Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش باشگاه خبرنگاران، دانستن واقعیت‌های فضایی همیشه جالب بوده است. گذشت زمان و پیشرفت فناوری باعث شده که ما شاهد کشف شگفتی‌های زیادی در خصوص فضا باشیم. اکتشافاتی که در همین سال‌های اخیر درباره فضا انجام شده حاصل تلاش‌ها و کاوش‌های دانشمندانی است تمام عمر خود را صرف کشف آن‌ها کرده‌اند که در ادامه به تعدادی از آن‌ها برای علاقه‌مندان این حوزه اشاره شده است؛

عطارد و زهره تنها سیاره‌های منظومه شمسی که هیچ قمری ندارند

درمجموع ۱۷۶ قمر تأیید شده در مدار سیارات در منظومه شمسی وجود دارد که برخی از آن‌ها بزرگتر از خود عطارد هستند! و عطارد و زهره دو سیاره کره زمین هستند که هیچ قمری ندارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

اگر یک ستاره از فاصله‌ای بسیار نزدیک از کنار یک سیاه چاله عبور کند، متلاشی می‌شود

به مدت ۲۰ سال تیمی از ستاره شناسان، ستاره‌ای را که در مرکز کهکشان ما در حال چرخش به دور یک سیاهچاله بود، رصد کردند؛ و حالا این ستاره به سیاه چاله نزدیک شده است تا "تغییر شکل گرانش" رخ دهد، جایی که نور ستاره با افزایش شدت گرانش سیاهچاله از بین می‌رود.

گرمترین سیاره منظومه شمسی زهره است

بیشتر مردم فکر می‌کنند که این می‌تواند جیوه باشد، زیرا نزدیکترین سیاره به خورشید است، با این حال زهره دارای گاز‌های زیادی در جو است که باعث ایجاد یک اثر گلخانه‌ای و دمای ثابت ۸۶۴ درجه فارنهایت (۴۶۲ درجه سانتیگراد) در همه جای سطح سیاره می‌شود.


منظومه شمسی ۴.۵۷ میلیارد سال قدمت دارد

به گفته محققان، خورشید به طور دقیق  ۴میلیارد و  ۵۷۱ میلیون سال قدمت دارد و دانشمندان تخمین می‌زنند زمانیکه خورشید به ۵ میلیارد سالگی خود برسد تبدیل به غول سرخ شده و زمین را درگیر خواهد کرد؛ بنابراین هنوز ۳۰ میلیون سال دیگر فرصت زندگی داریم. 

انسلادوس یکی از قمر‌های کوچکتر زحل ۹۰ ٪ از نور خورشید را منعکس می‌کند

از آنجا که سطح یخی انسلادوس به جای جذب، نور خورشید را منعکس می‌کند، درجه حرارت در این قمر به -۳۹۴ درجه فارنهایت (-۲۰۱ درجه سانتیگراد) می‌رسد.

بلندترین کوه کشف شده در مریخ واقع شده است

کوه المپوس بلندترین کوه کشف شده در فضاست که ۲۵ کیلومتر ارتفاع دارد و تقریباً ۳ برابر کوه اورست است؛ و نه تنها ارتفاع زیادی دارد، بلکه پهنای آن هم به ۱۱۴ هزار متر مربع می‌رسد. 

Galaxy Whirlpool (M۵۱) اولین جسم مارپیچ آسمانی بود

سحابی مارپیچ از خطوط طولانی ستاره و گاز تشکیل شده است و دارای غبار زیادی از فضاست. این بازو‌ها به عنوان کارخانه‌های تشکیل ستاره عمل کرده و با فشرده سازی گاز هیدروژن باعث ایجاد خوشه‌های ستاره‌ای جدید می‌شوند.

خورشید حدود ۳۳۰ هزار برابر بیشتر از زمین وزن دارد

طبق استنباط و ارزیابی دانشمندان زمین با همه بزرگی‌اش می‌تواند در حدود ۱۳۰۰۰۰۰ بار در خورشید قرار بگیرد! در حقیقت خورشید آنقدر غول پیکر است که ۹۹.۸۵ ٪ از کل جرم منظومه شمسی را شامل می‌شود.


ردپا‌ها هیچگاه از روی سطح ماه پاک نمی‌شوند

فضانوردان متوجه شدند که ردپای مانده روی ماه از بین نمی‌رود، زیرا هیچ بادی در آن‌جا وجود ندارد، اما اگر وزش بادی در آن وجود ندارد پس چرا پرچمی که بر سطح آن برافراشته شده، می‌وزد؟ پاسخ ساده است: در واقع موج شکنی که می‌بینید به دلیل وجود میله افقی تلسکوپی محکمی است که فضانوردان در تلاش بودند تا از قسمت بالایی پرچم خارج کنند.

وزن بدن در مریخ به یک چهارم کاهش می‌یابد

به گفته فضانوردان وزن بدن در مریخ تقریبا به یک چهارم کاهش می‌یابد، بر اساس این واقعیت، دانشمندان طوری برنامه ریزی می‌کنند که فضانورد را با تجهیزات بیشتر و از مواد مستحکم‌تر راهی این سیاره کنند.


۷۹ قمر شناخته شده در حال گردش در مشتری هستند

مشتری سیاره‌ای در منظومه شمسی ما با بیشترین قمر است؛ بزرگترین قمر منظومه شمسی به نام گانمید به قطر ۵.۲۶۲ کیلومتر نیز متعلق به این سیاره است که بزرگتر از سیاره عطارد بوده و با یک دوربین شکاری هم قابل مشاهده است.

یک روز در مریخ ۲۴ ساعت ۳۹ دقیقه و ۳۵ ثانیه طول می‌کشد

از آنجا که مریخ نسبت به زمین با دور کندتری به گرد خورشید می‌چرخد، تعداد روز‌های سال در این سیاره بیشتر از زمین بوده و معادل ۶۸۷ روز است، پس این فرضیه که، چون سرعت گردش آن به دور خورشید کمتر است بنابراین باید روز‌های کمتری داشته باشد، درست نیست.

خورشید هر ۲۵ تا ۳۵ روز یک بار به طور کامل می‌چرخد

به گفته دانشمندان یک چرخش کامل خورشید ۲۵ تا ۳۵ روز زمان می‌برد، در صورتی که در تصور ما این چرخش تنها یک روز به نظر می‌رسد.

زمین تنها سیاره‌ای است که به خاطر خدا نامگذاری نشده است

هیچ‌کس نمی‌داند که سیاره ما چرا زمین نامیده شده است و تنها چیز مشخص، این است که واژه «زمین» از ترکیب دو نام انگلیسی و آلمانی برای این سیاره مشتق شده است.

در زهره ۱۶۰۰ آتشفشان وجود دارد

بیش از ۱۶۰۰ آتشفشان اصلی از جمله آتشفشانی به ارتفاع ۸ کیلومتر به نام مات مونز در سطح زهره وجود دارد، اما در حال حاضر هیچ یک از این آتشفشان‌ها فوران نمی‌کنند و احتمالاً بیشتر آن‌ها منقرض شده‌اند.

درخشش آبی اورانوس ناشی از گاز‌های موجود در جو است

جو اورانوس از هیدروژن، هلیوم و متان تشکیل شده است. متان موجود در جو فوقانی اورانوس تمام نور قرمز خورشید را فیلتر می‌کند، اما نور آبی آن را به فضا بازتاب داده و باعث می‌شود این سیاره به رنگ آبی دیده شود.

مشتری، کیوان، اورانوس و نپتون ۴ غول گازی منظومه شمسی هستند

در منظومه شمسی ما ۴ سیاره مشتری، کیوان، اورانوس و نپتون به عنوان غول‌های گازی شناخته می‌شوند. غول گازی یک سیاره بزرگ است که بیشتر از گاز‌هایی مانند هیدروژن و هلیوم ساخته شده و فقط یک هسته سنگی نسبتاً کوچک دارد.

      

منبع: اکوفارس

کلیدواژه: منظومه شمسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۴۸۵۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چین اولین کشوری خواهد بود که خاک مریخ را به زمین می‌آورد

یکی از دانشمندان «آکادمی مهندسی چین» معتقد است چین اولین کشوری خواهد بود که نمونه‌های مریخ را برای مطالعه به زمین می‌آورد.

به گزارش ایسنا، به نظر می‌رسد چین قصد دارد در آوردن نمونه مریخ به زمین از کشورهای دیگر پیشی بگیرد.

به نقل از تکنولوژی نیوز چاینا، یک دانشمند برتر فضایی باور دارد چین احتمالا اولین کشوری خواهد بود که خاک مریخ را در یک تلاش بلندپروازانه علمی و مهندسی به زمین می‌آورد.

«وو وایرن»(Wu Weiren) عضو «آکادمی مهندسی چین»(CAE) و دانشمند برجسته «سازمان ملی فضایی چین»(CNSA) گفت که این کشور قصد دارد نمونه‌های مریخ را جمع‌آوری کند و سپس، آنها را حدود سال ۲۰۳۰ طی یک ماموریت تاریخ‌ساز به نام «تیانون ۳»(Tianwen 3) به زمین بیاورد. این سومین ماموریت از برنامه اکتشاف میان‌سیاره‌ای چین خواهد بود.

وایرن با اشاره به اینکه چین راه‌اندازی اولین آزمایشگاه نمونه مریخی جهان را آغاز کرده است، گفت: به رغم پیشرفت کنونی پروژه‌های اکتشاف مریخ سایر کشورها، انتظار می‌رود چین اولین کشوری باشد که ماموریت آوردن نمونه مریخ را انجام می‌دهد.

وایرن درباره برنامه‌های دقیق این ماموریت توضیح بیشتری نداد.

به گفته برنامه‌ریزان ماموریت در سازمان ملی فضایی چین، کاوشگر رباتیک تیانون ۳ دارای چهار بخش خواهد بود که یک فرودگر، یک صعودکننده، یک مدارگرد و یک ماژول ورود مجدد هستند و در دو پرواز با موشک حامل سنگین «لانگ مارس ۵»(Long March 5) از مرکز پرتاب فضایی «ونچانگ»(Wenchang) در استان هاینان به فضا پرتاب خواهد شد.

فرودگر و صعودکننده، مسیر انتقال زمین به مریخ را طی خواهند کرد و پیش از ورود به مدار مریخ، مانورهای اصلاح مداری را انجام خواهند داد. پس از آن، فرود نرم با کمک موتور انجام خواهد گرفت.

در همین حال، مدارگرد و ماژول ورود مجدد همان مسیر را برای رسیدن به مدار مریخ دنبال خواهند کرد و پس از آن در اطراف مریخ به پرواز در خواهند آمد تا سیگنال‌ها را ارسال کنند و منتظر نمونه‌ها بمانند.

هنگامی که نمونه‌ها جمع‌آوری شوند و در یک ظرف فلزی قرار بگیرند، موتورهای صعودکننده آن را در مدار قرار خواهند داد تا به ماژول ورود مجدد متصل شود. سپس، ماژول جدا خواهد شد و نمونه‌ها را به زمین منتقل خواهد کرد.

اگر همه چیز طبق برنامه پیش برود، این نمونه‌ها می‌توانند اولین نمونه‌هایی باشند که از مریخ به زمین آورده می‌شوند و به دانشمندان کمک می‌کنند تا به دنبال آثاری از حیات در مریخ بگردند، درباره زمین‌شناسی و ساختارهای درونی سیاره سرخ بیشتر بیاموزند و چرخه‌های جوی آن را درک کنند.

به گفته برنامه‌ریزان ماموریت، همه این فعالیت‌ها به دانشمندان امکان خواهند داد تا دانش خود را درباره نحوه شکل‌گیری و تکامل مریخ گسترش دهند.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • چین اولین کشوری خواهد بود که خاک مریخ را به زمین می‌آورد
  • رصد عنکبوت در سیاره سرخ
  • (عکس) عنکبوت‌های درحال حرکت روی سطح مریخ
  • تصاویر عنکبوت‌های درحال حرکت روی سطح مریخ
  • چگونه می‌شود خورشید زمین را روشن کند اما فضا تاریک باشد؟
  • کشف گاز متان در سیاره سرخ
  • تقویم نجوم ۱۴۰۳ (بخش ششم) + دانلود جدول رصد
  • تقویم نجوم 1403 (بخش ششم) + دانلود جدول رصد
  • سیاره مشتری به شکل‌گیری قمر زمین کمک کرده است
  • میدان مغناطیسی زمین ۳.۷ میلیارد ساله است