Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- مدیرکل دفتر حفظ و احیای بناها، بافت‌ها و محوطه‌های تاریخی به تشریح فعالیت فعالان حوزه مرمت و مشکلاتی که شیوع کرونا برای آن ایجاد کرده، پرداخت. تاریخ انتشار: 17:00 - 02 شهريور 1399 - کد خبر: ۶۴۹۶۱۵

سید هادی احمدی در گفت‌وگو با میزان بر ضرورت حمایت دولت از فعالان حوزه مرمت و بازسازی بنا‌های تاریخی تاکید کرد و گفت: طبق آماری که ما در دست داریم، کار مرمت آثار تاریخی در ایام شیوع کرونا تعطیل نشد و خصوصا در شهر‌هایی مانند اصفهان، یزد که فعالان زیادی هم در این حوزه حضور دارند، کاهش آنچنانی در حوزه مرمت نداشتیم و این کار با قوت به فعالیت خود ادامه می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرکل دفتر حفظ و احیای بناها، بافت‌ها و محوطه‌های تاریخی ادامه داد: متاسفانه مشکلی که در این حوزه با آن مواجه شده‌ایم این است که حضور افرادی که در این حوزه سرمایه‌گذار بودند، روند کاهشی پیدا کرده است که این مساله می‌تواند بر روند فعالیت کارگاه‌های مرمت هم تاثیرگذار باشد.

احمدی با وجود اینکه کارگاه‌های مرمت آثار تاریخی در ایام شیوع کرونا تعطیل نشدند، تصریح کرد: پیمانکاران با رعایت پروتکل‌های بهداشتی در حال فعالیت هستند، اما روند کاهشی حضور سرمایه‌گذاران در این حوزه نگران کننده است.

مدیرکل دفتر حفظ و احیای بناها، بافت‌ها و محوطه‌های تاریخی ادامه داد: ما بعد از تعطیلات عید امسال ضوابط پروتکل‌های بهداشتی را در کارگاه‌ها اعلام کردیم و این مساله در حال اجرا شدن است، از طرفی با توجه به اینکه تعداد سازه‌ها کم است و فعالیت در فضای باز صورت می‌گیرد، این هنوز مشکلی ایجاد نکرده است.

احمدی با اشاره به مشکلات حوزه گردشگری با شیوع کرونا خاطرنشان کرد: کرونا میزان سرمایه‌گذاری در حوزه مرمت آثار تاریخی را کاهش داده است و این به مرور بر روند مرمت آثار تاریخی هم تاثیرگذار خواهد بود.

مدیرکل دفتر حفظ و احیای بناها، بافت‌ها و محوطه‌های تاریخی تاکید کرد: متاسفانه در دولت به فعالیت میراث فرهنگی همچون فعالیت‌های عمرانی دیده می‌شود که این مساله با چند آفت روبه‌روست، اول اینکه دولت برای فعالان گردشگری وام‌هایی را پیش‌بینی کرده است در صورتی که فعالان حوزه مرمت بیزینس‌های خورد هستند و عملا وام مورداستفاده آنان قرار نمی‌گیرد.

وی ادامه داد: در حوزه مرمت باید تسهیلات بلاعوض به فعالان حوزه مرمت اختصاص یابد تا آنان بتوانند از این برهه عبور کنند که در این رابطه وزارتخانه چه شخص آقای وزیر و معاون میراث فرهنگی در تلاش هستند تا از طریق مراجع این موضوع را به نتیجه برسانند.

احمدی تاکید کرد: این مساله درباره موزه‌های تاریخی هم مصداق پیدا می‌کند چراکه موزه‌های خصوصی مخاطبانشان را از دست داده‌اند و عملا با کاهش منابع درآمدی مواجه شده‌اند.

مدیرکل دفتر حفظ و احیای بناها، بافت‌ها و محوطه‌های تاریخی تصریح کرد: وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی هرسال در شش ماه اول نزدیک به هفتاد تا هشتاد درصددرآمد وزارتخانه از محل بلیت ورودی و اجاره اماکن به دست می‌آمد که امسال متاسفانه بسیار کاهش داشته و بخشی از مرمت کشور از این طریق انجام می‌شد که امسال از این طریق انجام نمی‌شود و احتمالا بهترین راه برای جایگزینی درآمدها، اختصاص بودجه از طرف سازمان برنامه و بودجه خواهد بود.

بیشتر بخوانید: برخی از بناهای تاریخی ثبت ملی در مالکیت وزارت خانه هاست

وی ادامه داد: باید به این مساله توجه کرد که فعالان حوزه مرمت به دو دسته تقسیم بندی می‌شوند، اول گروهی که از بودجه‌های دولتی استفاده می‌کنند، اما بخش دوم گروهی هستند که با بخش خصوصی فعالیت می‌کنند و این افراد به شدت از این مساله آسیب دیده‌اند و این افراد به دلیل اینکه سرمایه‌گذاران این حوزه در حال خروج از این حوزه کاری هستند، با مشکلات متعددی مواجه شده‌اند که ممکن است منجر به بیکاری این افراد شود.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: گردشگری گردشگری مرمت آثار تاریخی بافت ها و محوطه های تاریخی مرمت آثار تاریخی شیوع کرونا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۶۴۸۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فعالان حوزه خانواده در«جامعه پردازخانواده» به یکدیگرمعرفی می‌شوند

به گزارش خبرگزاری مهر، نشست هم اندیشی فعالان حوزه خانواده منطقه ١٠ با عنوان «جامعه پرداز خانواده» با هدف شناسایی، معارفه و هم افزایی فعالان مساله محور حوزه خانواده روز سه شنبه ۱۱ اردیبهشت در فرهنگسرای عطار نیشابوری برگزار می‌شود.

در ابتدای این نشست هم اندیشی خدیجه مهدی پور مدیر فرهنگی هنری منطقه ۱۰ و رییس فرهنگسرای عطار نیشابوری گفت: یک تیم ۱۵ نفره، متشکل از کارشناسان فرهنگی هنری ماه هاست در حال شناسایی، ارزیابی و ارتباط گیری با کنشگران فعال حوزه خانواده در منطقه ۱۰ می‌باشند تا بتوانند در رویدادی مساله محور بر اساس بوم این منطقه، فعالین و نوع فعالیتشان را با هم به اشتراک بگذارند. موضوع خانواده از جمله موضوعاتی است که در همه سازمان‌ها و نهادها به عنوان یک رویکرد و از دغدغه‌های اصلی دلسوزان و صاحب نظران فرهنگی و اجتماعی است و این مدیریت هم از این قاعده مستثنی نیست.

وی افزود: کنشگران و فعالان حوزه خانواده در این رویداد در محورهای ازدواج، هویت زن، جمعیت، فرزند پروری و طلاق، شناسایی و جهت هم افزایی و حیات مجموعه‌های خود به یکدیگر معرفی خواهند شد تا بتوانند عملیات‌های مشترک تعریف و به حل مسائل خانواده‌های محورهای یاد شده کمک کنند.

مهدی پور در ادامه این نشست گفت: مراکز فعال در حوزه سبک زندگی، مبلغین و گروه‌های تبلیغی، مجموعه‌های علمی و پژوهش محور، مؤسسات، مراکز مشاوره، مساجد و هیأت مذهبی فعال در حوزه‌های اجتماعی، خیریه‌ها، گروه‌های جهادی، گروه‌ها و کانال‌های مجازی، کنشگران و اساتید برجسته و به نام حوزه خانواده می‌توانند در این رویداد شرکت کنند و ان شاالله با هم افزایی بتوانیم اقدامات موثری در مقابله با آسیب‌های اجتماعی حوزه خانواده در منطقه ۱۰ و شهر تهران انجام دهیم.

نشست مذکور روز سه شنبه ۱۱ اردیبهشت از ساعت ۱۴:۳۰ در فرهنگسرای عطار نیشابوری واقع در میدان بریانک، خیابان شهید دعوتی، انتهای خیابان شهید امیر قلی برگزار می‌شود.

کد خبر 6091143 الناز رحمت نژاد

دیگر خبرها

  • آسترازنکا به مرگبار بودن واکسن کرونایش اعتراف کرد
  • حفاظت از خانه‌های تاریخی آذربایجان‌غربی در اولویت است
  • خانه آصف اردبیل برای مرمت به بخش خصوصی واگذار می‌شود
  • هدف دولت سیزدهم تقویت گردشگری در استان‌های غربی است
  • تخریب آثار تاریخی در باران شدید کرمان؛ قسمت اسلامی قلعه نرماشیر ریخت
  • برنامه ریزی برای ساماندهی گذر قدیمی جلوخان
  • سرمایه گذاری اوقاف در حوزه دانش بنیان‌ها موجب ایجاد انگیزه می شود
  • تجلیل از فعالان حوزه سلامت روان مهاباد
  • فعالان حوزه خانواده در«جامعه پردازخانواده» به یکدیگرمعرفی می‌شوند
  • بازسازی پایه‌های پل زمانخان در سامان