Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از بیزنس اینسایدر اندازه‌گیری دما با این دماسنج‌های دستی نه فقط نادقیق و بی‌فایده است، بلکه در افراد حس کاذبی از مصونیت در دوران پاندمی کرونا می‌دهد.

حتی اگر دمای بدن افراد با دقت اندازه‌گیری شود، همیشه نشانه عفونت اولیه کروناویروس نیست و اغلب افراد در واگیرترین مرحله بیماری را شناسایی نمی‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.

در نهایت غربالگری دمای بدن در فضاهای عمومی فقط یک کار نمایشی خطرناک است که می‌تواند افراد را در فاصله نزدیک به هم قرار دهد، در حالیکه در واقع باید از هم فاصله بگیرند.

اگر هدف شما غربالگری افرادی باشد که در حال ورود به یک لابی هستند یا از یک نقطه ورودی می‌گذرند، این کار عمدتا بی‌ارزش است. در چنین موقعیت‌هایی که افراد زیادی را باید در مدت کوتاهی غربالگری کرد، اشتباه‌های بسیاری رخ می‌دهد. از طرف دیگر با توجه به ازدحام افراد در محل گرفتن دمای بدن هنگامی که افراد تب‌دار شناسایی می‌شوند، ممکن است خیلی دیر شده باشد و آنها ویروس را به دیگران منتشر کرده باشند.

بنابراین گرچه استفاده از دماسنج می‌تواند یکی از  پروتکل‌های بسیار برای حفاظت در برابر کروناویروس باشد، اما باید پیش از بیرون رفتن افراد از خانه و وارد شدن به فضاهای عمومی و قرار دادن دیگران در معرض ویروس انجام شود.

یک مشکل دیگر این است که افراد در یکی دو روز اول بیماری کووید-۱۹ که علامت‌های آن اغلب شامل تب نمی‌شود، بیشترین میزان واگیری را دارند. برای همین است که افراد در بسیاری از کشورها پس از حضور در تجمع‌ها در کافه‌ها، کلیساها، آسایشگاه‌ها و باشگاه‌های شبانه بیمار شده‌اند.

حتی هنگامی که بیماران به طور زودرس تب می‌کنند، اغلب این تب شدت چندانی ندارد و در بسیاری اوقات زیر ۳۷.۸ درجه سلسیوس است. برخی از بیماران هم هستند که هرگز دچار علائم واضح عفونت نمی‌شوند.

اندازه‌گیری دما ممکن است نتواند بیش از نیمی از کل افراد دچار عفونت را شناسایی کند.

یک بیمارستان در ملبورن استرالیا دمای بدن ۳۴ نفر با آزمایش مثبت در طول یک ماه از مارس تا مه اندازه‌گیری بود، به این نتیجه رسید که فقط حدود ۲۰ درصد از آنان دچار تب شده بودند.

در بحرانی‌ترین ساعت‌ها از لحاظ قرنطینه کردن افراد دچار کروناویروس، دماسنج ممکن است بسیاری از افراد مبتلا را شناسایی نکند.

اما دلایل دیگر هم برای خطرناک بودن این کار وجود دارد. در زمانی که دمای افراد در لابی یا ورودی مدرسه اندازه گرفته می‌شود، دیگر برای جلوگیری از انتشار ویروس بسیار دیر شده است و افراد دارای عفونت قبلا در وسیله نقلیه عمومی یا هنگامی با دیگران در لابی ایستاده‌اند، ویروس را به دیگران متقل کرده‌اند.

اگر هدف جلوگیری از انتشار ویروس باشد، از دماسنج باید در خانه استفاده کرد. به علاوه باید از روش‌های با تاثیر ثابت‌شده مانند ردیابی تماس، فاصله‌گیری اجتماعی و قرنطینه کردن افراد بیمار و در معرض ویروس را به کار برد.

البته هیچکدام از اقدامات بهداشت عمومی به خودی خود تاثیری ۱۰۰ درصدی در جلوگیری از انتشار ویروس ندارند، اما به کاربردن آنها همراه هم  آنچنانکه در ژاپن و فرانسه انجام شده است، می‌تواند تاثیر مهمی در متوقف کردن انتشار ویروس در جامعه داشته باشد.

البته می‌توان از شبکه‌ای از دماسنج‌های هوشمند (که با یک اپلیکشن تلفن همراه ارتباط دارند، به عنوان یک سیستم هشدار اولیه برای شناسایی محل‌های شیوع بیماری‌های واگیردار مانند کروناویروس و آنفلوانزا استفاده کرد.

بنابراین در حالیکه استفاده از دماسنج برای اندازه‌گیری دمای بدن یک خریدار، کارمند یا مسافر عموما بی‌فایده است، اندازه‌گیری دمای شمار بسیاری از افراد به صورت شبکه‌ای به ایجاد یک وسیله پیش‌بینی محلی برای شناسایی جاهایی که ممکن است در مرحله بعد انتشار بیماری در آنها رخ دهد، مفید باشد.

کارشناسان پیشنهاد می‌کنند که شاید بهتر باشد به جای اندازه‌گیری دما در مکان‌های عمومی از افراد درباره حال عمومی‌شان پرسش شود. 

کد خبر 541618 برچسب‌ها كروناويروس

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: كروناويروس انتشار ویروس اندازه گیری دمای بدن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۱۲۴۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقش ماماها در ارتقای سلامت مادران/ غربالگری و تشخیص زودهنگام سرطان‌ سینه با محوریت ماماها

معاون بهداشت وزارت بهداشت با اشار به نقش بی بدیل ماماها در مشاوره فرزندآوری، سلامت دختران، ارتقاء سلامت مادران و ترویج زایمان طبیعی، گفت: نقش ماما در موضوع سلامت خانواده نیز تعریف شده است.

به گزارش ایسنا، دکتر حسین فرشیدی در مراسم «بزرگداشت روز جهانی ماما» که روز سه‌شنبه، ۱۸ اردیبهشت ماه در «هتل قلب بیمارستان شهید رجایی» برگزار شد، اظهار کرد:حمایت از خانواده و اجرای قوانین جوانی جمعیت، برگزاری دوره‌های آموزشی منشور کرامت بارداری، برگزاری دوره‌های آموزشی هادیان زندگی و تربیت مربی در راستای حفظ حیات جنین، ازدواج به هنگام و تشویق به فرزندآوری از اقدامات انجام شده در حوزه مامایی است.

وی افزود: ماماها در زمینه مشاوره فرزندآوری، سلامت دختران، ارتقاء سلامت مادران و ترویج زایمان طبیعی، نقش بی بدیل دارند و در این زمینه ارائه مراقبت‌های حضوری و غیرحضوری به مادران و برگزاری جلسات مجازی برای مادران باردار نیز انجام می‌شود.

معاون بهداشت وزارت بهداشت، مراقبت و بررسی تکامل و رشد کودکان را از دیگر اقدامات ماماها در کشور برشمرد و افزود: آموزش پیشگیری از رفتارهای مخاطره‌آمیز، غربالگری و تشخیص زودهنگام سرطان‌ سینه و بررسی تاریخچه باروری از جمله دیگر اقدامات وزارت بهداشت با محوریت ماماها است.

فرشیدی بیان کرد: آموزش حین ازدواج، مشاوره‌های فرزندآوری و همچنین آموزش‌های غربالگری تشخیص زودرس ناباروری از جمله اقدامات ماماها در سراسر کشور است.

وی با بیان اینکه ماماها در حفظ و ارتقاء سلامت خانواده نقش دارند، اظهار کرد: خدمات بارداری و غیربارداری تحت پوشش بیمه قرار گرفته است، زیرا این قشر نقش بی بدیلی در ارتقای سلامت دختران، زنان و مادران خواهند داشت.

معاون بهداشت وزارت بهداشت تاکید کرد: در سراسر کشور بیش از ۲۰ هزار ماما مشغول به فعالیت هستند و نقش آنها در موضوع سلامت خانواده نیز تعریف شده است. باید به فرهنگ جوانی جمعیت و خانواده توجه ویژه تری شود و در این راستا، ماماها نقش مهم و کلیدی در حوزه جوانی جمعیت دارند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • لیگ یک / بی‌فایده برای دو تیم نارنجی
  • نقش ماماها در ارتقای سلامت مادران/ غربالگری و تشخیص زودهنگام سرطان‌ سینه با محوریت ماماها
  • ضرورت غربالگری قبل ازدواج برای پیشگیری ازابتلای فرزندان به تلاسمی
  • کنایه روزنامه جمهوری اسلامی به مهدی نصیری: برای نشان دادن بغض خود از مسئولان کشور، به تعفن شاهنشاهی پناه آورده
  • اسب تروجان
  • واکسنی که ویروس‌های ظهور نکرده کرونا را از بین می برد!
  • ماموگرافی برای غربالگری سرطان از ۴۰ سالگی
  • آخرین جزئیات تعداد مبتلایان به تب کریمه کنگو اعلام شد
  • از ۷۰ مامای نمونه استان همدان تجلیل شد
  • در این سیاره سرعت باد مثل سرعت «گلوله» است