Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-29@09:09:41 GMT

تهویه هوای محیط‌های بسته در کاهش ویروس کروناموثر است

تاریخ انتشار: ۱ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۰۴۹۷۸۷

تهویه هوای محیط‌های بسته در کاهش ویروس کروناموثر است

محققان آمریکایی اعلام کردند: پاکیزه کردن هوا از کووید ۱۹ به اندازه ضدعفونی کردن سطوح اهمیت دارد.

به گزارش ایمنا، با شیوع گسترده ویروس کرونا در جهان، مقامات بهداشتی تاکید دارند مردم در اماکن عمومی فاصله اجتماعی را رعایت کرده و از ماسک استفاده کنند. تحقیقات نشان می‌دهد ویروس کرونا می‌تواند تا چند متر در هوا منتقل شود، از این رو استفاده از ماسک یک راهکار مناسب برای کنترل شیوع ویروس است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این حال، در محیط‌های بسته به دلیل نبود جریان هوای تازه، کنترل انتقال ویروس به یک چالش تبدیل شده است. متخصصان راهکارهای ساده‌ای برای پاک کردن هوای محیط‌های بسته از ویروس کرونا ارائه می‌دهند.

شلی میلر، مهندس محیط زیست در دانشگاه کلرادو آمریکا در این باره، می‌گوید: در مبارزه با ویروس‌های معلق در هوا، یک مشکل بزرگ مهندسی وجود دارد، بسیاری از خانه‌ها فاقد سیستم تهویه مناسب برای استفاده در ایام شیوع ویروس کرونا هستند.

اکنون شاهد آن هستیم که همه درباره تمیزی سطوح و خطر انتقال کووید ۱۹ از اجسام آلوده سخن می‌گویند، اما کمتر می‌شنویم که کسی درباره سیستم تهویه مناسب و هوای عاری از ویروس حرفی بزند. برای مثال، کمتر می‌شنویم که یک رستوران یا مرکز خرید برای بازگشایی مجدد سیستم تهویه خود را ارتقا داده باشد و تنها شاهد آن هستیم که در مراکز عمومی بر ضدعفونی کردن محیط و سطوح تاکید دارند.

داشتن سیستم تهویه مناسب به مراکز تفریحی و مدارس نباید خلاصه شود. برای مثال، دانشگاه سان فرانسیسکوی ایالت کالیفرنیای آمریکا در گزارشی اعلام کرد زندان ایالتی سن کوئنتین از سیستم تهویه بسیار ضعیفی برخوردار بوده و هم‌اینک شاهد شیوع وحشتناک ویروس کرونا است. تاکنون ۲ هزار و ۲۰۰ زندانی در این مکان به کووید ۱۹ مبتلا شده‌اند. ما باید به کنترل شیوع ویروس کرونا در مکان‌های بسته و تمیزی هوا اهتمام داشته باشیم. اما این کار را چگونه باید انجام دهیم؟

در گام نخست باید میزان ویروس‌های موجود در هوا را کاهش دهیم. همه ما می‌دانیم که برای تمیز کردن سطوح باید از الکل ۶۰ درصد و یا مواد ضدعفونی کننده استفاده کنیم. با این حال، تمیز کردن هوا به این سادگی نیست. شما نمی‌توانید تنها با اسپری کردن مواد شیمیایی در هوا انتظار نابودی ویروس را داشته باشید.

لینسی مار، یکی از متخصصان بهداشتی در این باره، می‌گوید: پاکیزه کردن هوا به اندازه پاکیزگی سطوح اهمیت دارد، اما شما این کار را باید با روشی متفاوت انجام دهید. ما در محیط تنفس می‌کنیم و اگر برای نابودی ویروس‌ها در هوا از مواد شیمیایی استفاده کنیم، این مواد برای سلامت‌مان نیز مضر خواهند بود.

از سوی دیگر، در تمیز کردن هوا با چالش‌های متعددی مواجه هستیم. بزرگترین چالش این است که ذرات معلق و ویروس‌ها در هوا به طور پیوسته جا به جا می‌شوند. اگر شما یک بخش از هوای محیط را پاک کنید، ذرات آلوده در هوا می‌توانند به راحتی به آن محیط منتقل شوند. از این رو باید فرآیند پاکیزه کردن هوا به طور پیوسته انجام شود.

در گام نخست باید منبع آلوده کننده هوا در محیط را شناسایی و محدود کرد. از این رو، افراد مبتلا به ویروس کرونا در یک خانه باید از محیط سایر اعضا جدا باشند و حدالمقدور در یک اتاق مجزا قرنطینه شوند. همچنین در یک مکان عمومی وقتی همه از ماسک استفاده کنند، شیوع ویروس در هوا کاهش می‌یابد.

بر اساس مطالعات حرکت شناسی ویروس، مشخص شده است ویروس کرونا می‌تواند به راحتی در مکان بسته حرکت کند و این موضوع در زمانی که افراد نزدیک به هم قرار دارند امکان شیوع کووید ۱۹ را بیشتر خواهد کرد.

شواهد نشان می‌دهد زمانی که سیستم تهویه در یک مکان ضعیف باشد ویروس می‌تواند برای بیش از ۱۰ دقیقه در هوا شناور باقی بماند. در این حالت، سیستم تهویه مناسب می‌تواند شانس انتشار ویروس کرونا در محیط بسته را به شدت کاهش دهد.

الونر موری، استاد اپیدمولوژی دانشگاه بوستون آمریکا در این باره، تاکید کرد: سیستم تهویه مناسب می‌تواند شیوع ویروس کرونا در محیط‌های بسته را به میزان قابل توجهی کاهش دهد، اما تهویه نمی‌تواند به اندازه عدم تجمع در محیط بسته مؤثر باشد. بهتر است به طور کلی از هر گونه تجمع بیش از حد در مکان‌های بسته اجتناب کرد.

بهترین راهکار برای پاکیزه کردن هوای مکان‌های بسته این است که به طور پیوسته هوای محیط بیرون و هوای داخل با یکدیگر جا به جا شوند. این اقدام می‌تواند با کارهایی ساده همانند باز کردن در و پنجره‌ها صورت گیرد. اطمینان حاصل کنید در هر ساعت به میزان کافی هوای داخل با هوای بیرون جابه جا شود. باید در هر ساعت دست کم یک بار این کار را انجام داد.

با انجام تهویه مناسب در مکان‌های بسته، از تراکم ویروس کاسته می‌شود. با این حال، دانشمندان دانشگاه کلمبیا در آمریکا می‌گویند ما هنوز نمی‌دانیم چه میزان از تراکم ویروس در هوای مکان‌های بسته برای انسان خطرناک است. از این رو، هنوز هیچ سیستم تهویه‌ای را نمی‌توان در این باره کاملاً ایمن دانست. با این وجود، شش بار تصفیه کامل هوای داخل (یک بار در هر ۱۰ دقیقه) به عنوان پایه‌ای برای پاکیزه کردن هوا از ویروس در نظر گرفته می‌شود.

بنا به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، محققان می‌گویند تهویه مناسب، باز کردن مستمر در و پنجره‌ها و جابه جایی هوای داخل با هوای بیرون، از راهکارهای ساده‌ای است که می‌تواند میزان شیوع ویروس کرونا در محیط‌های بسته را به میزان قابل توجهی کاهش دهد.

کد خبر 440253

منبع: ایمنا

کلیدواژه: ویروس کرونا اپیدمی پیشگیری محيط زيست فاصله اجتماعی مطالعات محققان هوای پاک شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق سیستم تهویه مناسب شیوع ویروس کرونا ویروس کرونا محیط های بسته مکان های بسته هوای محیط هوای داخل ویروس ها کووید ۱۹

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۴۹۷۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستگیری متخلفین برداشت غیرمجاز شن و ماسه در منطقه حفاظت شده تالاب نوروزلو

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی،موسی جسور افزود: متخلفین برای سیر مراحل قانونی به مراجع قضایی معرفی شدند.

جسور با اشاره کاهش تخلف قطع درختان که از عمده‌ترین تخلفات محیط زیستی منطقه بود، گفت: با پیگیری‌ها و انجام گشت‌های مکرر، متخلفین قطع درختان در منطقه حفاظت شده نوروزلو شناسائی، دستگیر و تحویل مقامات قضائی شده اند و با تلاش شبانه روزی یگان حفاظت شهرستان، تخلف چوب بری در منطقه حدود ۹۰ درصد کاهش داشته است.

وی در پایان یادآور شد: قسمتی از منطقه حفاظت شده تالاب نوروزلو با وسعت ۱۱۵۰ هکتار در شهرستان میاندوآب واقع شده و از مناطق چهارگانه با ارزش تنوع زیستی بالا در استان به شمار می‌رود و برابر ضوابط قانونی هرگونه قطع درختان و برداشت مصالح رودخانه‌ای در این محدوده ممنوع بوده و مامورین یگان حفاظت محیط زیست با متخلفین بصورت قاطع و قانونی برخورد می‌کنند.

دیگر خبرها

  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • یک بام و دوهوای دولت برای کولرهای گازی: تبلیغ ممنوع؛ فروش آزاد، قاچاق رها!
  • مانور ایمنی کارگاه‌های پرخطر در ایلام
  • مقابله با گرمای شهری از طریق باغ‌های گیاه‌شناسی
  • پای نفت برای صعود قیمت بسته می‌شود
  • ضرورت ساماندهی پسماندهای پلاستیکی اطراف مجتمع‌های بین‌راهی
  • کیفیت هوای سلماس ناسالم برای گروه‌های حساس 
  • دستگیری متخلفین برداشت غیرمجاز شن و ماسه در منطقه حفاظت شده تالاب نوروزلو
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس: تنها ۲۰ حکم قانون هوای پاک اجرا شده است