Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-01@02:16:29 GMT

اندیشکده| ریچارد هاس: احتمال تقابل چین و آمریکا محتمل از ۲ ماه قبل است

تاریخ انتشار: ۱ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۰۵۳۲۷۳

اندیشکده| ریچارد هاس: احتمال تقابل چین و آمریکا محتمل از ۲ ماه قبل است

‍‍‍‍‍‍

رئیس اندیشکده با نفوذ آمریکایی شورای روابط خارجی آمریکا اعتقاد دارد که این که چین و آمریکا به سمت جنگ سرد یا یک جنگ واقعی بروند مسئله‌ای نیست که حتمی باشد اما در عین حال احتمال چنین تقابلی بیشتر از ۲ ماه قبل شده است. - اخبار بین الملل -

«ریچارد هاس» که از دیپلمات‌های باسابقه آمریکایی است در این مقاله که در وبسایت این اندیشکده و همچنین وبسایت «پراجکت سندیکیت» نیز منتشر شده، نوشت: ناظران روابط چین و آمریکا مرتباً از وقوع جنگ سرد جدید میان این دو سخن می‌گویند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این دو کشور علاوه بر جنگ تجاری طولانی خود در یک چرخه مخربی افتاده‌اند که همدیگر را تحریم می‌کنند، کنسولگری‌های یکدیگر را می‌بندند و سخنان تندی به هم نثار می‌کنند. همچنین همزمان با افزایش تنش‌های آنها در دریای چین جنوبی و تنگه تایوان، تلاش‌هایی برای جدایی اقتصادی آمریکا از چین در جریان است.

وی افزود: جنگ سرد میان چین و آمریکا هر دو کشور و همچنین دنیا را در وضعیت بدتری قرار می‌دهد. این امر همچنین خطرناک و پرهزینه است دستکم به این خاطر که مانع از همکاری مورد نیاز درباره موضوعات مختلف منطقه‌ای و جهان می‌شود.

این دیپلمات سابق آمریکایی نوشت: خبر خوب این است که وقوع این جنگ سرد مسئله‌ای نیست که حتمی باشد اما خبر بد این است که احتمال وقوع جنگ سرد این دو رقیب امروز از دو ماه پیش بسیار بیشتر است و نکته بدتر این که جنگ واقعی میان این دو نیز به سبب احتمال وقوع حوادثی که ممکن است پای ارتش‌های دو کشور در میان باشد، بیشتر شده است.

یادداشت| جنگ سرد آمریکا و چیناندیشکده| شورای آتلانتیک: جنگ سرد چین با آمریکا شروع شده اما آمریکا آمادگی ندارد

 

هاس درادامه به طرح این سوال که چرا چنین اتفاقی در حال وقوع است، نوشت: برخی می‌گویند که تقابل چین و آمریکا غیرقابل اجتناب است و این امر نتیجه اصطکاک میان دو قدرت کنونی و در حال ظهور است. اما این دیدگاه نادیده گرفتن نمونه‌هایی مشابه در دنیا است که تغییر در قدرت بدون وقوع جنگ اتفاق افتاد. علاوه بر این، این امر اهمیت تصمیماتی را نادیده می‌گیرد که قبلا گرفته شده و یا قرار است در آینده گرفته شود. به هر حال، چه خوب یا چه بد، کمتر چیزی در تاریخ حتمی است.

این کارشناس با اشاره به مسائل چین با هنگ‌کنک و منطقه اقلیت اویغورها و درگیریهای مرزی با هند و همچنین غرق شدن یک کشتی ویتنامی در منطقه مورد مناقشه دریای چین جنوبی، یکی از دلایل اصلی درباره این که چرا این دو کشور به این وضعیت رسیده اند را خود چین خواند و گفت که دولت این کشور در سال‌های اخیر و بخصوص در ماه‌های اخیر رویکردی فعال در داخل و خارج در پیش گرفته است.

وی نوشت: این مسایل بدگمانی شدیدی نسبت به چین در آمریکا ایجاد کرده و این امر بعلاوه مسائلی است که هم‌اکنون وجود دارند، مانند تنش‌ها بخاطر سرقت حقوق معنوی آمریکایی‌ها، اقدمات تجاری که منجر به از بین رفتن مشاغل تولیدی در آمریکا شده، ساز و برگ نظامی چین و برخوردهای فزاینده در فضای داخلی چین. ضمن این که امیدواری به این که پیوستن چین به اقتصاد جهانی منجر به ظهور یک چین آزادتر و قانونمندتر شود، محقق نشده است.

در ادامه این مقاله با اشاره به تلاش چین برای استفاده از فرصت بوجود آمده ناشی از درگیری آمریکا با مسائل مروبط به بیماری کووید-19، آمده است: البته همه این مسائل در حالی رخ می‌دهد که آمریکا درگیر انتخابات است و دولت ترامپ تللاش دارد دیگران را بخاطر بی کفایتی در رسیدگی به پاندمی، مقصر جلوه دهد. البته شاید بتوان گفت که چین تاحدودی مسئولیت دارد چرا که در ابتدا از انتشار اخبار این بیماری خودداری کرد و در واکنش به این بیماری کند عمل کرد و آنگونه که باید با سازمان‌ بهداشت جهانی همکاری نکرد اما در عین حال نمی‌توان چین را بخاطر نبود تست‌های پزشکی کافی برای ردگیری بیماران در آمریکا مقصر دانست و تقصیر چین بسیار کمتر از ناکامی ترامپ در پذیرش علم و حمایت از طرح فاصله گذاری اجتماعی و دستورالعمل‌های مربوط به استفاده از ماسک بود.

ریچارد هاس تصریح کرد: تغییرات نگرش آمریکا به چین تنها به سیاست داخلی آمریکایی‌ها مربوط نمی‌شود چرا که سیاست سختگیرانه نسبت به چین ادامه خواهد داشت صرفنظر از این که چه کسی رئیس جمهور آمریکا خواهد شد.

وی گفت که دولت بایدن نیز کمتر به مذاکرات بر سر کاهش اختلافات تجاری خواهد پرداخت و بیشتر بر جنبه‌های دردسرساز رفتار چین متمرکز خواهد بود.

بنا بر این گزارش، در کوتاه مدت دو طرف چین و آمریکا باید مطمئن شوند که ارتباطات در زمان بحران‌ها طبق یک ضابطه مناسبی حفظ شود تا بتوانند از وقوع اتفاقات نظامی جلوگیری کرده و احتمال آن را محدود سازند. این دو همچنین می‌توانند تلاش مشترکی برای دراختیار گذاشتن واکسن کرونا به دیگر کشورها شروع کرده و به کشورهای فقیر کمک کنند تا بخاطر این پاندمی دچار سقوط اقتصادی نشوند.

راس افزود: بعد از انتخابات آمریکا، دو دولت باید گفت‌وگوهای راهبردی و به دور از هیاهویی را برای تدوین قوانین همکاری دوجانبه آغاز کنند. آمریکا باید این تصور غیرواقعی را که می‌تواند در چین تغییر رژیم ایجاد کند کنار گذاشته و تمرکز خود را بر شکل‌دهی به رفتار بیرونی چین متمرکز کند.

در انتهای این مقاله آمده است: در بلندمدت، بهترین امیدواری این است که آمریکا و چین به یک رقابت مدیریت شده‌ای برسند که هم مانع از مناقشه شده و هم در زمانی که پای منافع دو کشور در میان است به همکاری مختصری با هم برسند.

انتهای پیام/

R7891/P/S8,87,1128/CT4 قیمت ارز و طلا لیگ ایران و جهان پربیننده‌ترین اخبار بین الملل ۱ یک دیپلمات: رئیس شورای امنیت مجبور نیست پیش‌نویس قطعنامه "ادامه لغو تحریم‌های ایران" را ارائه کند ۲ قدرتمندترین کشتی جنگی جهان در ناوگان دریایی روسیه ۳ گزارش|دردسری به نام پ.ک.ک و وضعیت اقلیم کردستان در برابر ترکیه ۴ برایان هوک: برای بازگرداندن تحریم‌ها علیه ایران به اجازه هیچ‌کس نیازی نداریم ۵ واشنگتن اگزماینر: کوته‌بینی سیاست خارجی آمریکا در ماجرای سازمان ملل و ایران نمود پیدا کرد ۶ خیزش عظیم سیاسی مردم آمریکا علیه «ایالات متحده» ۷ کدام اعضای شورای امنیت تاکنون درخواست آمریکا علیه ایران را غیرقانونی دانسته‌اند؟ ۸ غریب‌آبادی: مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی این هفته به تهران می‌آید/گروسی: دوشنبه به ایران می‌روم مهمترین اخبار بین الملل تظاهرات ضدبی‌عدالتی نشانه ورود آمریکا به دوران گذار است خیزش عظیم سیاسی مردم آمریکا علیه «ایالات متحده» شکست و انزوای جدید آمریکا در شورای امنیت سازمان ملل غریب‌آبادی: مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی این هفته به تهران می‌آید/گروسی: دوشنبه به ایران می‌روم مهمترین اخبار تسنیم چرا اروپایی‌ها با پیشنهاد آمریکا برای فعال‌شدن مکانیسم ماشه مخالف‌اند؟/ گفتگوی تسنیم با حمیدرضا آصفی سخنگوی کمیسیون آموزش مجلس: در تلاشیم سال آینده‌ کنکور را حذف کنیم / شرایط آموزش دانش‌آموزان در سال تحصیلی جدید گفت‌و‌گو| واکنش وزیر اقتصاد به ادعای دست‌کاری دولت در بورس نیکزاد: درباره مسکن به رئیس جمهور اطلاعات غلط دادند/ خط قرمزی برای سوال از ودیعه مسکن نمایندگان نداریم روحانی: برگزاری پرشور مراسم عزاداری محرم آزمونی برای همه است/ دستور به وزیر ارتباطات برای ارائه پهنای باند درباره ما ارتباط با ما آرشیو اخبار پیوندها بازار پربیننده‌ترین اخبار قیمت ارز و طلا لیگ ایران و جهان ما را دنبال کنید: RSS اینستاگرام توییتر فیسبوک   آپارات   بیسفون   سروش   ویسپی   آی‌گپ
All Content by Tasnim News Agency is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

منبع: تسنیم

کلیدواژه: چین و آمریکا دو کشور جنگ سرد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۵۳۲۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مکان بازی پیکان - استقلال تغییر می‌کند!

به گزارش "ورزش سه"، به احتمال قریب به یقین برگزاری مسابقه بسیار حساس استقلال مقابل پیکان در ورزشگاه دستگردی که احتمالا بدون تماشاگر نیز خواهد بود، هفته آخر لیگ برتر ایران را تحت‌تاثیر خود قرار خواهد داد.

با این حال مسئولان سازمان لیگ درس نگرفته از اتفاقات فصل گذشته و بازی حساس پرسپولیس-پیکان در همین اوقات، دوباره برگزاری این بازی را در استادیومی برنامه‌ریزی کردند که اگر قرار باشد پذیرای هواداران نباشد قطعا در مسیر‌های اطراف خود ازدحام عظیمی از طرفداران را میزبانی خواهد کرد.

استادیومی که قبلا یک بار تیم پاس در آن قهرمان فوتبال ایران شده و بر روی سکوهایی که هواداران این تیم و درجه‌داران نیروی انتظامی در آن حضور داشتند، جام قهرمانی را بالای سر برده است.

این احتمال بسیار قریب وجود دارد که استقلال در روز پایانی لیگ یکی از شانس‌های قهرمانی لیگ باشد و اگر آنها تا آن دیدار از رقابت‌ برای کسب جام دست نشسته باشند و اگر پرسپولیس نیز غفلت نکند و همچنان برای کسب عنوان قهرمانی بجنگد، بدان معنا است که فوتبال ایران در روز پایانی باید دو بازی بسیار سنگین را میزبانی کند. یکی در ورزشگاه آزادی و دیگری در کجا؟ ورزشگاه دستگردی؟

از همین حالا می‌شود پیش بینی کرد که بعید است چنین اتفاقی رخ بدهد.

اما شهر تهران در حال حاضر ورزشگاه دیگری برای میزبانی از بازی های تیم های تهرانی ندارد و قطعا گزینه هایی مثل انتقال بازی به استان همجوار (کرج یا اراک) یا بازی در یک ورزشگاه استاندارد دیگر مورد بررسی قرار خواهد گرفت که به احتمال زیاد می‌تواند این ورزشگاه، استادیوم شهر قدس باشد که پیکان سابقا همه بازی های خانگی خود را در آن برگزار می‌کرد و به نوعی تبدیل به خانه پیکان شده بود اما آنها به دلایلی از شهر قدس کوچیدند و دوباره بازی های خود را به دستگردی منتقل کردند. اما علی الظاهر احمد مددی مدیرعامل باشگاه پیکان مدتی است که با مسئولان شهر قدس در مکاتبه است تا دوباره این ورزشگاه را بدل به خانه‌ای برای میزبانی از رقبا در لیگ برتر کند؛ جایی که پیکان می‌تواند در آن آرام آرام روی جمعیت هواداری خود نیز حساب کند.

پس از همین حالا منتظر این تغییر در برنامه روز پایانی لیگ در یازده خرداد که قرار است همه بازی‌ها به صورت هم‌زمان برگزار شود، باشید. آن هم در شرایطی که پیکانی‌ها بدون تردید فشار زیادی را به خاطر میزبانی استقلال تحمل خواهند کرد و به شدت مورد آماج کامنت های هواداری در فضای مجازی قرار خواهد گرفت.

دیگر خبرها

  • هشدار احمد مسعود درباره احتمال حمله تروریستی از خاک افغانستان به آمریکا و اروپا
  • اندیشکده غربی مطرح کرد: نیاز شورای همکاری خلیج فارس به تهران برای تحقق چشم‌انداز جدید خود
  • حضور ویرانگرِ آمریکا | افغانستان
  • نظام استکباری غرب با چالش بزرگ خیزش افکار عمومی روبه‌رو است
  • احتمال صدور مخفیانه حکم بازداشت مقامات اسرائیل
  • واکنش علی ربیعی به هجمه سنگین دولت به مرکز پژوهش های مجلس: با بستن در هر اندیشکده و مرکز تحقیقات، دری به سوی انواع بحران‌ها گشوده می‌شود
  • دانشگاه بوعلی سینای همدان، میزبان رویداد دانشگاهی نزدیک قله ایم
  • مکان بازی پیکان - استقلال تغییر می‌کند!
  • تعامل رسانه‌ها با اندیشکده‌ها باید تقویت شود/ سیاست پژوهی، نوک پیکان پژوهش است
  • چگونه تقاضای افزایش حقوق بدهیم؟ ( 12 توصیه کاربردی)