Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، چندی پیش منصور غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری اعلام کرد که تنها ۱۱‌ درصد داوطلبان در کنکور برای پر کردن ظرفیت خالی دانشگاه‌ها با یکدیگر رقابت کرده و ۸۹ درصد باقی مانده از طریق رشته‌های بدون آزمون جذب دانشگاه‌ها می‌شوند‌. در چنین شرایطی برگزاری آزمون سراسری با حضور یک میلیون داوطلب با تمامی هزینه‌هایی که برای خانوده‌ها در پی دارد، برای ۱۱ درصد ظرفیت دانشگاه‌ها منطقی به نظر نمی‌رسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



مهدی بهلولی در گفت‌و‌گو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز با اشاره به جذب دانشجو در دانشگاه‌ها بر اساس سوابق تحصیلی اظهار کرد: منطقی نیست که حدود یک میلیون داوطلب برای پر کردن ۱۱ درصد ظرفیت خالی دانشگاه‌ها در کنکور با یکدیگر به رقابت پرداخته و ۸۹ درصد دیگر از طریق رشته‌های بدون آزمون جذب شوند.

وی ادامه داد: با حذف آزمون سراسری می‌توان تب و تابی که در بین داوطلبان کنکور وجود دارد را کاهش داد. کنکور برای حدود یک میلیون داوطلب همانند شرکت در یک مسابقه خیلی جدی و دشوار است، چرا باید این ۱۱ درصد را درگیر این مسابقه کرده و ۸۹ درصد را به صورت فرمالیته در دانشگاه‌ها پذیرش کنیم.

این کارشناس آموزش و پرورش با بیان اینکه پیامدهای منفی کنکور بر نظام آموزشی بسیار زیاد است گفت: پروسه حذف کنکور کمی زمان‌بر است؛ این آزمون تاکنون برای کساد نشدن بازار کتاب‌ها، آموزشگاه‌ها و موسسات کنکور حذف نشده است. البته در این ماجرا تنها پای موسسات کنکوری در میان نیست، تصور کنید سازمان صدا و سیما سالانه از تبلیغ موسسات و کتاب‌های کنکوری چه هزینه‌های هنگفتی دریافت می‌کند.

وی بیان کرد: من از زبان یکی از معاونان ادوار گذشته وزیر آموزش و پرورش شنیدم که می‌گفت بحث‌های این این وزارتخانه با صدا و سیما در زمینه تبلیغ نکردن موسسات کنکوری بی‌نتیجه مانده است، در حقیقت صدا و سیما ما وظیفه خود را انجام می‌دهد و این موسسات با پرداخت پول در رسانه ملی معروف‌تر می‌شوند.

بهلولی خاطرنشان کرد: آموزش و پرورش نیز در حذف کنکور دخیل است، زیرا به نظر من مدارس خصوصی بخشی از مافیای کنکور را تشکیل می‌دهند. این مدارس با برگزاری آزمون، دادن نمره به دانش‌آموزان و قبولی در المپیاد‌ها فعالیت خود را پیش برده و به نوعی به اقدامات خود رونق می‌دهند. این مدارس با چنین ترفند‌هایی اقدام به جذب دانش‌آموز می‌کنند‌.

وی افزود: به اعتقاد من مجموعه گسترده‌ای از آموزش و پرورش گرفته تا صدا و سیما و موسسات کنکوری در حذف نشدن کنکور دخیل هستند.

این کارشناس آموزش و پرورش با اشاره به وضعیت جذب دانشجو براساس سوابق تحصیلی در دانشگاه‌ها اظهار کرد: در صورتی که سوابق تحصیلی ملاک جذب دانشجو در دانشگاه‌ها قرار گیرد، باید نظارت‌ها بر امتحانات نهایی دانش‌آموزان بیشتر شود.

وی اضافه کرد: در برخی موارد مشاهده شده که سوالات امتحان نهایی لو رفته است. اگر قرار است سوابق تحصیلی ملاک جذب دانشجو باشد، باید شرایطی فراهم شود تا نمرات دانش‌آموزان در امتحان نهایی نمرات واقعی آنان باشد و اطمینان حاصل شود در این زمینه تقلبی صورت نگرفته است.

بهلولی در پایان با اشاره به جذب دانشجو از طریق آزمون ورودی دانشگاه‌ها خاطرنشان کرد: دانشگاه‌ها همانند بسیاری از مراکز آموزشی در جهان می توانند برای جذب دانشجو، آزمون ورودی برگزار کنند. با این اقدام یا کنکور حذف شده یا از تب و تاب آن کاسته می‌شود.

انتهای پیام/

31 / 320 کنکور آزمون حذف کنکور مافیا رشته‌های بدون آزمون سوابق تحصیلی

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: کنکور آزمون حذف کنکور مافیا رشته های بدون آزمون سوابق تحصیلی دانشگاه ها آموزش و پرورش سوابق تحصیلی موسسات کنکور جذب دانشجو صدا و سیما یک میلیون جذب دانش ۱۱ درصد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۴۴۱۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری ماراتن کنکور در کرمانشاه با پیشتازی بانوان

نوبت اول کنکور ۱۴۰۳ در استان کرمانشاه در حالی برگزار شد که سهم قابل توجهی از داوطلبان را بانوان تشکیل می‌دادند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمانشاه، نوبت اول کنکور 1403 نیز در حالی به‌کار خود پایان داد که همچون سال‌های گذشته شاهد آمارهایی نامتوازن در زمینه‌های مختلف بود که برخی از این عدم توازن‌ها ممکن است در آینده تبعاتی را به دنبال داشته باشد.

یکی از مواردی که در سال‌های اخیر بسیار قابل توجه بوده افزایش تعداد داوطلبان زن نسبت به مردان است که هر چند همه روی دلایل احتمالی آن اتفاق نظر دارند، اما درباره تأثیر این تفاوت چشمگیر در آینده نظرات متفاوت است.

براساس مطالعات انجام شده و نظرات کارشناسی مسائل اقتصادی و اجتماعی و تمایل پسران برای کسب درآمد تمایل آن‌ها به تحصیلات دانشگاهی را کاهش داد، اما در عوض ورود به دانشگاه و به دنبال آن بازار کار در بین دختران افزایش یافته است.

از نظر برخی از کارشناسان این عدم تعادل در تعداد دختران و پسران داوطلب دانشگاه‌ها نشان دهنده شرایط یکسان تحصیل برای مرد و زن و تشویق جمهوری اسلامی ایران برای حضور زنان در اجتماع است، اما از طرفی گروهی دیگر نیز اعتقاد دارند این موضوع ممکن است در آینده مشکلاتی را ایجاد کند.

یکی دیگر از آمار عجیب و غریب کنکور امسال که البته در سال‌های اخیر به امری عادی تبدیل شده افزایش تقاضا برای شرکت در رشته علوم تجربی است و بیشتر متقاضیان این رشته به امید پذیرش در یکی از رشته‌های پزشکی ثبت‌نام کرده‌اند و این در حالی است که ظرفیت پذیرش در رشته‌های پزشکی محدود است و بخش قابل توجهی از شرکت‌کننده موفق به قبولی در این رشته‌ها نمی‌شوند و تنها سرخوردگی را برای آن‌ها به دنبال دارد.

سجاد دادفر، نماینده سازمان سنجش در استان کرمانشاه در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در کرمانشاه، اظهار داشت: امسال در استان کرمانشاه 39 هزار و 38 نفر در نوبت اول کنکور 1403 شرکت کردند که 62 درصد خانم و 38 درصد مرد بودند.

وی عنوان کرد: بیشترین داوطلبان با 52 درصد فراوانی مربوط به رشته علوم تجربی و کمترین آن با دو درصد مربوط به رشته هنر است و رشته علوم انسانی 34 درصد، ریاضی و فنی هفت درصد و زبان‌های خارجی پنج درصد داوطلبان را به خود اختصاص داده‌اند.

سلمان محمدی، مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمانشاه با اشاره به تمایل بیشتر بانوان برای شرکت در کنکور، اظهار داشت: برخلاف تبلیغات سوءدشمنان علیه نظام، این موضوع می‌تواند از نقاط اتکا و قوت جمهوری اسلامی باشد، زیرا در گذشته به ندرت زمینه برای تحصیل و حضور اجتماعی زنان فراهم می‌شد.

وی با تأکید بر توجه به عدالت آموزشی در کشور عنوان کرد: براساس شرایط یکسان فراهم شده، همه دانش‌آموزان می‌توانند در کنکور شرکت کنند و هیچ ظرفیت خاصی برای بانوان در نظر گرفته نشده و نمی‌توان محدودیتی نیز برای آن اعمال کرد.

محمدی گفت: برای اینکه بتوانیم ریشه بیکاری را در استان بخشکانیم باید به رشته‌های فنی و هنرستان‌ها بیشتر توجه شود که دانش‌آموزان مهارت را بیاموزند و این شرایط برای دختران و پسران یکسان است.

وی با بیان اینکه بارها به خانواده‌ها و در رسانه‌ها اعلام شده که ثبت نام در رشته علوم تجربی الزاما سبب خوشبختی نمی‌شود و این در حالیست که ظرفیت رشته‌های پزشکی و دندانپزشکی محدود است افزود: گاهی خانواده‌ها آرزوهای دست نیافتنی خود را روی فرزندانشان پیاده می‌کنند که سبب سرخوردگی آن‌ها می‌شود.

مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمانشاه، عنوان کرد: دانش‌آموزان و خانواده‌ها به هدایت تحصیلی، نظر کارشناسان و مشاوران تحصیلی مدارس اعتماد کنند و انتخاب رشته در کلاس نهم براساس استعداد و علایق و برگه هدایت تحصیلی باشد.

محمدی گفت: هر چند تمایل به تحصیل در رشته‌های کار و دانش و ریاضی و فنی افزایش یافته، اما انتظار می‌رود با همراهی خانواده‌ها این تقاضا افزایش هم پیدا کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • برگزاری کنکور برای داوطلبان سیل‌زده ۲۱ اردیبهشت ماه
  • اعلام زمان برگزاری کنکور برای سیل‌زدگان خراسان جنوبی
  • کلید اولیه نوبت اول کنکور منتشر شد
  • تاریخ دقیق برگزاری نوبت اول کنکور سراسری برای جاماندگان اعلام شد
  • ۲۵ مورد تقلب با دستگاه‌های الکترونیکی در کنکور ۱۴۰۳ کشف شد/ اعلام زمان برگزاری نوبت اول کنکور
  • دستگیری ۲۵ نفر از داوطلبان متقلب کنکور/ حدود ۱۲ درصد داوطلبان غایب بودند
  • دستگیری ۲۵ نفر از داوطلبان متقلب کنکور
  • دستگیری ۲۵ نفر از داوطلبان متقلب کنکور/ سالم ترین کنکور را برگزار کردیم
  • کلید اولیه نوبت نخست کنکور فردا منتشر می شود/ ۵ روز فرصت اعتراض داوطلبان
  • برگزاری ماراتن کنکور در کرمانشاه با پیشتازی بانوان