Web Analytics Made Easy - Statcounter

بهرامی، رئیس انجمن ایرانی تاریخ استان کرمانشاه نیز احداث مرکز اسناد نفت غرب کشور با همکاری دانشگاه رازی و کارشناسان این حوزه را یکی از راه های حفظ میرات تاریخ نفت در غرب کشور ذکر کردند.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری برنا؛ در جلسه ای که در روز یکشنیه پس از بازدید مهندس ملایری، مدیر موزه صنعت نفت غرب کشور از نمایشگاه با حضور خانم پریسا جلیلیان از مدیریت موزه صنعت نفت غرب کشور، آقای دکتر روح الله بهرامی (عضو هیئت علمی گروه تاریخ دانشگاه رازی، رئیس انجمن ایرانی تاریخ استان و مسئول پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی غرب کشور) و خانم فرشته ازره (کارشناس ارشد مسائل تاریخی نفت در کرمانشاه) صورت گرفت، ملایری ضمن ابراز خرسندی از برگزاری این نمایشگاه، خواستار همکاری دانشگاه و موزه نفت جهت پیشبرد اهداف موزه و افتتاح موزه صنعت نفت غرب کشور شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ملایری در ادامه سخنان خود عدم همکاری برخی نهادهای زیربط را جهت ایجاد بستر مناسب برای تکمیل موزه در بخش های مختلف را از مشکلاتی ذکر کردند که رفع آن ها نیازمند همراهی جامعه علمی و دولتی است.

بهرامی، رئیس انجمن ایرانی تاریخ استان کرمانشاه نیز احداث مرکز اسناد نفت غرب کشور با همکاری دانشگاه رازی و کارشناسان این حوزه را یکی از راه های حفظ میرات تاریخ نفت در غرب کشور ذکر کردند.

او افزود: گروه تاریخ و انجمن ایرانی تاریخ مطالعات گسترده ای را در حوزه نفت منطقه غرب کشور تدارک دیده است و امیدوار است که با همکاری و حمایت وزارت نفت و شرکت نفت و پایشگاه و مرکز اسناد و موزه نفت در زمینه های تاریخی ، سیاسی ،اقتصادی ،اجتماعی و فرهنگی تدارک دیده است که امید است نتایج بخش های از آن بزودی در اختیار جامعه علمی کشور قرارگیرد.

روح الله بهرامی با توجه به زمینه ها و قابلیت های گسترده ای که مطالعات نفت در ابعاد مختلف خود اعم از صنعتی، سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی در استان کرمانشاه دارد، ضمن ابراز خرسندی از اقدامات به عمل آمده در تاسیس موزه و آرشیو صنعت نفت غرب کشور در استان کرمانشاه ابراز امیدواری کرد که با همکاری انجمن ایرانی تاریخ و دانشگاه رازی بتوان با توسعه و گسترش این موزه و رفع مشکلات آن در داخل استان پرداخت و زمینه های لازم برای گسترش توریسم صنعتی، تحقیقات تاریخی و اسنادی در حوزه مطالعات نفت به عمل آید.

ازره، به عنوان متخصص حوزه تاریخ نفت کرمانشاه، بر لزوم همکاری ها متقابل، اهمیت اسناد، برگزاری نمایشگاه های مرتبط با تاریخ نفت و معرفی کرمانشاه به عنوان قطب تاریخ نفت کشور تأکید نمودند و طرح تدوین اسناد و مدارک تاریخ نفت کرمانشاه از آغاز تا کودتای 28 مرداد 1332ش.  و تألیف کتاب مقدمه ای بر تاریخ تحولات نفت کرمانشاه از آغاز تا کودتای 28 مرداد 1332ش. را از طرح های در دست اقدام توسط ایشان و دکتر روح الله بهرامی ذکر کردند که نیازمند همکاری و حمایت وزارت نفت می باشد.

در پایان این جلسه، روح الله بهرامی به نمایندگی از دانشگاه رازی آمادگی این نهاد علمی را جهت پیشبرد اهداف موزه و اعتلای هویت تاریخی کرمانشاه در بخش صنعت با اتکا به اسناد و مدارک مستند و تاریخی اعلام نمودند.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: میراث فرهنگی اسناد تاریخی انجمن ایرانی تاریخ صنعت نفت غرب کشور روح الله بهرامی استان کرمانشاه دانشگاه رازی مرکز اسناد تاریخ نفت ذکر کردند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۷۴۵۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نخستین موزه برق و روشنایی تبریز راه‌اندازی می‌شود

ایسنا/آذربایجان شرقی مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق تبریز گفت: همزمان با ۱۲۲ سالگی برق در تبریز نخستین موزه برق و روشنایی تبریز با همکاری مجموعه‌دار و تاریخ‌شناس بزرگ تبریز رضا سرابی اقدم و توسط شرکت توزیع نیروی برق تبریز راه‌اندازی خواهد شد.

اکبر فرج نیا در آیین تجلیل از پیشکسوتان صنعت برق تبریز با بیان اینکه توزیع نیروی برق تبریز همچون خانواده‌، صمیمی و همدل است، اظهار کرد: صنعت برق آذربایجان از نظر دانش و عمل مثال‌زدنی بوده و سخت‌ترین مشکلات با تلاش و همت کارکنان به نتیجه مطلوبی رسیده است.

وی افزود: خدمت در صنعت برق افتخار بزرگی است و دلیل این افتخار نیز حضور پیشکسوتانی است که طی سال‌ها چراغ راهی برای این صنعت بوده‌اند و در کنار آن‌ها درس زندگی آموخته‌ایم.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق تبریز با اشاره به لزوم بهره‌مندی از تجربیات پیشکسوتان برق در سطح ملی، اضافه کرد: خاطرات و تجربیات پیشکسوتان صنعت برق باید در قالب تاریخ شفاهی و انتقال دانش، ثبت و به نسل‌های حاضر و آینده منتقل شود.

 وی با اشاره به تأسیس اولین کارخانه برق تبریز به سال ۱۲۸۱ توسط قاسم خان والی، ادامه داد: با توجه‌ به قدمت تاریخی برق و روشنایی در تبریز، اولین موزه روشنایی تبریز با همکاری مجموعه‌دار و تاریخ‌شناس بزرگ تبریز آقای رضا سرابی توسط شرکت برق تبریز راه‌اندازی خواهد شد.

در ادامه این نشست رضا سرابی مجسمه‌ساز و موزه‌دار، محقق و تاریخ‌پژوه تبریزی با بیان اینکه یکی از دغدغه‌ها اصلی‌ من ایجاد موزه برق و روشنایی تبریز بود، گفت: در گذشته که تولید برق به شکل امروزی وجود نداشت، برخی کارخانه‌های بخش خصوصی عهده‌دار تأمین برق بودند که آثاری از آن دوران باقی‌مانده است.

وی با بیان اینکه در حدود ۵۰۰ نوع وسایل و لوازم روشنایی از چهار هزار سال پیش جمع‌آوری‌ و تعدادی از آن‌ها در موزه شهرداری تبریز به نمایش گذاشته شده است، گفت: در نخستین سال‌های ورود برق به ایران فقط در منازل رجال، برق وجود داشت و تصویر شاهان قاجار بر روی لامپ‌های سفارشی آن زمان نقش بسته شده که این نوع لامپ‌ها منحصر به‌فرد بوده و حتی در موزه برق تهران نیز وجود ندارد و ان‌شاءالله در موزه روشنایی تبریز به نمایش گذاشته خواهد شد.

سرابی با اشاره به لزوم ثبت خاطرات پیشکسوتان به‌عنوان تاریخ شفاهی، ادامه داد: امروزه موزه‌ها به سمت تاریخ شفاهی پیش می‌روند و این موضوع از اهمیت قابل‌ توجهی برخوردار است.

محقق و تاریخ‌پژوه تبریزی افزود: آثار به‌جای‌ مانده از گذشتگان قابل ارزش‌گذاری مالی نیست چرا که متعلق به همه مردم و نسل‌های آینده این شهر است و نسل‌های آینده باید با تاریخ و سختی‌های برق آشنا شوند.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط‌ عمومی شرکت توزیع نیروی برق تبریز، طی این مراسم قبض برقی که متعلق به ۱۱۸ سال پیش یعنی مربوط به دوره قاجاریه و پس از دوران جنگ مشروطه بوده توسط رضا سرابی مجسمه‌ساز و موزه‌دار، محقق و تاریخ‌پژوه تبریزی به مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق تبریز به عنوان نخستین اثر موزه برق و روشنایی تبریز اهدا شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • همایش بهاباد شناسی برگزار می شود
  • امضای تفاهم نامه همکاری دانشگاه رضوی با مرکز کربلاء للدراسات والبحوث
  • ایران و روسیه در حوزه دفاتر اسناد رسمی تفاهم نامه امضا کردند
  • راه اندازی نخستین موزه برق و روشنایی تبریز
  • راه اندازی نخستین موزه برق و روشنایی در تبریز
  • نخستین موزه برق و روشنایی تبریز راه‌اندازی می‌شود
  • موزه دانشگاه صنعتی امیرکبیر افتتاح شد
  • گسترش همکاری‌های سازمان ثبت و سازمان انرژی هسته‌ای
  • یادگارهایی از «خلیج‌فارس» در آستان مبارک رضوی
  • معرفی کرمانشاه به عنوان هاب مدیریت بحران غرب کشور