Web Analytics Made Easy - Statcounter

مجتبی فرآورده و حبیب اسماعیلی تهیه‌کنندگان سینمای ایران معتقدند که اقتصاد سینمای ایران از اقتصاد کلان کشور جدا نیست و می‌توان بخش سرمایه‌گذاری سینما را پاک کرد. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، سینمای ایران نیز مانند دیگر بخش‌های فرهنگی در حال همکاری با بخش خصوصی است. بخش خصوصی به عنوان بازوی مولد اقتصاد در تمام دنیا باید یاری‌رسان دولت‌ و بخش‌‌های وابسته آن باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سینمای ایران نیز با توجه به مشکلات اقتصادی حاکم در ایران و خصوصاً اینکه فرهنگ و هنر غالباً در اولویت‌های بعدی قرار دارند، از مهجوریت بیشتری برخوردارند و اقتصاد پررونقی ندارند. از سوی دیگر دولت نیز در این حوزه کمک‌رسانی اقتصادی چشمگیری ندارد و یا نمی‌تواند داشته باشد. پس در این مرحله است که سرمایه‌گذاران خصوصی وارد می‌شوند و به چرخه اقتصادی سینما کمک می‌کنند تا با سرعت بیشتری بچرخد.

اما چرا در این حوزه سینمای ایران در سال‌های اخیر دچار حواشی شده است و سرمایه‌های مشکوک وارد آن شده‌اند؟ چگونه می‌توان بخش خصوصی را از آلودگی و پول‌های کثیف پاک کرد؟

در این باره مجتبی فرآورده و حبیب اسماعیلی تهیه‌کنندگان با تجربه سینما توضیحاتی را ارائه دادند.

فرآورده تهیه‌کننده فیلم‌های 23 نفر و ملک سلیمان درباره ارتباط میان حوزه اقتصادی کشور و سینما بیان کرد: اقتصاد سینما و هنر ما نمی‌تواند منفک از اقتصاد کلان کشور باشد؛ وقتی اقتصاد سلامتی نداریم به تبع آن اقتصاد سالمی در سینما نخواهیم داشت. یعنی اینکه فرض کنیم که اقتصاد سینما دچار اشکال است اما باقی بخش‌های اقتصاد کشور سلامت و خوب است، غلط است.

وی ادامه داد: وقتی اقتصاد بیمار بشود و فساد در آن لانه بکند نتیجه‌اش روشن است و طبیعی است که دیگر بخش‌های فرهنگی و هنری را نیز تحت تأثیر قرار بدهد. پس نکته اول اینکه وجود سرمایه‌های مشکوک در سینما به معنای پاکی دیگر بخش‌های اقتصادی کشور نیست.

این تهیه‌کننده سینما درباره اینکه چرا سرمایه‌های مشکوک و پول‌های کثیف در سینما وارد شده است، پاسخ داد: همان‌طور که ویروس کرونا که مدتی است با آن درگیریم جایی وارد می‌شود که فضای مساعد داشته باشد و بعد هم گسترش پیدا می‌کند، ویروس پول‌های کثیف نیز می‌تواند هرجا که احساس امنیت بکند و شرایطش مساعد باشد منزل کند. همان اتفاقی که در بخش خصوصی رخ داده است در سینما نیز به وقوع پیوسته است. زمانی که بخش صنعتی و اقتصادی بدون مطالعه و کارشناسی یکباره توسط دولت به بخش خصوصی واگذار شود اتفاقات تلخی مانند هپکو و هفت تپه رخ می‌دهد.

وی در پاپان بیان کرد: هرجا برای اجرایی کردن اصل 44، خصوصی‌سازی بدون کار کارشناسی رخ داده باشد، در کنار آن فساد نیز به وقوع پیوسته است و معضل بزرگی مانند اتفاقات تلخی که نام بردم رخ می‌دهد. سینما نیز مانند دیگر بخش‌های اقتصادی کشور به سمت بخش‌های خصوصی بدون مطالعه و برنامه‌ریزی و در مدت زمان کوتاهی سپرده شد که نتیجه آن هجوم سرمایه‌های مختلف به سینما بود. 

پس اقتصاد مجموعه به‌هم پیوسته‌ای است و نمی‌توان آن را از هم جدا و بخش‌های آن را تفکیک کرد. «مبنای تفکر خصوصی‌سازی» در سینما درست تبیین نشده است. بازخوردهای موجود در جامعه نیز در این باره دیده می‌شود.

اسماعیلی نیز با اشاره به وضعیت نامتوازن میان تولید و اکران در سینماها قبل از کرونا، بیان کرد که تعداد کم سالن‌های سینما و وجود تعداد زیاد فیلم‌های متقاضی اکران باعث شده بود که ضرورت حضور و کمک دولت برای ساخت سینماهای بیشتر لحاظ شود تا فیلمسوزی در سینمای ایران کمتر رخ بدهد. در این میان چه برای اکران چه برای تولید به حمایت دولت نیاز است. در صورتی که دولت برای حمایت از نظر اقتصادی جدیت بیشتری نشان دهد و در کنار بخش خصوصی وارد عمل شود زمینه‌های سرمایه‌گذاری به یک توازن می‌رسد که تمام بار روی دوش بخش خصوصی باقی نخواهد ماند و در نتیجه بخش خصوصی بهتر وارد عمل می‌شود.

این بازیگر قدیمی سینما درباره ورود سرمایه‌گذاران در سینمای ایران بیان کرد: سرمایه‌گذارانی که برای تولید وارد سینما می‌شوند ،به نظر من از احترام بالایی برخوردارند زیرا به عنوان مثال سرمایه‌گذاری که دو سال قبل برای فیلمی 3 میلیارد هزینه کرده است و الان هم فیلمش به علت کرونا خوابیده است، می‌توانست به سراغ مِلک و ماشین برود و الان هم سرمایه‌اش چندین برابر بود، اما آیا مُوَلِد هم بوده است و توانسته به چرخه اقتصاد مملکت کمکی بکند؟ پس سرمایه‌گذاری در سینما یک حرکت و اقدام بسیار پسندیده است.

وی درباره احتمال سرمایه‌های مشکوک در سینما بیان کرد که در خصوص بحث سرمایه‌های مشکوک و پول‌های کثیف باید بگویم، من به عنوان سینماگر نمی‌توانم از فردی که برای سرمایه‌گذاری به سینما آمده است با ریز و جزئیات بپرسم که این پول را از کجا آورده‌ای؟ این وظیفه قوه قضائیه است.

من به عنوان تهیه‌کننده کاری که می‌توانم انجام بدهم این است که زمانی که دیدم فلان شخص که با شفافیت و اطلاع‌رسانی سریع رسانه‌ها، امروز روشن می‌شود اختلاسگر است و پولشویی کرده است، کار نکنم. منکر دزدهایی که با پول‌های کثیف وارد فضای اقتصادی کشور شده‌اند نیستم؛ افرادی که با این پول‌ها وارد سینما می‌شوند و با وجهه فرهنگی جدید برای خود اعتبار کسب می‌کنند. من زمانی که دیدم فلان سرمایه‌گذار وارد جریان تولید شده است اما اخباری مبنی بر فساد و پولشویی او شنیده می‌شود باید از کار با او ممانعت کنم.

این مدیر پخش سینمایی در پاپان اضافه کرد: «زمانی در ابتدای انقلاب با وجود مشکلات فراوان تهیه‌کننده‌ها با یکدیگر همکاری می‌کردند و با هزینه‌های پایینی که بود کار را هرطور که بود می‌ساختند، اما الان در حال حاضر با این هزینه‌های بسیار بالا به تنهایی کار را نمی‌توان تولید کرد و به سرمایه‌گذار نیاز است. سینمای ایران نیز نباید کاری بکند که سرمایه‌گذار از ما زده شود و به مسیرهای دیگر سرمایه‌گذاری فرار کند بلکه در کنار سینما برای کار باقی بماند. سرمایه‌گذارانی که برای هنر ارزش قائل‌اند را نباید از دست داد.

این‌گونه می‌توان بخش سرمایه‌گذاری در سینما را به مرور پاک کرد و از ورود سرمایه‌های مشکوک به آن جلوگیری کرد.»

بنابراین سرمایه‌گذاری در سینمای ایران تنها توسط قوه قضائیه پاک نخواهد شد بلکه هنرمندان و تهیه‌کنندگان سینمای ایران نیز می‌توانند با هوشمندی و دقت ضمن ممانعت از همکاری با سرمایه‌گذاران مشکوک از ورود سرمایه‌های پاک جلوگیری کنند و کم‌کم محل سرمایه‌های سینمایی ایران پاک شود.

انتهای پیام/

R1544/P/S4,34/CT7 واژه های کاربردی مرتبط سینمای ایران سینما بیشتر بخوانید... هیروشیما، ناکازاکی و گودزیلایی که نمی‌شناسیم! چراغ سبز دوباره دیزنی برای ساخت انیمیشن دوجنسگرا مدیرعامل سیزدهمین دوره خانه سینما چه کسی خواهد شد؟/ ادامه سیاسی بازی یا حل مشکلات صنفی هنرمندان! قیمت ارز و طلا لیگ ایران و جهان بیشتر بخوانید... هیروشیما، ناکازاکی و گودزیلایی که نمی‌شناسیم! چراغ سبز دوباره دیزنی برای ساخت انیمیشن دوجنسگرا مدیرعامل سیزدهمین دوره خانه سینما چه کسی خواهد شد؟/ ادامه سیاسی بازی یا حل مشکلات صنفی هنرمندان! واژه های کاربردی مرتبط سینمای ایران سینما پربیننده‌ترین اخبار فرهنگی ۱ رونمایی از مستندی جدید از جنگ «۳۳ روزه لبنان» با روایت سه خبرنگار ایرانی در تسنیم ۲ اعمال شب و روز اول ماه محرم ۳ ضرورت وجود زمینه‌های بصیرتی در خونخواهی شهدای کربلا/ چرا امام سجاد(ع) واقعه حره را تأیید نکردند؟ ۴ شایعات واقعیت ندارد؛ حال شجریان مانند دیروز است ۵ واکنش حجت‌الاسلام کاشانی به رفتار ضد و نقیض ستاد ملی کرونا درباره برگزاری هیئات مذهبی ۶ آیا نمایش خانگی درِ «ماهواره» را تخته کرده است؟/ «نمایش خانگی» به ماهواره آنتن می‌دهد ۷ هیروشیما، ناکازاکی و گودزیلایی که نمی‌شناسیم! ۸ پیچیده‌ترین نقش "رحیم نوروزی" در سریال امنیتی تلویزیون/ پخش در ماه‌های آینده + عکس جدید مهمترین اخبار فرهنگی نمایش خانگی| نگه‌داشتن مخاطب یا «وزین نگه‌داشتن مخاطب»، کدام وظیفه نمایش خانگی است؟ چگونه اسرای ایرانی در اردوگاه رژیم بعث کتابخانه ساختند؟/با چوب و چماق بسیجی و ارتشی را از هم جدا کردند واکنش حجت‌الاسلام کاشانی به رفتار ضد و نقیض ستاد ملی کرونا درباره برگزاری هیئات مذهبی دهه اول محرم، هیئت کجا برویم؟ مهمترین اخبار تسنیم روحانی: عزاداری محرم با رعایت اصول بهداشتی و باشکوه همیشگی برگزار خواهد شد/ اجتماعات را در حد مجاز انجام دهیم آسوشیتدپرس: اعمال مجدد تحریم‌ها علیه ایران، سازمان ملل را با بحران روبه‌رو خواهد کرد مصاحبه| عضو سازمان آزادیبخش فلسطین:سرنوشت سادات و ملک حسین در انتظار بن زاید است امیر حاتمی: ۲ دستاورد موشکی به‌زودی رونمایی خواهد شد/ افتتاح ۳ طرح جدید دفاعی با حضور روحانی تحلیلگر عراقی: آمریکایی‌ها تنها با زور و فشار از عراق بیرون می‌روند درباره ما ارتباط با ما آرشیو اخبار پیوندها بازار پربیننده‌ترین اخبار قیمت ارز و طلا لیگ ایران و جهان ما را دنبال کنید: RSS اینستاگرام توییتر فیسبوک   آپارات   بیسفون   سروش   ویسپی   آی‌گپ
All Content by Tasnim News Agency is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

منبع: تسنیم

کلیدواژه: سینمای ایران سینما سینمای ایران سینما سینمای ایران نیز سرمایه های مشکوک تهیه کنندگان سرمایه گذاری اقتصادی کشور دیگر بخش پول های کثیف نمایش خانگی تهیه کننده بخش خصوصی خواهد شد پول ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۲۲۷۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مافیای خودرو؛ مانع ورود خودرو‌های برقی به کشور!

علیرضا نادعلی سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران در گفتگو با خبرنگاران برخی حواشی درباره قرارداد برقی‌سازی ناوگان عمومی پایتخت، اظهار داشت: پس از آنکه دلال‌ها و مافیای خودرو نتوانستند نقشه‌ها و منافع کلان و نجومی خود را در موضوع خرید خودرو‌های برقی تأمین کنند و قرارداد‌های خرید خودرو‌های برقی شهرداری تهران امید آن‌ها را نومید کرده، اکنون بازوی رسانه‌ای این باند با پول‌پاشی میان برخی افراد و رسانه‌ها تلاش می‌کند تا مانع از اجرایی شدن ورود تکنولوژی خودرو‌های برقی توسط دولت سیزدهم و مدیریت شهری شود.

به گزارش فارس، وی تأکید کرد: این در حالی است که چندی پیش برخی از وزرا، نمایندگان مجلس و شهردار تهران اعلام‌کرده بودند مافیای خودرو در مسیر واردات خودروی باکیفیت و ارزان به کشور سنگ‌اندازی می‌کنند.

دیگر خبرها

  • ۳ فیلم سینمایی در راه اکران سینماها
  • سه فیلم جدید در راه اکران/قرارداد «تاوان»،«نیلگون» و«قلهک» ثبت شد
  • مافیای خودرو؛ مانع ورود خودرو‌های برقی به کشور!
  • تحلیل مسعود نیلی از شرایط اقتصادی ایران در ۱۰ سال آینده
  • آغاز همکاری حمل ونقل بین المللی ایران و تاجیکستان از بندر چابهار کلید خورد
  • چگونگی مردمی‌سازی توسعه بالادست صنعت نفت و گاز با توان بخش خصوصی و سرمایه‌های خرد مردمی
  • تحلیل مسعود نیلی از شرایط اقتصادی متفاوت ایران در 10 سال آینده
  • پلیس علیه تبلیغ‌کنندگان سلاح در فضای مجازی/ موارد مشکوک را به این شماره اطلاع دهید
  • کارآفرینان با مشارکت اتاق بازرگانی مشارکت فعالانه مردم در اقتصاد را زمینه سازی کنند
  • بروکراسی فلج‌کننده اداری مانع ورود تولیدکنندگان به اقتصاد می‌شود