Web Analytics Made Easy - Statcounter

دکتر سید حسین گلدانساز روز سه شنبه در نشست خبری مراسم نکوداشت یکصد و بیستمین سالگرد بنیانگذاری پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران که در محل خانه فرهنگ این دانشگاه در کرج برگزار شد، افزود: ۱۲۰ سال پیش در این ایام نخستین پایگاه آموزش علوم کشاورزی در کشور به نام «مدرسه فلاحت» شکل گرفت و پایه های خوب و استواری در این مرکز گذاشته شد به طوریکه هنوز از اعتبار گذاشته شده در این مجموعه استفاده می کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گلدانساز افزود: بشر از نوزاد یک روزه تا افراد بالای ۹۰ سال، همه در دنیا غذا و یک محیط پاک می خواهند که همان کشاورزی و منابع طبیعی است.

وی اظهار داشت: غذا و محیطی پاک نیاز و اهمیت اول در تمام مجامع است ولی متاسفانه در کشور ما بعضی چیزها در جای خود نیست که از جمله آن ها می توان به این ۲ مقوله اشاره کرد.

رییس پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران ادامه داد: مدیران ارشد جامعه آنطور که شایسته و نیاز است به مقوله کشاورزی و منابع طبیعی توجه نکرده اند و علامت روشن آن مطلوب نبودن وضع موجود است.

وی گفت: تمام تلاش ما،‌ نسل های قبل و بعد در مجموعه پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران بر این است که قدم های محکم و پایداری برای کشاورزی و منابع طبیعی کشور برداریم.

وی با بیان اینکه گام های مثبت و ارزنده ای برای کشاورزی کشور در این مجموعه برداشته شده، افزود: همواره در کشور این موضوع مطرح است که این دانشگاه در کرج چه مشکلی را از کشاورزی و منابع طبیعی کشور حل کرده است.

این استاد دانشگاه بیان داشت: دانشگاه های نسل اول در دنیا برای آموزش دایر شدند ولی در سال های بعد از آن به این نتیجه رسیدند که در دانشگاه ها باید تحقیق و پژوهش نیز باشد که دانشگاه های نسل دوم ایجاد شدند.

وی گفت: برای تبدیل به دانشگاه ها به نسل دوم نیاز به یکسری زیرساخت ها بود که این دانشگاه زیرساخت های لازم همچون اراضی کشاورزی را دارا بود.

گلدانساز با اشاره به اهمیت دانشگاه های نسل دوم به امر پژوهش و تحقیق، افزود: با فعال شدن این دانشگاه ها، زمینه تحصیلات تکمیلی ارشد و دکترا در این مراکز فراهم شد.

وی با بیان اینکه در سال های گذشته از دانشگاه ها خواسته شد تا رشد علمی را برای ارتقای جایگاه علمی کشور توسعه دهند که این دانشگاه نیز خوب عمل کرده است.

به نظام آموزش عالی کشور بد شد

رییس پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران ادامه داد: سال هاست که در حق نظام آموزش عالی کشور بد عمل کرده اند به طوریکه در هر کوچه و برزنی تابلو زدیم و دانشگاه درست کردیم و از کیفیت دور شدیم.

وی گفت: به همین منظور دانشگاه های نسل سوم را در دنیا مطرح کردند و هنوز بر این اعتقاد هستند که نباید رشد علمی کاهش یابد و یک شاخص برای تولید علمی، تولید مقاله و کتاب است.

کشاورزی با ورود علم رشد می کند

گلدانساز در ادامه با اشاره به رشد کشاورزی، افزود: کشاورزی زمانی در کشور ما رشد می کند که علم در آن ورود کند و این در حالی است که بخش کشاورزی خصوصی در کشور ما ضعیف است.

وی بیان داشت: به نتیجه رسیدن تحقیقات در بخش کشاورزی و بردن آن به مزارع، یک پروسه طولانی مدت حداقل ۱۰ ساله را می طلبد.

وی اضافه کرد: بخش دولتی بایستی به کمک بیاید تا این نهال پا بگیرد و از آن انتظار میوه داشته باشیم ولی تاکنون هیچ مرجع دولتی حاضر نشده با دانشگاه ها از جمله دانشگاه ها ما پروژه های تحقیقاتی را حمایت کند.

حصارهای پردیس کشاورزی برداشته می شود

رییس پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران در ادامه به برگزاری یکصدوبیستمین نکوداشت تاسیس این دانشگاه در نیمه دوم سال جاری اشاره کرد و گفت: به همین مناسبت در نظر داریم تا حصارهای پردیس برداشته شود و فضایی فراهم شود تا عموم مردم از ظرفیت ها و فضای موجود در آن استفاده کنند.

وی افزود: این بدان معنا نیست که مردم می توانند از فضای سبز این پردیس به عنوان پیک نیک و استراحت استفاده کنند بلکه با تفاهم نامه ای که با میراث فرهنگی و گردشگری استان منعقد کردیم، قرار شد تا تورهای گردشگری وارد پردیس شده و از مکان های مختلف آن همچون موزه جانورشناسی، کاخ سلیمانیه،‌ابنیه تاریخی، ایستگاه های تحقیقاتی و گلخانه ها و... آن بازدید کنند.

گلدانساز با بیان اینکه ما آمادگی داریم که از همین فردا میزبان این گروه ها باشیم، اظهار داشت: پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران با برخورداری از انبوه درختان سر به فلک کشیده ، عمارت های تاریخی و مزارع  گیاهان دارویی و گلخانه ای  می تواند به عنوان یکی از مراکز مهم تحقیقاتی گردشگری البرز نقش مهمی را در این منطقه ایفا کند.

رونمایی از تمبر یادبود پردیس کشاورزی و افتتاح سالن سینما

همزمان با برگزاری این نشست خبری، از نخستین تمیر یادبود پردیس کشاورزی ومنابع طبیعی دانشگاه تهران باحضور مسوولان اداره کل پست استان البرز رونمایی شد و مقرر شد این تمبر به عنوان یک اثر ملی به ثبت برسد.

همچنین سالن سینمای خانه فرهنگ پردیس کشاورزی که قدمت بالایی دارد و سال ها بدون استفاده بود، پس از بازسازی، افتتاح دوباره ای را شاهد بود.

برای اکران فیلم در این سالن سینما از دستگاه های آپارات بسیار قدیمی که جزو آثار تاریخی این مرکز است،‌استفاده می شود.

برچسب‌ها دانشگاه تهران امنیت غذایی استان البرز

منبع: ایرنا

کلیدواژه: دانشگاه تهران امنیت غذایی استان البرز دانشگاه تهران امنیت غذایی استان البرز پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران دانشگاه های نسل دانشگاه ها سال ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۱۰۷۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امنیت غذایی جهان تهدید می شود

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از سازمان دامپزشکی کشور، «مجتبی نوروزی» در آئین افتتاح بیست و یکمین کنگره دامپزشکی ایران افزود: از سال ۱۹۹۶ میلادی به این سو امنیت غذایی و ایمنی غذایی نزد سران بسیاری از کشورهای عضو سازمان ملل متحد به عنوان مهمترین مؤلفه هزاره سوم که عموم مردم به‌صورت پایدار به غذای سالم و بهداشتی فاقد هرگونه آلودگی انگلی دسترسی داشته باشند، مطرح شد.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور با بیان اینکه از آن مقطع زمانی مقرر شده بود تا سال ۲۰۱۵ تعداد گرسنگان به نصف کاهش یابد، گفت: بر اساس ارزیابی فائو روند گرسنگی رو به افزایش است و هم اکنون یک میلیارد نفر با درآمد یک دلار در روز در حال گذراندن عمر هستند.

وی در تشریح چالش‌های کنونی تهدیدکننده امنیت و ایمنی غذایی در جهان، به افزایش جمعیت و رشد کشورهای در حال توسعه که به رشد تقاضای غذا طی یک دهه آینده منجر خواهد شد اشاره کرد و افزود: گسترش شهرسازی و تغییر غذایی در کشورهای در حال توسعه، افزایش تقاضا با توجه به محدودیت شدید منابع آبی و سایر مخاطرات تغییرات اقلیمی نیز از عوامل تهدیدکننده ای است که باید با کشف راهکارهای جدید و تقویت منابع انسانی به دنبال پیشگیری از تشدید ناامنی غذایی و حتی نجات تمام گرسنگان بود.

نوروزی در ادامه سه چالش عمده غذایی در جهان را در افزایش گرسنگی در جهان، عدم تعادل در رژیم غذایی روزانه و چالش‌های تولید متأثر از فرسایش خاک، کمبود آب و تهدیدات زیست محیطی جمع بندی کرد و گفت: با توجه به اینکه تهدیدات جدید ایمنی مواد غذایی به طور مداوم در حال ظهور است، تغییرات در محیط زیست و افزایش مقاومت میکروبی، امنیت غذایی و ایمنی غذایی پایدار را تهدید می‌کند.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور با اشاره به برخی عوامل تأثیرگذار دیگر مانند افزایش سفر در جهان و پیامدهای زیست محیطی این مسأله اظهار کرد: رشد مصرف نابجا و غیرضروری آنتی بیوتیک‌ها و اثرات منفی آن در بروز روند درمان و شیوع سایر ناهنجاری‌ها؛ وقوع انواع سیل‌های مهلک نابهنگام مثل آنچه در سال ۲۰۱۰ در پاکستان تا سال‌های اخیر رخ داد؛ آتش سوزیهای مخرب در روسیه و آمریکا و اروپا از دیگر تهدیدات امنیت غذایی و ایمنی غذایی است که گویای انتظار بروز آثار سو دیگر تغییرات اقلیمی خواهد بود.

نوروزی در ادامه به تدبیر درست سازمان‌های زیر مجموعه سازمان ملل متحد در رویکرد جدید که سلامت واحد( one health) است اشاره کرد و گفت: در واقع با این رویکرد سلامت واحد؛ سلامتی اکوسیستم، انسان و دام به یکدیگر کاملاً مرتبط است و غفلت از هر کدام از این سه باعث بروز انواع بیماری‌های نوپدید و بازپدید است.

وی با ابراز امیدواری از اینکه کنگره‌های دامپزشکی موقعیت بسیار مغتنمی برای استفاده از دانش و مطالعات و تجربیات و انرژی دانشجویان و اساتید و محققان دامپزشکی در بررسی راهکارهای کمک کننده به تحقق امنیت غذایی و ایمنی غذایی پایدار است فراهم سازد افزود: کما اینکه در همین جا باید تأکید کنم که اگر موفقیت‌هایی در حوزه سلامت و بهداشت ملی رخ داده، این دستاوردها حاصل یافته‌های تحقیقاتی و علمی شماست.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور توجه به بهداشت و امنیت غذایی؛ اپیدمیولوژی؛ بیماری‌های نوظهور و بازپدید؛ بهداشت محیط؛ معرفی داروها و مکمل‌های غذایی سالم و کارآمد؛ استفاده از هوش مصنوعی؛ رسیدگی به رفاه دام و حیوانات و… را که از محورهای بیست و یکمین کنگره دامپزشکی ایران است به عنوان محورهای ارزشمند در این کنگره برشمرد و گفت: سازمان دامپزشکی کشور به دنبال بازمهندسی در فرآیندهای سازمانی است و با ایجاد مرکز بیماری‌های منتقله دامی و فرآورده‌های خام دامی به دنبال بنیان گذاشتن دامپزشکی نوین در کشوری است که بسیار سال‌ها پیش از طلوع اسلام و زمانی که اروپاییان مبادرت به نامگذاری نخستین شنبه ماه آوریل هر سال به نام «روز جهانی دامپزشکی» کنند به آغاز دامپزشکی و بیطاری همت گماشته بودند.

کد خبر 6094421

دیگر خبرها

  • سوزاندن بقایای محصولات کشاورزی منجر به نابودی زمین می‌شود
  • امنیت غذایی جهان تهدید می شود
  • امنیت غذایی پایدار و رونق صادرات محور؛ نقشه راه تولیدات کشاورزی است
  • رزمایش اطفای حریق در جنگل‌های تمام استان‌ها اجرا می‌شود
  • تحقیقات محققین در حوزه کشاورزی باید کاربردی باشد
  • حضور ۱۰ شرکت تولیدی کشاورزی مازندران در نمایشگاه اکسپو
  • ۱۵ طرح جهاد دانشگاهی در ایران اکسپو ۲۰۲۴
  • آغاز عملیات مبارزه با آفات در ۲۰۰ هکتار از جنگل‌های مریوان
  • لزوم تسریع در استقرار ساختار جدید نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی
  • ضرورت استفاده از هوش مصنوعی و پهپاد‌ها برای حفاظت از جنگل‌ها