Web Analytics Made Easy - Statcounter

روحانی مسلمانی که معترضان را در جریان راهپیمایی‌های اعتراضی اخیر علیه رئیس جمهوری مالی رهبری کرده بود، از سیاست کناره‌گیری کرد.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، سخنگوی محمود دیکو، بانفوذترین رهبر معترضان و رهبر اپوزیسیون مالی اعلام کرد که محمود دیکو پس از دیدار با اعضای کودتای نظامی که متعهد به نظارت بر انتخابات در یک چهارچوب زمانی منطقی شده‌اند، از سیاست کناره‌گیری کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

صبح روز سه‌شنبه گروهی از افسران نیروهای مسلح مالی شورش کرده، ابراهیم بوباکار کیتا، رئیس‌جمهوری این کشور و سومیلو بوییه مایگا، نخست‌وزیر آن را بازداشت کرده و کنترل باماکو، پایتخت مالی را به دست گرفتند.

کیتا به دنبال این رویداد شامگاه سه‌شنبه استعفا، پارلمان را منحل و دولت را برکنار کرد.

سخنگوی دیکو گفت: شورشیان با محمود دیکو دیدار کردند. پس از این دیدار دیکو تصمیم گرفت تا از سیاست کناره‌گیری کند.

اگرچه جزئیات بیشتری در این رابطه منتشر نشده اما این اقدام حاکی از آن است که دست‌کم بخشی از جنبش اپوزیسیون از وعده رهبران این کودتا برای بازگشت به فعالیت‌های دموکراتیک راضی و خشنود شده‌اند.

نگرانی‌ها نسبت به سرنگونی کیتا پس از هفت سال ریاست جمهوری می‌تواند منجر به بی‌ثباتی در منطقه ساحل شود چرا که در حال حاضر اتحادیه آفریقا و جامعه اقتصادی کشورهای غرب آفریقا عضویت مالی را به حالت تعلیق درآورده‌اند.

در حال حاضر جو حاکم در پایتخت مالی آرام است و رهبران خونتا از مردم و مقامات خواسته‌اند تا به زندگی نرمال خود بازگردند.

در همین حال یکی از سخنگویان شورشیان که خود را "کمیته ملی برای نجات مردم" می‌نامند، گفته است که آنها به دنبال قدرت نیستند.

وی افزود: ما خواهان ثبات در مالی هستیم که به ما اجازه خواهد داد تا در یک چهارچوب زمانی منطقی و محدود انتخابات سراسری برگزار کنیم.

در همین حال عاصمی گویتا، سرهنگ ارتش مالی روز چهارشنبه خود را به عنوان فرمانده جدید ارتش این کشور معرفی کرد.

گویتا پس از دیدار با کارمندان ارشد غیرنظامی گفت که وی رهبر کمیته ملی برای نجات مردم است که قدرت را تصرف کرده است.

وی افزود: مالی در یک بحران سیاسی-اجتماعی قرار دارد. دیگر هیچ جایی برای اشتباه کردن وجود ندارد.  

اتحادیه اروپا خواستار آزادی سریع زندانیان در مالی شد

رهبران اتحادیه اروپا از کودتای نظامی در مالی ابراز نگرانی شدید کردند. سران این اتحادیه از رهبران نظامی مالی خواستند هر چه سریع‌تر زندانیان را در این کشور آزاد کنند.

به نقل از دویچه وله، پس از به دست گرفتن قدرت توسط نظامیان مالی، واقع در غرب آفریقا و آشفتگی اوضاع در این کشور، رهبران ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا روز چهارشنبه ضمن ابراز نگرانی نسبت به روند اوضاع در این کشور، اعلام کردند که این رویدادها می‌توانند "تأثیر بی‌ثبات کننده‌ای بر کل منطقه و مبارزه با تروریسم داشته باشند".  

رهبران اتحادیه اروپا همچنین خواستار "آزادی فوری و بدون قید و شرط زندانیان و احیای قانون" در مالی شدند.

آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان، پس از پایان کنفرانس ویدیویی سران اتحادیه اروپا که به‌طور ویژه به بررسی بحران بلاروس اختصاص داشت، در برلین به خبرنگاران گفت: «ما کودتای نظامی در مالی را محکوم می‌کنیم.»

مرکل تاکید کرد که مبارزه با تروریسم در مالی باید همچنان "در کانون توجه" باشد. 

مرکل که ریاست ادواری شورای اتحادیه اروپا را نیز برعهده دارد، گفت، این اتحادیه از تلاش‌های سازمان منطقه‌ای "اکواس" برای یافتن راه حل صلح آمیز در کشور مالی حمایت می‌کند.

جامعه اقتصادی کشورهای غرب آفریقا، اکوواس، عنوان کرده که که از چند ماه پیش در حال میانجی‌گری میان طرف‌های درگیر در مالی بوده است. 

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: کشور مالی سیاست کناره گیری اتحادیه اروپا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۲۹۱۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چین از اتحادیه اروپا می‌خواهد تا سیاست‌های تجاری «تبعیض آمیز» را متوقف کند

شورای ارتقای تجارت بین‌المللی چین (CCPIT) امروز یکشنبه از اتحادیه اروپا خواست تا به بهبود و بهینه‌سازی محیط تجاری ادامه دهد، شرایط عادلانه را برای سرمایه‌گذاری خارجی فراهم کند و سیاست‌های تبعیض‌آمیز را تحت عنوان «ریسک زدایی» متوقف کند. "

اتحادیه اروپا چین را به دامپینگ (قیمت شکنی)، ارائه یارانه‌های بیش از حد به شرکت‌های داخلی و چندین عمل ناعادلانه دیگر متهم می‌کند.

شورای ارتقای تجارت بین‌المللی چین اضافه کرد که چین آماده است همکاری خود را در زمینه تغییرات آب و هوایی با اتحادیه اروپا تعمیق بخشد. 

این آژانس گفت: چین مایل به همکاری با اتحادیه اروپا برای تعمیق برنامه ریزی و همکاری در مذاکرات بین المللی آب و هوا، سازگاری بازار کربن با تغییرات اقلیمی، و سرمایه گذاری و تامین مالی آب و هوا است.

پیشتر، «وانگ یی» وزیر امور خارجه چین در جریان گفتگو با همتای آمریکایی خود «آنتونی بلینکن» که با هدف حل و فصل اختلافات تجاری و سیاسی میان دو قدرت به پکن سفر کرده است، اظهار داشت: ایالات متحده مانع توسعه چین می‌شود.

روابط پکن و واشنگتن در سال گذشته با فراز و نشیب‌هایی از جمله حادثه بالن‌های بدون سرنشین و دیدار مخفیانه تسای اینگ ون رهبر سابق تایوان در آمریکا همراه بوده است.

واشنگتن که در حال حاضر روابط پر تنشی را با پکن به ویژه بر سر موضوع تایوان سپری می‌کند، بار‌ها از متحدان اروپایی‌اش خواسته است که فشار بر چین را افزایش دهند تا مانع کمک آن به روسیه شوند.

ایالات متحده مدعی است که کمک چین به روسیه شامل مواد و فناوری برای ساخت موشک، پهپاد، تانک و هواپیما و سایر افزار‌های کلیدی دیگر است.

این درحالی است که آمریکا و کشور‌های غربی از آغاز جنگ روسیه و اوکراین در فوریه ۲۰۲۲، صد‌ها میلیارد دلار کمک به کی‌یف ارائه کرده‌اند. کمک‌های نظامی به اوکراین با مهمات توپخانه و آموزش آغاز شد و اکنون این کمک‌ها به تانک، سامانه‌های دفاع هوایی پیشرفته، موشک‌ها و مهمات خوشه‌ای گسترش یافته است.

سخنگوی وزارت امور خارجه چین پیشتر اعلام کرد که این کشور قاطعانه اتهامات بی‌اساس آمریکا را درباره مبادلات تجاری و اقتصادی معمول خود با روسیه رد می‌کند.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل بین‌الملل

دیگر خبرها

  • مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: چند کشور اروپایی به زودی فلسطین را به رسمیت می‌شناسند
  • چندین کشور اروپایی دولت فلسطینی را به رسمیت می‌شناسند
  • چند کشور اروپایی تا ماه مه کشور فلسطین را به رسمیت می‌شناسند
  • مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: چند کشور اروپایی تا ماه مه کشور فلسطین را به رسمیت می‌شناسند
  • بورل: چند کشور اروپایی تا ماه مه کشور فلسطین را به رسمیت می‌شناسند
  • بورل : چند کشور اروپایی تا ماه مه کشور فلسطین را به رسمیت می‌شناسند
  • بورل: جعبه جنگ جهانی نباید دوباره باز شود
  • بورل: نشانه‌های جنگ جهانی دوباره بازگشته
  • مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: نشانه‌های یک جنگ جهانی دوباره ظاهر شده است
  • چین از اتحادیه اروپا می‌خواهد تا سیاست‌های تجاری «تبعیض آمیز» را متوقف کند