Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «رویداد24»
2024-04-30@19:19:26 GMT

اعتصاب ۷۰ روزه کارگران هفت‌تپه پایان یافت

تاریخ انتشار: ۲ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۰۶۶۸۵۸

اعتصاب ۷۰ روزه کارگران هفت‌تپه پایان یافت

رویداد۲۴ نماینده مردم اهواز در مجلس شورای اسلامی از پایان اعتصاب ۷۰ روزه کارگران شرکت نیشکر هفت‌تپه با وعده خلع ید مالک شرکت خبر داد.

کارگران نیشکر هفت‌تپه ۷۰ روز است که برای دریافت حقوق و مزایای خود و همچنین خلع ید اسد بیگی مالک این شرکت که در جریان خصوصی‌سازی شرکت آن را خریداری کرده بود، در شهرستان شوش اعتصاب کرده بودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



هفته قبل با پیگیری نمایندگان کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی و دستور آیت‌الله رئیسی (رئیس قوه قضائیه) حقوق معوق اردیبهشت‌ماه و خردادماه امسال به آن‌ها پرداخت شد.

امروز، اما در جریان سفر نمایندگان مجلس که برخی از آنان عضو کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای بودند، به کارگران وعده داده شد که خواسته اصلی آنان که همانا خلع ید مالک فعلی است، به زودی محقق می‌شود.

به گفته نماینده مردم اهواز در مجلس شورای اسلامی، با این وعده کارگران به اعتصاب ۷۰ روزه خود پایان دادند.

مجتبی یوسفی امروز در پیامی که صفحه اجتماعی خود نوشت: «پایان اعتصاب ۷۰ روزه کارگران نیشکر هفت‌تپه، به لطف خدا و پیگیری مستمر ما به خصوص سید نظام موسوی، احمد نادری و علی خضریان، اعتصاب کارگران با وعده خلع ید اسد بیگی‌ها و پرداخت حقوق معوقه آن‌ها پایان یافت. مصادف شدن پایان اعتصاب و ماه محرم پیام روشنی دارد: ظلم پایدار نیست».

همچنین احمد نادری دیگر نماینده‌ای که به شدت موضوع کارگران نیشکر هفت‌تپه را پیگیری کرد، در صفحه اجتماعی خود نوشت: «در جمع کارگران هفت‌تپه حضور یافتیم تا در مورد اقدامات انجام شده در سه هفته اخیر همفکری کنیم. بحث حقوق‌های معوقه تقریباً حل شده، تمدید دفترچه بیمه تا آخر سال انجام شده و الان بحث بر سر خلع ید از مالک فاقد اهلیت است. از کارگران خواستیم اعتصاب را شکسته و ادامه کار را به مجلس بسپارند».
پیشینه اعتصابات در این شرکت به اواخر دهه ۸۰ بر می‌گردد که شروعِ اعتصابات مقطعی بود. اما علت این اعتصابات کارگران هفت تپه چه بود؟ شرکت نیشکر هفت‌تپه از اواخر سال ۸۷ از وزارت جهاد کشاورزی به وزارت صنایع تحویل داده شد و سپس به سازمان گسترش و نوسازی صنایع واگذار شد.

پیشکسوتانِ این شرکت می‌گویند «سازمان گسترش و نوسازی صنایع برنامه‌های خوبی را در پیش گرفت و بخشی از آن برنامه‌ها را اجرا کرد به‌طوری‌که تولید این شرکت تا ۶۵ هزار تن رسید».

همین سازمان به مرور زمان شروع به اصلاح نیرو کرد و تعداد خودرو‌های هاروستر یا «خودرو‌های دروگر» را افزایش داد.

سال ۹۴ شرکت در حال بازسازی توسط شرکت نوسازی صنایع ایران بود. شرکت هفت‌تپه نسبتاً در شرایط خوب و متعادلی بود و به سمت اصلاح نیرو، کارخانه و اصلاح ساختار پیش می‌رفت. همه کارگر‌های موقت، رسمی شدند و طبقه‌بندی مشاغل از آن زمان کلید خورد.

برنامه سازمان گسترش این بود که سالی ۲۰ درصد اصلاحات را انجام دهد و به سمت ماشینی شدن حرکت کند. کاری که بسیاری از شرکت‌های نیشکری نیز درصدد انجامش بودند.

بنا به تحقیقاتی که خبرنگار مهر انجام داد، سازمان گسترش صنایع از سال ۸۷ تا ۹۴ با شیب ملایم در حال بهبود وضعیت بود و به گفته کارشناسان، بهتر بود تا چند سال دیگر با همین فرمول ادامه می‌دادند، اما به صورت غیرمنتظره‌ای شرکت نیشکر هفت‌تپه به بخش خصوصی که آشنایی و تخصصی درزمینهٔ نیشکر نداشتند، فروخته شد.

از همان موقع کارگران دست از کار کشیدند و اعتصابات مرتب به علت تعلل در پرداخت حقوق شروع شد. اعتصابات به صورت کوتاه‌مدت و بلندمدت بود. از وقتی کارگران متوجه تخلف مالکان شدند نیز نوعِ برخورد و مطالبه گری کارکنان تغییر کرد.

ابتدا مطالبه فقط دیرکرد در پرداخت حقوق بود، اما اکنون مطالبات کارگران این شرکت تغییر کرده و وارد مرحله جدیدی شده است. اکنون «لغو خصوصی‌سازی»، «پرداخت سه ماه حقوق معوق»، «بازگشت به کارِ کارکنان اخراجی» و «تمدید دفترچه بیمه» ازجمله خواسته‌های کارگران هفت‌تپه است.

این اعتراضات در حالی است که مسئولان این شرکت ازجمله «امید اسد بیگی» با اتهام سوءاستفاده از میلیون‌ها دلار در حال محاکمه است. منبع: مهر لینک کوتاه: کپی در کلیپ بورد کپی لینک برچسب ها: رویداد24 ، کارگران هفت تپه ، اعتصاب سرگرمی

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 کارگران هفت تپه اعتصاب کارگران هفت تپه نیشکر هفت تپه سازمان گسترش مجلس شورای خلع ید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۶۶۸۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا طلافروشان تهرانی اعتصاب کردند؟

یک کارشناس اقتصادی مطرح کرد: شفافیت دارایی‌ها و تراکنش‌ها در سامانه جامع تجارت، مسئله اصلی طلافروشان است ولی برای تعطیلی، مالیات را بهانه می‌کنند.

گروه بانک و بورس بازارنیوز- بهزاد قبادی؛ سپهر مهرابی، کارشناس اقتصادی در رابطه با اهمیت شفافیت مالی در جریان کالا و خدمات  به بازارنیوز گفت: شفافیت مالی در بخش‌های مختلف اقتصادی برای دولت به منظور نظارت و تنظیم مؤثر جریان کالا‌ها و خدمات ضروری است.

وی افزود: شفافیت در زنجیره ارزش، امکان ارزیابی شفاف درآمد، هزینه‌ها و سود را فراهم می‌کند و دولت را قادر می‌سازد تا از رعایت مالیات اطمینان حاصل کند و از فرار مالیاتی جلوگیری کند. پیاده سازی سیستم‌های صورتحساب الکترونیکی، مانند سامانه مودیان، نقش اساسی در ارتقای شفافیت مالی و پاسخگویی در بخش‌های مختلف ایفا می‌کند. در همین رابطه نیز از دی ۱۴۰۲ همه مشاغل باید به سامانه مودیان متصل شوند.

مهرابی در ادامه با اشاره به لزوم شفاف شدن طلافروشان با پیوستن به سامانه مودیان گفت: یکی از بخش‌هایی که در برابر شفافیت مقاومت نشان داده، صنف طلافروشان است که هنوز هم به طور کامل به این سامانه متصل نشده‌اند.

این کارشناس اقتصادی ادامه داد: صنف طلافروشان اغلب در شرایط غیرشفاف فعالیت می‌کنند، فاکتور‌هایی با اجزای نامشخص و بدون شفافیت نیز صادر می‌کنند و به دنبال دور زدن قوانین در فرار از پرداخت مالیات هستند. طلافروشان در صورت اتصال به سامانه مودیان و شفافیت باید اجزا مختلف فاکتور را برای مردم اعلام کنند و صورتحساب‌های الکترونیکی با قالب مشخص و ریز جزئیات به مشتری و سامانه مودیان صادر کنند که درآمد، هزینه و سود آن‌ها را به طور دقیق منعکس کند.

وی افزود: با اتصال به سامانه مودیان، طلافروشان ملزم به پرداخت مالیات بر ارزش افزوده بر سود و دستمزد فروش خود خواهند بود.


مهرابی در ادامه با اشاره به دلیل مقاومت طلافروشان در برابر شفافیت مالی اظهار کرد: مقاومت طلافروشان در برابر شفافیت مالی ناشی از عدم تمایل آن‌ها به افشای درآمد واقعی و ترس از دست دادن فرصت‌های احتمالی فرار مالیاتی است. با اتصال به سامانه مودیان، دیگر امکان دور زدن مردم در اخذ هزینه بیشتر و همچنین فرار از پرداخت مالیات واقعی وجود ندارد.

این کارشناس اقتصادی در بیان مشکل اصلی طلافروشان، گفت: طبق اعلام برخی افراد در درون صنف طلافروشان، مسئله جنجال دوباره آنها و بستن مغازه‌ها، اصلا سامانه مودیان نیست، بلکه اعلام و شفافیت دارایی‌ها برای مقابله با قاچاق در سامانه تجارت دلیل اصلی مخالفت‌های این صنف است، اما برای اینکه این موضوع را توجیه کنند؛ اعلام می‌کنند که سامانه مودیان و اخذ مالیات بیشتر، دلیل مخالفتشان است.

مهرابی در پایان گفت: مشخصا شفافیت دارایی‌ها در سامانه جامع تجارت، مسئله اصلی طلافروشان است که مالیات را بهانه می‌کنند، ولی در هر صورت پیوستن به هر دو سامانه مودیان و سامانه تجارت الزاما باید صورت پذیرد و امکان دور زدن شفافیت دارایی‌ها و تراکنش‌ها از این پس وجود نخواهد داشت.


پایان پیام//

برچسب ها: مالیات طلافروشان ، طلا ، طلافروشان لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000T9u

دیگر خبرها

  • ببینید | اعتصاب و تعطیلی بازار طلای تهران صحت دارد؟
  • صادرات اقلام فروشگاهی به کوبا/ نوسازی ۱۶۰ کارخانه نیشکر در کوبا
  • پایان مسابقات شنای کارگران خراسان شمالی در هفته کار و کارگر
  • افزایش ۴۰ درصدی حقوق بازنشستگان از پایان اردیبهشت
  • چرا طلافروشان تهرانی اعتصاب کردند؟
  • قانون اصلاحی بیمه‌های اجتماعی کارگران ساختمانی ابلاغ شد
  • حقوق بازنشستگان از پایان اردیبهشت ۴۰ درصد افزایش خواهد یافت
  • ۴۶۰ روز به پایان مدیریت شهری ششم باقی مانده است
  • قرآن آموزان و روزه اولی‌های استان بوشهر تجلیل شدند
  • اعتصاب کارگران «جهان»، ۵۳ سال قبل