Web Analytics Made Easy - Statcounter

همشهری آنلاین- مریم قاسمی: برای پاسخ دهی به سؤالات و دغدغه دانش‌آموزان و خانواده‌هایشان، سراغ «عطاءاله فروتن» رئیس اداره آموزش و پرورش منطقه۱۸ در بزرگراه شهید آیت‌الله ‌سعیدی رفتیم. 


۱۴هنرستان فنی و حرفه‌ای و کار و دانش و یک دانشکده در منطقه۱۸ وجود دارد که نشان می‌دهد تعداد زیادی از دانش‌آموزان ساکن در این منطقه علاقه زیادی به ادامه تحصیل در رشته‌های مهارتی و فنی و حرفه‌ای دارند تا شاخه‌های نظری، اما چرا با وجود این امکانات بازهم کمبود وجود دارد و همه دانش‌آموزان علاقه‌مند به رشته‌های فنی نمی‌توانند در این هنرستان‌ها ثبت‌نام کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس اداره آموزش و پرورش منطقه۱۸ در پاسخ به این سؤال می‌گوید: «شرایط تحصیلی در هنرستان‌ها متفاوت از مدارس دیگر است. مثلاً ماهیت کار در هنرستان‌ها به گونه‌ای است که دانش‌آموزان به ۲گروه ۱۶نفری تقسیم می‌شوند و ۳روز در هفته کار و کارگاه عملی دارند. با این اوصاف متوجه می‌شوید که مدیران هنرستان‌ها چاره‌ای ندارند که برای ثبت‌نام دانش‌آموزان، روش‌های سختگیرانه به کار گیرند و آزمون ورودی برگزار می‌کنند تا با توجه به ظرفیت و فضای کارگاهی هنرستان‌ها، از دانش‌آموزانی که بالاترین امتیاز را به دست آورده‌اند، ثبت‌نام کنند. بنابراین موضوع اصلی، کمبود فضای هنرستان‌هاست که با میزان مخاطبان برابری نمی‌کند. هرچند در بین مناطق مختلف شهرتهران، برخورداری از ۱۴هنرستان فنی و حرفه‌ای و کار و دانش در یک منطقه ایده‌آل است، اما با این حال منطقه۱۸ نیازمند هنرستان‌های بیشتری است تا بتواند همه دانش‌آموزان علاقه‌مند به رشته‌های فنی و مهارتی را جذب و شرایط تحصیلی آنها را فراهم کند.»
این‌طور که «عطاءاله فروتن» عنوان می‌کند، سالانه ۲و نیم‌درصد رشد جمعیت دانش‌آموزی در این منطقه وجود دارد که البته بخشی از آن مربوط به هنرستان‌های فنی و حرفه‌ای و کار و دانش است. 

رشته‌های فنی در جنوب شهر پرمخاطب است

کارشناسان اداره آموزش و پرورش در طول این سال‌ها با کار مطالعاتی و میدانی تلاش کرده‌اند تا عوامل افزایش مخاطبان رشته‌های فنی و حرفه‌ای را شناسایی کنند و البته در این زمینه به نتایج قابل تأملی هم رسیده‌اند. فروتن به‌صورت خلاصه از عواملی که باعث شده تعداد زیادی از دانش‌آموزان پشت در هنرستان‌ها صف بکشند، صحبت می‌کند و می‌گوید: «معمولاً بچه‌های ساکن در جنوب شهر از دوران کودکی و نوجوانی یاد می‌گیرند و به این باور می‌رسند که بازار در دست تکنسین‌ها و افرادی است که در رشته‌ای تخصص و مهارت فنی دارند. دوم اینکه وضعیت اقتصادی خانوارها و شرایط به گونه‌ای است که والدین ترجیح می‌دهند فرزندشان در رشته‌های فنی که آینده روشن‌تری دارند، تحصیل کنند. سومین عامل به اصطلاح پژوهشگران «پدر پیشه» بودن است که در افزایش مخاطبان رشته‌های فنی و حرفه‌ای مؤثر است. یعنی فرزندانی که به واسطه شغل و حرفه پدرشان به یک نوع مهارت مثل برق کاری، جوشکاری و... علاقه‌مند شده‌اند و دوست دارند شغل پدرشان را ادامه دهند. بنابراین وجود این ویژگی‌ها باعث شده تا دانش‌آموزان علاقه‌مند به رشته‌های فنی و حرفه‌ای در جنوب شهر بیشتر باشد.»
 

۷۲ هزار و ۵۰۰ دانش آموز، امسال در پایه‌های مختلف تحصیلی مشغول به تحصیل می‌شوند.   ۲/۵ ‌درصد هر سال به جمعیت دانش‌آموزان منطقه ۱۸ اضافه می‌شود. ۶۰ کلاس فنی و حرفه‌ای و ۲۸۹ کلاس کار و دانش در سال تحصیلی گذشته راه‌اندازی شد که پیش‌بینی می‌شود امسال هم افزایش پیدا کند.   ۱۴ هنرستان فنی و حرفه‌ای و کار و دانش در منطقه ۱۸ وجود دارد که به‌طور مساوی به واحدهای آموزشی پسرانه و دخترانه اختصاص دارند.   کد خبر 542362 برچسب‌ها محله همشهری محله منطقه ۱۸ دانش آموز

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: محله همشهری محله منطقه ۱۸ دانش آموز فنی و حرفه ای و کار و دانش فنی و حرفه ای رشته های فنی دانش آموزان هنرستان ها علاقه مند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۵۱۳۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعداد شرکت دانش‌بنیان در دانشگاه آزاد اصفهان به ۳۰۰ شرکت می‌رسد/ ۲۰ مجله فناوری با درجه ممتاز داریم

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، پیام نجفی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان در جمع استادان این دانشگاه بر لزوم همراهی، همکاری و تبیین طرح‌های اجرایی دانشگاه برای دانشجویان از سوی استادان برای دستیابی به موفقیت تأکید کرد.

وی، خطاب به استادان اظهار کرد: بنا به اقتضائات کاری، کمتر فرصت آشنایی و دیدار با شما عزیزان فراهم می‌شود و چه خوب است که مقدماتی فراهم شود تا استادان در فرصت‌های آینده با ظرفیت‌های دانشگاه بیشتر آشنا شوند، به‌خصوص منابع معنوی که از گذشتگان به میراث رسیده و امیدوارم نگهبان خوبی برای این میراث باشیم.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان خاطرنشان کرد: آمار رشد اعضای هیئت علمی در دانشگاه آزاد رو به رشد است و از ۱۴ شرکت برتر دانش‌بنیان کشور -که در دیدار با رهبر معظم انقلاب اسلامی حضور داشتند- یکی از شرکت‌های ما در این جمع حضور داشت و موجب افتخار است که خاستگاه و محل رشد این شرکت در دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان بوده است.

نجفی تبیین کرد: بیش از ۲۰ مجله با درجه ممتاز و شرکت‌های فناوری و مراکز رشد در دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان داریم و از همکاران خود تقاضا دارم که درباره شناخت ظرفیت‌های دانشگاه اهتمام ویژه‌ای داشته باشند و به ما ایده بدهند تا همگی با هم در مسیر پیشرفت دانشگاه قدم برداریم.

وی متذکر شد: دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان یکی از دانشگاه‌های برتر کشور در موضوعات مختلف است، بنابراین از استادان تقاضا دارم که دانشجویان را با طرح‌های اجرایی از جمله طرح پویش آشنا و برای شرکت در آن ترغیب کنند تا با فضای اشتغال و کار آشنا شوند، چراکه علاقه‌مندیم دانشجویان ما فقط در حوزه تئوری موفق بار نیایند بدون اینکه در حوزه عملی و تجربی مهارتی داشته باشند.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان با تأکید بر اینکه برای ما مهم است که درصد بالایی از دانشجویان ما وارد بازار کار شوند، ادامه داد: طرح دوم، طرح نشاط است؛ این طرح تنها مربوط به دروس معارف و عمومی نیست و باید به همه درس‌ها تسری پیدا کند و باید در این طرح، استاد، کلاس را به صورت کارگاهی در محیط مرتبط با درس برگزار کند تا فضایِ واقعی ملموس مرتبط با درس تجربه شود.

نجفی متذکر شد: تحلیل استادان برای دانشجویان بسیار مهم است و اگر استادان از طرح‌های دانشگاه استقبال نکنند با مشکل مواجه خواهیم شد و امروز کشور ما به شدت نیازمند نیروی متخصص است و باید کمک کنیم تا به این مهم دست یابیم.

وی با بیان اینکه معلمی انتخاب ما بود، چراکه معتقدم معلمی تنها با عشق استمرار می‌یابد، خاطرنشان کرد: ما در دانشگاه دنبال پیشرفت هستیم، بنابراین ۸۰ شرکت دانش‌بنیان ما باید به ۳۰۰ شرکت برسد و همانگونه که در رشته‌های مامایی و پرستاری رو به پیشرفت هستیم، در رشته‌های فنی و مهندسی، انسانی و دیگر رشته‌ها هم باید پیشرفت کنیم.

دو اتفاق مهم آموزشی در دانشگاه آزاد اصفهان

معاون آموزش و تحصیلات تکمیلی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان (خوراسگان) هم اظهار کرد: با افتخار و مسرت، روز معلم و استاد را خدمت همه استادان تبریک می‌گویم و یاد و خاطره استاد شهید آیت‌الله مطهری را گرامی می‌داریم، امیدوارم در عرصه علم، مفید واقع شده و جایی را باز کرده و اثری مثبت و ماندگار از خود بجای بگذاریم.

سیدحسن حجازی افزود: در سال گذشته، دو اتفاق مهم را رقم زدیم و در سال جاری دنبال ارتقای کیفیت هستیم؛ بخش نخست مربوط به اساتید وابسته و جذب آنها بود که در رشته‌های مختلف، فرآیند جذب آغاز شد و با جلسات مصاحبه این فرآیند در حال پیگیری است و در سال جدید به دنبال همکاری رسمی با این اساتید هستیم.

معاون آموزش و تحصیلات تکمیلی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان متذکر شد: بخش دوم به‌کارگیری و استفاده از دستیاران آموزشی از دانشجویان مقطع دکتری دانشگاه آزاد اسلامی بود که فارغ از محل تحصیل دستیاران، از آنها استفاده کردیم و با استقبال دانشجویان دکتری مواجه شدیم و در این قالب همکاران خوبی یافتیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • شرکت ۴۴هزار دانش‌آموز در امتحانات نهایی در چهارمحال وبختیاری
  • اختصاص ۲۰ میلیارد تومان تجهیزات به هنرستان‌های چهارمحال و بختیاری
  • برپایی نمایشگاه هفته مشاغل در هنرستان دخترانه فاطمه الزهرا (س) صالح آباد + تصاویر
  • تعداد شرکت دانش‌بنیان در دانشگاه آزاد اصفهان به ۳۰۰ شرکت می‌رسد/ ۲۰ مجله فناوری با درجه ممتاز داریم
  • خودآگاهی و شناخت اجتماعی برای هدایت تحصیلی نیاز است
  • ۴۵ درصد دانش‌آموزان مازنی در فنی و حرفه‌ای تحصیل می‌کنند
  • آمار دانش آموزان مبتلا به اوتیسم در قزوین رو به افزایش است
  • ۲۱۳ هزار نفر به جمعیت دانش آموزان هنرستانی اضافه شد
  • گشایش نمایشگاه توانمندی‌های هنرجویان هنرستان فاطمه الزهرا (س) فیروزه
  • دو دانش آموز تویسرکانی در مسابقات روبوکاپ اول شدند