Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-27@17:01:02 GMT

بازگشت به معين

تاریخ انتشار: ۳ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۰۷۲۵۷۹

بازگشت به معين

به گزارش فردا، در تازه ترین گزینه نام سیدمصطفی معین وزیر علوم دولت اصلاحات و نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی به چشم می خورد که در گزارش روزنامه شرق به تفصیل درخصوص دلایل احتمال نامزدی او نوشته شده است. این روزنامه در ابتدا با اشاره به اینکه «اگر اصلاح‌طلبان بخواهند با یک نامزد کاملا اصلاح‌طلب وارد انتخابات ریاست‌جمهوری شوند، حتما مصطفی معین گزینه خوبی است و می‌تواند یک نامزد تمام‌عیار اصلاح‌طلب باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

» از همان اول موضع گیری خود را برای حضور یک نامزد سراپا اصلاح طلب عیان کرده و از او به عنوان چهره ای که همواره گرایش های اصلاح طلبانه اش برای او هزینه داشته یاد کرده است.
نکته اول اینکه باتوجه به رویکرد شواری نگهیان برای تایید صلاحیت کاندیداهای اصلح و توصیه این شورا به ثبت نام افرادی که احتمال تاییدشان بالاست، به نظر می رسد معین باتوجه به سبقه ای که در طول این سال ها از خود برجای گذاشته نتواند از خوان نخست به راحتی عبور کند.
درثانی درصورت تایید صلاحیت معین چند نکته در کارنامه سیاسی او وجود دارد که گردش اصلاح طلبان به سمت او را با بسیار دشوار کرده و بعید به نظر می رسد او بتواند گزینه اول آنها برای انتخابات باشد.
سابقه حضور جدی معین در عرصه سیاسی کشور به نخستین دوره مجلس شورای اسلامی بازمی گردد که به عنوان نماینده شیراز راهی مجلس شد و از آن پس بود که عضویت در شورای عالی انقلاب و فرهنگی نمایندگی در مجلس سوم به کارنامه اش افزوده شد و در دو دوره طی سال‌های ‎68 تا 72 در دولت اول هاشمی رفسنجانی و سال‌های ‎76 تا 82 در دولت خاتمی جمعاً به مدت ۱۰ سال عهده‌دار مقام وزارت علوم بود. شاید مهمترین چالش دوران سیاسی معین به اتفاقات و حوادث تیرماه سال 78 باشد که موجب شد اواز مقام خود استعفا داده و به جای حضور در صحنه و دفاع از حوزه اختیارت و مسئولیت هایش از آن ها شانه خالی کند. اظهارات احساسی و بدون سند و مدرک از سوی معین سابقه طولانی دارد و در همان ایام هم درخصوص حوادث 18 تیر با عباراتی نظیر « این حادثه یک فشار و خشونت تحمیل‌شده به دانشگاه بود» و یا «آن فاجعه زهر‌ چشمی از طبقه نخبه کشور در دانشگاه‌ها بود و برای تضعیف مقبولیت دولت در میان آنها انجام گرفت. نمی‌گویم هدف اصلی ساقط‌کردن دولت بود، اما یکی از هدف‌های آنها می‌توانست باشد.» تلاش کرد تا از خود سلب مسئولیت کرده و این حادثه را گردن دیگران بیاندازد. مهمترین اقدامی که او در قبال اتفاقات تیرماه 78 انجام داد استعفا بود که به گفته خودش«یک اعتراض بسیار بسیار جدی» بود. این استعفاها از سوی معین به عنوان تنها رویکرد سیاسی وی در قبال حوادث و رویدادها در سال 82 نیز تکرار شد؛ استعفایی که دلیل آن به گفته او «تداخل مسئولیت‌ها با شورای عالی انقلاب فرهنگی، سوءظن‌ها، دخالت‌ها و تعرض‌های نهادها و شوراهای غیرمسئول یا غیرپاسخ‌گو» و همچنین مورد خشونت و‌ کژاندیشی قرارگرفتن «حریم مقدس دانشگاه، منزلت، حرمت و امنیت فکری و اجتماعی دانشجویان، استادان و دانشگاهیان و به‌طور‌کلی جوانان، متفکران و فرهیختگان» ازسوی اعلام شد و در نهایت با موافقت رئیس دولت اصلاحات همراه بود. این رویکرد معین در اتفاقات مورد اشاره سبب شد تا نگاه سیاسی جامعه به وی ازمنظر یک رجل سیاسی بیشتر منفعلانه و برمبنای عقب نشینی از اصول و مسئولیت هایش تلقی شود و به همین دلیل جایگاه وی در نزد اصلاح طلبان در همان قدوقواره یک استاد دانشگاه تنزل پیدا کرد.
دوسال بعد در حالی که اصلاح طلبان گزینه های درخوری برای حضور در عرصه انتخابات ریاست جمهوری نداشتند و با مهرعلیزاده و کروبی در این عرصه حاضر شدند و معین پس از رد صلاحیت از سوی شورای نگهیان و در نهایت حکم رهبری با شعار«حقوق بشر و دموکراسی‌خواهی» در انتخابات حاضر شد و تنها موفق شد بیش از 4 میلیون رای را از آن خود نماید و با حدنصاب 14درصد از آرای مأخوذه از ادامه راه بازماند تا در نهایت محمود احمدی نژاد در رقابت با هاشمی رفسنجانی به عنوان رئیس جمهور معرفی شود. خیلی از اصلاح طلبان در آن روزها توصیه داشتند که معین به نفع کروبی کناره گیری کند تا شاید آرای مشترک آنها بتواند فرجی در انتخابات به نفع اصلاح طلبان ایجاد کند اما معین بر این خواسته گردن نگذاشت و در نهایت هردو از ادامه مسیر باز ماندند.
این رفتار معین سبب شد تا پس از آن بسیاری از اصلاح طلبان برروی او حسابی باز نکرده و هیچگاه به عنوان گزینه اول آنها قرار نگیرد. زیرا هم از تصمیم جمعی اصلاح طلبان برای کناره گیری به سود کروبی تمکین نکرده بود و هم آنطور که تصور می شد از آرای قابل ملاحظه ای در بدنه جامعه که در آن زمان گرایش های اصلاح طلبانه زیادتری داشتند بی بهره بود.
سال 94 هم آخرین حضور جدی او در عرصه سیاسی کشور رقم خورد و با اینکه قصد داشت در انتخابات مجلس دهم ثبت نام کند از فیلتر شورای نگهبان عبور نکرد تا امروز که در فضای مبهم و آشفته اصلاح طلبان شاید به عنوان گزینه ای جدی مورد توجه قرار گیرد.
هرچند وی در گفت و گو با انصاف نیوز از تصمیمش برای عدم حضور در انتخابات 1400 خبر داده اما خبرهای حکایت از آن دارد که برخی جناح های اصلاح طلب از او به عنوان گزینه مورد نظر خود سخن به میان آورده و این احساس را دارند که شاید معین بتواند موجی از آرا را به نفع آنها به همراه داشته باشد. اما تجربه برخوردهای شورای نگهبان با این فعال اصلاح طلب در طول این سال ها نشان می دهد که احتمال عبور او از این فیلتر تقریبا پايين است و حواشی دوران سیاست ورزی او این اجازه را نمی دهد که به حضور در این عرصه فکر کند. اما اصلاح طلبان که برای انتخاب نامزد به در بسته خورده اند حاضرند از تمام مهره های سوخته خود نیز بهره بگیرند تا شاید یک نفر از این فیلتر عبور کرده و شانس در معرض انتخاب بودن را داشته باشد.

منبع: فردا

کلیدواژه: مصطفی معین انتخابات ریاست جمهوری سال 1400 انتخابات ریاست جمهوری اصلاح طلبان اصلاح طلب سال ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۷۲۵۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امید تازه در پروژه ۱۰ساله لرستان/ برج‌های دوقلو احیا می‌شود؟

با ورود جدی استاندار جدید لرستان به مسئله بلاتکلیفی برج‌های دوقلو می‌توان امیدوار به تعیین‌تکلیف این ابرپروژه شهری شد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از خرم‌آباد، اوایل سال 1393 بود که ساخت برج‌های دوقلوی خرم‌آباد به‌عنوان یک ابرپروژه عمرانی در زمینی به‌مساحت 17هزار مترمربع در بهترین نقطه شهر خرم‌آباد با مشارکت 25 درصدی شهرداری و 75 درصدی سرمایه‌گذار آغاز و بنا شد 36 ماهه احداث شود.

این طرح که در 30 طبقه بنا بود تحول بزرگی در عرصه‌های اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی مرکز لرستان ایجاد کند نه‌تنها در بازه زمانی مقرر به بهره‌برداری نرسید بلکه با گذشت 10 سال تنها 35 درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

برج‌های دوقلوی خرم‌آباد سال‌ها است که یکی از مهم‌ترین مطالبات مردم مرکز لرستان است که به‌همین علت خبرگزاری تسنیم در گزارش‌های متعددی به وضعیت نامعلوم و پر از ابهام این ابَرپروژه مرکز این استان نیز پرداخته‌است.

بعد از انتشار آخرین گزارش خبرگزاری تسنیم با عنوان«سرنوشت برج‌های دوقلو خرم‌آباد در هاله‌ای از ابهام/ مقصر زمین‌گیر شدن ابر پروژه مرکز لرستان کیست؟» که بازتاب زیادی داشت نماینده ولی‌فقیه در لرستان نیز در چند مرحله در خطبه‌های نمازجمعه خرم‌آباد از وضعیت موجود برج‌های دوقلو انتقاد کرد.

حسین زاهدی، مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذار این پروژه، در هفتم تیرماه سال گذشته داشتن حکم قانونی را درباره ادامه روند برج‌های دوقلو ضروری دانست.

ساخت 30 طبقه توجیه فنی ندارد

زاهدی گفت: از دغدغه به‌حق مردم که ناشی از بلاتکلیفی، توقف پروژه و نگرانی‌های مربوط به استقرار تجهیزات و ماشین‌آلات در محل کارگاه ساختمانی است، اطلاع دارم.

وی افزود: در طول دوران تصدی مدیریت در گروه معین کوثر تمام تلاش و توان خود را معطوف رفع این مشکل‌ها کرده‌ام، اما بدون همکاری مسئولان استانی برون‌رفت از این معضل غیرممکن است.

مدیرعامل گروه معین کوثر عنوان کرد: لازمه هر پروژه ساختمانی موفق این است که مطالعات امکان‌سنجی دقیقی برای برآورد اقتصادی و سودآوری پروژه و همچنین مطالعه بافت اجتماعی ـ فرهنگی منطقه برای تدوین پیوست‌های فرهنگی و اجتماعی متناسب با نیاز مردم و الزامات محیطی انجام شود.

وی بیان کرد: پیوست‌های فرهنگی و اجتماعی در زمان تصویب طرح برج‌های دوقلو نادیده گرفته شده‌است و چون این طرح در مدت مشخص به پایان نرسیده‌است، لذا تحلیل‌های اقتصادی آن نیز در شرایط کنونی اقتصاد جامعه نیازمند بازنگری است.

زاهدی گفت: وقتی به سوابق پروژه برج‌های دوقلوی خرم‌آباد قبل از ورود گروه معین کوثر نگاه می‌کنیم و روند تولد پروژه از ابتدای طرح تا اجرا را نیز رصد می‌کنیم متوجه نحوه شکل‌گیری بی‌ضابطه و بدون پشتوانه کارشناسی آن می‌شویم.

مدیرعامل گروه معین کوثر با اشاره به تغییرات در افزایش طبقات برج‌های دوقلوی خرم‌آباد تصریح کرد: یک پروژه 11 طبقه‌ای را به 19 طبقه و سپس به 30 طبقه مسکونی تبدیل کرده‌اند؛ براساس چه تحلیل و منطقی مدیران وقت تصمیم به ساخت دو برج 30 طبقه گرفته‌اند برای ما مبهم است.

وی بیان کرد: مسائل زیرساختی از جمله تأمین برق و همچنین تعریض خیابان‌های منتهی به مجتمع برای کنترل بار ترافیکی ناشی از تردد ساکنان بیش از 300 واحد مسکونی هنوز هم تعیین‌تکلیف نشده‌است.

مدیرعامل گروه معین کوثر با بیان اینکه قیمت تمام‌شده هر متر مربع مسکونی در برج با توجه به مشاعات و امکانات ویژه بسیار بالاتر از متوسط قیمت منطقه است، افزود: همین موضوع قیمت‌گذاری مسکن را متأثر خواهد کرد و باعث افزایش قیمت و فشار به اقشار کم‌درآمد خواهد شد

وی خاطرنشان کرد: افزایش قیمت زمین در برج‌های دوقلوی خرم‌آباد شاید سودآور باشد، اما متناقض با رسالت و سیاست سازمان بالادستی ما است؛ ما به‌دنبال سود معقول هستیم و قصدمان سوداگری نیست.

زاهدی بیان کرد: برخی مسئولان شهرداری ما را متهم به عدم ایفای تعهدات قراردادی می‌کنند، این در حالی است که بر اساس اسناد مالی موجود تا سال 1397 حدود 120 میلیارد تومان توسط گروه معین کوثر در این پروژه هزینه‌شده و برج‌های دوقلو از پیشرفت فیزیکی خوبی برخوردار بوده‌‌است.

 

خودداری شهرداری خرم‌آباد از ارائه راهکار

مدیرعامل گروه معین کوثر ابراز کرد: در مرحله‌ای که شهرداری باید نسبت به انجام تعهد خود مبنی‌بر انتقال یک دانگ از عرصه به‌نام گروه معین کوثر اقدام می‌کرد، این موضوع علی‌رغم پیگیری فراوان محقق ‌نشده‌است و سرمنشاء اختلافات بعدی شده‌‌است.

زاهدی با بیان اینکه چندین راهکار برای برون‌رفت از وضع موجود به شهرداری پیشنهاد داده‌ایم، گفت: زمانی که شهرداری از انتقال یک دانگ از عرصه به‌نام گروه معین کوثر خودداری کرد به‌دلیل جلوگیری از تحمیل زیان بیشتر خواستار حل‌وفصل مشکل به روش‌های مختلف شدیم که پاسخ شفافی از سوی شهرداری در رابطه با هیچ‌یک از راهکارهای پیشنهادی دریافت نکردیم.

مدیرعامل گروه معین کوثر ابراز کرد: ما ابتدا خواستار بازنگری طرح توجیه اقتصادی و کاهش طبقات بر مبنای مطالعات جدید شدیم که بی‌پاسخ ماند، سپس پیشنهاد یافتن سرمایه‌گذار جدید و جایگزینی را ارائه کردیم که آن هم بی‌نتیجه ماند.

وی افزود: به نظر می‌رسد شهرداری و شورای شهر خرم‌آباد با پافشاری بر احداث برج‌های 30 طبقه، تمایلی به تغییر نگرش غلط و اصلاح تصمیم اشتباه مدیران پیشین را ندارند.

جلسه‌ای در بهمن‌ماه سال 1401 با حضور رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران، استاندار لرستان، شهردار خرم‌آباد، نماینده مردم خرم‌آباد در مجلس شواری اسلامی، مدیرعامل سازمان اقتصادی کوثر و مدیرعامل گروه معین کوثر برگزار شد.

توقف ساخت برج‌های دوقلوی خرم‌آباد

بر اساس توافقات در این جلسه مقرر شد با تشکیل هیئت کارشناسی نسبت به ارزش‌گذاری برج‌های دوقلو اقدام شود و قدرالسهم گروه معین کوثر به‌صورت نقد یا تهاتر با املاک دیگر توسط شهرداری تملک گردد.

مدیرعامل گروه معین کوثر اعلام کرد: ما خواهان اجرای تصمیمات اتخاذشده در این جلسه هستیم، اما تاکنون به‌علت عدم همکاری مناسب شهرداری خرم‌آباد برای تشکیل هیئت کارشناسی این امر اجرایی نشده‌است و گویی سردرگمی و بلاتکلیفی گروه معین کوثر در لرستان تمام‌نشدنی است.

مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذار برج‌های دوقلوی خرم‌آباد در حالی از نداشتن پیوست فرهنگی این طرح خبر داده بود که قرار بود این پروژه در قلب خرم‌آباد روزانه پذیرای هزاران نفر باشند، اما سرنوشت برج‌های دوقلوی خرم‌آباد کماکان در هاله‌ای از ابهام باقی ماند تا این بار مدیرعامل هلدینگ معین کوثر در آخرین مصاحبه خود انصراف این هلدینگ را از ادامه‌کار با برج‌های دوقلو برای همیشه اعلام کند.

زاهدی یکی از چالش‌های پیش روی هلدینگ معین کوثر را پروژه‌های نیمه‌تمام و بلاتکلیف در استان‌های کم‌برخوردار خواند و گفت: ما در حدود دو سال گذشته به‌غیر از جلسات حضوری تهران به‌تنهایی 11 سفر به لرستان داشتیم تا بتوانیم به یک زبان مشترک با مسئولان و شهرداری خرم‌آباد برای پروژه برج‌های دوقلو برسیم.

وی افزود: با رایزنی‌های انجام‌شده توانستیم این پروژه را در اختیار شهرداری خرم‌آباد بگذاریم تا 50 درصد عواید حاصل از این کار را صرف پروژه‌های سودده در لرستان کنیم.

عدم همکاری معین کوثر توهین به مردم است

صحبت های مدیرعامل معین کوثر منجر به واکنش مجید دریکوند عضو شورای اسلامی خرم‌آباد  شد، وی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم گفت: موضوع برج‌های دوقلوی این شهر به یک موضوع فرسایشی تبدیل شده‌‌است.

وی با بیان اینکه ما جلسات متعددی را با مدیرعامل شرکت معین کوثر به‌عنوان پیمانکار پروژه برگزار کرده‌ایم و خواهان اتمام پروژه و یا جبران هزینه‌ها و ضررها شده‌ایم، افزود: این شرکت به‌بهانه تغییر سیاست‌ها از ادامه‌کار صرف‌نظر کرده‌است.

عضو شورای اسلامی خرم‌آباد با تأکید به اینکه انتظارات غیرمعقول شرکت معین کوثر باعث تضرر مردم به‌عنوان صاحب اصلی این پروژه می‌شد‌، عنوان کرد: همین امر باعث واکنش نماینده ولی‌فقیه در لرستان نسبت به این قضیه شد و او به‌طور صریح اعلام کرد که پیمانکار باید کار را انجام دهد .

وی با بیان اینکه قانون عطف به ماسبق نمی‌شود، بیان کرد: شرکت معین کوثر عدم ادامه فعالیت خود در برج‌های دوقلو را به تغییر سیاست‌های این شرکت در ساخت‌وساز مرتبط می‌کند و این اقدام پذیرفته نیست، چون پیمان میان معین کوثر و شهرداری مربوط به قبل از تغییر این سیاست‌هاست.

دریکوند گفت: عدم همکاری شرکت معین کوثر نوعی توهین به مردم خرم‌آباد است و این شرکت باید اشتباهات خود را بپذیرد و از مردم برای مشکلات پیش‌آمده عذرخواهی کند.

فرافکنی شرکت معین کوثر

عضو شورای اسلامی خرم‌آباد با اشاره به ادعای شرکت معین کوثر برای هزینه‌کردن سرمایه موجود در لرستان تصریح کرد: این شرکت وقتی قدم اول را نتوانسته‌است محکم بردارد چگونه قول برای سرمایه‌گذاری‌های بعدی می‌دهد؟

دریکوند با بیان اینکه ما باید بپذیریم که کار شهرداری خرم‌آباد با شرکت معین کوثر تمام شده‌‌است، اما باید بر روی نحوه اتمام کار به تفاهم برسیم، گفت: نمی‌توانیم انکار کنیم که نقش استاندار لرستان در این قضیه بسیار پررنگ است و او می‌تواند از بنیاد شهید کشور تعیین‌تکلیف این مشکل را خواستار شود.

وی با گلایه از اظهارات مدیرعامل شرکت معین کوثر به اعضای شورای شهر خرم‌آباد افزود: آقای زاهدی در مصاحبه اخیر خود شورای شهر را متهم به کوتاهی کرده بود در‌حالی‌که آن‌ها در تلاش برای تأمین منافع شرکت خود هستند.

احتمال بروز حادثه در پروژه برج‌های دوقلو

سعید رازانی رئیس سازمان بازرسی لرستان، نیز به تسنیم گفت: یک اختلاف حقوقی بین شرکت معین کوثر و شهرداری خرم‌آباد برای برج‌های دوقلو وجود دارد که باعث شده‌‌است روند ساخت این برج‌ها متوقف شود.

وی درباره جرثقیل‌های غول‌پیکری که برای ساخت این برج‌ها مستقر شده‌ است، افزود: مکاتبات بی‌شماری بین شهرداری، دادسرا و شرکت معین کوثر انجام شده‌است که هر کدام از آن‌ها جمع‌آوری این جرثقیل‌ها را وظیفه دیگری می‌داند که امیدواریم هم در تعیین‌تکلیف بنا و هم در مورد جرثقیل‌ها به نتیجه مطلوب برسیم.

رئیس سازمان بازرسی لرستان با بیان اینکه چنانچه در اثر سقوط جرثقیل‌های برج‌های دوقلوی خرم‌آباد حادثه‌ای برای شهروندان رخ دهد برخورد جدی لازم با متخلفان انجام می‌شود، عنوان کرد: مراجع لازم باید هرچه سریع‌تر پیگیری‌های لازم را داشته باشند تا این وضعیت خاتمه یابد.

برج‌های دوقلوی خرم‌آباد که قرار بود تحول بزرگی در عرصه‌های اقتصادی و فرهنگی مرکز لرستان ایجاد کند، پس از گذشت 10 سال همچنان بلاتکلیف مانده‌است.

ورود جدی ابوطالب شفقت، استاندار لرستان، به مسئله طرح‌های عمرانی نیمه‌تمام این استان و بازدید از آخرین روند آن‌ها می‌تواند نویدبخش راه‌اندازی مجدد عملیات اجرایی این طرح نیمه‌تمام شهری باشد.

استاندار لرستان امروز در بازدید از این پروژه بیان کرد: پروژه  برج دوقلو از جمله پروژه‌هایی است که مطالبه عمومی مردم است و حدود 10 سال است کلنگ‌زنی شده‌است، اما در حال حاضر تعطیل است.

وی افزود: این پروژه صاحبان متعددی دارد، بخشی مربوط به شهرداری و بخشی دیگر مربوط به بنیاد شهید است و بر اساس گزارش‌ها زمینه آغاز به فعالیت این پروژه شروع شده‌است.

استاندار لرستان بیان کرد: طی هفته‌های آینده با همه کسانی که دست‌اندرکار برج‌های دوقلوی خرم‌آباد بودند جلسه نهایی داشته باشیم تا در این رابطه تصمیم‌گیری شود.

گزارش پگاه دالوند

فیلم رضا قبادی

انتهای پیام/ 645

دیگر خبرها

  • هشدار به کشاورزان برای مبارزه با آفت سن گندم
  • شیوع آفت سن گندم با گرم شدن هوا افزایش می‌یابد
  • دانشجویان سال سوم دانشگاه‌ها، بورسیه دانشگاه فرهنگیان می‌شوند (فیلم)
  • تشکیل کانون‌ نقد و کانون‌های شورش!
  • امید تازه در پروژه ۱۰ساله لرستان/ برج‌های دوقلو احیا می‌شود؟
  • سطح مبارزه علیه آفت سن گندم به یک میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار رسید
  • عملیات «وعده صادق» موجب شادی تمام حق طلبان شد
  • آاس رم مدیر ورزشی جدید خود را پیدا کرد؛ نیکولاس بوردیسو در آستانه بازگشت به جالوروسی
  • شارلاتان‌بازی نشریات توقیف‌شده به روایت اصلاح‌طلبان
  • ببینید| شوخی معنادار معین الدین سعیدی با خودروهای شاسی بلند /پس چرا به ما نگفتند؟!