Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-04@03:13:57 GMT

کارکرد اجتماعی روحانیون باید در جامعه احیا شود

تاریخ انتشار: ۱ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۰۴۴۴۳۵

کارکرد اجتماعی روحانیون باید در جامعه احیا شود

به گزارش خبرنگار مهر، حجت‌الاسلام قاسم جعفرزاده شامگاه جمعه در همایش استقبال از ماه محرم در تالار اندیشه مشگین شهر در سخنانی ضمن تسلیت فرارسیدن ایام سوگواری حضرت اباعبدالله الحسین (ع)، تأثیر معرفت و بصیرت دینی در خلق واقعه عاشورا را مهم عنوان کرد و افزود: در واقعه تاریخی عاشورا عوامل معرفتی و فکری حاکم بر جامعه، تأثیر بسیاری در ایجاد این قیام عظیم تاریخ اسلام داشت آنگونه که در بین مردم، بصیرت باعث همراهی با امام حسین (ع) و نفاق و جهالت باعث دشمنی با آل علی (ع) شد که این خود درس بزرگی برای بشریت است تا همواره با بصیرت و معرفت پیرو حق و حقیقت باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی به شرایط موجود از بحث انتشار ویروس کرونا در جامعه اشاره کرد و افزود: در ماه محرم امسال به‌لحاظ اهمیت حفظ عافیت و سلامتی مردم، برنامه‌های عزاداری طبق مصوبات ارائه شده از سوی ستاد ملی کرونا و با در نظر گرفتن اهمیت اقامه عزای حسینی، در استان اردبیل اجرا می‌شود که در این میان، برخی فرصت طلبان و حامیان نقشه‌های شوم دشمنان، در صدد ایجاد شبهه و جریان سازی تقابل علم و دین همواره در تلاشند تا با برخی تفسیرات به رأی خود، در مقابل فعالیت‌های دینی و مذهبی ایستاده و مردم را دچار شبهه و انحراف کنند که در این میان نقش و رسالت روحانیون در آگاه سازی و بصیرت افزایی مردم بیش از پیش مهم و تأثیرگذار است.

مدیر کل تبلیغات اسلامی استان به رویکرد اخیر سازمان تبلیغات اسلامی در خصوص محورهای تبلیغی اشاره و تبلیغ اجتماعی و دینی روحانیون را از مهم‌ترین این محورها عنوان کرده و اظهار داشت: محور تبلیغ اجتماعی روحانیون اساس و سرآمد همه فعالیت‌های روحانیون است واقعیت اینست که از دهه دوم انقلاب به بعد، جامعه روحانیون به آرامی کارکردهای خود را به سمت منبر و تبلیغ سوق داده و کارکرد اجتماعی خود را از دست دادند که خوشبختانه در عصر کنونی تا حدودی این کارکرد احیا شده و جامعه روحانیون در کنار مردم به رفع مشکلات موجود در جامعه می‌پردازند که نمونه عینی این امر فعالیت جهادی روحانیون در بحث کرونا و طرح کمک‌های مومنانه است.

حجت‌الاسلام جعفرزاده گسترش کارکرد اجتماعی دینی با موضوع روحانیون و فرماندهی ائمه جماعات را عامل مؤثر در رفع بسیاری از معضلات در جامعه دانست و گفت: ترویج فرهنگ نمازخوانی، حجاب و عفاف، امر به معروف و نهی از منکر و ترویج مفاهیم و ارزش‌های دینی در جامعه بایستی به دست روحانیون انجام شود تا بازدهی مطلوب حاصل شود.

وی در ادامه روحانیون را سفیران انقلاب در جامعه عنوان کرد و افزود: روحانیون در هر شرایطی از جامعه، باید از فرصت تبلیغی استفاده کنند و در ماه محرم امسال نیز با عمل به فرامین مقام معظم رهبری و طبق مصوبات ستاد ملی کرونا، منبرها را در فضای باز برگزار کرده و به روشنگری و تبلیغ و تبیین اهداف قیام عاشورا پزدازند چون تا زمانی که روحانیون به معنای واقعی در صحنه تبلیغی حاضر نشود موفقیت حاصل نمی‌شود.

در ادامه این همایش حجت‌الاسلام علیرضا باوقار امام جمعه مشگین شهر در سخنانی، ضمن ارائه گزارشی از فعالیت‌های جهادی روحانیون این شهرستان در ایام کرونا، همراهی و همدلی جهادی همراه با اخلاص روحانیون در بسیاری از وقایع به‌وجود آمده در کشور، به طرز شایسته ای نقش تبلیغی و مردمی روحانیون را نمایان کردند که در مسائل اخیر از انتشار ویروس کرونا، روحانیون در کنار مردم حتی در تغسیل اموات کرونایی که بستگان نزدیک هم حاضر به این امر نبودند روحانیون جهادی وار به میدان آمده و همراهی خود با مردم را عملاً نشان دادند که جای تقدیر و تشکر دارد.

وی بر ضرورت تبیین حکیمانه دین در جامعه تاکید کرد و افزود: در تبیین ارزش‌های دینی باید سیمای زیبای دین به جوانان ارائه شود تا نسل جوان با دیدن جذابیت‌های کاذب تبلیغ دشمنان به سمت آنها سوق پیدا نکند به گونه‌ای که با استفاده از بسترها و ظرفیت‌های موجود در دین نیاز جوانان و سوالات دینی آنان به نحو مطلوب پاسخ داده شود که مطمئناً ماه محرم بهترین فرصت برای تبلیغ مفاهیم و ارزش‌های دینی در قالب پیام‌های عاشورا و تبیین رشادت جوانان حسینی است.

امام جمعه مشگین شهر با تاکید بر عمل به مصوبات ستاد ملی کرونا در عزاداری ماه محرم، احیای عزای حسینی را عامل سعادت انسان عنوان کرد و افزود: در محرم امسال، بایستی شعور و معرفت حسینی، بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد تا مبادا بهانه به دست معاندان و دشمنان نظام و جمهوری اسلامی داده شود بلکه با رعایت تمام جوانب بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی، به اقامه عزای اباعبدالله الحسین (ع) بپزدازیم.

کد خبر 5004698

منبع: مهر

کلیدواژه: مشگین شهر اردبیل محرم 99 ویروس کرونا محرم 99 شیراز ماه محرم بوشهر مراسم عزاداری آمار کرونا شیوع کرونا شهرکرد هفته دولت گرگان کرمانشاه آزادگان جنگ تحمیلی روز خبرنگار ماه محرم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۴۴۴۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علمای ربانی در برخی نقاط مهجورند/ حجاب از معضلات کف جامعه است

فرارو- مراسم چهل و پنجمین سالگرد شهادت آیت الله دکتر مرتضی مطهری عصر روز پنجشنبه در مسجد جامع نارمک برگزار شد. در این مراسم که از طرف خانواده شهید مطهری و ستاد سالگرد برگزار شد، حجت الاسلام والمسلمین احمد ناطق نوری، علی، محمد و مجتبی مطهری، علی لاریجانی، محسن هاشمی و اقشار مختلف مردم حضور داشتند. 

به گزارش فرارو، حجت الاسلام سید محمدرضا هاشمی تهرانی در این مراسم سخنرانی خود را با موضوع علم و معرفت و جایگاه عالم دینی در جامعه آغاز کرد و گفت: در سیره امام جعفر صادق (ع) جهل و نادانی بزرگترین مرض بود. انسان در حرف ممکن است ادعای دینداری داشته باشد، اما تا مادامی که نسبت به توحید و ولایت جاهل و نادان باشد و نتواند حق را از باطل تشخیص دهد، دینداری‌اش هم ارزشی نخواهد داشت. 

هاشمی تهرانی با بیان اینکه علم و معرفت یک حقیقتی است که ائمه اطهار مکرراً شیعیان را به آن‌ها توصیه می‌کردند، تصریح کرد: محب و شیعه بی‌سواد و بی‌معرفت، به درد اهل بیت (ع) نمی‌خورد. معارف غنی اهل بیت (ع) غیر از این چیز‌هایی است که ما در کتاب‌های خود می‌خوانیم. اهل بیت (ع) در مقام آموزش شیعیان یک راه خاصی را طی کردند. شیعه و محب بی سوادِ جاهل به چه دردی می‌خورد. 

این سخنران با بیان اینکه یکی از ویژگی‌های برجسته و منحصربفرد استاد مطهری این بود که تراز منبر را در عالی‌ترین سطح خود حفظ کرد، ادامه داد: استاد مطهری جایی منبر می‌رفت که وقتی پایین می‌آمد منبر و مطالب او کتاب معرفتی شیعه می‌شد. در زمان خود برخی از این کتب به چاپ ۴۰، ۵۰ و ۶۰ می‌رسید. استاد مطهری تراز عالم دینی را حفظ کرد. اینکه ما بنشینیم خواب، خاطره و حکایات شخصی تعریف کنیم به چه دردی می‌خورد. باید از استاد مطهری یاد بگیریم.

این سخنران مذهبی اضافه کرد: هیئت گرفتن و نماز جماعت فوق العاده خوب است، اما آنچه که یکایک ما موظف هستیم این است که معارفت اهل بیت (ع) را ابتدا یاد بگیریم و به نسل بعد خود منتقل کنیم. 

وی با اشاره به اینکه مساله حجاب یکی از معضلات کف جامعه ما امروزه است که خیلی فراگیر است، ابراز کرد: بسیاری از بزرگان و مسئولین نظام دغدغه حجاب دارند. اگر معارف دینی در سطوح مختلف ارائه می‌شد و با این جوانان حرف زده می‌شد اینجای کار نبودیم. آیت الله مطهری با سعه صدر با تمام مخالفین بحث می‌کرد. مباحثات دقیق، بدون اینکه از کوره در برود. اسلام این را می‌خواهد که انسان آن‌چنان قدرت پیدا کند و معرفت عمیق دینی را آن‌چنان ارائه کند و بگوید هر کسی هر چه شبهه دارد بیاورد. این خصیصه مکتب تشیع و امام صادق (ع) است. علمای ربانی دین ما این چنین بودند. 

هاشمی تهرانی گفت: تهران بزرگانی به خود دیده است. مرحوم ابوالحسن رفیعی قزوینی، مرحوم شاه آبادی در تهران منبر‌های عمیق معرفتی می‌رفتند که پامنبری‌ها آن‌ها طلاب و دانشجو نبودند، بازاری‌های تهران بودند. مرحوم آیت الله میرزا عبدالکریم روشن در چهارراه سیروس برای مردم توحید تبیین می‌کرد. 

او با ابراز تأسف از اینکه امروزه در فضای حقیقی و مجازی حشر با علما از بین رفته است، اظهار داشت: علمای ربانی در برخی نقاط مهجورند. هیئات مذهبی خیلی اوقات منبری ندارد. آقای مداح می‌آید سینه زنی را برگزار می‌کنند و تمام می‌شود.

حجت الاسلام هاشمی تهرانی در پایان گفت: برخی آقایان علم‌شان که بالا می‌رود دیگر ابا دارند که روضه بخوانند. اما شأن جلیل القدر مرحوم آقای مطهری این بود که در اوج حکمت و استاد تمامی حوزه و دانشگاه وقتی منبر می‌خواند بعد از آن در روضه برای سیدالشهدا هق هق می‌کرد که نشان می‌دهد در اوج علم و معرفت هم که باشی تنها راه نجات، راه اختصاصی رحمت واسعه حضرت سیدالشهداء (ع) است.

دیگر خبرها

  • فقر و فقدان قدرت خرید اخلاق اجتماعی را مخدوش می‌کند
  • واکسن کرونای آسترازنکا چقدر تهدیدتان می‌کند؟ / اشتباهاتی که مردم را به تزریق این واکسن ترغیب کرد
  • تعاونی‌های صید و صیادی در سیستان و بلوچستان احیا می‌شوند
  • علمای ربانی در برخی نقاط مهجورند/ حجاب از معضلات کف جامعه است
  • علمای دینی در کاهش آسیب‌های اجتماعی نقش موثری دارند
  • واکسن کرونای آسترازنکا چقدر تهدیدتان می‌کند؟ | اشتباهاتی که مردم را به تزریق این واکسن ترغیب کرد
  • گسترش فرهنگ علمی و دینی به همت شهید مطهری
  • بطحایی، وزیر اسبق آموزش و پرورش: ورود طلاب و روحانیون در مدرسه مسبوق به سابقه بوده است/ درس دینی را با روشی بسیار غلط ارائه می‌دهیم/ ما باید به شدت و سرعت روشمان را تغییر دهیم/ نمی‌شود با یک روش ناقص با مردم لج بازی کرد و به حرف‌های آنان گوش نداد
  • آحاد جامعه برای عمل به تکلیف اجتماعی و شرعی خود در انتخابات مشارکت کنند
  • نقش فیلم، بازی و موسیقی روشنگرانه در ترویج فرهنگ حجاب