچه بیشتر شهرداری و شورای اسلامی شهر تبریز با اداره کل راه و شهرسازی استان در احداث این بیمارستان شد و افزود: مدیریت استان، خود را متعهد به تکمیل این پروژه می‌داند و هرگونه تأخیر و تعلل عمدی در تکمیل این پروژه، به پای همه دستگاه‌های مسئول تمام خواهد شد.

ورود مجلس به موضوع رددیون 32هزار میلیارد تومانی دولت به تامین اجتماعیجزئیات متناسب‌سازی حقوق مستمری‌بگیران تامین اجتماعی/ افزایش تا 7 میلیون تومانحقوق مستمری بگیران تامین اجتماعی استان بوشهر 50 تا 80 درصد افزایش یافتپرداخت حقوق مرداد مستمری بگیران تامین اجتماعی با فرمول جدیدکمک‌هزینه ازدواج به بیمه‌شدگان تامین اجتماعی ‌پرداخت می‌شود+ فیلمجزئیات جدید از پرداخت بدهی دولت به سازمان تامین اجتماعی

استاندار آذربایجان شرقی با ابراز رضایت از پروژه‌های عمرانی چند سال اخیر در حوزه بهداشت و درمان استان، گفت: این اقدامات سنجیده توسط دانشگاه علوم پزشکی تبریز باعث شده که در حال حاضر و با توجه به شیوع بیماری کرونا، هیچ مشکلی از نظر کمبود تخت‌های بیمارستانی و فضاهای فیزیکی برای مراقبت و درمان بیماران نداشته باشیم.

پورمحمدی با تاکید مجدد بر اهمیت تسریع در عملیات احداث این بیمارستان تأمین اجتماعی، گفت: تمام مسئولان استانی برای تکمیل این بیمارستان و اجرای مصوبه دولت، همکاری‌های لازم را داشته باشند و ما نیز از راهکارهای قانونی برای تأمین اعتبار آن استفاده خواهیم کرد.

شهرداری تبریز: اراضی احداث بیمارستان بزرگ تأمین اجتماعی تحویل شده است

جواد رحمتی، معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار آذربایجان شرقی نیز در این جلسه با اشاره به آخرین اقدامات انجام شده برای آغاز عملیات اجرایی احداث بیمارستان 327 تخت‌خوابی تأمین اجتماعی، خواستار همکاری هرچه بیشتر شهرداری تبریز و اداره کل راه و شهرسازی استان شد و گفت: با توجه به جلسه اخیر رفع اختلاف دستگاه‌های دولتی و صدور دستور تخلیه اراضی تحت اختیار یکی از دستگاه‌های دولتی، پنج هکتار از اراضی واقع در حاشیه اتوبان شهید کسایی در اختیار شهرداری تبریز قرار می‌گیرد.

قائم مقام شهرداری تبریز نیز در این جلسه از اهتمام و همکاری جدی شهرداری تبریز برای تسریع در آغاز عملیات احداث این بیمارستان خبر داد و گفت: در حال حاضر، اراضی مورد نیاز برای سه کاربری درمانی توسط شهرداری تبریز در اختیار بهداشت و درمان استان قرار گرفته است.

رسول موسایی گفت: مشارکت در ساخت بیمارستان و فضاهای درمانی را از مهم‌ترین نیازهای شهر تبریز می‌دانیم و آماده هرگونه همکاری لازم و قانونی با دستگاه‌های مسئول برای تحقق این مهم هستیم.

در این جلسه مقرر شد که سازمان تأمین اجتماعی استان، عملیات، فرآیندهای قانونی و تمهیدات لازم برای آغاز عملیات اجرایی ساخت بیمارستان 327 تخت‌خوابی تبریز در هفته دولت امسال را انجام دهد.

به گزارش تسنیم، امید است پس از گذشت 12 سال از صدور مجوز احداث این بیمارستان، این بار و پس از بارها کلنگ زنی و وعده و وعید به سرانجام برسد و استانداری آذربایجان شرقی با انتشار سند اراضی بیمارستان به نام سازمان تأمین اجتماعی، این بار توپ را در زمین سازمان تأمین اجتماعی بیاندازد تا سمت و سوی مطالبه گری ها از تأمین اجتماعی رفته تا زمان دقیقی را برای احداث و تحویل آن به مردم منطقه اعلام کنند.

انتهای پیام/111/ ع

R7887/P1494/S6,47/CT7 واژه های کاربردی مرتبط آذربایجان شرقی بیمارستان بیشتر بخوانید... تقدیر آزادگان قرچک از مدافعان سلامت بیمارستان شهید ستاری خوزستان| نیروهای بومی در اولویت جذب کادر درمانی بیمارستان دزفول قرار دارند روایت رئیس بیمارستان کوثر کرج از جانفشانی پرستاری که دوبار کرونا گرفت قیمت ارز و طلا لیگ ایران و جهان بیشتر بخوانید... تقدیر آزادگان قرچک از مدافعان سلامت بیمارستان شهید ستاری خوزستان| نیروهای بومی در اولویت جذب کادر درمانی بیمارستان دزفول قرار دارند روایت رئیس بیمارستان کوثر کرج از جانفشانی پرستاری که دوبار کرونا گرفت واژه های کاربردی مرتبط آذربایجان شرقی بیمارستان پربیننده‌ترین اخبار استانها ۱ "امام خامنه‌ای" حجت‌الاسلام سلیمانی را به امامت جمعه کاشان منصوب کردند ۲ روایت نوبخت از تحریم دشمنان علیه ایران/ اجازه فروش نفت را به ما نداده‌اند/ تأخیری در پرداخت حقوق‌ها و یارانه‌ها نداشته‌ایم ۳ غلبه ‌تفکر جهادی و ‌دانش متخصصان ایرانی بر کرونا / دانشجویان کرمانشاهی ماسک‌هایی با بازدهی ۹۹ درصد تولید کردند + فیلم ۴ گزارش ویدئویی| تمدید وعده‌ها برای بهره‌برداری از یک پروژه ملی / بالاخره سوت قطار چه زمانی در اردبیل شنیده می‌شود؟ ۵ خوزستان| ماجرای فروش زمین‌های "منطقه کاردانش" بهبهان با کاربری فضای سبز چیست؟ ۶ پیگیری رسانه‌ای تسنیم نتیجه داد/ قرارگاه خاتم‌الانبیا با واگذاری ۵ طرح شهری در استان مرکزی خدمت‌رسانی می‌کند ۷ سرمایه‌گذاری ۲۲۰۰ هزار میلیارد تومان ستاد اجرایی فرمان امام در سیستان و بلوچستان / راه‌اندازی ۲۴ هزار طرح اشتغالزایی ۸ آیت‌الله دری‌نجف‌آبادی: نباید عزاداری‌های محرم تعطیل شود/ برنامه‌ها با رعایت پروتکل‌های بهداشتی انجام شوند مهمترین اخبار استانها فرمانده مرزبانی ناجا: از کولبران ‌حمایت می‌کنیم / با اقتدار در مقابل قاچاقچیان، اشرار و معاندین ایستاده‌ا‌یم جزئیات بازداشت ۵ کارمند شهرداری بوشهر/ متهمان در اختیار اداره اطلاعات قرار گرفتند خبر خوش معاون وزیر آموزش و پرورش برای ‌دانش‌آموزان بازمانده از تحصیل / اجرای طرح آموزشی ‌«آبا» برای متقاضیان گزارش| تداوم واگذاری‌های پراشتباه در استان مرکزی / ابلاغ واگذاری هپکو و پالایشگاه شازند به تامین اجتماعی مهمترین اخبار تسنیم روحانی: نقشه راه اقتصادی کشور در هفته دولت اعلام می‌شود لبنان| میشل‌عون: حزب‌الله هیچ انبار تسلیحاتی در بندر بیروت ندارد/ ایستادگی مقابل تجاوزات اسرائیل وظیفه هر لبنانی است امام خامنه‌ای در پیامی درگذشت حجت‌الاسلام والمسلمین تسخیری را تسلیت گفتند واعظی: نظرات اصلاحی قوای دیگر در طرح فروش نفت مورد توجه قرار می‌گیرد قالیباف: مجالس کشورهای اسلامی مانع طرح سازش امارات و رژیم صهیونیستی شوند درباره ما ارتباط با ما آرشیو اخبار پیوندها بازار پربیننده‌ترین اخبار قیمت ارز و طلا لیگ ایران و جهان ما را دنبال کنید: RSS اینستاگرام توییتر فیسبوک   آپارات   بیسفون   سروش   ویسپی   آی‌گپ
All Content by Tasnim News Agency is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

منبع: تسنیم

کلیدواژه: آذربایجان شرقی بیمارستان آذربایجان شرقی بیمارستان سازمان تأمین اجتماعی احداث این بیمارستان تأمین اجتماعی احداث بیمارستان بیمارستان 327 تخت بیمارستان بزرگ آذربایجان شرقی شهرداری تبریز تامین اجتماعی سرمایه گذاری خوابی تبریز آغاز عملیات ترین اخبار مجوز احداث صدور مجوز تخت خوابی احداث آن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۰۹۴۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وابستگی صندوق‌های بازنشستگی به بودجه دولت ناشی از چیست؟

کمک دولت به صندوق های بازنشستگی در یک دهه گذشته روند صعودی داشته به طوری که در سال جاری به رقم بی سابقه ۴۸۳ هزار میلیارد ریال رسید.

به گزارش مشرق، در ایران ۱۷ صندوق بازنشستگی فعال وجود داردکه چهار صندوق اصلی «سازمان تامین اجتماعی»، «صندوق بازنشستگی کشوری»، «صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان، عشایر»، «سازمان تأمین اجتماعی نیروهای مسلح» و ۱۳ صندوق صنفی و اختصاصی را شامل می شود. بر اساس برآوردهایی که در سال ۱۴۰۱ صورت گرفته است، این صندوق‌ها در مجموع بیش از ۷۴ درصد از جمعیت کشور را پوشش می دهند.

در بین این صندوق‌ها، سازمان تأمین اجتماعی با بیش از ۴۶ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر افراد (اصلی و تبعی) تحت پوشش در سال۱۴۰۱بزرگترین صندوق بازنشستگی کشور محسوب می شود که جهت تأمین حقوق و مزایای مستمری بگیران خود هنوز به کمک منابع بودجه نیاز پیدا نکرده است اما در مقابل صندوقهای بازنشستگی کشوری، تأمین اجتماعی نیروهای مسلح(لشکری)، کارکنان فولاد و کارکنان وزارت اطلاعات چهار صندوقی هستند که قادر به تأمین حقوق و مزایای حقوق بگیران خود با تکیه بر منابع داخلی خود نبوده و وابسته به بودجه سالیانه هستند.

سایر صندوقهای بازنشستگی را نیز نمی توان مستقل از بودجه دانست و بیشتر صندوقهای دستگاهی وضعیت مالی مناسبی نداشته و کمبود درآمد آنها از طریق دستگاه مادر (مانند سازمان صداوسیما و...) تأمین می‌شود. لذا برخی ارقام کمک به صندوقها به صورت شفاف در بودجه عمومی کشور ذکر نمی شود.

بروز بحران در صندوق های بازنشستگی امر پوشیده‌ای نیست موضوعی که سبب شده در یک دهه گذشته میزان کمک دولت به این صندوق ها رو به افزایش باشد؛ به گونه ای که بررسی میزان حمایت دولت از صندوق‌های بازنشستگی در بخش دوم لایحه بودجه ۱۴۰۳ کل کشور نشان دهنده رشد ۳۶.۹ درصدی اعتبارات این بخش نسبت به قانون بودجه سال ۱۴۰۲ است.

اینکه چرا صندوق ها در تامین مالی خود با مشکل روبرو باشند، دلایل متعددی دارد که مهمترین آن کاهش نسبت پشتیبانی، تغییر هرم سنی و جمعیتی کشور و نیز بازنشستگی های پیش از موعد است.

کاهش نسبت پشتیبانی و وضعیت بغرنج صندوق‌ها

یکی از شاخص‌های مهم نمایانگر وضعیت ثبات و پایداری صندوق‌ها نسبت پشتیبانی است. این شاخص برابر با نسبت تعداد بیمه شدگان اصلی به تعداد پرونده های مستمری بگیران است و در واقع وضعیت جریان مالی ورودی به جریان مالی خروجی صندوق‌ها را نشان می‌دهد لذا هر چه این شاخص بزرگتر باشد آن صندوق از نظر درآمد و هزینه در نقطه مطلوب‌تری قرار دارد به این معنا که به ازای هر مستمری بگیر در صندوق افراد بیمه پرداز بیشتری وجود دارند.

بررسی آمارهای منتشر شده توسط سازمان تأمین اجتماعی نشان می‌دهد که روند تغییرات این شاخص در دو دهه اخیر برای این سازمان نزولی بوده و مقدار آن تا سال ۱۴۰۱ به حدود ۴ رسیده است. به عبارت دیگر در دو دهه اخیر به صورت مستمر نسبت درآمد حاصل از دریافت حق بیمه به هزینه پرداخت مستمری کاهش یافته است.

همچنین آمارهای منتشر شده از صندوق بازنشستگی کشوری به عنوان دومین صندوق بازنشستگی بزرگ کشور از نظر تعداد افراد تحت پوشش نشان می دهد که شاخص مذکور به عدد ۰.۵۵ در سال ۱۴۰۱ رسیده که کاملا گویای وضعیت بغرنج این صندوق است.

روند ۱۰ ساله نسبت پشتیبانی در صندوق بازنشستگی، کشاورزان روستاییان و عشایر نشان دهنده حرکت سریع آن به سمت وضعیتی نامطلوب است.

سایر صندوق‌های بازنشستگی نیز از نسبت پشتیبانی مناسبی برخوردار نبوده و وضعیت مناسبی از نظر مالی ندارند؛ برای مثال طبق آخرین آمارهای در دسترس برای سال ۱۳۹۹ نسبت پشتیبانی صندوق بازنشستگی نیروهای مسلح ۰.۸۳ و سایر صندوقها ۱.۱۰ است که نشان از وخامت پایداری مالی در این صندوقها دارد.

به نظر می‌رسد تنها صندوق‌های وکلای دادگستری و بازنشستگی کشاورزان روستاییان و عشایر از نسبت پشتیبانی خوبی برخوردار می‌باشند که روند ۱۰ ساله نسبت مذکور در صندوق بازنشستگی، کشاورزان روستاییان و عشایر نشان دهنده حرکت سریع این صندوق به سمت وضعیتی نامطلوب است.

یکی از مهمترین دلایل بروز وضعیت وخیم نسبت پشتیبانی صندوق را می‌توان در تغییر نامتوازن و سریع ترکیب سنی جمعیت به سمت سالمندی بیشتر جستجو کرد بالا بودن نرخ رشد جمعیت در یک دوره (دهه ۱۳۶۰) و کاهش این نرخ در دوره های بعدی باعث شده که به تدریج ترکیب سنی جمعیتی کشور از نظر سنی نامتوازن شود.

بر اساس گزارش‌های مرکز آمار کشور در آبان ماه سال ۱۳۶۵ جمعیت سالمندان و میانسالان (۳۰سال و بیشتر) کشور ۲۸ درصد کل جمعیت بوده در حالی که در آبان ماه سال ۱۳۹۵ سهم جمعیت مذکور به حدود ۵۱ درصد از جمعیت کل کشور رسیده است. این عدد در سال ۱۴۰۰ به میزان ۵۷ درصد جمعیت کشور پیش بینی می‌شود. همچنین متوسط سنی جمعیت کشور از ۲۱.۷ در سال ۱۳۶۵ به ۳۱.۱ در سال ۱۳۹۵ رسیده است.

تغییرات جمعیتی با توجه به فقدان یک نظام تأمین اجتماعی چند لایه منسجم و کارآمد و نیز ساختار مالی صندوق های بازنشستگی در ایران که از نوع نظام تعادل منابع مصارف ۲ (PAYG) هستند باعث شده تا به صورت مستقیم و خیلی سریع بر صندوق های بازنشستگی آثار سوء خود را نشان دهد.

تحولات جمعیتی و عدم واکنش مناسب نسبت به آن

یکی از موارد مهم تأثیر گذار بر پایداری صندوق‌های بازنشستگی سن بازنشستگی و فاصله آن با امید به زندگی است که مدت زمان بهره‌مندی از مزایا و مستمری بازنشستگی را نشان می‌دهد با وجود افزایش پیوسته امید به زندگی در کشور طی چند دهه گذشته نه تنها سن بازنشستگی با امید به زندگی تعدیل نشده بلکه شکاف سن برقراری بازنشستگی و امید به زندگی به طور قابل توجه ای نیز افزایش یافته است و به همین خاطر دولت و مجلس شورای اسلامی در برنامه هفتم پیشرفت اقدام به افزایش سن و سابقه لازم جهت احراز شرایط بازنشستگی در صندوق‌های بازنشستگی کردند.

با این حال بازنشستگی‌های پیش از موعد را که به واسطه قوانین مختلف تکلیف شده اند هنوز می‌توان یکی از اصلی ترین دلایل این شکاف محسوب کرد خروج زودهنگام در برخی رسته های بیمه‌ای باعث می‌شود تا ضمن کاهش دوران بیمه پردازی سنوات دریافت مستمری نیز افزایش یابد که در نتیجه آن بار مالی قابل توجهی به صندوق های بازنشستگی تحمیل می‌شود.

افرادی که دوره تحصیلی آنان جزو سوابق خدمتشان محسوب می‌شوند بخش دیگری از گروه‌های باسن بازنشستگی پایین را تشکیل می‌دهند.

وضعیت نامناسب سرمایه‌گذاری منابع صندوق‌ها

با رشد مصارف صندوق‌های بیمه‌گر نسبت به منابع نقدی این صندوق‌ها عملاً امکان سرمایه‌گذاری برای اغلب این صندوق‌ها وجود ندارد. همچنین شرایط اقتصاد کلانی نامناسب از جمله تورم‌های بالا و به تبع آن بازدهی حقیقی اندک دارایی‌های صندوق‌ها عدم وصول به هنگام دولت به تعهدات خود در قبال سازمان تأمین اجتماعی، فقدان شفافیت کافی و نیز ضعف های مدیریتی و ساختاری در زمینه سرمایه ‌گذاری در بسیاری از صندوق‌ها وضعیت مطلوبی را ایجاد نکرده است.

تحمیل طرح‌ها و قوانین مغایر با اصول بیمه‌ای را می توان عامل دیگری برشمرد زیرا در طی چند دهه گذشته طرح‌ها و قوانین متعددی در حوزه صندوق‌های بازنشستگی و بیمه‌های اجتماعی وضع شده که برخی از آنها مغایر با اصول بیمه‌ای بوده است.

تعدد و تنوع این قوانین باعث شده است تا این عامل نیز یکی از علل مهم وضعیت نامساعد پایداری مالی صندوق‌های بازنشستگی شود زیرا این طرح‌ها و قوانین متعدد افزایش تعهدات این صندوق ها از یک سو و از سوی دیگر کاهش منابع آنها را به دنبال داشته‌اند. از طرف دیگر عمل نکردن صحیح دولت به تعهدات خود در قبال این قوانین و طرح‌های عمدتاً با ماهیت حمایتی باعث شده تا صندوقها از اصول بیمه‌ای از جمله حفظ ثبات و پایداری مالی دور شوند.

این خلط بین سیاست‌های حمایتی با سیاست‌های بیمه ای که منابع آن حاصل مشارکت افراد است نوعی بی عدالتی در حق مشارکت کنندگان را نیز به دنبال دارد در حالی که همان طور که از سیاستهای کلی تأمین اجتماعی نیز برداشت می‌شود، در یک نظام تأمین اجتماعی چندلایه طرح های حمایتی از طرح های بیمه ای مبتنی بر مشارکت از هم تفکیک می‌شوند. برخی از این قوانین و طرح ها که عمدتاً به دلیل عدم تأمین مالی مغایر با اصول بیمه ای بوده و با اهداف اجتماعی و گاهی سیاسی و اغلب با کارکردهای حمایتی پیاده سازی شده اند.

از جمله این طرح‌ها می‌توان به معافیت بیمه‌ای برخی کارگاههای تا حداکثر ۵ نفر کارگر، طرح های متعدد بازنشستگی پیش از موعد نظیر بازنشستگی پیش از موعد ماده ۱۰ قانون نوسازی صنایع کشور، بازنشستگی های پیش از موعد کارکنان دولت، بازنشستگی های پیش از موعد مشاغل سخت و زیا نآور و متناسب سازی حقوق بازنشستگان بدون در نظر گرفتن تأمین مالی صحیح در برخی ادوار، بیمه های حمایتی برخی اقشار با اتکا به درآمدهای ناپایدار و....است.

از این رو کارشناسان معتقدند در یک شیوه مقید به اصول بیمه‌ای، لازم است تا دولت بار مالی برآوردی هر کدام از طرح ها و بدهی‌های ناشی از قوانین و مقررات حمایتی تحمیل شده به سازمان تأمین اجتماعی را به تفکیک به صورت شفاف برآورد و در لایحه بودجه منظورکند تا هزینه سیاست‌های حمایتی از منابع حاصل از مشارکت سازمان بیمه گر تأمین نشود.

منبع: ایرنا

دیگر خبرها

  • (ویدئو) چرا دولت سیاست‌های کلی تأمین اجتماعی را اجرا نکرد؟
  • پروژه دریافت لیست هوشمند حق بیمه کارگاه‌ها در استان فارس آغاز شد
  • انتظار ۵ ساله مردم شهر جدید سهند برای احداث بیمارستانی مجهز
  • احداث ۶ شهربازی جدید در کلان‌شهر تبریز
  • بازارچه‌های محلی در نقاط مختلف تبریز توسعه پیدا می‌کند
  • روان سازی ترافیک تبریز با احداث ۶ تقاطع های غیر همسطح
  • احداث دو سالن ورزشی در شهرک شهید یاغچیان تبریز
  • روان سازی ترافیک تبریز با تقاطع های غیر همسطح
  • تصادف در محور اهر-تبریز ۹ نفر را روانه بیمارستان کرد
  • وابستگی صندوق‌های بازنشستگی به بودجه دولت ناشی از چیست؟