Web Analytics Made Easy - Statcounter

سازمان انتقال خون ایران در طول چهاردهه‌‌ای که از عمر با برکت انقلاب اسلامی ایران می‌‌گذرد، اقدامات مؤثر بسیاری انجام داده است؛ ایران جزو ۵ کشور برتر آسیا در زمینه طب انتقال خون است و در اپیدمی کرونا نیز طرح موفق پلاسمادرمانی را اجرا کرده است. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری تسنیم؛ 46 سال از تأسیس سازمان انتقال خون ایران می‌‌گذرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این سازمان در نهم مرداد 1353 برای ساماندهی سیستم تأمین خون و فرآورده‌‌های آن راه‌‌اندازی شد تا به کار بنگاه‌‌هایی که به خرید و فروش خون می‌‌پرداختند پایان بخشد.

پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران، آغاز جنگ تحمیلی، باعث مشارکت بی‌‌نظیر گروه‌‌های مختلف برای اهدای خون به مجروحین جنگی شد.

در دوران دفاع مقدس سازمان انتقال خون نقش پررنگی را در تأمین خون مجروحین و مصدومین جنگی ایفا کرد. این سازمان با راه‌‌اندازی پایگاه‌‌های ثابت و سیار، توانست با کمک مردم فرهنگ اهدای خون را نهادینه کند.

تلاش این سازمان برای رشد علمی در زمینه طب انتقال خون پس از پایان جنگ تحمیلی نیز ادامه یافت تا جایی که ایران تنها کشور منطقه مدیترانه شرقی است که دارای برنامه ملی خون‌‌های نادر است و سازمان انتقال خون ایران عضو این کارگروه در انجمن بین‌‌المللی انتقال خون در بین 23 کشور دنیا و تنها کشور مسلمان در میان این 23 کشور است.

راه‌‌اندازی بانک خون بند ناف

در سال 1389 بانک خون بند ناف در کشور راه‌‌اندازی شد. از زمان تأسیس این بانک تاکنون، بیش از 4000 خون بند ناف با کیفیت بالا و به صورت کاملاً مکانیزه پردازش و ذخیره ‌‌سازی شده و نخستین پیوند بند ناف در بیمارستان شریعتی تهران در سال 91 انجام شد و تا الآن 17 مورد پیوند، با استفاده از این سلول‌‌های خونی بند ناف ذخیره شده، با موفقیت انجام شده است.

ایران جزو 5 کشور برتر آسیا در زمینه طب انتقال خون

سازمان انتقال خون ایران در سال 92 به دلیل عملکرد مناسب در زمینه آموزش و پژوهش، به عنوان مرکز همکار سازمان جهانی بهداشت انتخاب شد و در امر آموزش مراکز انتقال خون دارای سابقه درخشانی است.

ایران همچنین جزو پنج کشور برتر در زمینه طب انتقال خون در آسیاست. ایران از نظر نرخ پایین عفونت‌‌های منتقله از راه خون، در میان اهداکنندگان در میان کشورهای منطقه EMRO (مدیترانه شرقی) حرف اول را می‌‌زند و به خطر صفر انتقال بیماری‌‌های عفونی از راه خون نزدیک شده‌‌است.

حضور اهداکنندگان مستمر خون در یک کشور، یکی از شاخص‌‌های مهم ارتقاء در مراکز انتقال خون به شمار می‌‌رود؛ کشور ما در زمان حاضر با شاخص اهدای خون مستمر نزدیک به 60 درصد، در منطقه مدیترانه شرقی رتبه اول را در اهدای خون مستمر دارد.

ایران دومین مجری طرح پلاسمادرمانی در جهان

در بحران کرونا نیز سازمان انتقال خون به خوبی درخشید؛ با تلاش‌‌های این سازمان و همکاری بی نظیر مردم با این سازمان، ایران توانست بهترین عملکرد را در زمینه انتقال خون داشته باشد. در روزهای شیوع کرونا برخی کشورهای پیشرفته در سه هفته اول پس از شیوع این ویروس در کشور دچار 65 درصد افت ذخایر خون شدند. این درحالی است که ذخایر خون ایران در اوج شیوع کرونا و در هفته سوم اسفند تنها 35 درصد افت پیدا کرد.

از سوی دیگر بسیاری از کشورها برای جلوگیری از کاهش ذخایر خون، استانداردهای اهدای خون را تغییر دادند تا امکان اهدای خون افراد بیشتری فراهم شود و این در حالی است که در ایران هیچ استانداری تنزل نیافته است و کیفیت همچنان بر کمیت اولویت دارد.

به گفته مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران، ایران دومین کشور اجراکننده طرح پلاسمادرمانی برای بیماران کووید19 در جهان بوده است.

در روش پلاسمادرمانی، پلاسمای بهبودیافتگان کرونا از آنها دریافت و به بیماران مبتلا به کرونا تزریق می‌‌شود. پویش شکرانه سلامت برای اهدای چلاسمای بهبودیافتگان کووید19 از ادیبهشت ماه آغاز شد و بر اساس آخرین اطلاعات موجود، میزان اهدای پلاسمای بهبودیافتگان از مرز 5000 نفر فراتر رفت و در زمان حاضر در 24 مرکز انتقال خون در کشور، پلاسمای بهبودیافتگان جمع‌‌آوری می‌‌شود.

طرح‌‌های پژوهشی بسیاری برای درمان بیماران کرونایی با پلاسما با همت شبانه روزی پزشکان و متخصصین در ایران در حال انجام است و با تلاش‌‌های صورت گرفته، ایران حتی در بحران کرونا نیز با بحران کاهش میزان اهدا و انتقال خون مواجه نشد و خون و فرآوده‌‌های مورد نیاز بیماران و جراحی‌‌ها تأمین شد.

دانشگاه علوم پزشکی بقیه‌الله (عج) "بزرگترین پروژه پلاسمادرمانی" را کلید زده استاهدای پلاسمای بهبودیافتگان کرونا در کشور از مرز 5000 واحد گذشت

انتهای پیام/

R7573/P/S2,24/CT7 واژه های کاربردی مرتبط بهداشت و درمان وزارت بهداشت ویروس کرونا اهدای خون بیشتر بخوانید... درخواست "نذر خون" در محرم و صفر/ اهدای ۴۳۰۰ واحد پلاسمای کرونا توسط بهبودیافتگان اهدای پلاسما ۲۸ روز پس از بهبودی از کرونا امکانپذیر است قیمت ارز و طلا لیگ ایران و جهان بیشتر بخوانید... درخواست "نذر خون" در محرم و صفر/ اهدای ۴۳۰۰ واحد پلاسمای کرونا توسط بهبودیافتگان اهدای پلاسما ۲۸ روز پس از بهبودی از کرونا امکانپذیر است واژه های کاربردی مرتبط بهداشت و درمان وزارت بهداشت ویروس کرونا اهدای خون پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی ۱ هزینه اینترنت معلمان و دانش‌آموزان در "شاد" اعلام شد+جزئیات ۲ وضعیت بازگشایی مدارس/ ۱۵ شهریور شرایط قرمز باشد هیچ مدرسه ای بازگشایی نمیشود! ۳ تشییع پیکر شهید پلیس پیشگیری تهران در ستاد فاتب + تصاویر ۴ سخنگوی کمیسیون آموزش مجلس: در تلاشیم سال آینده‌ کنکور را حذف کنیم / شرایط آموزش دانش‌آموزان در سال تحصیلی جدید ۵ یکی از علل مهم مرگ‌ومیر کرونا در کشورمان عدم‌استفاده از "ظرفیتهای طب سنتی" است ۶ آتش‌سوزی در انباری یک بیمارستان در غرب تهران + تصاویر ۷ نشست تخصصی "نهادهای حکومتی و فاجعه جمعیت" در قم برگزار شد ۸ رئیس پلیس تهران: مجرمان جری‌تر و وقیح‌تر شدند مهمترین اخبار اجتماعی هزینه اینترنت معلمان و دانش‌آموزان در "شاد" اعلام شد+جزئیات روز پزشک// امروز هیچ بیماری در سطح کشور برای درمان نیازمند اعزام به خارج از کشور نیست طرح سوال توسط وزیر برای تحقق "عدالت آموزشی"/چالش هزینه برای آموزش مجازی دانش‌آموزان اهدای ماسک رایگان به افراد نیازمند در مترو با اجرای طرح "خیر موثر" مهمترین اخبار تسنیم سید حسن نصرالله : وظیفه ما دفاع از کشور و ملتمان است/ برای جانفشانی آماده‌ایم عراق| هشدار درباره عواقب عدم اجرای مصوبه اخراج نظامیان آمریکایی مکانیسم ماشه و ماراتن سپتامبر؛ راند تعیین‌کننده جنگ محاسبات/ ایران باید چه پیامی برای اروپا بفرستد؟ تروئیکای اروپایی: از بازگشت تحریم‌های چندجانبه علیه ایران حمایت نمی‌کنیم/ از ایران می‌خواهیم به تعهدات برجامی خود بازگردد عراق| تکذیب تشکر الکاظمی از ترامپ به خاطر مبارزه با تروریسم درباره ما ارتباط با ما آرشیو اخبار پیوندها بازار پربیننده‌ترین اخبار قیمت ارز و طلا لیگ ایران و جهان ما را دنبال کنید: RSS اینستاگرام توییتر فیسبوک   آپارات   بیسفون   سروش   ویسپی   آی‌گپ
All Content by Tasnim News Agency is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

منبع: تسنیم

کلیدواژه: بهداشت و درمان وزارت بهداشت ویروس کرونا اهدای خون بهداشت و درمان وزارت بهداشت ویروس کرونا اهدای خون سازمان انتقال خون ایران پلاسمای بهبودیافتگان اهدای پلاسما دانش آموزان اهدای خون بند ناف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۵۵۳۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ویدیو/ دستاوردهای هوافضای کشور در ۱۴۰۲ را بشناسید

سال ۱۴۰۲ یکی از سال‌های پرتلاش ایران در تحقق مبحث چهارم سند تحول در بخش فناوری اطلاعات و ارتباطات به شمار می‌آید و دانشمندان فضایی ما چندین ماهواره را با اهداف مختلف در این سال با موفقیت به فضا پرتاب کردند.

به گزارش ایسنا، این پیشرفت‌ها تا جایی بوده که حالا ایران جزو ۶ کشور دارای این فناوری قرار گرفته است. در ادامه ویدیویی از دستاوردهای هوافضای کشورمان در ۱۴۰۲ را مشاهده کنید:

منبع: کانال لشکر قدس

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • حذف انتقال ویروس‌های خطرناک دستاوردی نوین در سازمان انتقال خون
  • حذف انتقال ویروس‌های خطرناک از طریق خون
  • حذف انتقال ویروس‌های خطرناک از طریق خون دستاوردی نوین در سازمان انتقال خون
  • حذف انتقال ویروس‌های خطرناک از طریق خون با آزمایش مولکولی
  • اصحاب رسانه به جای «اعتبار» برای اصفهان مطالبه «اختیار» کنند/همه چیز درباره پروژه انتقال آب، اتباع و فرونشست
  • اهدای عضو به ۳ بیمار نیازمند در چهارمحال و بختیاری
  • رشد ۱۶ درصدی اهدای خون در خراسان شمالی
  • اعضای نوجوان لردگانی به بیماران نیازمند عضو زندگی بخشید
  • ارائه ۸۲ تیم مشاوره به خانواده‌های شهدا و مجروحین حادثه تروریستی کرمان 
  • ویدیو/ دستاوردهای هوافضای کشور در ۱۴۰۲ را بشناسید