Web Analytics Made Easy - Statcounter

با توجه به توصیه ها و عنایت مقام معظم رهبری مبنی بر رفع معضل حاشیه نشینی به عنوان عامل ایجاد آسیب های اجتماعی، پایان دادن به این قصه پر غصه در مرکز پهناورترین استان که به معضلی جدی تبدیل شده، در دستور کار متولیان امر قرار گرفته است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از عصرهامون، حاشیه نشینی، یا بهتر است بگویم زخمی عمیق که معلول سوء مدیریت و مهاجرت مردم از روستاها به شهرهاست، در مرکز پهناورترین استان کشور به معضلی جدی تبدیل شده، دردی سنگین که این کلان شهر را گرفتار خود کرده و سد راه توسعه آن شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 
مشکلی بزرگ که تصرف اراضی، نبود زیرساخت های آموزشی، بهداشتی، خدماتی و حتی آب، استفاده از برق غیر قانونی، معابر آلوده و بهداشت ضعیف، رشد بزه کاری، پرخاشگری، اعتیاد، سرقت، قاچاق، کودکان کار و ده ها درد دیگر تحفه نامیمون آن است.
 
معضلی که طی سال های اخیر در زاهدان به شکلی سرطان گونه و با رشد زیادی همراه بوده و همچون توموری بدخیم روز به روز وخیم تر شده است، این روزها مورد توجه مسئولان امر قرار گرفته و برنامه هایی را برای رفع آن آغاز کرده اند.  

لزوم تغییر نگاه به روستا
 
معضلی که حسنیه ارباب افضلی یکی از کارشناسان مسائل اجتماعی، راهبردهایی را برای پیشگیری از پدیده حاشیه نشینی ضروری دانست و بیان کرد: از آنجایی که یکی از دلایل حاشیه نشینی مهاجرت روستانشین ها به حاشیه شهرهاست باید نگاه کلیشه ای سابق به روستا و روستاییان کنار گذاشته شود و توسعه گردشگری و بوم گردی، حرفه آموزی از طریق دانش تخصصی منتج به اشتغال پایدار در دستور کار قرار بگیرد.
 
وی با بیان این که حاشیه نشینی یکی از آسیب های اجتماعی اساسی در کل کشور و در زمره پنج آسیب اجتماعی مورد تاکید مقام معظم رهبری است که باید برای رفع آن تلاش کرد، ادامه داد: در این راستا می توان با کاهش شکاف بین شهرهای بزرگ و شهرهای کوچک از مهاجرت ساکنان شهرهای کوچک به کلان شهرها که توسعه حاشیه نشینی را رقم می زند، جلوگیری کرد.
 
فاصله معنادار شاخص ها 

 
ابوذر مهدی نخعی، فرماندار زاهدان نیز در این باره بیان کرد: در حاشیه شهر زاهدان در بسیاری شاخص ها فاصله معناداری با متوسط کشوری داریم، قریب به 50 درصد جمعیت بعضی استان ها و 75 درصد برخی از استان های غربی کشور در این محدوده زندگی می کنند.
 
وی تصریح کرد: این مانند زلزله می ماند که طی چندین دهه اتفاق افتاده و مردم را درگیر کرده است، باید استان های توسعه یافته و برخوردارتر به لحاظ عمرانی نسبت به سیستان و بلوچستان به این موضوع ورود و سهم توسعه یافتگی خود را نسبت به عدم توسعه یافتگی این خطه پرداخت کنند.
 
این مقام مسئول با بیان این که در عالی ترین مرجع برای ساماندهی حاشیه شهر زاهدان تصمیم گرفته و با مصوبه هیئت دولت همراه شد، افزود: برای این که هزینه ها ارزان تر شود، این موضوع به بنیاد مسکن واگذار و هزار میلیارد تومان منابع برای آن مصوب شد که 300 میلیارد تومان آن برای زیرساخت های عمرانی هزینه می شود.
   
4 استان معین برای رفع حاشیه نشینی
 
وی ادامه داد: سه استان کشور به همراه بنیاد مسکن سیستان و بلوچستان در حاشیه شهر زاهدان در حال فعالیت هستند، از جمله زخم های جدی این منطقه می توان به نبود هویت مالکیتی برای ملکی که مردم در آن زندگی می کنند، اشاره کرد.  
نخعی با بیان این که اتفاق های بسیار بزرگی برای رفع این مشکلات در حال شکل گیری است، اذعان کرد: از همین محل شهرداری نیز تقویت و اعتبارات خوبی دریافت کرد تا برای تغییر وضعیت کالبدی منطقه اقدام هایی را انجام دهد.
 
وی اضافه کرد: 328 پروژه فقط در حاشیه شهر زاهدان توسط شهرداری در حال انجام بوده که بی سابقه است، همچنین فقط در یک سفر رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور آن هم با وجود تنگناهای اقتصادی 100 میلیارد تومان در راستای عمران مناطق حاشیه نشین به حساب شهرداری زاهدان واریز شد.
 
فرماندار زاهدان ادامه داد: حاشیه نشینی بلایی است که گریبان بسیار از شهرهای کشور را گرفته، به گونه ای که مقام معظم رهبری دستور فرمودند اکثر شوراها به ویژه اجتماعی به این موضوع ورود کنند، چراکه آسیب های اجتماعی محصول آن است.

رشد 17 برابری جمعیت زاهدان
 
وی تصریح کرد: زاهدان و کرج ویژگی دارند که دیگر شهرهای کشور ندارند، حمعیت این 2 شهر بعد از انقلاب بالغ بر 17 برابر افزایش پیدا کرد که خیلی معنادار است، چراکه سرریز مهاجرت های استان به خصوص در زمینه خشکسالی وارد زاهدان شد.
 
نخعی با بیان این که عده ای در مناطق حاشیه شهر به لحاظ قانونی سند ندارند، افزود: در این راستا ساخت 10 هزار واحد مسکونی در حاشیه شهر زاهدان هدف گذاری شده و به بیشتر کسانی که مالکیت دارند سند رایگان واگذار می شود و پروانه شهرداری و مجوز نظام مهندسی نیز رایگان است.
 
وی با تاکید بر این که همه سعی ما کاهش هزینه های مردم است، ادامه داد: 50 میلیارد تومان تسهیلات قرض الحسنه و 25 میلیارد تومان وام بلاعوض جهت ایمن سازی فضاهای مسکونی به مردم حاشیه نشین اعطا می شود.
 
تحول بزرگ در انتظار حاشیه نشین ها
 
منصور بیجار، معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار سیستان و بلوچستان در این باره گفت: ساخت 10 هزار واحد در حاشیه شهر زاهدان در دست اجراست که برای هر واحد 25 میلیون تومان کمک بلاعوض و تسهیلات چهار درصدی اختصاص می یابد.
 
وی ادامه داد: هزینه زمین در این مناطق رایگان است و حتی یک ریال در این رابطه و عوارض ساختمانی از مردم حاشیه نشین دریافت نمی شود، علاوه بر این 300 میلیارد تومان فقط از سوی بنیاد مسکن به عنوان مجری طرح به منظور تاسیسات زیربنایی و روبنایی هزینه می شود.
 
بیجار اضافه کرد: از آنجایی که عرصه متعلق به شهرداری زاهدان بود، 100 میلیارد تومان به این ارگان بابت هزینه زمین و عوارض پرداخت و مکلف شد این مبلغ را برای ساماندهی محدوده هدف هزینه کند، با توجه به این مهم تا پایان سال تحول خوبی در حاشیه و حریم زاهدان و روستاهای متصل ایجاد می شود.
 
تاکید ویژه رهبر معظم انقلاب
 
در همین راستا مهرداد عرب اول، رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی سیستان و بلوچستان به خبرنگار ما گفت: ساماندهی حاشیه‌نشینی شهرها از تاکیدات رهبر معظم انقلاب است و دستگاه‌های اجرایی نیز برای حل هرچه سریعتر این معضل، اهتمام کامل دارند تا در جهت توسعه پایدار شهرها اقدام های لازم را به سرانجام برسانند.
 
وی با بیان این که توسعه پایدار، متوازن و عدالت محور از جملع مهم‌ترین برنامه‌ های دولت است، ادامه داد: در پهنه شمال شهر زاهدان به عنوان اصلی ترین محدوده تمرکز سکونت گاه های نابسامان با شناسه های عمومی ناکارآمدی و ناپایداری بافت شهری در کنار گسیختگی و نابهنجاری اجتماعی، نیازمند توجه بیشتر در تعیین خط مش و الگوی عمومی برنامه ریزی و هدف گذاری ها است.
 
اختصاص 1500 میلیارد ریال
 
این مقام مسئول افزود: در همین راستا با توجه به مشکلات موجود در مناطق حاشیه شهر زاهدان، پیشبرد فعالیت نوسازی مسکن و بازآفرینی در محدوده سکونتگاه های غیر رسمی به بنیاد مسکن انقلاب اسلامی واگذار و با اختصاص هزار و 500 میلیارد ریال به این نهاد جهت رفع معضل حاشیه نشینی این کلان شهر اقدام شد.
 
وی با بیان این که این مهم در قالب طرح ساماندهی سکونتگاه های غیر رسمی و بهسازی معابر، هدایت آب های سطحی در محلات هدف در دستور کار قرار گرفت، اضافه کرد: با توجه به تخصیص 750 میلیارد ریال در مرحله اول برای پهنه شمالی حاشیه شهر زاهدان بنیاد مسکن بنیاد مسکن با بهره گیری از ستاد های معین و امور اجرایی ماشین آلات درون سازمانی محور های اولویت اول در طرح ساماندهی سکونتگاه های غیر رسمی را آغاز کرده است.

عرب اول پیشرفت فیزیکی کل این طرح را 60 درصد اعلام و اذعان کرد: تاکنون مجموع هزینه ها در راستای این طرح در بخش شهری 350 میلیارد ریال و در بخش روستایی 250 میلیارد ریال بوده و 150 میلیارد ریال در بخش جابجایی تاسیسات شهری شامل جابجایی تیر های برق و لوله های آب و فاضلاب هزینه شده است.
 
وی ادامه داد: همچنین در روستاها و محلات هدف، طراحی و احداث پارک و فضای بازی کودکان و فضای خاص همچون پاتوق محله در دستور کار دارد و تأمین 10 هکتار زمین برای خانوار هایی که اراضی آنها در طرح  بازگشایی و تعریض معابر قرار دارند، از دیگر برنامه هاست.

حال با توجه به این که مسئولان امر اعلام کردند که اعتبارات خاصی برای رفع حاشیه نشینی زاهدان تخصیص یافته و برنامه های بزرگی در این مناطق در دست اجراست باید ببینیم که این قول ها محقق می شود یا همچنان این معضل روی ریل خلف وعده ها حرکت خواهد کرد.

انتهای پیام/
 

منبع: دانا

کلیدواژه: حاشیه شهر زاهدان سیستان و بلوچستان میلیارد تومان میلیارد ریال دستور کار حاشیه نشینی حاشیه نشین بنیاد مسکن برای رفع

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۲۷۷۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز سامانه جدید بارشی از امروز؛ آسیب به محصولات کشاورزان

به گزارش خبرگزاری مهر، امروز با ورود سامانه بارشی به کشور در استان‌های واقع در شمال غرب، غرب، جنوب غرب، برخی مناطق جنوب و مرکز ایران، استان‌های ساحلی دریای خزر و استان‌های قزوین، البرز و تهران رگبار، رعدوبرق، وزش باد شدید موقتی، برخی مناطق گردوخاک و در مناطق مستعد بارش تگرگ پیش‌بینی می‌شود.

امروز با ورود سامانه بارشی به کشور در استان‌های واقع در شمال غرب، غرب، جنوب غرب، برخی مناطق جنوب و مرکز ایران، استان‌های ساحلی دریای خزر و استان‌های قزوین، البرز و تهران رگبار، رعدوبرق، وزش باد شدید موقتی، برخی مناطق گردوخاک و در مناطق مستعد بارش تگرگ پیش‌بینی می‌شود.

فردا سه‌شنبه تا حدودی از شدت بارش‌ها در مناطق ذکر شده کاسته شده و علاوه بر این مناطق در شمال شرق نیز بارش روی می‌دهد. روزهای چهارشنبه و پنجشنبه در شمال غرب، سواحل شمالی، شمال شرق، ارتفاعات البرز مرکزی و بخش‌هایی از شرق و جنوب کشور بارش پیش‌بینی شده است.

امروز و فردا در استان‌های ساحلی دریای خزر و روزهای چهارشنبه و پنجشنبه در شمال شرق کشور کاهش دما روی می‌دهد. روز جمعه جو آرام همراه با افزایش نسبی دما در کشور روی می‌دهد. طی دو روز آینده نیز دریای خزر و خلیج‌فارس مواج هستند.

آسیب به محصولات کشاورزی

توصیه:

تسریع در شخم مزارع شالیزاری به کمک روان‌آب‌های سطحی موجود.

دادن کود سرک به مزارع گندم آبی و کلزا قبل از وقوع بارش در استان‌های شمال غربی.

عدم انجام آبیاری مزارع غلات جهت جلوگیری از ورس با توجه به پیش‌بینی وقوع باد شدید.

تسریع در برداشت مزارع غلات و کلزا آماده برداشت در استان‌های جنوبی و چغندرقند در خوزستان.

محافظت از دپوهای گندم و غلات برداشت شده در برابر بارش رگباری به‌ویژه در استان بوشهر.

خودداری از برداشت یونجه، نعنا و گل محمدی در استان فارس.

اجتناب از محلول‌پاشی و سمپاشی در مزارع و باغات با توجه به وقوع بارش‌ها.

آماده‌سازی زمین برای کشت محصولات کشاورزی بهاره (سیب زمینی و چغندرقند بهاره در استان لرستان و ذرت در استان البرز، سبزی و صیفی به خصوص سیب زمینی در مناطق سردسیر استان‌های شمال غربی).

زهکشی و پاکسازی مسیر آب باغات و مزارع با توجه به بارش‌ها، حفاظت از مزارع صیفی جات.

کنترل دما و رطوبت انبارها با توجه به افزایش رطوبت جهت جلوگیری از خسارت بیماری‌های قارچی، بسته نگهداشتن دریچه گلخانه‌ها در هنگام بارش و استحکام آنها در برابر باد شدید.

عدم استفاده از آب باران برای دام‌ها.

جلوگیری از نفوذ روان‌آب به داخل سالن‌ها.

پاکسازی، تنظیم و کنترل دریچه ورودی و خروجی آب استخرها.

خودداری دامداران و عشایر از عبور در ارتفاعات و انتقال دام‌ها به مکان سرپوشیده در هنگام وقوع بارش.

عایق‌بندی و محافظت از کندوها در مقابل بارش و باد شدید.

استحکام نهال‌های جوان در برابر باد شدید.

عدم تردد ماشین آلات کشاورزی و کمباین‌های برداشت غلات بر روی مزارع در موقع بارندگی.

کد خبر 6097791 زهره آقاجانی

دیگر خبرها

  • توزیع عادلانه امکانات؛ رمز اصلاح حاشیه‌نشینی در مشهد
  • آغاز سامانه جدید بارشی از امروز؛ آسیب به محصولات کشاورزان
  • کاهش دما در شمال شرق و استان‌های ساحلی / امروز و فردا در کدام مناطق باران می‌بارد؟
  • ۱۰ سال بعد از طرح تحول سلامت؛ سرمایه‌گذاری‌ بی‌سابقه برای سلامت مردم/ «این طرح نشان داد ظرفیت پاسخ دادن به نیازهای بزرگ کشور وجود دارد»
  • توزیع منابع با نگاه عدالت محور کلیدواژه حل مشکل حاشیه نشینی است
  • قبولی ۱۶ دانش آموز سمپاد مناطق محروم در کنکور سال گذشته
  • آخرین وضعیت جاده‌های کشور؛ امروز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت / ترافیک سنگین در محورهای شمالی
  • حاشیه جدید بارسا: اعتراض همسر ستاره به نیمکت‌نشینی!
  • خطر سیل در کمین نان مردم جنوب کشور
  • مشکلات معلمان خرید خدمت آموزشی مناطق محروم