Web Analytics Made Easy - Statcounter

خرداد: در شرایطی که توافق مذکور منافع مستقیم و غیر مستقیم زیادی برای ترامپ و نتانیاهو دارد، چه چیزی بن زاید را به این سمت سوق داد تا سپر بلای عادی سازی روابط دولت‌های عربی حاشیه خلیج فارس با اسرائیل باشد؟
الاخبار نوشت: توافق اخیر بین امارات و اسرائیل، از حیث مضمون، بر سه نکته اصلی متمرکز است، که همان همکاری امنیتی، دیدگاه واحد در خصوص تهدیدات مشترک در منطقه و سرمایه گذاری‌های عظیم است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این اعلام از آنچه بیانیه مشترک «روزنه دیپلماتیک تاریخی» نامیده، فراتر رفته و در حال ایجاد زمینه‌ای برای تاسیس یک ائتلاف جدید است، تا دیگر دولت‌های عربی حاشیه خلیج فارس نیز بدان بپیوندند.
در ادامه این مطلب آمده است: در این میان، توافق بین امارات و اسرائیل، فواید زیادی برای ترامپ دارد، هم به لحاظ مضمون و هم از نظر زمان بندی. ترامپ تلاش می‌کند شانس پیروزی خود در انتخابات را که پس از یک سلسله شکست‌ها در سیاس‌های داخلی اش کاهش یافته بود، بالا ببرد. با این توافق، رئیس جمهور آمریکا آراء یهودیان حاضر در این کشور را با خود همراه کرده و توانست محبوبیت خود را در میان آن‌ها به دست آورد، بویژه آنکه این گروه، تاثیر زیادی در داخل ایالات متحده دارند و به اسرائیل اهمیت زیادی می‌دهند.
علاوه بر این، منافع توافق برای نخست وزیر رژیم صهیونیستی، بنیامین نتانیاهو نیز فراوان است، کسی که همواره از برقراری روابط حسنه با تعدادی از دولت‌های مهم عربی سخن گفته است. بر کسی پوشیده نیست که اعلام این توافق صلح (که البته عنوان آن برای دو دولتی که هیچ دشمنی با یکدیگر ندارند، مسخره به نظر می‌رسد)، می‌تواند کمک زیادی به تبلیغات اسرائیلی کند که به دنبال بازیابی محبوبیت از دست رفته خود در بین اسرائیلی هاست. به این شکل، نتانیاهو می‌تواند توجهاتی که معطوف پرونده‌های فساد وی بود را منحرف کرده و خود را رهبری نشان دهد که باعث ایجاد گشایشی در روابط بین اسرائیل با دولت‌های عربی شده است.
در این میان، آنچه مشخص نیست، منفعتی است که از این توافق عاید امارات یا بن زاید می‌شود. در شرایطی که توافق مذکور منافع مستقیم و غیر مستقیم زیادی برای ترامپ و نتانیاهو دارد، چه چیزی بن زاید را به این سمت سوق داد تا سپر بلای عادی سازی روابط دولت‌های عربی حاشیه خلیج فارس با اسرائیل باشد؟ پاسخ دادن به این سوال واقعا دشوار است. دولت امارات هم به لحاظ مالی ثروتمند و غنی است و هم از یک استقرار نسبی برخوردار است که با استفاده از آن، روابط خوبی هم با غرب دارد، بنابراین هیچ احتیاجی به چنین توافقی نداشت.
صحبت از اینکه امارات به این شکل قصد داشت راه را برای عربستان سعودی همواره کند تا این کشور هم به توافق مشابهی با اسرائیل دست یابد هم نمی‌تواند پاسخ خوبی برای سوال ما باشد، بویژه آنکه امارات در این عادی سازی علنی، بر عربستان پیشی گرفته و پشت سر آن حرکت نکرده است.
با توجه به اینکه سیاست خدمات رایگان نمی‌شناسد، این احتمال باقی می‌ماند که توافق با اسرائیل منفعت داخلی برای امارات داشته باشد. اما آیا در داخل امارات شرایطی است که بن زاید را وادار کرد تا به ترامپ رشوه داده و برای حل مشکل خود از او کمک بخواهد؟ اگر این فرضیه درست باشد، طی هفته‌های آینده مشخص می‌شود که بن زاید در قبال این اقدام خود چه چیزی از ترامپ درخواست کرده است، بویژه انکه ممکن است وی کاخ سفید را به زودی ترک کند.منبع: انتخاب برچسب ها: بن زاید ، اسرائیل

منبع: خرداد

کلیدواژه: بن زاید اسرائیل دولت های عربی بن زاید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۱۸۷۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ان‌بی‌سی: دولت آمریکا با آتش‌بس غزه در پی مهار اعتراض‌های دانشجویی است

به گزارش قدس آنلاین، ان بی سی نوشت که کاخ سفید ماه‌هاست که به دنبال توافق آتش‌بس برای آزادی اسیران دربند حماس است، اما دور کنونی مذاکرات در یک برهه حساس جنگی و انتخاباتی انجام می‌شود.

مقام های آمریکایی پیش نویس توافق فعلی را آخرین و بهترین نسخه می ‌دانند، چرا که به عقیده آنها اسرائیلی‌ها در این دور از مذاکرات با شروط کلیدی موافقت کرده‌ و در مورد آنها سازش کرده‌اند.

یکی از مقام های آمریکایی در این خصوص گفت: "رئیس جمهوری بدان روی بسیار نگران میزان حساسیت برهه کنونی است که دیگر برگی برای بازی برایش باقی نمانده است.

به نوشته ان بی سی، در ماه‌های اخیر مذاکرات بر سر توافقی که شامل آتش‌ بس موقت و آزادی برخی از اسیران می‌شود به مرحله حساسی رسیده و سپس فروپاشیده است. اما به گفته مقام ها، اکنون که اسرائیل مصر است به‌رغم مخالفت‌ های آمریکا، حمله نظامی به شهر رفح را انجام دهد، شکست مذاکرات آتش‌ بس فرصتی برای احیای آن‌ باقی نمی گذارد. به گفته این مقام ها، این بار شکست در حصول توافق می تواند به تشدید جنگ و تهدید بیشتر جان اسیران منجر شود.

این بزنگاه تاریخی با اعتراض های فزاینده دانشگاهی و تهدید به تظاهرات در برنامه های انتخاباتی بایدن و سایر مقام های ارشد دولت در تابستان پیش رو همزمان شده است. برخی از مقام های دولتی به طور خصوصی گفته اند که یکی از مزیت های مهم در گشایش دیپلماتیک جنگ غزه می تواند تأثیر آن بر این اعتراضاتی باشد که در برخی از موارد به خشونت کشیده شده است.

برخی از مقام های آمریکایی نسبت به دستیابی به توافق آتش بس ابراز خوش بینی کرده و گفته اند که هدف آمریکا آن است که آتش بس موقت طولانی تر شده و راه را برای پایان جنگ هموار کند.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • آکسیوس: توافق حماس و اسرائیل تنها امید بایدن است
  • ان‌بی‌سی: دولت آمریکا با آتش‌بس غزه در پی مهار اعتراض‌های دانشجویی است
  • بایدن: حماس تنها مانع آتش بس فوری در غزه است
  • نقش جاده ابریشم ترکیه در معادلات خاورمیانه/ اردوغان پروژه آمریکا را دور زد؟
  • افشای گفت‌وگوهای مخفیانه عربستان با اسرائیل در جریان جنگ غزه + جزئیات
  • بلینکن وارد سرزمین های اشغالی شد
  • گفت‌وگوهای پنهانی عربستان با اسرائیل در جریان جنگ غزه
  • توافق سازش عربستان با اسرائیل در نقاط پایانی خود قرار دارد
  • ریاض: به توافق امنیتی با آمریکا نزدیک شده‌ایم
  • لیندسی گراهام خواستار توافق عربستان و اسرائیل شد