Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها - عضو کمیسیون صنایع در مورد علت افزایش آلودگی هوا همزمان با کاهش مصرف بنزین توضیح داد و از عملکرد ضعیف دولت در بهره گیری از انرژی‌های تجدید پذیر انتقاد کرد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از تبریز، یوسف داودی در مراسم تجلیل از واحدهای تولیدی و فعال منتخب حفاظت از محیط زیست آذربایجان شرقی که همزمان با هفته دولت در سالن شهدای اداره کل محیط زیست استان برگزار شد، با اشاره به تکالیف تعیین شده در قانون برنامه ششم توسعه برای حفاظت از «خاک، آب، هوا، پوشش گیاهی و جانوری» در کشور اظهار داشت: قوانین خوبی در برنامه ششم تصویب شده تا بتوانیم از نعمت‌های بزرگ کشور حفاظت کنیم و پرچمدار این حرکت سازمان حفاظت از محیط زیست است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه انتقاداتی به این سازمان هم داریم ولی اقدامات خوبی هم صورت گرفته است، افزود: باید مشارکت مردم و توجه مردم را برای حفاظت از این نعمات الهی جلب کنیم چراکه محیط زیست بدون مشارکت مردم موفق نخواهد شد.

رئیس مجمع نمایندگان آذربایجان شرقی حفاظت از خاک را مورد تاکید قرار داد و گفت: خاک گران‌بهاترین ماده است و باید مراقبت بیشتری از آن صورت گیرد چراکه اگر آلوده شود، امکان بازسازی آن زمان بسیار طولانی می‌طلبد ولی آلودگی هوا و آب به سرعت کاهش می‌یابد.

نماینده مردم سراب در مجلس شورای اسلامی، با انتقاد از اینکه آلودگی خاک با ترکیبات خروجی از کارخانجات و... ایجاد می‌شود و در نهایت آلودگی را به انسان منتقل می‌کند، گفت: سازمان محیط زیست باید به وظیفه اصلی خود عمل شود و از آلودگی خاک توسط کارخانجات، معادن و خدمات جلوگیری کند.

وقتی سهمیه بنزین پاسخگو نیست؛ افزایش استقبال از گازسوز کردن خودروها در سبزوارجزئیات جدید از طرح جدید سهمیه‌بندی بنزین / یارانه انرژی به افراد نیازمندتر تعلق می‌گیردزنگنه: باید برای پس از تحریم آماده باشیم/ ایران بزرگترین صادرکننده بنزین در منطقه استعضو کمیسیون اقتصادی: طرح سهمیه‌بندی بنزین سرانه خانوار غیرکارشناسانه و خام است

وی با انتقاد از عدم توجه سازمان محیط زیست به آلایندگی شرکت آلومینیوم جنوب و تولید موادی از جمله گِل قرمز در خروجی این کارخانه، ابراز داشت: این مواد سمی سال‌های سال زمان می‌برد تا به مواد خنثی تبدیل شود و برای نگهداری آن پروتکل‌های سنگینی تدوین شده که باید رعایت شود اما چرا باید برخی پروژه‌ها را در کشور اجرا کنیم که مواد مضر دنیا به ایران بیاید و پس از تولید محصولات لازم، پساب و آلودگی‌های آن روی دست ما بماند و تشعشعات آن به چالش تبدیل شود.

داودی با طرح این سؤال که در نیروگاه‌های اتمی باطله کیک زرد پس از تولید برق چه می‌کنند؟ گفت: این مواد باطله باید در مخازن ضخیم فولادی ساخته شده تا 200 سال نگهداری شود و تشعشعات مضر آن آسیبی نزند که سازمان حفاظت محیط زیست باید در این زمینه نظارت کافی را داشته باشد.

وی با انتقاد از وزارت نیرو در مورد عملکرد ضعیف در استفاده از انرژی‌های تجدید پذیر که سازگار با محیط زیست است، ابراز داشت: وزارت نیرو کارهای بزرگی کرده است اما برای تأمین برق از انرژی‌های تجدید پذیر ضعیف عمل کرده است. اکنون اغلب تولید برق از نیروگاه‌های حرارتی صورت می‌گیرد در حالی که فقط در آذربایجان شرقی 500 مگاوات نیروگاه بادی می‌توانیم راه اندازی کنیم.

نماینده سراب خاطر نشان کرد: باید از باد، آفتاب و زمین گرمایی و... برای تولید برق انرژی‌های تجدیدپذیر بیشتر استفاده شود تا برای تولید برق مجبور به استفاده از سوخت‌هایی مانند گاز و نفت کوره و... نشویم و محیط زیست را آلوده نکنیم.

وی با انتقاد از اینکه ما روی آوردیم به گاز طبیعی CNG که گاز خطرناکی برای آلودگی هواست، ادامه داد: روزانه 800 میلیون مترمکعب در خودروها، منازل و کارخانجات کشور مصرف می‌شود که برابر مصرف کل اتحادیه اروپاست و در آلایندگی هوا بسیار خطرناک است.

عضو کمیسیون صنایع مجلس با اشاره به اینکه ما گفتیم با گران شدن بنزین و کاهش مصرف بنزین، آلودگی کم می‌شود، اما بیشتر شد، گفت: دلیل آن، استفاده از گاز فشرده و بدون تصفیه CNG بود که از سازمان محیط زیست می‌خواهم ورود کند و این حجم از مصرف گاز تصفیه نشده و فشرده را کاهش دهد.

وی تولیدات این نوع گاز را برشمرد و افزود: NOX، گوگرد، و متان مهمترین تولیدات گاز CNG است که در کنار سوراخ کردن لایه اوزن و گرمتر شدن زمین، حدود 250 نوع گاز سمی خطرناک هم تولید می‌شود.

رئیس مجمع نمایندگان آذربایجان شرقی حفاظت از آب را مورد تاکید قرار داد و گفت: باید از ورود عناصر سمی و میکروبی به آب‌های کشور جلوگیری کنیم و از سوی دیگر، دریاچه ارومیه برای ما مهم است و باید از اکوسیستم این آب شور حفاظت کنیم.

وی نگهداری و حفاظت از پوشش گیاهی استان را بسیار ضروری دانست و اضافه کرد: حفاظت از جانوران و حیاط وحش از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است چراکه پوشش گیاهی و جانوری برای ما بسیار گرانبهاست.

داودی خاطر نشان کرد: تغییر اکو سیستم حیات وحش مشکلات فراوانی ایجاد می‌کند و به تغییر تعادل میکروب‌ها و ویروس‌ها در جهان را منجر می‌شود که ویروس‌هایی مانند کرونا و مرس و سارس و... از جمله آنهاست. لذا اگر به حفظ اکوسیستم توجه نکنیم، بشر را با مشکلات حاد مختلف در آینده روبرو خواهد شد.

انتهای پیام/111/ ع

R7887/P/S6,47/CT11 بیشتر بخوانید... ظرفیت‌های استان سمنان در حوزه انرژی خورشیدی تقویت شود مصاحبه تسنیم با کارشناس انرژی ترک|منبع کشف شده توانایی تامین ۲۰ درصد نیاز ترکیه را دارد جزئیات جدید از طرح جدید سهمیه‌بندی بنزین / یارانه انرژی به افراد نیازمندتر تعلق می‌گیرد قیمت ارز و طلا لیگ ایران و جهان بیشتر بخوانید... ظرفیت‌های استان سمنان در حوزه انرژی خورشیدی تقویت شود مصاحبه تسنیم با کارشناس انرژی ترک|منبع کشف شده توانایی تامین ۲۰ درصد نیاز ترکیه را دارد جزئیات جدید از طرح جدید سهمیه‌بندی بنزین / یارانه انرژی به افراد نیازمندتر تعلق می‌گیرد پربیننده‌ترین اخبار استانها ۱ گزارش ویدئویی| بازگشت صیادان آزاد شده به بلوچستان/ شادی مردم و خانواده‌ها بعد از ۶ سال انتظار ۲ طرح ویژه مجلس برای تامین کالاهای اساسی اقشار آسیب‌پذیر / کارت اعتباری برای خرید ۲۰ قلم کالا‌ در اختیار ۷ دهک قرار‌ می‌گیرد ۳ روایت عضو هیئت رئیسه مجلس از تلاش نمایندگان برای بهبود وضع اقتصادی مردم / برای بهبود معیشت ‌تا پاسی از شب در مجلس حضور داریم ۴ جزئیات بازداشت گسترده اعضای شورای‌شهر و مدیران سابق شهرداری ساری/ متهمان "پرونده سلمانشهر" دستگیر شدند ۵ سخنگوی کمیسیون آموزش مجلس: در تلاشیم سال آینده‌ کنکور را حذف کنیم / شرایط آموزش دانش‌آموزان در سال تحصیلی جدید ۶ عضو کمیسیون حقوقی مجلس: فعل و انفعالات بازار بورس قابل اعتماد نیست ۷ نفت‌خیزترین منطقه ایران در حسرت "آب" / لوله انتقال آب به روستاهای ‌رامشیر شکسته شد + فیلم ۸ گزارش| سردرگمی مردم در تلاطم این روزهای بورس؛ وقتی تازه‌واردها نظم بازار سرمایه را به هم می‌ریزند مهمترین اخبار استانها بررسی وضعیت ‌کرونا در ایران| ۱۵ استان در وضعیت قرمز کرونایی/ ۱۱ استان به مرحله هشدار رسیدند+ جدول و نمودار واکنش رئیس کمیسیون امنیت ملی ‌مجلس ‌به تهدیدات دائمی آمریکا علیه ‌ایران / انقلاب اسلامی با قدرت به مسیرش ادامه می‌دهد استمداد معاون استاند‌ار خراسان رضوی از مردم ایران / تاسوعا و عاشورای‌ به مشهدمقدس سفر نکنید / وضعیت شهر قرمز است مدیرعامل توانیر: ایران از پیک مصرف برق بدون اعمال خاموشی عبور کرد/ ‌رشد مصرف برق ‌به یک‌درصد رسید مهمترین اخبار تسنیم امام خامنه‌ای: اقتصاد کشور به هیچ وجه نباید به تحولات خارجی پیوند بخورد روحانی: ارتقای تاب‌آوری اقتصاد و اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی سرلوحه تلاش‌های دولت است مصاحبه| وزیر اسبق تشکیلات خودگردان: با امارات اختلاف ریشه‌ای داریم/ اسرائیل اشغالگر را به‌رسمیت نمی‌شناسیم استمداد معاون استاند‌ار خراسان رضوی از مردم ایران / تاسوعا و عاشورای‌ به مشهدمقدس سفر نکنید / وضعیت شهر قرمز است واکنش رئیس کمیسیون امنیت ملی ‌مجلس ‌به تهدیدات دائمی آمریکا علیه ‌ایران / انقلاب اسلامی با قدرت به مسیرش ادامه می‌دهد درباره ما ارتباط با ما آرشیو اخبار پیوندها بازار پربیننده‌ترین اخبار قیمت ارز و طلا لیگ ایران و جهان ما را دنبال کنید: RSS اینستاگرام توییتر فیسبوک   آپارات   بیسفون   سروش   ویسپی   آی‌گپ
All Content by Tasnim News Agency is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

منبع: تسنیم

کلیدواژه: انرژی های تجدید پذیر سهمیه بندی بنزین آذربایجان شرقی عضو کمیسیون آلودگی هوا تولید برق محیط زیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۶۳۲۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مدارس، صاحب نیروگاه های خورشیدی می شوند

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ساتبا، محمود کمانی، رئیس سازمان انرژی‌های تجدید پذیر و بهره‌وری برق (ساتبا) درباره روند توسعه ساخت نیروگاه‌های خورشیدی در مدارس کشور خاطرنشان کرد: در سال گذشته تفاهم‌نامه‌ای با سازمان نوسازی مدارس و آموزش و پرورش داشتیم تا سامانه‌های خورشیدی در مدارس کشور توسعه پیدا کنند؛ این تفاهم‌نامه بین سازمان توسعه مدارس، ساتبا و خیرین مدرسه‌ساز منعقد شده است که خیرین علاوه بر ساخت مدارس، هزینه‌های احداث نیروگاه‌های خورشیدی بر روی پشت بام مدارس را هم متقبل شوند.

وی ادامه داد: ساتبا برق تولیدی این نیروگاه‌ها را با نرخ مناسب می‌خرد و عوائد حاصل از برق تولیدی به تأمین هزینه‌های جاری و نگهداری مدارس کمک بزرگی می‌کند. قم در این زمینه پیشتاز است و ۱۱ مدرسه در این استان به سامانه‌های خورشیدی تجهیز شده است.

کمانی با اشاره به افتتاح سه سامانه ۲۰ کیلوواتی در مدرسه خیر ساز غلام رضا زیرک در شهر قم، عنوان کرد: امیدواریم ساخت سامانه‌های خورشیدی در مدارس توسعه پیدا کند چرا که ظرفیت فوق العاده‌ای در کل کشور وجود دارد، این امر زمینه فرهنگ‌سازی دانش آموزان به عنوان آینده سازان کشور را فراهم می‌کند و به تولید برق پاک کمک می‌کند؛ هم اکنون ۱۰۰ مدرسه در کل کشور وجود دارد که نسبت به نصب سامانه خورشیدی اقدام کرده‌اند که امیدواریم توسعه پیدا کنند.

معاون وزیر نیرو با اشاره به برنامه توسعه نیروگاه‌های تجدید پذیر در کشور اظهار کرد: در کنار مدل‌های مختلفی که وزارت نیرو و ساتبا برای توسعه نیروگاه‌های تجدید پذیر شامل نیروگاه‌های بزرگ و بخش صنعت دارد، ساخت نیروگاه‌های کوچک مقیاس را در حوزه مدارس و نیز نهادهای حمایتی در حال پیگیری هستیم.

وی درباره جزئیات ساخت ۸۵۰۰ مگاوات نیروگاه‌های تجدید پذیر در دست ساخت در کشور بیان کرد: ما برای دو بسته نیروگاهی از شورای اقتصاد مجوز گرفته‌ایم که شامل یک بسته ۴۰۰۰ مگاواتی و بسته ۴۵۰۰ مگاواتی است؛ مناقصات مربوط به آن در سال گذشته، برگزار و برندگان آن اعلام و از این حجم نیروگاهی، ساخت ۲۵۰ مگاوات در استان قم قرار دارد که در چند ساخت گاه در حال پیگیری است؛ امیدواریم با تخصیص زمین، احداث این نیروگاه‌ها بزودی شروع شود.

بر اساس هدف‌گذاری صورت گرفته، قرار است نیروگاه‌های خورشیدی در ۲۰ هزار مدرسه ساخته شوند؛ از این سطح ۱۶ نیروگاه خورشیدی به بهره‌برداری رسیده و ۵۶ پروژه در سطح کشور در حال اجراست.
لازم به ذکر است، تفاهم نامه همکاری میان سازمان انرژی‌های تجدید پذیر و بهره وری برق (ساتبا)، سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور، معاونت متوسطه وزارت آموزش و پرورش و جامعه خیرین مدرسه ساز کشور در خردادماه سال ۱۴۰۲ به مدت ۵ سال منعقد شده است.

هدف از امضای این تفاهمنامه، احداث سامانه‌های خورشیدی مقیاس کوچک و پاک توسط خیرین و سرمایه‌گذاران حقیقی و حقوقی در مدارس کشور و توسعه فرهنگ بکارگیری انرژی‌های تجدید پذیر و بهره‌وری برق در جامعه معلمان و دانش آموزان است. با اجرای این تفاهم‌نامه‌، نیروگاه‌های خورشیدی انشعابی با ظرفیت حداقل ۲۰ کیلووات و غیر انشعابی در ۲۰ هزار مدرسه منتخب کشور با سرمایه‌گذاری خیرین برای انتفاع مدارس ساخته می‌شوند.

کد خبر 6090189 فاطمه صفری دهکردی

دیگر خبرها

  • پالایشگاه‌های فراسرزمینی، استراتژی مهم دولت سیزدهم در افزایش صادرات نفت
  • سرمایه گذاری انرژی های تجدید پذیر در استان اصفهان
  • دردسرهای افزایش بیش‌ از حد انرژی‌های تجدیدپذیر برای آینده
  • دردسرهای افزایش بیش‌ازحد انرژی‌های تجدیدپذیر برای آینده
  • مدارس، صاحب نیروگاه های خورشیدی می شوند
  • پافشاری بر پدیده «اوج نفت» هرج و مرج انرژی را تشدید می‌کند
  • ضرورت افزایش تولید برق و کاهش محدودیت‌های برق صنایع
  • پاکسازی ۳ کیلومتر از حریم رودخانه در ساوجبلاغ
  • بانک مرکزی آرژانتین، نرخ بهره را کاهش داد
  • توسعه نیروگاه های تجدیدپذیر برای کاهش مصرف سوخت