Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک اندیشکده آمریکایی در گزارشی به بررسی دلایلی پرداخت که آمریکا باید از دخالت در تحولات اخیر در بلاروس پس از انتخابات این کشور، دوری کند و به سران واشنگتن توصیه کرد که نباید مسئله‌ای مشابه اوکراین این بار در بلاروس ایجاد کنند. - اخبار بین الملل -

«تد گالن کارپنتر»، عضو مطالعات امنیتی اندیشکده کاتو و از سردبیران نشریه «آمریکن کانزروتیو» در این مقاله که در وبسایت این اندیشکده منتشر شد، به بررسی اعتراضات خیابانی علیه الکساندر لوکاشنکو پرداخته که از سال 1994 در بلاروس به عنوان یکی از کشورهای برآمده از ویرانه اتحاد جماهیر شوروی سابق در مسند قدرت بوده و می‌نویسد: لوکاشنکو غرور و خودپسندی شدیدی دارد که مانع از آن می‌شود که به عنوان دست نشانده ولادیمیر پوتین باشد اما وی از همپینانان و شرکای پوتین است و در عوض مسکو نیز کمک‌های مالی حیاتی برای سرپا ماندن دولت این کشور در اختیار مینسک قرار می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ادامه این گزارش با اشاره به درخواست لوکاشنکو از مسکو برای کمک به این کشور در مقابله با این اعتراضاتی که لوکاشنکو مقصر آن را قدرت‌های خارجی می‌داند، آمده است: کرملین نیز در بیانیه‌ای اعلام آمادگی کرده که به این کشور بر اساس معاهده امنیتی دوجانبه‌ کمک خواهد کرد. ولادیمیر پوتین نیز به صراحت به دولت‌های غربی هشدار داده است که از مداخله در بلاروس بپرهیزند.

این مقاله با اشاره به انگیزه‌های پوتین برای حمایت از بلاروس و این که مقابله با تهدید کنونی در بلاروس می‌تواند در عین حال پیام محکمی به جناح های مخالف پوتین در داخل این کشور برساند، به مداخله غربی‌ها در این تحولات پرداخت و نوشت: خیلی مهم است که آمریکا و همپیمانان اروپایی آن در پرداختن به اوضاع حساس بلاروس نهایت احتیاط را به خرج دهند. هرچند ناتو ادعای بلاروس مبنی بر لشکرکشی نظامی در مرزهای غربی خود را رد کرده اما یکی از سخنگویان ناتو تاکید کرده که اوضاع بلاروس را از نزدیک رصد می‌کنند.

در این گزارش تصریح شده است: تحولات کنونی در بلاروس مشابه نابسامانی اوکراین در اواخر 2013 واوایل 2014 است که به برکناری ویکتور یانوکوویچ رئیس جمهور طرفدار روسیه در اوکراین منجر شد. در آن ماجرا آمریکا و اتحادیه اروپا به طرز بی‌شرمانه‌ای در دفاع از معترضان ضددولتی در اوکراین دخالت کردند حال آن که در آن زمان یانوکوویچ در انتخاباتی پیروز شده بود که بنا بر اذعان اتحادیه اروپا و ناظران بین‌المللی، انتخاباتی آزاد و منصفانه توصیف می‌شد.

در مقاله این اندیشکده آمده است: با وجود مشروعیت انتخابات اوکراین در آن زمان، دولت باراک اوباما به تمجید از اعتراضاتی پرداخت که خواهان برکناری یانوکوویچ بودند درحالی که دو سال تا پایان دوره ریاست جمهوری وی باقی مانده بود. بدتر این که واشنگتن در دخالتی بیشتر در انتخاب، به دولت غربگرای کی‌اف در آن زمان کمک کرد.

این کارشناس اندیشکده کاتو نوشت: مداخله غرب کرملین را شاکی کرد و مسکو شبه جزیره کریمه را که پایگاه ناوگان راهبردی روسیه در دریای سیاه است،‌ به روسیه الحاق کرد. اقدامی که منجر شد که آمریکا و اروپا در واکنش به آن تحریم‌های اقتصادی علیه مسکو اعمال کرده و جنگ سرد نوظهور با این کشور را تشدید کنند.

وزیر خارجه بلاروس: تغییرات در کشور، نباید به بهای انقلاب باشدتأکید پوتین بر غیرقابل قبول بودن مداخله خارجی در اوضاع بلاروس

 

بنا بر این گزارش، اقدام واشنگتن در اوکراین تحریک آمیز بود و دولت ترامپ می‌بایست سیاست بهتری این بار درباره بلاروس اتخاذ کند. حتی از نظر سیاسی و دیپلماتیک نیز نزدیک شدن آمریکا به معترضان بلاروس کار غیرعاقلانه‌ای خواهد بود.

این مقاله می‌افزاید: نکته مهم‌تر این که رعایت جانب احتیاط به خاطر ملاحظات ژئواستراتژیک حیاتی است. مقامات آمریکایی‌ همواره ادعا کرده‌اند که مفهوم حوزه نفوذ در روابط بین‌الملل دیگر جایگاهی ندارد و این امر در سخنان افرادی مثل کاندولیزا رایس و جان کری، وزرای خارجه سابق آمریکا مورد تاکید قرار گرفته است.اما ساده‌انگاری است اگر تاریخ و منطق در این میان نادیده گرفته شوند چرا که قدرت‌های بزرگ تحولاتی که در همسایگان می‌افتد را مهمتر از اتفاقاتی می‌دانند که در برخی از مناطق دور دست در داخل آن کشورها اتفاق می‌افتند.

در انتهای این مقاله آمده است: سران روسیه دلیل دارند که اوکراین و بلاروس را در حوزه نفوذ خود بنامند در حقیقت، این دو کشور در درون هسته مرکزی منطقه امنیتی روسیه قرار دارند و کرملین احتمالا برای مقابله با حضور نظامی بیشتر ناتو در مرزهای خود، منتهای تلاش خود اقدام خواهد کرد و از این رو سیاست خارجی مصلحت‌اندیشان این است که درباره اوکراین یا بلاروس با احتیاط فراوان عمل کند.

این اندیشکده نوشت: این که بحران دیگری مانند اوکراین با روسیه راه بیندازند آخرین کاری است که سران آمریکا باید سراغ آن بروند و وقتی موضوع ناآرامی بلاروس در میان باشد، آمریکا در این میان حرفی برای گفتن نخواهد داشت.

انتهای پیام/

R7891/P/S8,89,1128/CT4 قیمت ارز و طلا لیگ ایران و جهان پربیننده‌ترین اخبار بین الملل ۱ تهدید ترامپ به قطع روابط تجاری با چین ۲ واکنش نویسنده سرشناس عرب به سرنگونی پهپاد رژیم صهیونیستی توسط مقاومت لبنان ۳ خواهر رئیس جمهور آمریکا: ترامپ دروغگو و ظالم است ۴ حزب‌الله لبنان یک فروند پهپاد رژیم صهیونیستی را ساقط کرد ۵ عربستان|برگزاری پرشور عزاداری حسینی با وجود تهدیدهای آل‌سعود ۶ قدرتمندترین کشتی جنگی جهان در ناوگان دریایی روسیه ۷ لاوروف: تلاش‌های ضدایرانی آمریکا به رسوایی جدی در شورای امنیت می‌انجامد ۸ سیدحسن نصرالله: وظیفه ما دفاع از کشور و ملتمان است/ برای جانفشانی آماده‌ایم مهمترین اخبار بین الملل مصاحبه| وزیر اسبق تشکیلات خودگردان: با امارات اختلاف ریشه‌ای داریم/ اسرائیل اشغالگر را به‌رسمیت نمی‌شناسیم یادداشت رئیس مرکز ایران شناسی آنکارا برای تسنیم| معانی راهبردی اکتشاف گاز طبیعی در ترکیه مصاحبه|کارشناس آمریکایی: توافق اسرائیل و امارات خنجری به پشت فلسطینی‌هاست نیویورک تایمز: مکانیزم ماشه نمود بارز بن‌بست دیپلماتیک ترامپ-پامپئو است مهمترین اخبار تسنیم امام خامنه‌ای: اقتصاد کشور به‌هیچ‌وجه نباید به تحولات خارجی پیوند بخورد شایگو: ایران شریک راهبردی روسیه است/ امیر حاتمی: روسیه نقش مهمی در منطقه و جهان دارد مصاحبه|کارشناس آمریکایی: توافق اسرائیل و امارات خنجری به پشت فلسطینی‌هاست روحانی: ارتقای تاب‌آوری اقتصاد و اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی سرلوحه تلاش‌های دولت است مصاحبه| وزیر اسبق تشکیلات خودگردان: با امارات اختلاف ریشه‌ای داریم/ اسرائیل اشغالگر را به‌رسمیت نمی‌شناسیم درباره ما ارتباط با ما آرشیو اخبار پیوندها بازار پربیننده‌ترین اخبار قیمت ارز و طلا لیگ ایران و جهان ما را دنبال کنید: RSS اینستاگرام توییتر فیسبوک   آپارات   بیسفون   سروش   ویسپی   آی‌گپ
All Content by Tasnim News Agency is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

منبع: تسنیم

کلیدواژه: بین الملل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۶۴۳۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیشروی گسترده ارتش روسیه در 3 منطقه شرقی اوکراین

 

بین الملل تابناک: هفتصد و هشتاد و یکمین روز از حمله روسیه به اوکراین با دستور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور می‌گذرد؛ تهاجمی که رویداد‌های بسیاری به دنبال داشته و منجر به تحریم گسترده روسیه از سوی بلوک غرب شده است و دورنمای مشخصی برای پایان آن نیز وجود ندارد.

 

پیشروی گسترده ارتش روسیه در 3 منطقه شرقی اوکراین

شبکه سی‌ان‌ان آمریکا در گزارشی از اوکراین نوشت، پیشروی نیروهای روسیه اکنون به صورت روزانه رخ می دهد و سرعت جدیدی را در روند جنگ اوکراین از زمان سقوط شهر صنعتی آودیوکا در ماه فوریه (بهمن) نشان می‌دهد.

 این رسانه آمریکایی به دستاوردهای بیشتر روسیه در دستکم سه منطقه از جبهه شرقی اوکراین توسط نیروهای روسیه اشاره کرد و مدعی شد که این پیشروی نیروهای روسیه، بار دیگر بر ضرورت نیاز کی‌یف به تسلیحات و مهمات آمریکا و دیگر متحدانش تاکید دارد.

این گزارش افزود، پیشروی های روسیه از چند صد متر قلمرو تا شاید حداکثر یک کیلومتر است، اما معمولا در چندین مکان به طور همزمان اتفاق می‌افتند.

یکی از تلاش های اصلی روسیه در منطقه دونتسک است و گزارش گروه نظارت اوکراین که به طور روزانه تغییرات را در خط مقدم جنگ رصد و به روز می کند، نیروهای روسی را نشان می‌دهد که در هشت مکان مختلف در امتداد ۲۰ تا ۲۵ کیلومتر خط مقدم جنگ در یک دوره ۲۴ ساعته به پیش می‌روند.

سی ان ان به نقل از وبلاگ نویسان نظامی روسی و اوکراینی گزارش داد که نیروهای روسی از یک مسیر آبی عبور کرده و شهرک های «سمنیوکا» و «بردیچی» را تحت کنترل درآورده اند. الکساندر سیرسکی، فرمانده ارتش اوکراین، روز یکشنبه در پستی در تلگرام این پیشروی نیروهای روسیه را تایید کرد و اظهار داشت که روسیه چهار تیپ را در این عملیات خود در این منطقه مستقر کرده است.

بر اساس گزارش سی ان ان، چند کیلومتر آن طرف تر در شمال، منطقه «سولووی» نیز اکنون در دست روس‌ها گزارش شده است و وضعیت سکونتگاه کوچک «کرامیک» نیز تا حدی به همین منوال است.

میروشنیکوف (r Myroshnykov) وبلاگ نویس نظامی اوکراینی نوشت: عقب نشینی در منطقه عملیاتی دونتسک ادامه دارد.

در جنوب، نیروهای روسی در شهر صنعتی کراسنوگریوکا (Krasnohorivka) پیشروی کرده و از جنوب و شرق وارد می شوند.

سی ان ان در بخشی از گزارش خود آورده است: در مناطق دیگری و در حدود ۱۸۰ کیلومتری به سمت شمال، نیروهای روسیه اولین موفقیت های خود را در طول تقریباً سه ماه گذشته در امتداد بخشی از خط مقدم جنگ که به منطقه خارکیف می رسد، به دست آورده اند.

سخنگوی ارتش اوکراین، نیروهای روسی در این منطقه را به‌طور قابل‌ ملاحظه ای فعال ‌تر از روز گذشته توصیف کرده است.

بسیاری از تحلیلگران غربی و مقامات اوکراینی سرعت پیشروی های اخیر روسیه را پیش درامدی برای حمله بزرگتری در بهار امسال قلمداد می کنند.

همچنین تصور می شود که مسکو قصد دارد از برتری خود در مهمات قبل از رسیدن سلاح های آمریکایی به خط مقدم جنگ بهره بگیرد. مجوز کمک نظامی آمریکا به اوکراین بعد از شش ماه بن بست سیاسی هفته گذشته صادر شد.

موسسه آمریکایی مطالعات جنگ (ISW) براورد کرده که اوکراین با شکست های بیشتری مواجه است.

این موسسه پیش بینی کرد که نیروهای روسیه احتمالا دستاوردهای تاکتیکی مهمی را در هفته های آینده و تا زمانی که اوکراین منتظر سلاح های آمریکا است کسب خواهند کرد.

کره شمالی: آمریکا نمی‌تواند روسیه را شکست دهد

وزارت دفاع کره شمالی از انتقال مخفیانه موشک‌های دوربرد آمریکایی به اوکراین انتقاد و تاکید کرد که ایالات متحده نمی‌تواند روسیه را شکست دهد.

 خبرگزاری مرکزی کره بامداد دوشنبه به نقل از یک بیانیه وزارت دفاع ملی کره شمالی اعلام کرد: آمریکا با انتقال مخفیانه موشک‌های دوربرد به اوکراین موجب نگرانی جامعه بین‌المللی شده است.

این بیانیه افزود: آمریکا هرگز و با هیچگونه حمایت نظامی و تسلیحاتی نمی‌تواند مردم و ارتش قهرمان روسیه را شکست دهد.

جیک سالیوان مشاور امنیت ملی کاخ سفید، ارسال موشک های دوربرد موسوم به (ATACMS) به اوکراین را تایید کرد و گفت: جو بایدن رئیس جمهور آمریکا در فوریه به تیم خود دستور داد تا تعداد قابل توجهی از این موشک را در اختیار اوکراین بگذارد.

این در حالی است که واشنگتن و کی‌یف ادعا کرده‌اند که روسیه در حمله به اوکراین از موشک‌های کره شمالی استفاده کرده است. کره‌جنوبی نیز مدعی شده که کره شمالی در ازای دریافت مواد غذایی و دیگر ملزومات از روسیه، به مسکو مهمات و تسلیحات می‌دهد.

مقام‌های کره جنوبی همچنین در ماه نوامبر مدعی شدند که ممکن است کره شمالی موشک‌های بالستیک کوتاه برد، خمپاره موشک‌های ضدتانک و ضدهوایی به روسیه داده باشد.

«ایوان ژلوخووتسف» رئیس اداره اول آسیا در وزارت خارجه روسیه جمعه گفت: ما از کیم جونگ اون (رهبر کره شمالی) و تمام مردم کره به دلیل حمایت بی‌قید و شرط خود از عملیات نظامی ویژه در اوکراین و ایمان آنها به پیروزی ما بر دشمن مشترک تشکر می‌کنیم.

این دیپلمات روس تاکید کرد: مناسبات سنتی دوستانه و همکاری جامع میان دو کشور به سطح بی‌سابقه‌ای ارتقا یافته و توسعه آن همچنان ادامه دارد.

از سوی دیگر، «سین هونگ چول» سفیر کره شمالی در مسکو تاکید کرد که از اقدام روسیه در دفاع از حاکمیت و امنیت خود حمایت می‌کند.

به دنبال سفر ماه سپتامبر کیم جونگ اون رهبر کره شمالی به روسیه، کشورهای غربی و متحدان آنها نسبت به تقویت همکاری‌های نظامی مسکو و پیونگ‌یانگ ابراز نگرانی کردند.

کی یف خواستار افزایش حمایت غرب از اوکراین در زمینه دفاع هوایی شد

ویتالی کلیچکو، شهردار کی یف با بیان این که کشورش در حوزه سیستم دفاع هوایی با کمبود مواجه است، خواستار افزایش حمایت غرب از سامانه دفاع هوایی اوکراین شد.

کلیچکو  قهرمان سنگین وزن سابق بوکس جهان در مصاحبه با گروه رسانه ای فونکه (Funke ) آلمان گفت: کی یف باید بتواند پهپادها و موشک ها را در مسیر رسیدن به شهر ساقط کند.

شهردار کی ف با قدردانی از آلمان برای تامین سامانه IRIS-T تاکید کرد: ما به حمایت بیشتر پدافند هوایی در کی یف و همچنین اودسا، دنیپر و خارکف نیاز داریم.

کلیچکو در پاسخ به این سوال که آیا آلمان باید برای یک جریان جدید پناهجویان از اوکراین آماده شود، گفت: "من فکر نمی کنم اینطور باشد، مایلم از برلین برای پذیرش بیش از یک میلیون پناهنده از اوکراین تشکر کنم.

به گفته وی، پس از پایان درگیری، بازگشت اوکراینی‌ها مشکل بزرگی خواهد بود و برای این بازگشت چندین پیش نیاز بسیار مهم وجود دارد: باید صلح وجود داشته باشد، مردم به شغل، دستمزد خوب و کیفیت زندگی نیاز دارند، اقتصاد باید دوباره خوب عمل کند.

پیش از این، ولادیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین گفته بود که کی یف به هفت سامانه موشکی ضد هوایی پاتریوت دیگر برای مقابله مؤثر با روسیه نیاز دارد.

فایننشال تایمز به نقل از منابع ناشناس گزارش داد، یونان و اسپانیا تحت فشار شدید سایر اعضای اتحادیه اروپا و ناتو هستند تا سیستم‌های دفاع هوایی بیشتری را در اختیار اوکراین قرار دهند.

در اوایل آوریل، مجله بریتانیایی اکونومیست به نقل از منابع خود نوشت که نیروهای روسی چندین سامانه پاتریوت را که توسط ایالات متحده به اوکراین عرضه شده بود، منهدم کردند.

 

 

 

دیگر خبرها

  • هدف آمریکا از خرید ۸۱ فروند جنگنده روسی از قزاقستان چیست؟
  • ترامپ برای کمک به کی‌یف شرط گذاشت
  • روسیه ۶ موشک «اتکمز» ساخت آمریکا را سرنگون کرد
  • ساقط کردن ۶ موشک «اتکمز» آمریکا توسط ارتش روسیه/ «مغز متفکر پوتین»: اوکراین نباید وجود داشته باشد
  • ساقط کردن ۶ موشک «اتکمز» آمریکا توسط ارتش روسیه
  • حضور ویرانگرِ آمریکا | افغانستان
  • رمزگشایی از محرومیت ورزشی روسیه/ نوبت اسرائیل هم می رسد؟
  • پیشروی گسترده ارتش روسیه در 3 منطقه شرقی اوکراین
  • طالبان خطاب به روسیه: حکومت افغانستان فراگیر است | دخالت در امور داخلی خود را نمی پذیریم
  • درخواست آمریکا پس از کمک به اوکراین چیست؟