Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-03@00:12:42 GMT

نقش سلول‌های ایمنی در ابتلا به کووید-۱۹ متوسط و شدید

تاریخ انتشار: ۲ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۰۵۸۴۸۸

نقش سلول‌های ایمنی در ابتلا به کووید-۱۹ متوسط و شدید

پژوهشگران سوئدی در بررسی جدیدی، نقش نوعی از سلول‌های ایمنی را در ابتلا به کووید-۱۹ متوسط و شدید ارزیابی کردندـ

به گزارش ایسنا و به نقل از ساینس‌دیلی، پژوهشگران "موسسه کارولینسکا"(Karolinska Institute) سوئد، گام دیگری به سوی درک نقش سیستم ایمنی بدن در ابتلا به کووید-۱۹ شدید برداشته‌اند. آنها در این بررسی نشان داده‌اند که سلول‌های موسوم به "سلول‌های کشنده طبیعی"(NK cells) پس از ابتلا به کروناویروس، به شدت فعال می‌شوند اما این نوع فعالیت، در بیمارانی که به دو نوع متوسط و شدید کووید-۱۹ مبتلا شده‌اند، تفاوت دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این کشف می‌تواند درک ما را در مورد گسترش بیش از حد التهاب در برخی بیماران افزایش دهد.

کروناویروس در برخی از موارد می‌تواند به بروز نوع شدید کووید-۱۹ منجر شود. اگرچه تصور بر این است که این موضوع تا حدودی توسط یک پاسخ ایمنی ذاتی غیرمستقیم هدایت میشود اما یافتن بسیاری از جنبه‌های واکنش ایمنی اولیه نسبت به عفونت، دشوار است.

پژوهشگران کارولینسکا اکنون در این پروژه، واکنش ابتدایی سلول‌های کشنده طبیعی را نسبت به عفونت ناشی از کروناویروس بررسی کرده‌اند. سلول‌ کشنده طبیعی، نوعی سلول در سیستم ایمنی است که نقش مهمی در کنترل عفونت‌های ویروسی بر عهده دارد.

آنها در این پژوهش، نمونه خون ۲۷ بیمار مبتلا به کووید-۱۹ را بررسی کردند که بیماری ۱۰ نفر از آنها متوسط و بیماری ۱۷ نفر شدید بود. پژوهشگران، نمونه خون ۱۷ فرد سالم را نیز به عنوان گروه کنترل شده مورد بررسی قرار دادند. نتایج این بررسی نشان داد که سلول‌های کشنده طبیعی، اندکی پس از ابتلا، به شدت فعال می‌شوند.

"نیکلاس بژورکستروم"(Niklas Björkström)، سرپرست این پژوهش گفت: فعال شدن سلول‌های کشنده طبیعی در بیماران سطح متوسط کووید-۱۹، با فعالیت آنها در افراد مبتلا به نوع شدید این بیماری متفاوت است.

به گفته پژوهشگران، احتمال دارد که این نوع واکنش سلول‌های کشنده طبیعی که در بیماران مبتلا به سطح متوسط کووید-۱۹ وجود دارد، به واکنش این سلول‌ها در بسیاری از گونه‌های عفونت ویروسی، شبیه باشد.

در هر حال، واکنش سلول‌های کشنده طبیعی در بیماران مبتلا به کووید- ۱۹ شدید، متفاوت است. سلول‌های کشنده طبیعی این بیماران معمولا ‌پروتئین‌های perforin، NKG2C و Ksp37 را بیان می‌کنند که به گفته پژوهشگران، نشان‌دهنده وجود سلول‌های موسوم به "سلول‌های کشنده طبیعی انطباقی"(adaptive NK cells) است. این سلول‌ها نسبت به سلول‌های کشنده طبیعی، توانایی بیشتری در از بین بردن سلول‌های مورد نظر دارند.

پژوهشگران در حال حاضر به بررسی این موضوع مشغول هستند که واکنش سلول‌های کشنده طبیعی تا چه اندازه ممکن است با شدت کووید-۱۹ در ارتباط باشند و این واکنش تا چه اندازه می‌تواند مزایایی به همراه داشته باشد.

بژورکستروم ادامه داد: یافته‌های ما می‌توانند بینش‌هایی را در مورد واکنش‌های ایمنی که در اوایل ابتلا به کروناویروس خود را نشان می‌دهند، فراهم کنند. ما امیدواریم که این بینش‌ها بتوانند به بهبود مراقبت و درمان بیمارانی منجر شوند که به نوع شدید کووید-۱۹ مبتلا هستند.

این پژوهش، در مجله "Science Immunology" به چاپ رسید.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: کووید 19 سیستم ایمنی سلول کرونا در جهان سلول های کشنده طبیعی کووید ۱۹

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۵۸۴۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعتراف سازنده واکسن کووید آسترازنکا بعد از ۳ سال

به گزارش همشهری آنلاین،‌ کوویشیلد را این شرکت بریتانیایی‌ـ‌سوئدی با همکاری دانشگاه آکسفورد بریتانیا ساخت و موسسه سرم هند تولید کرد. این واکسن در سطح گسترده‌ای در بیش از ۱۵۰ کشور، از جمله بریتانیا و هند، تزریق شد.

یافته‌های برخی پژوهش‌های انجام‌شده در دوره همه‌گیری نشان می‌داد که این واکسن در محافظت مقابل ویروس کرونای جدید بین ۶۰ تا ۸۰ درصد موثر است.

با وجود این، یافته‌های پژوهش‌های بعدی نشان داده که کوویشیلد ممکن است در برخی افراد باعث ایجاد لخته خون شود، که شاید مرگبار باشد.

یک شکایت جمعی در بریتانیا ثبت شده و این ادعا را مطرح کرده است که این واکسن به مرگ و آسیب‌دیدگی‌های شدید منجر شده و در پی دریافت غرامت تا ۱۰۰ میلیون پوند برای حدود ۵۰ قربانی است.

احتمال لختگی خون در بیماران کرونا بسیار بالاتر از دریافت کنندگان واکسن است

در حالی که آسترازنکا این ادعاها را رد می‌کند، برای اولین بار در یکی از مدارک دادگاه تایید کرده است که این واکسن «در موارد بسیار نادر، باعث تی‌تی‌اس (TTS)» یا سندرم ترومبوز همراه با ترومبوسیتوپنی می‌شود، که مشخصه‌اش ایجاد لخته خون و تعداد پایین پلاکت خون در انسان است.

به گزارش نشریه تلگراف، این شرکت در فوریه سال جاری در مدارک دادگاه گفته است: «تایید می‌شود که واکسن آز [آسترازنکا] می‌تواند، در موارد بسیار نادر، سبب تی‌تی‌اس شود. مکانیسم عامل این مسئله هنوز مشخص نیست.»

منبع: نورنیوز

کد خبر 848429 برچسب‌ها خبر مهم كرونا در ايران واکسن کرونا

دیگر خبرها

  • اعتراف جدید سازندگان آسترازنکا/ باید نگران واکسن کرونا بود؟
  • واکنش مدیر رسانه سپاهان پس از ناراحتی مورایس
  • یافته‌های پژوهشگران برای افزایش ظرفیت دیالیز برای بیماران
  • برگزاری جلسه کارگروه ایمنی و بهداشت آب و فاضلاب در ماکو
  • آسترازنکا به مرگبار بودن واکسن کرونایش اعتراف کرد
  • اعتراف سازنده واکسن کووید آسترازنکا بعد از ۳ سال
  • گرمایش جهانی چگونه بر وقوع بلایای طبیعی تاثیر می‌گذارد؟
  • واکنش چمران به حواشی جلسه قبل شورا؛ اختلافات طبیعی است
  • واکنش چمران به حواشی جلسه قبلی شورا؛ اختلافات طبیعی است
  • پایان تحقیقات درباره اتوپایلوت تسلا پس از 13 تصادف مرگبار